При мен МП Слънце/Луна попада точно върху десцендента.
Последният твърд аспект към този МП и съответно към десцендента беше преди няколко месеца, когато транзитен Сатурн премина през АЦ и опозира ДЦ. Не отчитам събития никакви, но тя моята карта като цяло е слабо работеща и трудно се проявяват всякакви общоприети тълкувания на аспекти.
Mayflower, радвам се да те видя отново :blink:
Сатурн = МП Сл/Луна - изолация, страдание, раздяла, откъсване от колектива, отказ от нещо, неудачни отношения с противоположния пол; около януари 2012 ?
:wink2:
Всъщност тр. Сатурн три пъти е минал през АЦ в периода 2011-2012 и съответно опозирал МП Слънце/Луна.
Да, почти си права за тайминга, сещам се че един от точните му съвпади с АЦ беше точно на Коледа-25-ти декември 2011 година. Точно при този аспект нямаше конкретни проявления, но тогава имах и подкрепящи аспекти като прогресивна Луна съвпад Юпитер в 9-ти и по-късно транзитен Юпитер съвпад Слънце, бях доста оптимистично настроена без причина :blink:
Иначе изолация, раздяла, страдание, откъсване от определена среда-да, всичко това се случи няколко месеца по-рано при съвпад на тр. Сатурн с натален Плутон в 12-ти. Явно след това вече като премина през АЦ и влезе в 1-ви дом, транзитен Сатурн загуби някак силата си да ме натиска надолу!