Здравей Гост

Окултната страна на Венера

• 105 Отговора
  • 13805 Прегледи
Re: Окултната страна на Венера
« Отговор #20 -: Август 12, 2013, 01:11:25 pm »
Ето и картата:
"Когато ни споходи нещастие е най-добре да запазим спокойствие, защото все още не се знае какви ще са вредите, а какви ползите от него."
Платон

*

Milkyway

• 3770
« Отговор #21 -: Август 12, 2013, 01:12:12 pm »
Не мога да кажа нищо окултно за венера,за което моля да ме извините. Но само ще споделя от наблюдения 3 неща.
За тъпи периоди :Възврат на венера,тригон транзитна към натална също,както и това,че баба ми си отиде при възврат на венера.

« Отговор #22 -: Август 12, 2013, 01:38:17 pm »
Много интересно, каква е ползата на някой да му кажеш, че ще премине в отвъдното млад или стар?

За мен това е пълна простотия. Никой не е Бог, че да го знае. Безумец е този дето го твърди.

За сетен път се убеждавам, че фантазията на астролога може да погуби човешки живот, добре че много хора не вярват, а си живеят живота, както им харесва и както го разбират :blink: 

Нещо много негативизъм лъха от форума в последно време :-X

На Изток хората не се отнасят така истерично  към смъртта, както западния човек. Да умреш е също тъй естествено, какато да се  родиш, да се влюбиш, да се ожениш, да имаш деца...Страхът от смъртта, с който е зареденео нашето западнярско мислене обрича живота ни на  хиляди условности. Прави ни слаби, уязвими, лесни за манипулиране. Може би знанието за отвъдното на запад е било  нарочно укривано от масите, за да бъдат подвластни  управляеми.  Изплашеният човек е  априори вече жертва. С  този похват и днес си служат много , много политици, управници, търговци...Рекламите са  пропити с насаждане на страх от смъртта...
Каква е ползата човек да знае.  Тук не става дума за полза, а за избор. Ако човек е осъзнат и може да приеме и  да се  възползва от  тази информация (кога ще умре) то тя е полезна и нужна за него. Има инструмент - Ведическата карта, където тези неща могат да въдат  видяни и предвидени. Големите джиотиша майстори са в състояние да предрекет събитието с точност до  дни..Ако обаче, човек разсъждава като вас Романтика, разбира се, че няма какво да бъдат обсъждани такива теми. Но това все пак не означава, съгласете се, че никога няма в този живот тялото ви да умре.
Душата е вечна и ние затова  имаме  усещането, че  никога няма да умрем.  Безсмъртието   се отнася  за душата, не за тялото. Имаче тялото е тленно. И  идва  миг, в който  трябва да се разделим с него.  Астрологическата прогностика помага дотолкова, доколкото можем да се подготвим за този най-важен момент на раздяла. В източния начин на мислене, например се смята, че най-важният момент в живота е смъртта и човек, който  не иска да знае за  него и не се готви е пълен глупак. На мене лично не ми се връзва хора, които се занимават с астрология, йога,  мистика, с окултизъм и пр. да отричат темата за смъртта. Звучи ужасно несъответстващо.
« Последна редакция: Август 12, 2013, 01:49:39 pm от Gauri GanDevi »
"Когато ни споходи нещастие е най-добре да запазим спокойствие, защото все още не се знае какви ще са вредите, а какви ползите от него."
Платон

« Отговор #23 -: Август 12, 2013, 01:47:23 pm »
Аз не съм сигурна дали имаме душа, камоли дали тя е вечна, затова предпочитам смъртта да е изненада, просто да не зная, кога ще се случи.
Иначе се интересувам от карма и прераждане, просто не съм убедена на 100%.

« Отговор #24 -: Август 12, 2013, 01:50:58 pm »

...за това и астролозите не трябва да предричат гласно смъртта на някого защото може да доведе до лавина от грешни избори на натива...

Че кой говори да се предрича гласно ..."на натива".. :blink:
Платон

« Отговор #25 -: Август 12, 2013, 01:53:46 pm »
Аз не съм сигурна дали имаме душа, камоли дали тя е вечна, затова предпочитам смъртта да е изненада, просто да не зная, кога ще се случи.
Иначе се интересувам от карма и прераждане, просто не съм убедена на 100%.

Е, кой ще се преражда според тебе, щом няма душа...?
Платон

*

Lillie

• 30532
« Отговор #26 -: Август 12, 2013, 01:55:11 pm »

...за това и астролозите не трябва да предричат гласно смъртта на някого защото може да доведе до лавина от грешни избори на натива...

Че кой говори да се предрича гласно ..."на натива".. :blink:

Именно - никой не е казал, че дори ако си го видял, трябва да го сервираш на натива.

Смъртта на майка ми видях в нейната карта, по няколко метода - просто към него момент не исках да допусна и повярвам. И когато това се случи, бях като зашеметена, защото до последно се надявах, че това не може да се случи.

Не спирай да ме срещаш
в миг безвремие.
Аз любя се със огъня.
Неспирно.
И разпилявам пепелта си
с ветровете.

« Отговор #27 -: Август 12, 2013, 02:10:11 pm »
в този ред на мисли ще си позволя да кажа че подписа ти излъчва изключително много марсова енергия..не се учудвай че така агресивно ти се репликира.. ...от моя страна  ;)

Марсова енергия може само да ми липса ;D . Марса ми е слаб, при това е в падение.

Е, кой ще се преражда според тебе, щом няма душа...?

Казвам, че за себе си не съм напълно убедена, че имаме души, нито, че има прераждане и въпреки това много ми се иска да е така.
А будистите например например не вярват в съществуването на безсмъртна душа, те вярват в Anatta.

« Отговор #28 -: Август 12, 2013, 02:23:58 pm »
На мен ми е много интересна източната астрология, но за съжаление повечето уроци в интернет са на руски.
В астрокома си правя сидерален натал. Там Слънцето и АЦ ми минават в Лъв, пък аз нищо Лъвско нямам в себе си. Половината ми планети минават в друг елемент. Затова си карам със западната астрология, защото поне отговаря...

Наистина колко жалко, че новата Бг образователна система лиши младото поколение от този просветен и културен дар, който дава знанието на руски език...
Но всъщност по Ведическа астрология има  много литература на английски. Оригиналните писмени извори са преведени предимно на английски и има коментари към тях, така че...Не е фатално!
Разбира се, че щом си приела една система , работиш с нея, тя ти е удобна и отговаря на  очакванията и изискванията е най-добре да си караш по нея. Днес информацията е необятен океан и човек може да се удави, затова най добре да си  избере това, което е "неговото" и да си го следва...Аз също не се насилвам да влизам в дебрите на Западната астрология - първо, за да не се обърквам, а второ, защото нейните постулати и обяснения ми се струват  незадоволителни. Вчера се опитах на  изучавам една книга по западна медицинска астрология... Загубих се в изброяване на планети и органи и в крайна сметка / пълна каша ми се забърка в главата. В Джиотиша всичко е някак си по-логично, по-свързано в единна цялост .. :blink:
Платон

« Отговор #29 -: Август 12, 2013, 02:34:17 pm »

А будистите например например не вярват в съществуването на безсмъртна душа, те вярват в Anatta.

Anatta в будизма е това, което се нарича Moksha в индуизма, т. е. освoбождаване на душата от кръговрата на преражданията (самсара) и единението й  с  абсолюта, с Бога... Душата не умира в случая, а се слива с вечността и блаженството.
Платон

« Отговор #30 -: Август 12, 2013, 02:43:52 pm »
Да, но колкото и да чета за този будизъм, навсякъде виждам термина "soulless", но това няма значение де. Като умра ще разбера има ли нещо отвъд ;D .

Иначе все някога ще го науча Джиотиш, няма как, много е интересно :blink: .

« Отговор #31 -: Август 12, 2013, 02:46:39 pm »

Anatta в будизма е това, което се нарича Moksha в индуизма, т. е. освoбождаване на душата от кръговрата на преражданията (самсара) и единението й  с  абсолюта, с Бога... Душата не умира в случая, а се слива с вечността и блаженството.
Демек прераждане в Божествено Състояние  :blink:
''Скромността е за тези,които нямат други качества освен нея!''-Оскар Уайлд

« Отговор #32 -: Август 12, 2013, 02:48:10 pm »
Това ме подсети за онзи виц:
Две бебета в утробата на майката си говорят. Едното казва:
- Ти как мислиш, дали има живот и след раждането, както разправят?
Вече съм другаде!  На по-артист-ично място! Лесно ще се сетите къде....

« Отговор #33 -: Август 12, 2013, 03:01:34 pm »
Хора,извинявайте,че ви оспамвам темата...ама не мислите ли,че има голямо противоречие между това,което проповядва Библията: "Не си правете кумир и НИКАКВИ ИЗОБРАЖЕНИЯ...",а в същото време църквите са пълни с икони  :blink:

« Отговор #34 -: Август 12, 2013, 03:03:45 pm »
Аната (анатман) не е ли свързано с Атман в индуизма? Нещо като негово отрицание!
Мокша е акта на "освобождаване" от самсара и достигане до нирвана. Атман се слива с Брахма(н).
Анатман е специфично неАз (ан-Атман)... отсъствие на индивидуална душа... схващането, че тя е илюзорна!
забележката ми е, че смесваш "състояние" и "актове-процеси"!
« Последна редакция: Август 12, 2013, 03:16:45 pm от Калоян Иванов »

*

Нова

• 3491
« Отговор #35 -: Август 12, 2013, 03:17:27 pm »
когато падне мрак над нас дори собствената ни сянка ни изоставя!!!

Не се бях замисляла за тази истина.

« Отговор #36 -: Август 12, 2013, 03:19:00 pm »
Хора,извинявайте,че ви оспамвам темата...ама не мислите ли,че има голямо противоречие между това,което проповядва Библията: "Не си правете кумир и НИКАКВИ ИЗОБРАЖЕНИЯ...",а в същото време църквите са пълни с икони  :blink:

дълго е за обяснение... Затова има цял спор през Средновековието. Трябва да прочетеш за ИКОНОБОРЧЕСТВОТО през VІІІ век и ІХ век..
тогава се изяснява теоретично догмата за изображенията! ... С две прости изречения ще ми е трудно да ти го обясня!

« Отговор #37 -: Август 12, 2013, 03:20:13 pm »
Калояне, към кого е забележката ?

« Отговор #38 -: Август 12, 2013, 03:21:36 pm »
Калояне, към кого е забележката ?

към Gauri GanDevi, разбира се!

« Отговор #39 -: Август 12, 2013, 03:25:35 pm »
Затова не разбирам християнството! Недодялани обяснения за живота след смъртта,противоречия и попове,които карат безумно скъпи коли! Преди седмица бях в Батак и се възмутих ужасно как най-нагло са разпродали черепите в църквата. Ума ми не побира можеш да правиш бизнес от страданието на хората. Щели да слагат тапети в църквата и да правят сватби там! Разрешено е дори да се снима! Та там има толкова болка и такава силна отрицателна енергия...