Здравей Гост

За кого бихте гласували към днешна дата

• 163 Отговора
  • 20584 Прегледи
*

Марая

• 28287
  • Който каквото ми мисли двойно да му се връща!
Re: За кого бихте гласували към днешна дата
« Отговор #40 -: Май 06, 2013, 01:43:58 pm »
Борисов: Който управлява през следващата година, е политически труп

19:14  |  5 май 2013 / Редактор    Елица Петрова / обновено преди 2 часа

Лидерът на ГЕРБ Бойко Борисов заяви, че ако Цветан Цветанов е допуснал грешка като министър на вътрешните работи, той вече никога няма да заема такъв пост. Борисов каза също, че който управлява през следващите шест месеца или година, ще е политически труп.
По повод заключението на прокуратурата, че Цветанов е извършил престъпление като е допуснал нарушение на правилата за изпозване на специални разузнавателни средства, Борисов каза следното:

"Убеден съм, че рано или късно истината ще излезе наяве. Гледал съм го в очичките като излезе обвинението и съм му казал, че си заминава, ако това излезе вярно. Той сам ще си тръгне, но нека да го докажат."

В същото време Борисов заяви, че има пълно доверие на заместника си в партията и отхвърли версиите, че в ГЕРБ има разцепление между неговите и Цветановите привърженици. Допълни, че в партията спор за лидерството няма. Напомни, че докато е бил кмет, формален лидер е бил Цветанов и цялото финансиране е минавало през него, но след като Борисов заявил желание да се върне на председателското място, веднага бил избран.

"Партийната работа е неблагодарна, всеки иска да стане депутат, кмет или общински съветник, трябва да ги изслушваш, винаги има недоволни. Цветанов е кошчето за душевни отпадъци на всеки от тях. Аз съм му дал да се занимава с тая работа", заяви Борисов.

Той упрекна останалите политически партии, че изразяват радост от скандала с подслушванията, докато демократичните правила изискват такива теми да не се коментират. Даде за пример реакцията на американските власти по разкритията на "Уикилийкс", които отказали да коментират данни, получили публичност по нерегламентиран път. Той посочи, че европейските и руските институции действат по същия начин.

"В демократична държава политическите партии трябваше да имат рефлекс, сега слушат, смеят се. Макар че ми е безразлично кой в дома си как живее, но сега ще им се случи и на тях", каза бившият премиер. Борисов напомни, че след като излезе от изпълнителната власт, сегашният лидер на БСП Сергей Станишев също беше замесен в скандал - с нерегламентирано изнасяне на документи, донесени в Министерския съвет "от съвестния гражданин Алексей Петров", шеф в ДАНС по времето на Станишев. Борисов изтъкна,  че ножът е забит в гърба на Станишев "от хора, които е хрантутил".

Бившият премиер си послужи с шегата на лидера на социалистите, според когото "разликата между Борисов и Цветанов е три години затвор". Продължи я като пресметна, че разликата между Станишев и Цветанов е 7 г. затвор, защото 10 г. заплашват лидера на левицата за неправилно боравене със секретни документи.

"След празниците ще ни ударят с още флашки, отде да знам с какво, те нямат скрупули. Всеки става уязвим, но това е пагубно е за демокрацията", смята Борисов.

Той предположи, че "ще се оформи борса за флашки и компрометираща информация". Така вместо партиите да се занимават с политика, могат да направят конкурс - който намери компрометираща информация срещу политическите им опоненти, ще получи определена сума, каза бившият премиер.

Хората излязоха по улиците не заради подслушванията или политическата система, а заради високите сметки за ток и ниските доходи. И вместо партиите да обяснят какво ще направят, за да се преодолеят тези проблеми, те подминаха целия този дебат, добави Борисов.
По думите му идват най-тежките години за Европа и всеки, който управлява в следващите шест месеца или година, ще е политически труп. Аз управлявах в такива условия четири години, припомни Борисов.
По въпроса за липсата на свобода в медиите Борисов обясни, че при управлението на ГЕРБ не само не е имало диктатура, но и медиите, които били сочени за медии на партията, сега били най-злостни. Затова Борисов поиска неправителствените организации да се извинят за упреците към ГЕРБ за липсата на свобода в медиите.
Бившият премиер поиска прошка от народа за това, че от ГЕРБ били горделиви. Успехите ни опияняваха и много им се радвахме, оправда се Борисов.
За бившия финансов министър Симеон Дянков Борисов обясни, че действително е направил много грешки, но имал огромна заслуга, защото показателите на България били сходни с тези на Германия. „Ако се тръгне по друг път, след година и половина държавата ще полети надолу", добави още Борисов.

http://dnes.dir.bg/news/borisov-tzvetanov-izbori-2013-13813422?nt=10

Пътувайки към себе си..пътувам към теб и Вселената в която ти се съдържаш! :-)))останете с чисто сърце и ще видите знаците

*

Марая

• 28287
« Отговор #41 -: Май 07, 2013, 05:32:03 pm »
ЗА ВЕЛИКО НАРОДНО СЪБРАНИЕ!

Пътувайки към себе си..пътувам към теб и Вселената в която ти се съдържаш! :-)))останете с чисто сърце и ще видите знаците

*

Марая

• 28287
« Отговор #42 -: Май 08, 2013, 10:30:07 am »
АФИС: ГЕРБ - 31,6 %, БСП - 28,3 %, ДПС - 8,7 %, "Атака" - 8,4 %, РЗС - 5,2 %, "България за гражданите" - 4,9 %, НФСБ - 4,8 %08 май 2013 | 11:05 | Агенция "Фокус"
Начало / Социологически проучвания

http://www.focus-news.net/?id=n1780505

« Отговор #43 -: Май 08, 2013, 12:24:25 pm »
Моята опция, която липсва в анкетата - няма да гласувам :blink:

Ето защо - мои мисли в чужди думи - http://www.fakel.bg/index.php?t=2748

Добавям и това, че не бих дала гласа си за набори и хора под 30г. възраст, които най-просто нямат нито житейски, нито професионален опит. Пълна лудост е, че ги набутват в листите си. Единствено ги виждам в ролите на пионки и любовници...
« Последна редакция: Май 08, 2013, 12:30:34 pm от romantica »

*

Константин

« Отговор #44 -: Май 08, 2013, 12:27:35 pm »
Аз ще гласувам за romantica :X

« Отговор #45 -: Май 08, 2013, 12:31:23 pm »
Цитат

Сигурно има хубава "програма". Жалко че ние не я познаваме и даже не сме я виждали отдалече!

Останаха 3 дни - да припомня моята прогноза от 14 април - преди месец! Гледам, че пак съм познал! ))))

Моята прогноза:
ГЕРБ - 34,4%
БСП - 28,2%
ДПС - 11,8%
Атака - 10,1%
ДСБ - 4,2%
НФСБ - 4,1%
България на Кунева - 4%
Изборна активност - 56,7%
Купуване на гласове - 99,9%
Черен пиар и компромати - 88%
Мое участие - 0%

« Последна редакция: Май 10, 2013, 10:59:47 am от Калоян Иванов »
Вече съм другаде!  На по-артист-ично място! Лесно ще се сетите къде....

*

Константин

« Отговор #46 -: Май 08, 2013, 12:41:57 pm »
Цитат

Сигурно има хубава "програма". Жалко че ние не я познаваме и даже не сме я виждали отдалече!
Бих обгърнал "идеите" й :X

*

Veselin

• 2737
« Отговор #47 -: Май 08, 2013, 01:41:22 pm »
И аз ще гласувам за romantica!  :blink:
Добре, че АТАКА ще влязат, но дано да не решат да се коалират после с някои от другите помийници.  :-\

*

Константин

« Отговор #48 -: Май 08, 2013, 03:39:47 pm »
Напоследък не мога да спя и тази нощ четох книгата "Планът Сидеров срещу колониалното робство" - това е програмата на Атака, много точно и ясно са описани събитията от 1997 насам, за гробокопача Иван Костов, който разпродаде и закри хиляди предприятия, институти, ликвидира публичния сектор, образованието и здравеопазването; за правителството на царя, който разпродаде БТК, ЕРП - тата, затвори АЕЦ "Козлодуй" и въвлече България в нов дългов капан чрез далаверите с ценни книжа на финансовия министър Милен Велчев; за правителството на тройната коалиция, което наложи плосък данък, продължи колониалната политика и превърна корупцията в ежедневия; за правителството на Бойко Борисов, което излъга очакванията на милиони българи, затвърди корупционните практики, проведе колониална и туркофилска политика.
АТАКА иска радикална промяна на икономическия модел и имат план за действие. Описани са подробно намеренията им за всеки един сектор. Звучи напълно реалистично.
И по-горните примери, които описа, също са звучали реалистично и съобразно икономическата логика, но всички знаем какви са последствията ;) Не съм чел нито една предизборна програма(а нямам и намерение), но като човек, който се занимава всеки ден с икономика, мога да ти гарантирам, че всеки, който обещава видима промяна в икономиката за по-малко от 5-10 години, си е чиста проба популист и лъжец ;)
Още повече, че предвид резултатите, които ще бъдат, а именно, че няма да има партия с мнозинство, то е повече от ясно, че ще има коалиция. Това от своя страна означава, че всяка партия има удобно оправдание, да не бъдат изпълнение предизборните "програми", което пък от своя страна означава, че може да бъде обещано, че и Господ ще слезе да играе кючек пред блока ви ;)
« Последна редакция: Май 08, 2013, 03:45:00 pm от Константин »

« Отговор #49 -: Май 08, 2013, 04:08:00 pm »
Описани са подробно намеренията им за всеки един сектор. Звучи напълно реалистично.

Аз пък съм чел предизборната програмата на Хитлер от 1931-32 година. Също звучи реалистично... И какво от това!?
Въпросът е не кой какво казва, а какво прави... и дали има намерение наистина да го направи!

Събитията от 1989 досега (Виденов, Костов, царя, тройната коалиция, герб) ги знаем всички прекрасно, защото са били на гърба ни! Номерът е дали някой ще спре да лъже и ще направи това, което трябва и което обещава!

*

Papy

• 4343
« Отговор #50 -: Май 08, 2013, 04:12:47 pm »

Аз пък съм чел предизборната програмата на Хитлер от 1931-32 година. Също звучи реалистично...

Не може да си я чел, защото тогава вече си бил умрял

« Отговор #51 -: Май 08, 2013, 04:33:53 pm »

Аз пък съм чел предизборната програмата на Хитлер от 1931-32 година. Също звучи реалистично...

Не може да си я чел, защото тогава вече си бил умрял

хахахаа.. аз съм безсмъртен...  ;) )))  Даже още съм жив!  :blink: ))))

« Отговор #52 -: Май 09, 2013, 08:16:57 am »
Описани са подробно намеренията им за всеки един сектор. Звучи напълно реалистично.

Аз пък съм чел предизборната програмата на Хитлер от 1931-32 година. Също звучи реалистично... И какво от това!?
Въпросът е не кой какво казва, а какво прави... и дали има намерение наистина да го направи!

Събитията от 1989 досега (Виденов, Костов, царя, тройната коалиция, герб) ги знаем всички прекрасно, защото са били на гърба ни! Номерът е дали някой ще спре да лъже и ще направи това, което трябва и което обещава!

Предизборната кампания на Хитлер си е била успешна.  :blink: Германия е единствената държава, която толкова бързо се възстановява след Втората световна война въпреки че е била на губещата страна и е трябвало да понесе невъобразими репарации и е имала огромен външен дълг. Това е, защото е била очистена от цялата измет и от някои хора, които са се правили на тарикати - а ние тука се правим на демократи и хуманисти и заради това храним цигани и други не особено трудолюбиви и интегрирани прослойки  и няма как да не си останем зле до края, след като инвестираме в нещо, което няма възвращаемост. 

« Отговор #53 -: Май 09, 2013, 08:31:15 am »

Предизборната кампания на Хитлер си е била успешна.  :blink: Германия е единствената държава, която толкова бързо се възстановява след Втората световна война въпреки че е била на губещата страна и е трябвало да понесе невъобразими репарации и е имала огромен външен дълг. Това е, защото е била очистена от цялата измет и от някои хора, които са се правили на тарикати - а ние тука се правим на демократи и хуманисти и заради това храним цигани и други не особено трудолюбиви и интегрирани прослойки  и няма как да не си останем зле до края, след като инвестираме в нещо, което няма възвращаемост.

1. Става дума за ПЪРВАТА световна, нали...!?
2. В програмата на Герб няма нищо такова - за цигани, тарикати, инвестиции в производство и т.н. Само общи лозунги и красива пропаганда. 10% данък и 7 дни връщане на ДДС. Дянков го бавеше по 6 месеца, ББ сега се засилва за 7 дни. Кой вярва??? Който вярва на лъжи, да си гласува за милиционерите пак... Иначе и ББ се хвали като Хитлер с магистралите си.

« Отговор #54 -: Май 09, 2013, 08:33:30 am »
Аз не говоря за ГЕРБ, говоря за Волен. А Бойко е селянин-популист и само като се чуе как говори, е ясно колко може да му се вярва и какво може да направи. Иначе малко трудно да говоря за Първата световна война, при положение, че Хитлер е политическа фигура от Втората, и при двете световни войни положението на Германия е все същото - на губещата страна, която трябва да плаща репарациите. Както виждаш, по-добре са от нас, въпреки че уж ние поне не сме изгубили две световни войни.

« Отговор #55 -: Май 09, 2013, 08:39:38 am »

1. Става дума за ПЪРВАТА световна, нали...!?
2. В програмата на Герб няма нищо такова - за цигани, инвестиции в производство и т.н. Само общи лозунги и красива пропаганда. 10% данък и 7 дни връщане на ДДС. Дянков го бавеше по 6 месеца, ББ сега се засилва за 7 дни. Кой вярва??? Който вярва на лъжи, да си гласува за милиционерите пак... Иначе и ББ се хвали като Хитлер с магистралите си.
Какво значение има програмата, важното че ИМАТ ВОЛЯ. Ама за какво по-точно?! А кой ли вярва - същите онези, които вярваха и на "царя" и на неговото "Вервайте ми!" За циганите е ясно, те са удобни на политическия ни "елит" - колкото повече и колкото по-неграмотни и нецивилизовани, толкова по-добре.

*

Lillie

• 30532
« Отговор #56 -: Май 09, 2013, 08:41:35 am »
Воля за какво - да продължат да лапат на гърба на народа?  ;D
Не спирай да ме срещаш
в миг безвремие.
Аз любя се със огъня.
Неспирно.
И разпилявам пепелта си
с ветровете.

« Отговор #57 -: Май 09, 2013, 08:42:13 am »
Аз не говоря за ГЕРБ, говоря за Волен. А Бойко е селянин-популист и само като се чуе как говори, е ясно колко може да му се вярва и какво може да направи.

Да, но няма да управлява Волен, а Герб или БСП ... в коалиция.
Имам силното подозрение, че дори Атака да получи 60% на изборите няма да се справи с управлението. Защото няма кадрови потенциал. Една държава се управлява с поне 5000 компетентни хора, които да сложиш на възлови места в министерствата и ведомствата. Де толкова кадърни и учени атакисти?? Повечето са "лумпени", изхвърлени от социалната структура заради лични и професионални неуспехи, и затова са недоволни от системата и са радикални. Малцина там са наистина интелигентните националисти. Пък и Волен е непоследователен и доста користолюбив май... с неговите любовници, гуляи и любов към сладкия живот! Такъв човек лесно може да бъде купен и използван. Още не е доказал "принципност" и "последователност"....  Да припомням ли защо му викаха "пудела на Бойко"?!

« Отговор #58 -: Май 09, 2013, 08:48:58 am »
Мдаа, а други пък имат воля да им да дадат тази възможност  ;D Щеше да е смешно, ако не беше толкова тъжно...

« Отговор #59 -: Май 09, 2013, 08:57:10 am »
Мдаа, а други пък имат воля да им да дадат тази възможност  ;D Щеше да е смешно, ако не беше толкова тъжно...

Точно по това милиционерите си приличат с Хитлер!!!!!!!!!!! Лозунгът им е копиран от 1933 г. 
ТРИУМФ НА ВОЛЯТА - така се казваше великият филм на Лени Рифенщал, възхваляващ Фюрера и партията му.
И нашите мутри (без да са чели и дори чували за Шопенхауер и Ницше) "усещат" какво може да донесе успех в борбата за власт.
Само волята да се наложиш над останалите... Това е най-прекия път към успеха.
Предизборната им кампания е под надслов ИМАМЕ ВОЛЯ! Милите ми фюрерчета ББ и ЦЦ...