Здравей Гост

България ще пламне .С нея и Евросъюза.

• 125 Отговора
  • 16692 Прегледи
*

Crabby

• **
  • 1460
  • I will carry your world
Re: България ще пламне .С нея и Евросъюза.
« Отговор #20 -: Юли 24, 2013, 10:29:33 am »
Бойко не в затвора, а в театъра. Такъв талант не бива да се губи...
I wish I could leave this behind,
fly free like the air would do,
burn like the fire would do,
feel stable like the earth would do,
but at the end of the day I know I am made to do differently,
I am made to be like the water...
feel like the water and love like the water...

*

Нова

• 3491
« Отговор #21 -: Юли 24, 2013, 10:32:20 am »
**сии, циркаджийска държава сме.

Ми 50 лв са си 50 лв, независимо дали си работен или безработен, 2-3 дни така и ще си купиш нещо якичко да се понаконтиш ))))) За седмица ще изкараш като за златни обечки ))))) А ние много добре си знаем кой къде е като говорим за корупция. Едно и също е от всякъде, само са на различен фронт ))))) Да не говорим, ако няма хляб за семейството, то си е далавера, но без трудов стаж...

Впрочем, докато имаше отначало протести и тук в Бс, ходи един мой познат, надъхан и изобщо не е някакъв лишен от смисъл човечец, работи управленчески в компания, където получава найси пъти над нормалното, не е гладен, но го правише от убеждение, така че има и такива. При това новата власт не тормози фирмата му, че преди отказваха да дават за избори на Биби и бая нервички изпокъсаха.

А иначе варненци ви видяхме, зимата бяхте много юруш, запалване, работи и с право, признавам. Ама онзи ден на изборите... Все едно не бяхте вие.  Защо така се получи? Алогично.

« Отговор #22 -: Юли 24, 2013, 10:32:53 am »

Виж, има и по цивилизовани начини да се свали правителството.
Нормално ли е да се избием един друг, а ония вътре да си клатят левият крак и да ни се смеят.

Млада си още и не разбираш всичко. Прочети малко история, или почакай да натрупаш жизнен опит.
Ако посочиш по-цивилизован начин да се свали от власт нагло правителство, на което не му пука от нищо и не иска да чуе нищо освен себе си - ще те предложа лично за Нобелова награда за мир! Цивилизованият начин зависи от двете страни, не само от едната. Ако едната не е цивилизована - не може да има цивилизован диалог. Щото това е диалог, макар и с помощта на несловесни средства - закони, полиция, медийни и други манипулации и т.н. 
Вече съм другаде!  На по-артист-ично място! Лесно ще се сетите къде....

*

Lillie

• 30532
« Отговор #23 -: Юли 24, 2013, 10:33:48 am »
...по скоро организирано да отидем до Брюксел и да се ПОМОЛИМ на ЕС да ни назначи един парламент, ако може без Българи в парламента. Тази раса не я бива в управлението.

Твърдо съм "за".  :blink:
Не спирай да ме срещаш
в миг безвремие.
Аз любя се със огъня.
Неспирно.
И разпилявам пепелта си
с ветровете.

*

Crabby

• **
  • 1460
« Отговор #24 -: Юли 24, 2013, 10:34:37 am »
Аз не виждам столичани защо протестират, виж във Варна имаше 70 000 души с основание, защото тук наистина е мизерия от всякъде.... Но в София, ако искаш имаш шанс да успееш, имаш шанс да постигнеш нещо и да се реализираш, по скоро в София протестират всички, които идват от по-малки градове и знаят как седят нещата там. Че там хляб няма, работа няма, училищата затварят, обезлюдяват се градовете, никой не иска и не може да си позволи да роди или отгледа дете в един Мелник да кажем...
Чакай малко - защо реши, че софиянци протестират заради себе си, а не заради каузата, което не е софийска, а българска. И съм съгласна с Papy и satin. Имам колеги, които всеки ден са на протестите - млади хора, които осъзнават, че са бъдещето на държавата и не могат да си затварят очите. Колкото до това, че няма кой да дойде на власт ако се свали правителството - така е, но това не е причина да не се протестира. Защото протестът вече е по-скоро символ на осъзнаването на българина, че не може вечно да бъде мачкан. Другият вариант е да остане това правителство, което си е чисто безумие предвид наглите решения, които се взимат ежедневно. Проблемът на българите е, че не можем да бъдем единни в нищо. За мен лично тази държава оправия няма и не се и надявам - смятам, че животът е твърде кратък, за да се опитвам да храня една нефункционираща система. Но това е моята лична гледната точка и не я натрапвам никому.

Идеята беше, че успелите индивиди в София не излизат на протести, а хората които са мачкани в момента. Може да има и такива, които го правят. Не смятам, че трябва да има насиелие обаче, това е селско и грозно. Полицията е част от обществото, а това да се създава такова напрежение и размирици, боища и т.н си е замислено, и точно ние позволяваме нещата да се случат така. В интерес на истината, не ходя на протести, точно заради насилието и злобата, не че не искам баба ми да взема нормална пенсия, или майка ми да си намери по-хубава работа и т.н, просто не смятам че злобата и насилието са начина, това е чист порив на селения.

Виж, има и по цивилизовани начини да се свали правителството. Нормално ли е да се избием един друг, а ония вътре да си клатят левият крак и да ни се смеят.
Протестите досега си бяха много мирни даже, но онези "вътре" пак си клатеха краката и не им дремеше. Хората си протестират - управляващите си наглеят. Аз съм в София и всеки ден виждам за какво става въпрос. Проблемът е, че масово медиите и хората са на принципа "човек за човека е вълк". А на ония от Брюксел хич не им и пука за нас, ако питаш мен.

Не им пука разбира се, те се отказаха хората! Как да им пука, колко пари наливат и всичко в корупция, за какво да им пука? Хора, това не е държава, това е територия!! За да бъде държава, република или там каквото и да го наричат, трябва да има цивилизовани хора и правила, тук няма нито едно от двете.

Няма и да им запука и на тия от въртре, те това чакаха. Хората да се избият... С протести няма да стане, поне докато България не реши какво иска, не да сваля едно правителство, да протестира срещу друго и накрая пак за същият цирк да си плати билета... Простаци, жал ми е за тази територия.

*

Crabby

• **
  • 1460
« Отговор #25 -: Юли 24, 2013, 10:38:22 am »

Нормално ли е да се избием един друг, а ония вътре да си клатят левият крак и да ни се смеят.

Млада си още и не разбираш всичко. Прочети малко история, или почакай да натрупаш жизнен опит.
Ако посочиш по-цивилизован начин да се свали от власт нагло правителство, на което не му пука от нищо и не иска да чуе нищо освен себе си - ще те предложа лично за Нобелова награда за мир! Цивилизованият начин зависи от двете страни, не само от едната.Ако едната не е цивилизована - не може да има цивилизован диалог. Щото това е диалог, макар че с помощта на несловесни средства - закони, полиция, медийни и други манипулации и т.н.

Ама тези протестиращи, те се избиват помежду си? И какво печелим накрая? И без това сме застаряваща нация, с малък процент на раждаемост, дай сега да се избиваме и на улицата... Като веднъж го свалиха тия същите протестиращи, защо питам аз не избраха електронно правителство или не се дигнаха да ги вкарат в затвор,а пак същата глупост? Къде е ЛОГИКАТА на това, което правят??? И други държави са минали през това, ама по различен и интелигентен начин , а ние пак с байганьовщината...

*

ini

• **
  • 597
« Отговор #26 -: Юли 24, 2013, 10:41:00 am »

Ако посочиш по-цивилизован начин да се свали от власт нагло правителство, на което не му пука от нищо и не иска да чуе нищо освен себе си - ще те предложа лично за Нобелова награда за мир! Цивилизованият начин зависи от двете страни, не само от едната.Ако едната не е цивилизована - не може да има цивилизован диалог. Щото това е диалог, макар че с помощта на несловесни средства - закони, полиция, медийни и други манипулации и т.н.

Ама тези протестиращи, те се избиват помежду си? И какво печелим накрая? И без това сме застаряваща нация, с малък процент на раждаемост, дай сега да се избиваме и на улицата... Като веднъж го свалиха тия същите протестиращи, защо питам аз не избраха електронно правителство или не се дигнаха да ги вкарат в затвор,а пак същата глупост? Къде е ЛОГИКАТА на това, което правят??? И други държави са минали през това, ама по различен и интелигентен начин , а ние пак с байганьовщината...
Crabby, не протестиращите се избиват помежду си. Полицаи бият протестиращи.

« Отговор #27 -: Юли 24, 2013, 10:44:33 am »
Протестиращите се избиват помежду си? Това къде го видя!?!?? Аз видях как полицията бие протестиращи... през февруари и вчера.
Не видях бой между протестиращи?!!!! Или живеем с теб в различни светове.

Освен това явно не гледаш новини.. и какво се случва в другите по-цивилизовани държави.
Как се бият хората в Гърция или в други държави... Да си чувала за 1968 в Париж?
Или само разглеждаш модни списания??? И не говори за байганьовщина, щото принадлежиш към чалга-поколението.
Също така те съветвам да провериш какво значи "електронно правителство" - явно не разбираш. Това не е да те управлява компютър вместо Станишев!

*

Crabby

• **
  • 1460
« Отговор #28 -: Юли 24, 2013, 10:45:10 am »

Ини те са в същото положение като нас, и те са хора и те имат проблеми, това им е работата, така им казват да правят. Имам приятел полицай, вечер се прибира и пир успокоителни, да не мислиш че не им е кофти  :'(

*

Crabby

• **
  • 1460
« Отговор #29 -: Юли 24, 2013, 10:46:37 am »
Протестиращите се избиват помежду си? Това къде го видя!?!?? Аз видях как полицията бие протестиращи... през февруари и вчера.

Освен това явно не гледаш новини.. и какво се случва в другите по-цивилизовани държави.
Как се бият хората в Гърция или в други държави... Да си чувала за 1968 в Париж?
Или само разглеждаш модни списания??? И не говори за байганьовщина, щото принадлежиш към чалга-поколението.

Хайде да не ми казваш към кого принадлежа, прочети ми предният коментар. 1968, не живея в тази година, 21 век сме! Няма какво да гледам преди 100 години как са го правили. Полицаите също са хора като нас! Замислете се малко! Ако си така скроен, да не се досещаш за замисъла на вчерашната ситуация, това си е твой проблем. Днес са с униформи, утре са на протести - има такива случай, фактически се избиват помежду си.

Не разглеждам модни списания, даже не си и близко. Спри да се заяждаш с всички и всичко, погнусяваш ме вече.
« Последна редакция: Юли 24, 2013, 10:52:53 am от Crabby »

*

ini

• **
  • 597
« Отговор #30 -: Юли 24, 2013, 10:46:51 am »

Ини те са в същото положение като нас, и те са хора и те имат проблеми, това им е работата, така им казват да правят. Имам приятел полицай, вечер се прибира и пир успокоителни, да не мислиш че не им е кофти  :'(
Не съм казала, че им е приятно, наясно съм.

« Отговор #31 -: Юли 24, 2013, 10:54:51 am »

Айде да не ми казваш към кого принадлежа, прочети ми предният коментар. 1968, не живея в тази година, 21 век сме! Няма какво да гледам преди 100 години как са го правили. Полицаите също са хора като нас! Замислете се малко!

Ти се замисли малко! Полицията е "високоплатена". Неслучайно политиците дават двойни заплати на полицията, а не на лекари и учители! Полицаите са готови да те пребият заради своите 1500 лева заплата, като виждат, че иначе трябва да бачкат за 700 някъде. Явно не са хора като нас, щом са готови да защитават престъпниците с бели якички, които грабят и тях. Явно са доста по-тъпи и корумпирани от нас. И като казвам нас - не включвам теб. Щото ти явно си доволна от хубавия си живот - работа в центъра на Варна, висока заплата, пътувания в чужбина и т.н. глезотийки. И нямаш социална солидарност с останалите, които са бедни и нямат никакви изгледи и перспективи. Затова не искаш насилие и си склонна на компромиси. Точно това се нарича "битието определя съзнанието" - това е открито преди 2 века от Марск (класовото съзнание). Човешкия опит е хилядолетен, така че не ми казвай: "не живея в тази година, 21 век сме! Няма какво да гледам преди 100 години!" .... Трябва да се гледа и преди 1000 даже... защото това е процес!  Ако робите бяха казвали като теб: "ние нали сме домашни роби, не сме на полето да бачкаме, и сме доволни, че сме в цивилизована среда, затова не приемаме насилието и осъждаме тези, дето вдигат въстания!" Тогава?

21 век не е по-различен от 20 или 19. Пак ще има революции и кръвопролития... защото такава е човешката социална природа. Хората са алчни и докато не им пуснеш кръв не се отказват от алчността и властта си доброволно. Гарантирам ти, че ще го видиш след 10-20-30 години... И дано тогава си спомниш какво съм ти казал. Още ще си жива и ще го дочакаш! Ще си само на 50. След всяка голяма война хората си мислят, че тя е последна и светът се е променил, а хората са поумнели и са се цивилизовали от негативния си опит. Но поколенията се сменят и всичко почва пак отначало.Идва нова война и нов катарсиз (пречистване). Не искам да се правя на пророк, но това показва историята!
« Последна редакция: Юли 24, 2013, 11:04:36 am от Калоян Иванов »

*

Нова

• 3491
« Отговор #32 -: Юли 24, 2013, 11:01:36 am »
Едно си мисля - интелигентните хора избягват да лепят етикети  ;)

Аааа, споко, това е неговият стил.

*

Crabby

• **
  • 1460
« Отговор #33 -: Юли 24, 2013, 11:01:46 am »

Айде да не ми казваш към кого принадлежа, прочети ми предният коментар. 1968, не живея в тази година, 21 век сме! Няма какво да гледам преди 100 години как са го правили. Полицаите също са хора като нас! Замислете се малко!

Ти се замисли малко! Полицията е високо платена. Хората са готови да те пребият заради своите 1500 лева заплата, като виждат, че иначе трябва да бачкат за 700 някъде. Явно не са хора като нас, щом са готови да защитават престъпниците с бели якички, които грабят и тях. Явно са доста по-тъпи и корумпирани от нас. И като казвам нас - не включвам теб. Щото ти явно си доволна от хубавия си живот - работа в центъра на Варна, висока заплата, пътувания в чужбина и т.н. глезотийки. И нямаш социална солидарност с останалите, които са бедни и нямат никакви изгледи и перспективи. Затова не искаш насилие и си склонна на компромиси. Точно това се нарича "битието определя съзнанието" - това е открито преди 2 века от Марск (класовото съзнание). Човешкия опит е хилядолетен, така че не ми казвай: "не живея в тази година, 21 век сме! Няма какво да гледам преди 100 години!" .... Трябва да се гледа и преди 1000 даже... защото това е процес!  Ако робите бяха казвали като теб: "ние нали сме домашни роби, не сме на полето да бачкаме, и сме доволни, че сме в цивилизована среда, затова не приемаме насилието и осъждаме тези, дето вдигат въстания!" Тогава?

Знаеш ли, бях почнала да пиша дълъг коментар, но смятам като "по тъпа и корумпирана" смятам да се въздържа по темата, и да спра да коментирам. Всички тук знаят, че с теб не е здравословно да се дебатира, защото ти знаеш само да пръскаш злоба и да обиждаш. Живей си живота, да си жив и здрав дано, или здрава не знам вече.

ИГНОР КАЛОЯН, само че аз като го кажа и го правя. Все пак аз нямам задни мисли :)

« Отговор #34 -: Юли 24, 2013, 11:06:51 am »

ИГНОР КАЛОЯН, само че аз като го кажа и го правя. Все пак аз нямам задни мисли :)

Можеш да игнорираш Калоян, но не можеш да игнорираш света и историята.
Казах ти - дано си спомниш за мен след 30 години. Дори без име...
Последно: не аз или ти определяме кое истина и кое, а реалността.
Нея трудно можеш да я ингорираш... независимо къде са ти мислите - отпред или отзад!
Това ме подсеща за Прометей и Епиметей. Единият мислел преди да действа, а другия - след това.
Опитах да ти дам предварителен опит, ама явно не става. Ти губиш. 
« Последна редакция: Юли 24, 2013, 11:12:11 am от Калоян Иванов »

« Отговор #35 -: Юли 24, 2013, 11:13:26 am »
Наскоро имаше проучване какви ще са резултатите ако има нови избори. Както си мислех, тези които в момента са в парламента, пак ще влезнат. Еми тогава, за какво трябва политиците да слушат протестиращите ? И аз да съм и аз ще ги игнорирам.

*

Papy

• 4343
« Отговор #36 -: Юли 24, 2013, 11:16:18 am »
голям четец на мисли си била

обобщенията и анализите върху моята личност си ги задръж, не ме интересуват

не протестират бедни хора без работа само, моите познати са добре платени и не съм чула някой да е взел пари, а и няма нужда - 50лв не са пари в нашия бизнес
но както и преди казах - при масовка е несибежно да има всякакви хора, въпросът е, че управляващите се самозабравиха тотално и наистина няма кой да ги трае повече, а за червените бабички - много ясно се вижда при орешарски кои се събират, няма нужда аз да коментирам факти

А смисълът от нови избори е, че новите - които и да са, трябва да са наясно, че няма да им траем глупостите, даже напротив, всяка следваща грешка ще става все по-фатална

« Отговор #37 -: Юли 24, 2013, 11:44:14 am »
Подкрепям Папи! Социалното действие не е математика. В него невинаги има директен и бърз резултат. Това е по-скоро "рикошет" = действие с далечна и непряка цел. Така е, защото се ползва метода "проба - грешка" или стихийни флуктуации. Големите и инертни системи не се поддават на високоефективни въздействия с бърз резултат. Човечеството още няма такъв управленски, технологичен и интелектуален ресурс. И честно казано се съмнявам, че някога ще стигне до него. Дори най-бързата (насилствена) социална промяна (война или революция) в историята трае минимум 4-5 години, а реално около 10-15-20 г. като цялостен процес (подготовка, протичане, установяване на резултат).

на akruks ще възразя с факти! Изборна активност - под 50%. Дори "победителите" от Герб са нелегитимни. 1,1 милион гласа при 6,5 милиона гласоподаватели са под 20%. Така че дай да не си говорим за избирателност, разбирачи, законно избрана власт и прочие лъжи. Цялата политическа система е НЕЛЕГИТИМНА! Обществото я е отхвърлило чрез негласуване... тоест ПАСИВНО. Остава това да се осъзнае и да се превърне в позитивен (активен, действен) факт/акт. Въпрос на няколко години е според мен! чакат ни големи промени до 2017 г. 

*

Papy

• 4343
« Отговор #38 -: Юли 24, 2013, 12:14:10 pm »
Само за това ме е яд - че не гласуваха когато трябваше

*

mail

• *
  • 233
« Отговор #39 -: Юли 24, 2013, 12:24:09 pm »
Аз съм ядосана това е пародия.Една позната ми обяснява как са и дали 30 лв и си е мислила,че ще вика против Атака в последния момент разбира,че ще вика за тях.Нея я интересуват 30 лв все и е тая.Друг случай ми разказаха за една жена,която е събрала 2000 лв от това да ходи всеки ден на протести,думите и били "Събрах пари за море". И това нещо го гледат в цял свят и после ще искаме да инвестират в България икономиката ни да се раздвижи,хората не осъзнават какво правят.И да се свали правителството какво? Сигурна съм,че на изборите пак партиите с най-много гласове ще са пак БСП и ГЕРБ. Управляващите ни се карат като някакви шутове постоянно  по телевизията,и ако ти се гледа сеир си пусни просто някой канал от 19 до 20 часа.
Обичам родината мразя държавата!!!
:sun: :sa::moo: :ta:  :mer: :sa: :ven:  :sa: :mar:  :ge: :jup: :le: :sat: :cp: :plu: :sc: :ura: :cp: :nep: :cp: :chi: :ca: