Здравей Гост

Решителни ли сте?

• 63 Отговора
  • 8450 Прегледи
*

Lillie

• 30532
Re: Решителни ли сте?
« Отговор #40 -: Август 20, 2013, 08:23:14 pm »
Те Везните и Овните са на една ос. Сега остава някоя Везна да си каже, как е насмела някой набързо.  ;D
Лили, значи не ти оттърва да се изясниш директно ? По този начин си спестяваш конфронтация. Никой не може да знае какво си мисли друг човек на 100 процента.

На мен ми стиска да се изясня директно, стига човекът отсреща да го заслужава. А когато е кауза пердута, просто не виждам смисъл да давам обяснение - особено на онези, които са наясно, а се правят на ни лук яли, ни лук мирисали.

Вчера бях поставена в подобна ситуация (с мой близък) - видях очевидна лъжа и манипулация, но реших да си спестя въпросите (които обикновено поставям ребром пред такива хора), когато видях, че отсрещният не желае да прозре някои истини (или се прави на приятно ударен) и дори при бегло повдигане на въпроса започва да трепери от злоба. Заслужава да бъде евтино лъган и използван - защо да му го казвам, проблемът е между него и трети човек, аз съм само наблюдател. В крайна сметка всеки получава това, което заслужава. Пък когато дойде моментът за изясняване на някои въпроси между мен и него, няма да го жаля. Но докато не съм на зор да ги повдигам, ще игнорирам ситуацията. Защо да си троша нервите с елементарни хора?

Не спирай да ме срещаш
в миг безвремие.
Аз любя се със огъня.
Неспирно.
И разпилявам пепелта си
с ветровете.

*

Lillie

• 30532
« Отговор #41 -: Август 20, 2013, 08:33:54 pm »
Сега остава някоя Везна да си каже, как е насмела някой набързо.  ;D

Мислиш, че е невъзможно?
Между другото, едни от най-конфликтните и безскрупулни хора, които някога съм срещала, са именно Везните, но стелиумни, с по няколко планети в знака. Иначе да - могат да бъдат привидно мазни, когато има интерес.
Не спирай да ме срещаш
в миг безвремие.
Аз любя се със огъня.
Неспирно.
И разпилявам пепелта си
с ветровете.

« Отговор #42 -: Август 20, 2013, 09:09:43 pm »
Сега остава някоя Везна да си каже, как е насмела някой набързо.  ;D

Мислиш, че е невъзможно?
Между другото, едни от най-конфликтните и безскрупулни хора, които някога съм срещала, са именно Везните, но стелиумни, с по няколко планети в знака. Иначе да - могат да бъдат привидно мазни, когато има интерес.

Потвърждавам за конфликтността на стелиумните Везни. Слънце - Плутон - Марс съвпад плюс Уран в 1-ви. Е, няма такава агресия, прикрита зад учтивост. Някой път умишлено го провокирам, защото смятам, че е тотално погрешно да се правиш да възпитан и да се въздържаш да изразиш мнение, когато очевидно имаш такова, и то само да не "обидиш" другия човек. ;)

« Отговор #43 -: Август 20, 2013, 09:17:24 pm »
 За решителността - супер решителна съм. Мога да взимам важни решения за работа и за връзки светкавично. Рядко преосмислям, т.е. мога да преразгледам решенията си. Интуитивно знам, че първото е най-правилно, както доказва и опитът ми. Има само едни отношения, за които не мога да реша /не ми се иска, май/.
АС Стрелец, управител в 6-ти, ИЦ в Риби - управител в 1-ви, Луна в Овен, Марс - в Лъв. Юпитер квадрат Марс, Марс тригон с Луна и Нептун.

*

Lillie

• 30532
« Отговор #44 -: Август 20, 2013, 09:18:00 pm »
Мисля, че Марс, Плутон и Уран трябва да са замесени. Ако става въпрос само за Слънце, Меркурий и Венера в знака, ще надделява мазното. :))
Не спирай да ме срещаш
в миг безвремие.
Аз любя се със огъня.
Неспирно.
И разпилявам пепелта си
с ветровете.

*

Марая

• 28287
  • Който каквото ми мисли двойно да му се връща!
« Отговор #45 -: Август 20, 2013, 10:00:29 pm »
АЦ ВЕзни с Плутон на К
ДЦ Овен с Луна на К
ИЦ Водолей с квадратиран Уран
МЦ - Лъв. Марс в Лъв в квадрат с У ИЦ и в тригон с Луната.

Много се чудя и мая, накрая скачам на дълбокото и каквото сабя покаже. Да, трудно решавам, но си нося кръста от решенията после  ;D

Защо и кога решаваш трудно? :rolleyes:
Не ти ли се струва,че трудните решения не винаги са най-правилните?
По принцип не, Марая, не винаги са ми грешни. Е, случва се и да сбъркам, както в момента и напоследък, но когато съм взимала решение, съм била изправена пред определени ситуации и обстоятелства. Отчасти ме спасява опозицията на Сатурн и Слънце.
И да съжалявам впоследствие, към момента на реакция това е било най-правилното, но не и това, което ми се е искало. Вероятно това питаш  :rolleyes:

Идеята е друга...
Струва ми се , че бързите решения са продиктувани от интуицията и са свързани с убежденията ни , че сме прави....

Пътувайки към себе си..пътувам към теб и Вселената в която ти се съдържаш! :-)))останете с чисто сърце и ще видите знаците

*

Yaya

• 2265
« Отговор #46 -: Август 20, 2013, 10:03:55 pm »

Мне, при мен са продиктувани от това, което е правилно в случая - било за мен, било за детето.... А как ми се иска друго да направя....  ;D Но за "другото" не съм решителна, само за "правилното" съм.
Вярвам, защото е абсурдно, ако беше достоверно, щях да знам - Т. Аквински

Състраданието към животните е толкова тясно свързано с добротата на характера, че може с увереност да се твърди: не може да бъде добър към хората този, който е жесток към животните.
А Шопенхауер

*

Enigma

• **
  • 1077
  • http://www.google.bg/imgres?imgurl=http://hotnews.
« Отговор #47 -: Август 20, 2013, 10:58:52 pm »
Цитат
И друго, бих предпочела в прав текст да ми кажат къде бъркам, а не да изчезват загадъчно, везните май не обичат да се обясняват-грозен е конфликта,

Това го правя и аз, а съм стелиумен Овен - просто изчезвам и не търся обяснение, нито съм склонна да давам. Мразя да се изпада в драми и най не понасям някой да ми държи сметка защо съм се отдръпнала. Не игнорирам безпричинно, а само когато има сериозни основания. Щом отсрещният не се сеща защо, толкоз му е акъла значи, не вижда по-далеч от носа си.
в 1 филм на Белмондо, той казва-"трудното със старите приятели е,че си мислиш, че ги познаваш"...та, с тази френдка бяхме приятелки в ученическите години след 20 г-се видяхме-едно кафе-и-"трябва да прочетеш тази книга.." е .забавих я ...това е ...няма предателство, нито друго...
Иначе, и аз изчезвам така, но трябва мноооого да се прекали-всъщност само 1 приятелство съм прекъснала завинаги....не се обяснявам, намирам го излишно...разреждам срещите...това за кой се сеща, невинаги е до интелект, хората са различни, а има и т.нар. проекции, не е просто никак това с отношенията с хората...след време разбирам, че компромисът си струва, животът е дълъг, а идеални хора няма...

*

Lillie

• 30532
« Отговор #48 -: Август 20, 2013, 11:01:39 pm »
в 1 филм на Белмондо, той казва-"трудното със старите приятели е,че си мислиш, че ги познаваш"...та, с тази френдка бяхме приятелки в ученическите години след 20 г-се видяхме-едно кафе-и-"трябва да прочетеш тази книга.." е .забавих я ...това е ...няма предателство, нито друго...

Ситуацията, каквато я описваш, наистина е проява на дребнавост - за една книга да затрие дългогодишно приятелство и да се скрие в миша дупка.

А аз визирах малко по-различни ситуации, но нека не отклоняваме темата - тя не е за справяне в конфликтни ситуации, а за вземане на важни решения.  :blink:

Цитат
Иначе, и аз изчезвам така, но трябва мноооого да се прекали-всъщност само 1 приятелство съм прекъснала завинаги....не се обяснявам, намирам го излишно...разреждам срещите...

да.

Не спирай да ме срещаш
в миг безвремие.
Аз любя се със огъня.
Неспирно.
И разпилявам пепелта си
с ветровете.

*

Yaya

• 2265
« Отговор #49 -: Август 21, 2013, 06:57:32 am »

Иначе, и аз изчезвам така, но трябва мноооого да се прекали-всъщност само 1 приятелство съм прекъснала завинаги....не се обяснявам, намирам го излишно...разреждам срещите...

А аз ги прекратявам от раз. И не се обяснявам - нямам време за кафе и това е.
Вярвам, защото е абсурдно, ако беше достоверно, щях да знам - Т. Аквински

Състраданието към животните е толкова тясно свързано с добротата на характера, че може с увереност да се твърди: не може да бъде добър към хората този, който е жесток към животните.
А Шопенхауер

*

Vanila

• *
  • 385
« Отговор #50 -: Август 21, 2013, 07:16:20 am »
Решителна? - понякога...

Опитвам се с годините да култивирам наталния си квадрат Марс/Уран - е, няма такава енергия, вярвайте ми  ;D

Да се отбележи, че енергията е някак циклична - на импулси; има моменти, когато е във върхово напрежение, друг път - кота 0. От повече от 7години се занимавам с йога, за да внеса малко ред в системата...

Относно приятелствата ...от около същия момент /на йогата/ си дадох обещание пред себе си: "Повече никакви разговори за времето!..." ~ така наричам безсмислените дрънканици, обсъждания и други, случващи се с т.нар. приятели. Ако имам да кажа нещо конкретно, да обсъдя тема /най-вече философска  :mellow:, която ме вълнува/ - вдигам телефона, виждам се и т.н. Нямам ли - няма ме  :blink:

И тъй като явно на хората повече им се дрънка, отколкото говори - решително отпаднаха от руслото на контактите ми... Добре ми е.
Слънце в Телец ~ Асцендент Скорпион

*

Lillie

• 30532
« Отговор #51 -: Август 21, 2013, 07:31:46 am »

А аз ги прекратявам от раз. И не се обяснявам - нямам време за кафе и това е.

Аз пред гадже няма да седна да се обяснявам, камо ли пред някоя, която знае, че не постъва коректно, но се прави на ударена. Опитът ми показва, че обикновено са на принципа "да мине номерът". Мога да се правя, че номерът минава, за да не им причинявам душевен дискомфорт  ;D, нали съм конформист.

Не спирай да ме срещаш
в миг безвремие.
Аз любя се със огъня.
Неспирно.
И разпилявам пепелта си
с ветровете.

*

Vanila

• *
  • 385
« Отговор #52 -: Август 21, 2013, 12:35:41 pm »
... да мога да се нагаждам с различните хора и да ги приемам такива, каквито са.

Това е много ценно качество! ~ казвам го като човек с Уран на Асцендента  :blink:

И в случая някак става дума за това, че когато животът стане достатъчно сериозен  :blink: нямаш време за празни приказки ...с когото и да било.
Просто работиш - във всякакъв смисъл и това е  :blink:

*

Lillie

• 30532
« Отговор #53 -: Август 21, 2013, 12:39:15 pm »
И в случая някак става дума за това, че когато животът стане достатъчно сериозен  :blink: нямаш време за празни приказки ...с когото и да било.

И тогава плявата си отива, остава ти най-ценното.  :blink:
Не спирай да ме срещаш
в миг безвремие.
Аз любя се със огъня.
Неспирно.
И разпилявам пепелта си
с ветровете.

*

elodiq

• **
  • 903
« Отговор #54 -: Август 21, 2013, 12:42:59 pm »
Ванила, аз съм точно обратното на теб ;D
Точно, когато животът ми е най-сериозен и нямам време за нищо, само работа, нерви, проблеми, точно тогава имам нужда да се видя с някой просто ей така, за да се разведра и да не мисля колко ми е тежко положението.
За плявата - тя е солта на живота ;D
Бях се затворила твърде дълго - близо година не се виждах с никого и съжалявам, че пропилях толкова ценно време.
Е все някаква полза трябва да имаш от това аз съм напът да го направя и се усещам как се случва постепенно

*

Нова

• 3491
« Отговор #55 -: Август 21, 2013, 12:46:31 pm »
Не е по темата, но да покажем как добре си действат транзитите. Винаги с лека ръка съм зачерквала хората, щом вече не са ми идеални и не са такива, каквито аз искам, но сега със сатурн, клатещ се около к8 и юпитер, елате да видите. С лозарската ножица и из дълбоко... В повечко ми идват разни любими бивши дружки, с които някога сме си живуркали весело и щастливо - вече не искам да ги чувам, виждам и знам, не ме кефят и интересуват семейното им положение, деца, наличието или неналичието на такива, намирам ги глупави, недочели, вече не ми се яде и пие толкова, че да се забучвам по някви кръчмета.. По живо, по здраво, било, какво било, всеки по пътя си.

*

Нова

• 3491
« Отговор #56 -: Август 21, 2013, 12:57:43 pm »
Да, имаш си една Нова дружка.

*

Vanila

• *
  • 385
« Отговор #57 -: Август 21, 2013, 01:06:57 pm »
Ванила, аз съм точно обратното на теб ;D
Точно, когато животът ми е най-сериозен, точно тогава имам нужда да се видя с някой просто ей така, за да се разведра...

Мога да те разбера  :blink:

...въпросът е, че "виждането ей така" нищо не ми дава ...все едно си на различен канал на ТV-то  :blink:; то/те си дрънкат там нещо, ама ти просто не си на тази вълна.

Отначало дори се обвинявах за това, че едва ли вече нямам подход към другите  :blink: /все пак съм със стелиум в 7-ми дом и държа на партньорствата и социума/ ...после се отказах от тези си мисли... Реших, че явно моментът /периодът/ е такъв  :blink: - съотвестваше си астрологично с преминаването на транзитен Сатурн през 12-тия ми натален дом.

*

Lillie

• 30532
« Отговор #58 -: Август 21, 2013, 01:13:45 pm »

...въпросът е, че "виждането ей така" нищо не ми дава ...все едно си на различен канал на ТV-то  :blink:; то/те си дрънкат там нещо, ама ти просто не си на тази вълна.

Отначало дори се обвинявах за това, че едва ли вече нямам подход към другите  :blink: ... Реших, че явно моментът /периодът/ е такъв  :blink: - съотвестваше си астрологично с преминаването на транзитен Сатурн през 12-тия ми натален дом.

Абсолютно вярно е написаното и за мен.

Не спирай да ме срещаш
в миг безвремие.
Аз любя се със огъня.
Неспирно.
И разпилявам пепелта си
с ветровете.

*

elodiq

• **
  • 903
« Отговор #59 -: Август 21, 2013, 01:38:42 pm »
Половинката по принцип е много общителен ,но в момента има Сатурн през 12ти дом и твърди, че не му е до никого