Здравей Гост

Продължителност на връзката

• 39 Отговора
  • 6372 Прегледи
*

Марая

• 28287
  • Който каквото ми мисли двойно да му се връща!
Re: Продължителност на връзката
« Отговор #20 -: Април 21, 2013, 03:44:56 pm »
Всичко е строго относително, според Ръшман и повечето астролози отдавна да съм се развела, понеже мъжът ми има по натал и У7 в точен квадрат с У1 и Уран квадрат Слънце и Тр. Уран му мина през 7 дом и това заздрави връзката ни. Но ето как влияе Уран при него - на бизнес начинанията му с партньори и всичко му се случва внезапно и неочаквано в живота. Отделно моят Сатурн попада върху неговия Марс, по синастрия неговите Луна/Юпитер и Марс попадат в моя 7 дом и когато Сатурн ми мина през 7 дом също се заздрави връзката, вместо да се разделим, но ми повлия на дела и приключване на бизнес.

а при него кога тр Уран ще прави напрегнат аспект към Слънце или У1, У7 ?
След 14 години. Никой не е застрахован от нищо, но все пак вече 8 години мисля, че това е дълга връзка, другите ми връзки са приключвали на първата година.
Ще погледна после синастрията на баба и дядо, който се познават от 1 клас и за заедно вече 65 години, макар и на легло. Най-важното е обърнатите асц. дева/риби.

Осите са най-страшни... ;D

Пътувайки към себе си..пътувам към теб и Вселената в която ти се съдържаш! :-)))останете с чисто сърце и ще видите знаците

« Отговор #21 -: Април 21, 2013, 07:22:42 pm »
Това е карта на двама души с над 30 годишен брак...Качете ако желаете и вие карти на двойки с дългогодишна връзка да ги обсъдим...
''Скромността е за тези,които нямат други качества освен нея!''-Оскар Уайлд

« Отговор #22 -: Април 21, 2013, 11:08:22 pm »
Девите налитаме на Овни май ;D . И на мен най-дългата ми връзка беше с Овен.
В тази синастрия мъжкото Слънце и Венера попадат в 7ми дом на жената. Луната, а вероятно и Меркурий (но не виждам градусите) са в съвпад с Десцендента й. Неговите Марс и Юпитер са в нейния 8ми дом, а нейният Асцдендент и Венера попадат в неговият 5-ти дом, дома на любовните афери.

« Отговор #23 -: Април 22, 2013, 06:57:09 am »
Забелязвам,че аспектите на Пепеляшка отсъстват при много от хората сключили брак.Уж трябваше да има паралели и контрапаралели между Хирона на единия и Венерата,Юпитера и Нептуна на другия,но при женените двойки,чиито карти наблюдавам не съм забелязала такова нещо...Много ми става смешно като чета историята на Лейди Даяна,която имала Пепеляшкови аспекти с Принц Чарлз и във въпросната статия упорито ни втълпяваха,че евентуален брак между него и Камила би бил невъзможен,а то какво се оказа в последствие  :blink:

*

Lillie

• 30532
« Отговор #24 -: Април 22, 2013, 01:48:40 pm »
Ръшман казва, че е хубаво да се сключва брак след 30 годишна възраст, когато е минал сатурновия възврат и прогресивната луна е добила опит от всички луни, но не мога да се съглася с това твърдение, защото тя проявява субективизъм в случая.

Отчасти може да е вярно, но не важи за всички.
И няма гаранция, че ранният брак задължително ще завърши с развод, нито че късният ще е траен.

От гледна точка на индийската астрология има начин да се каже кога е желателно да се сключва/да не се сключва брак.
Ако върху 7 дом оказват влияние "малефици" (ще ме извините, но в античната школа има такова разделение и не е условно), в някои случаи е препоръчително да не се избързва, да изчакаш да свърши периодът на "узряване" на съответната планета.

Не спирай да ме срещаш
в миг безвремие.
Аз любя се със огъня.
Неспирно.
И разпилявам пепелта си
с ветровете.

« Отговор #25 -: Април 22, 2013, 01:49:11 pm »
Пожелавам на всеки такъв късмет! Да срещне любовта и да остарее с нея! Картата с удоволствие ще разгледам като се прибера,че сега съм на работа и пиша от телефона.  :blink:

*

Papy

• 4343
« Отговор #26 -: Април 22, 2013, 02:00:04 pm »
Без да омаловажавам всички останали аспекти, женски марс съвпад мъжко слънце си е яко :)

*

sladurkata

• **
  • 1504
  • Риба въдичар
« Отговор #27 -: Април 22, 2013, 02:03:35 pm »

Отчасти може да е вярно, но не важи за всички.
И няма гаранция, че ранният брак задължително ще завърши с развод, нито че късният ще е траен.

От гледна точка на индийската астрология има начин да се каже кога е желателно да се сключва/да не се сключва брак.
Ако върху 7 дом оказват влияние "малефици" (ще ме извините, но в античната школа има такова разделение и не е условно), в някои случаи е препоръчително да не се избързва, да изчакаш да свърши периодът на "узряване" на съответната планета.

Как "узряват" планетите, Лили?

По синастрията- аспекти на сатурн към светилата, луната на жената и слънцето на мъжа, нодална ос върху кардинална ос на хороскопа, класика

*

Papy

• 4343
« Отговор #28 -: Април 22, 2013, 02:18:11 pm »
Без да омаловажавам всички останали аспекти, женски марс съвпад мъжко слънце си е яко :)
Мъжки марс съвпад женско слънце е. Тя е лъвицата, която командва, той е ракът на подчинение ;D

Мда, не видях, явно и това работи според кой е по-бойния :)
Но при тях-марс/слънце, луна/венера-добре са си :)

*

Lillie

• 30532
« Отговор #29 -: Април 22, 2013, 02:19:45 pm »
Според индийците всяка планета има възраст, до навършване на която действа с максимум сила.

Доколкото се сещам, Марс узрява на 28, Сатурн на 36, Лунните възли - на 42 и 48 (не помня кое беше за Раху и кое за Кету).

Дотогава се предполага, че каквото са ти взели, ще са взели...

При мен и Марс, и Сатурн са свързани със 7 дом във ведическата карта, така че дотук брак - йок, може би е за мое добро, че нямам ранен такъв.
Не спирай да ме срещаш
в миг безвремие.
Аз любя се със огъня.
Неспирно.
И разпилявам пепелта си
с ветровете.

« Отговор #30 -: Април 22, 2013, 02:26:54 pm »
Според индийците всяка планета има възраст, до навършване на която действа с максимум сила.

Доколкото се сещам, Марс узрява на 28, Сатурн на 36, Лунните възли - на 42 и 48 (не помня кое беше за Раху и кое за Кету).

Дотогава се предполага, че каквото са ти взели, ще са взели...

При мен и Марс, и Сатурн са свързани със 7 дом във ведическата карта, така че дотук брак - йок, може би е за мое добро, че нямам ранен такъв.
Лили,ти ме разби! Това значи ли че ако имаш СЛВ на Десцендента трябва да чакаш 42 години,за да се ожениш?

*

sladurkata

• **
  • 1504
  • Риба въдичар
« Отговор #31 -: Април 22, 2013, 02:27:39 pm »
Благодаря, Лили, аз точно заради марс в 7ми питах, и по западна и по ведическа го смятат за лош показател и прибързан брак, при мен е вярно.

А кога почват да дават - след това ли?

*

Lillie

• 30532
« Отговор #32 -: Април 22, 2013, 02:38:42 pm »
Лили,ти ме разби! Това значи ли че ако имаш СЛВ на Десцендента трябва да чакаш 42 години,за да се ожениш?

Не се тълкува толкова буквално.  :blink:

Може би идеята е, че преди "узряването" съответните планетни периоди действат с най-голяма сила - в посока да реализират това, което е заложено в хороскопа.
Не спирай да ме срещаш
в миг безвремие.
Аз любя се със огъня.
Неспирно.
И разпилявам пепелта си
с ветровете.

« Отговор #33 -: Април 22, 2013, 02:42:39 pm »
Разбрах...Ако в картата имаш предпоставки за развод,ако сключиш брак преди да е узряла планетата,вероятността да се разведеш е по-голяма...

*

Lillie

• 30532
« Отговор #34 -: Април 22, 2013, 02:45:34 pm »
Планетата, която създава такива предпоставки в комбинация с други.

С Кету в 7 дом в сидералната карта много време съм устискала да не се бракувам, но той не действа като Раху - не предполага изобилие, а точно обратното, ограничава възможностите за брак и за по-близки връзки. Това не означава липса на партньори по принцип, а ограничаване на обстоятелствата, при които би могъл да се обвържеш.
Не спирай да ме срещаш
в миг безвремие.
Аз любя се със огъня.
Неспирно.
И разпилявам пепелта си
с ветровете.

*

Марая

• 28287
  • Който каквото ми мисли двойно да му се връща!
« Отговор #35 -: Април 22, 2013, 02:53:14 pm »
Всичките ми връзки са дълги...И трудно се прекъсват.... :blink:
Раху в 7-ми..,Юпитер почти на к8.

Пътувайки към себе си..пътувам към теб и Вселената в която ти се съдържаш! :-)))останете с чисто сърце и ще видите знаците

*

sladurkata

• **
  • 1504
  • Риба въдичар
« Отговор #36 -: Април 22, 2013, 02:53:57 pm »
Че носиш карма във връзка с взаимоотношенията, особено ако е близо до остта

*

Papy

• 4343
« Отговор #37 -: Април 22, 2013, 02:55:00 pm »
Че носиш карма във връзка с взаимоотношенията, особено ако е близо до остта

А плутон в 1-ви-карма в/у себе си ли?

*

sladurkata

• **
  • 1504
  • Риба въдичар
« Отговор #38 -: Април 22, 2013, 02:57:36 pm »
 ;D

Не знам, това го казвам, защото майка ми има плутон в съвпад с десц, и интересно една гледачка й  беше казала подобни неща, които после при сверка се оказаха верни. Два пъти е развеждана, майка ми де.

*

Lillie

• 30532
« Отговор #39 -: Април 22, 2013, 03:00:11 pm »
Всичките ми връзки са дълги...И трудно се прекъсват.... :blink:

У7 в "моногамна" накшатра - Уттара Ашадха. :)

Раху в 7 дом, особено в силна знакова позиция, по принцип дава потенциал за повече бракове, от друга страна влиянието на Уттара Ашадха прави натива изключително силно привързан към партньора.
Не спирай да ме срещаш
в миг безвремие.
Аз любя се със огъня.
Неспирно.
И разпилявам пепелта си
с ветровете.