Здравей Гост

Ще ти говоря за любов

• 428 Отговора
  • 51134 Прегледи
Re: Ще ти говоря за любов
« Отговор #160 -: Май 15, 2013, 10:40:01 am »
Вашата гледна точка е ограничена! Тя важи само в едно измерение. И я разбирам много добре, но не съм съгласен с нея. Просто и ясно!
Вие си измервайте "всичко" и си правете математически модели. Има обаче и други неща в света.
Ако бяхте прави, щеше да е трудно да се обясни наличието на "качествени" категории в езика и мисленето на хората.
Слава богу, не сте прави и фактите го доказват. Просто отворете един речник наслуки и четете думите
« Последна редакция: Май 15, 2013, 10:45:16 am от Калоян Иванов »
Вече съм другаде!  На по-артист-ично място! Лесно ще се сетите къде....

*

Нова

• 3491
« Отговор #161 -: Май 15, 2013, 10:40:44 am »
Че я ревнуват, ревнуват я, ма чак пък много...

Тука сте 3-ма мъже на кръст, е, колко да сте много.

Пък и хубаво момиче, ми ще я ревнувате, що да не я ревнувате, няма за експоненциално разпределение да си говорите, я. Ще си говорите за любов и ще я срявнявате с вкуса на ябълките.

*

Константин

« Отговор #162 -: Май 15, 2013, 10:43:27 am »
Нашата гледна точка може и да е ограничена, но ти си по-ограничен от нея при всички положения. Оке, Софокъл ? А качествени категории съществуват, просто защото няма познания, за да се опишат количествено. А факти създадени от хора не ми ги хвали. Надявам се, че схващаш какво имам предвид, или пак ще трябва да ти обяснявам като на... satin_ ?  :mellow:

« Отговор #163 -: Май 15, 2013, 10:45:38 am »
обидите не са аргументи. Спести си ги.

Самото понятие "математически модел" доказва тезата ми. Това е качествено понятие, и то предполага, че освен него има и нещо друго, което е различно (не просто количествено) и не е нито модел, нито ползва математически метод.

а иначе Софокъл е писал пиеси, не философия ... което ме подсеща, че ако сте прави човечеството трябва да се откаже от театъра, от любовта, музиката, живописта и изобщо от цялото изкуство, от етиката, от религията, от... много неща, които не са количествени.
« Последна редакция: Май 15, 2013, 10:50:22 am от Калоян Иванов »

*

Константин

« Отговор #164 -: Май 15, 2013, 10:49:51 am »
Отговорът ти е да си постнеш отново стария отговор ? ... постно Ки, постно ... За Софокъл не ми обяснявай, защото имах предвид неговото въображение, като човек писал пиеси  :P Но не мога да очаквам от теб да четеш между редовете  :-X Може би сега е редно и аз да пейстна предишния си отговор ?  :-\

« Отговор #165 -: Май 15, 2013, 10:51:45 am »
не знам дали АЗ мога да чета между редовете ти... но по-лошото е, че НА РЕДОВЕТЕ ТИ няма много смислени неща за четене.

към НОВА: ревността на тримата мъже тук е нелепа, защото:
1. аз нямам никакви отношения със Сатен....
2. не съм им аз пречка на мъжете да стигнат до нея, ама те не го разбират и "винят" мен... съответно се държат като самци в размножителен период - нападат "съперника".

« Отговор #166 -: Май 15, 2013, 10:52:03 am »
Всичко може да се моделира със средствата на математика. И човешките отношения включително. В "Криминални уравнения" (Num3ers) Чарли Епс беше издал книга на тази тема. Това не е само на кино, реално е. Със система от две линейни диференциални уравнения можеш да направиш опростен модел на динамиката в отношенията между двама души. Въпросът е, че всеки модел допуска неточност, грешка. И другият въпрос е каква греша е допустима според тези, които ще използват модела.

*

Константин

« Отговор #167 -: Май 15, 2013, 10:52:52 am »
Просто ограничената ти, интелектуално, натура не може да ги разбере  :lol: Ки, аз не се интересувам от satin_, не ми допадат жени без въздух в натала си (било и под налягане, какъвто все още е моят). А спекулациите, че е красива и прекрасна, също не ме вълнуват, просто защото тези жени(красиви) рядко са сами, а когато са сами то рядко е по тяхно желание. Затова задявай си се "виртуално" с нея на спокойствие, аз определено предпочитам други форумнички  :-[
« Последна редакция: Май 15, 2013, 11:01:29 am от Константин »

*

Нова

• 3491
« Отговор #168 -: Май 15, 2013, 10:56:36 am »
Неопределеността на резултата се задава в самия стандарт. Всяко излизане от границата, дори клонящо към нула, прави изпитването нестандартно и извън обхвата на акредитация.

« Отговор #169 -: Май 15, 2013, 11:01:36 am »
Всичко може да се моделира със средствата на математика. И човешките отношения включително. В "Криминални уравнения" (Num3ers) Чарли Епс беше издал книга на тази тема. Това не е само на кино, реално е. Със система от две линейни диференциални уравнения можеш да направиш опростен модел на динамиката в отношенията между двама души. Въпросът е, че всеки модел допуска неточност, грешка. И другият въпрос е каква греша е допустима според тези, които ще използват модела.

Да, само че:
1. математиката не описва само количества!!! това е ограничено и неправилно схващане на двама души тук. Не ставай трета в списъка.
2. има и "катастрофи", преходи на смяна на зависимостите, и точно това е качествен преход. Да не говорим за "случайностите", "грешките" и т.н..
3. теорията на хаоса най-общо описва това .. и никой не може да изключи "качествените" категории от науката. Обратната претенция (на К. и Нова) е просто смешна и не си струва обсъждането изобщо. Не знам защо още им обръщам внимание даже.

Тук спорът не е: може ли да се моделира математически или не?, а тръгна от спора за количеството и качествените категории.
затова най-добре да се върнем към ЛЮБОВТА, тъкмо К. и Нова няма да има какво да кажат качествено за нея....

*

ini

• **
  • 597
« Отговор #170 -: Май 15, 2013, 11:05:49 am »
Абе аз да попитам, какво стана с натала на Калоян? Имаме ли резултати?
Стига вече с тази особа, има си отделна тема, пишете там, на мен ми писна да влизам в сайта и да чета глупостите на ретро меркурий в рак! Всички знаем кой пише под този ник и се правим на луди. Еми писна ми, овен съм и се нервя, сори.
И аз много се изнервям, когато заглавието на темата не отговаря на писанията вътре!

*

Grace

• 2257
« Отговор #171 -: Май 15, 2013, 11:06:06 am »
Моят Меркурий е в недоумение от високото ниво на спора тук  :blink:  ;D

« Отговор #172 -: Май 15, 2013, 11:07:22 am »
...на мен ми писна да влизам в сайта и да чета глупостите на ретро меркурий в рак! Всички знаем кой пише под този ник ...

сори, но меркурият ми не е изобщо в рак... излиза, че не знаеш!
А иначе си права - имам си тема за заяждане с мен. Виновни са тези, дето пиша за мен, защото аз си пишех по темата за любовта. Но те се нахвърлиха да спорят (не)искрено и лично за мен и със мен!  Тук съм съгласен с теб 100% (ето една количествена величина)!!!!

« Отговор #173 -: Май 15, 2013, 11:07:26 am »
:blink: Значи не ви разбрах спора, мислех, че конкретно за моделирането става дума.

*

Константин

« Отговор #174 -: Май 15, 2013, 11:10:18 am »
...на мен ми писна да влизам в сайта и да чета глупостите на ретро меркурий в рак! Всички знаем кой пише под този ник ...

сори, но меркурият ми не е изобщо в рак... излиза, че не знаеш!
А иначе си права - имам си тема за заяждане с мен. Виновни са тези, дето пиша за мен, защото аз си пишех по темата за любовта. Но те се нахвърлиха да спорят (не)искрено и лично за мен и със мен!  Тук съм съгласен с теб 100% (ето една количествена величина)!!!!
Засега единствената сигурна количествена величина, която разбрахме за теб е Iq-то ти, което със сигурност е по-ниско от температурата навън  :-X Не мога обаче да бъда категоричен, дали клони към 0, или минава отвъд пределите на невъзможното  :-X (имах предвид да е по-малко от 0, защото няма да ме разбереш)  :-X

*

Нова

• 3491
« Отговор #175 -: Май 15, 2013, 11:11:03 am »
Много правилно разбра, Мирабела, говорим за любов и я описваме кой както може, за предпочитане обективно.

За мерка на Калоян бяха само 2 поста преди 2 страници, така че не се нервете, няма нужда, ако иска модератора тези 2 поста да ги трие. Останалото е описание на любовта по един или друг начин. И за това нямате основание да нервничите, точно по темата си е.

« Отговор #176 -: Май 15, 2013, 11:14:11 am »
:blink: Значи не ви разбрах спора, мислех, че конкретно за моделирането става дума.

Няма спор. Има заяждане.. Тук няколко човека като ме видят и от вътре им идва да заемат бойна стойка и да нападат.
Затова връщам топката в началото: аз говорех за любовта-война между половете. По-интересно е от "математическия модел да се обиждаме на IQ"

Нова, питах за любимата ти поза....

*

ini

• **
  • 597
« Отговор #177 -: Май 15, 2013, 11:15:13 am »
Много правилно разбра, Мирабела, говорим за любов и я описваме кой както може, за предпочитане обективно.

За мерка на Калоян бяха само 2 поста преди 2 страници, така че не се нервете, няма нужда, ако иска модератора тези 2 поста да ги трие. Останалото е описание на любовта по един или друг начин. И за това нямате основание да нервничите, точно по темата си е.
Ами аз не свързвам любовта с никакви цифри и проценти, и измерения, затова не виждам в 'ще ти говоря за любов' , да се говори за любов, от 2-3 страници поне.

« Отговор #178 -: Май 15, 2013, 11:16:13 am »
Ако ви е интересно, ето статия за динамиката на любовните отношения с диференциални уравнения - http://sprott.physics.wisc.edu/pubs/paper277.pdf. Имах някъде из компа учебник, в една глава на който е даден този пример и разработен подробно, но не намирам в момента.

*

Константин

« Отговор #179 -: Май 15, 2013, 11:16:57 am »

Няма спор. Има заяждане.. Тук няколко човека като ме видят и от вътре им идва да заемат бойна стойка и да нападат.
Затова връщам топката в началото: аз говорех за любовта-война между половете. По-интересно е от "математическия модел да се обиждаме на IQ"
Жертва ли имаме тук ?  :o satin_, къде си ?  ;D