Здравей Гост

Любим любовен филм

• 238 Отговора
  • 36066 Прегледи
*

sladurkata

• **
  • 1504
  • Риба въдичар
Re: Любим любовен филм
« Отговор #40 -: Юли 29, 2013, 09:51:57 am »
Добро утро! Не знам кой е нарочил рибешката венера за лигава, :unsure: Странно, нямам такива чак наблюдения.

Моята в прогресия в риби по се поддаваше на някакво подхлъзване, докато беше откъм 12 дом, но чак пък лиготии.. те мъжете затова не ме харесват, защото не мога да им се хвърлям на врата, да им правя мили очи и да им свалям звезди. Сега, откакто е вече прогресирала в 1 съм като райбер, слон да ми го натресе, няма да помръдна.

Що реши, че това харесват? аз пък попадам на такива дето не им харесват такива работи, и венерата ми в овен ми е все виновна, милата.

*

venerra

• **
  • 1416
    • http://hristu.net/
« Отговор #41 -: Юли 29, 2013, 09:52:19 am »
трябва да има страдание, защото то пречиства и отваря съзнанието.

Майко мила!

По литература бях много добра в у-ще, все трябваше да си чета работите пред класа да видят останалите как се правят нещата.
Но като ми поставиха тема "Любовта-пречистваща и извисяваща сила в поезията на Яворов" и аз сгънах. Не ги разбирам аз плутоновите сюжети.
аз го казвам това от личен опит. докато стигна до блажения живот, доста съм изстрадала на различни теми и така стигнах до този извод  ;) ако не си страдал, няма как да оцениш щастието, защото... дори няма да знаеш, че си щастлив.
най-големите гурута са стигали до прозрения и просветление след периоди на страдание и депресия . след такива периоди излизаш нов човек /ако не се самоубиеш/ ;D
Направи живота си такъв, какъвто го искаш, за да му се насладиш напълно.
Погледнеш ли навън, мечтаеш, погледнеш ли навътре - пробуждаш се. - Карл Юнг

*

Нова

• 3491
« Отговор #42 -: Юли 29, 2013, 09:55:01 am »
Добро утро! Не знам кой е нарочил рибешката венера за лигава, :unsure: Странно, нямам такива чак наблюдения.

Моята в прогресия в риби по се поддаваше на някакво подхлъзване, докато беше откъм 12 дом, но чак пък лиготии.. те мъжете затова не ме харесват, защото не мога да им се хвърлям на врата, да им правя мили очи и да им свалям звезди. Сега, откакто е вече прогресирала в 1 съм като райбер, слон да ми го натресе, няма да помръдна.

Що реши, че това харесват? аз пък попадам на такива дето не им харесват такива работи, и венерата ми в овен ми е все виновна, милата.

Ми реших, защото явно такива двойки има в полезрението ми,а и през уикенда четох такава книжка за един в период на уранов опозиция, който се захласваше по такива феи за сметка на сдържаната му благоверна.

« Отговор #43 -: Юли 29, 2013, 09:57:22 am »
Много любовни филми не гледам, но тези, които са ми направили впечатление, са Up in the Air и Perfect Sence.

Определено.
- Do you want the can, sir?
- The cancer?
- The can, sir.
 ;D

http://www.youtube.com/watch?v=A-ScJhlW0N4

Романтика добре напомни за филми по романи на Никълъс Спаркс. Добавям The Last Song. Плаках през цялото време.
Добавям и Sliding Doors.

« Отговор #44 -: Юли 29, 2013, 10:08:45 am »
Мулен Руж - поет се влюбва в кабаретна звезда. Нещата не свършват добре и за двамата...

Секс игри / Cruel Intentions - във филма има облог между главният герой Себастиян и неговата доведена сестра Катрин, че ще вкара в леглото си Анет (главната героиня). Той обаче се влюбва в Анет. И тук нещата не свършват добре ;D !

Форест Гъмп - това ми е любимият филм като цяло. Филма проследява живота на Форест. Въпреки, че любовта не е точно централната тема на филма, героят през целият си живот е влюбен в приятелката си от детинство Джини. И тук няма хепи енд :( или поне не точно.

Сега астрологично - Слънце У12 в 12-ти в Дева. Марс У8 в 10-ти дом в Рак.

*

Нова

• 3491
« Отговор #45 -: Юли 29, 2013, 10:12:36 am »
При теб май много точно работи теорията, Сънмуун.

« Отговор #46 -: Юли 29, 2013, 10:13:45 am »
Заради връзката с 12-ти и 8-ми дом ли ?

*

Нова

• 3491
« Отговор #47 -: Юли 29, 2013, 10:17:41 am »
Ами не, по-скоро направих връзка с казаното от Венера за нейния рачешки и това как трябва да има драматизъм, страдание и пречистване и неоптимистичната ти и нерозова венера, която не лети в облаците, а е приземена от бруталната действителност. Изброи само филми с раздиране на сърцето и без хепи енд - колко реалистично и сурово-обективно.

*

sladurkata

• **
  • 1504
  • Риба въдичар
« Отговор #48 -: Юли 29, 2013, 10:17:58 am »
Форест Гъмп мога да го свържа с марса в рак, той се грижеше за нея, много.

Другите два филма са точно по знака дева (мунданен 6ти) и 12ти дом - кабаретното изкуство е по знака риби, неравностойното положение между партньорите  и в Мулен Руж и в Секс игри, точно по знака дева - 6ти дом.

« Отговор #49 -: Юли 29, 2013, 10:18:37 am »
Секс игри / Cruel Intentions - във филма има облог между главният герой Себастиян и неговата доведена сестра Катрин, че ще вкара в леглото си Анет (главната героиня). Той обаче се влюбва в Анет. И тук нещата не свършват добре ;D !

това си е нескопосан опит да се направи вариант за американски тийнове (в стил Амер.пай), които иначе няма как да смелят "Опасни връзки" на дьо Лакло...
Филмът с Джон Малкович, Глен Клоуз и Киану Рийвс е три стъпала нагоре! ...
И като цяло сюжета е антилюбовен! Става дума за властта и манипулацията чрез секс/удоволствия!

п.п. Боже, как забравих Мишел Пф..... !!! Явно съм много разсеян днес!!!!!!! 
Вече съм другаде!  На по-артист-ично място! Лесно ще се сетите къде....

« Отговор #50 -: Юли 29, 2013, 10:22:30 am »
The Notebook е най-любовно-романтичната драма, която някога съм гледала! Аз лично никак не съм фен на подобни истории, защото просто не вярвам че истинската любов в идеалистичния и чист вид, както обикновено се представя във филмите, съществува. Романтиката не ми е присъща, въпреки че Нептун е управител на моя 5-ти дом.

Иначе, The English Patient ми е много много любим, но по-скоро заради участието на Ralph Fiennes, отколкото заради самата история :blink:

Между другото, някой спомена по-горе за Досиетата Х, ами те Мълдър и Скъли даже и дете имат в последния сезон, как да не са се свалили!? ;D
You light, the skies up above me
A star, so bright you blind me
All the stars are coming out tonight
They're lighting up the sky tonight
For you!

« Отговор #51 -: Юли 29, 2013, 10:28:34 am »
The Notebook е най-любовно-романтичната драма, която някога съм гледала!

Аз пък този не съм го гледал. Но ще си поправя грешката тези дни.
макар че някои иначе хубави филми много губят от 1 актьор, който е не на място подбран.
Тук виждам сладникавата Rachel McAdams - дано не е прецакала филма!
Ако тя играеше във Влюбения Шекспир - представяте ли си какво би се получило? Боза!!!

« Отговор #52 -: Юли 29, 2013, 10:31:43 am »
Ами не, по-скоро направих връзка с казаното от Венера за нейния рачешки и това как трябва да има драматизъм, страдание и пречистване и неоптимистичната ти и нерозова венера, която не лети в облаците, а е приземена от бруталната действителност. Изброи само филми с раздиране на сърцето и без хепи енд - колко реалистично и сурово-обективно.

Венерата ми е на трон и по знак и по дом, не съм точно песимистична ;D . Просто харесвам такива филми, но се надявам в живота да не ми се случи нещо такова :o !

това си е нескопосан опит да се направи вариант за американски тийнове (в стил Амер.пай),

Американски пай е комедия, та кое е общото, че не разбрах ?

*

Нова

• 3491
« Отговор #53 -: Юли 29, 2013, 10:33:41 am »
ааа, Сънмуун, говорила съм за слънцето ти. Ти венерата не я спомена в коментара, не съм знаела, че е везнишка. Не че тя принципно умира от любов, де. Не е от най-самопогубващите се.

*

venerra

• **
  • 1416
    • http://hristu.net/
« Отговор #54 -: Юли 29, 2013, 10:36:04 am »
за мен "Четецът" е много силен филм и го препоръчвам.
а още по-добре да се прочете направо книгата.
« Последна редакция: Юли 29, 2013, 10:55:31 am от venerra »
Направи живота си такъв, какъвто го искаш, за да му се насладиш напълно.
Погледнеш ли навън, мечтаеш, погледнеш ли навътре - пробуждаш се. - Карл Юнг

« Отговор #55 -: Юли 29, 2013, 10:38:01 am »

Американски пай е комедия, та кое е общото, че не разбрах ?

написах "стил", а не жанр! Тийнове, коли, купони...
Гледала ли си Опасни връзки с Малкович, Клоус, Рийвс, Пфайпфър...? Ако си - няма как да не разбереш разликата!
Но щом питаш - досещам се, че не си го гледала. Пробвай!

« Отговор #56 -: Юли 29, 2013, 10:50:45 am »
Гледала съм го, но ще да е било доста отдавна. Определено не го помня ясно.
А сравнението между Американски пай и Секс игри не ми се струва логично. В много филми има тийнове, коли и купони, но не във всеки това е основна тема. Както и да е.

*

Lillie

• 30532
« Отговор #57 -: Юли 29, 2013, 11:02:30 am »
"Опасни връзки" и на мен ми е сред любимите.
Не спирай да ме срещаш
в миг безвремие.
Аз любя се със огъня.
Неспирно.
И разпилявам пепелта си
с ветровете.

« Отговор #58 -: Юли 29, 2013, 11:04:43 am »
"Killing me softly", ако вече не е споменат.

« Отговор #59 -: Юли 29, 2013, 11:05:49 am »
The Notebook е най-любовно-романтичната драма, която някога съм гледала!

Аз пък този не съм го гледал. Но ще си поправя грешката тези дни.
макар че някои иначе хубави филми много губят от 1 актьор, който е не на място подбран.
Тук виждам сладникавата Rachel McAdams - дано не е прецакала филма!
Ако тя играеше във Влюбения Шекспир - представяте ли си какво би се получило? Боза!!!

Доста силен и разтърсващ филм (според критиците), но на мен ми идва прекалено сълзлив. Райън Гослинг е изключителен като игра и превъплъщение в ролята си, Рейчъл Макадамс и тя горе-долу добре изпълнява сценария. Понякога е и въпрос на индивидуални разбирания и предпочитания, понеже филмът е доста дългичък, аз лично се поизмъчих, тоест отегчих, докато дойде края!

Дайте обратна връзка, като го гледате :blink:

You light, the skies up above me
A star, so bright you blind me
All the stars are coming out tonight
They're lighting up the sky tonight
For you!