Здравей Гост

Емоционалния рекет

• 19 Отговора
  • 2932 Прегледи
*

Марая

• 28287
  • Който каквото ми мисли двойно да му се връща!
Емоционалния рекет
« -: Септември 18, 2013, 01:11:53 pm »
Всички сме попадали в капана на емоционалното изнудване.
Някои по-често,други по-рядко.
Тук става дума не само за любовта и интимните партньорства...,а и за децата , бизнеспартньорствата...
Емоционално/Луна/ може да ни изнуди само онзи,...с който сме свързани емоционално.
Но...е твърде възможно да ни изнуди и обстоятелство,което засяга Его-то и Аз-а ни.
Когато разберем и осъзнаем причините продуктивали подобни реакции и намерения ние фактически можем да се освободим и от емоционалното рекетиране.
Кои са онези,които умеят да рекитират емоционално? И кои са онези податливи и "жертви" на емоционалното изнудване?
Манипулацията е в основата на този феномен и тук. Но това не е просто само един Плутон според мен.
Тук е и аспекта с Луната...Две женски планети в една символика отразяващи тъмната страна на душата.
Наблюдения и впечатления...Разбира се , ако някой прикачи и карта с подобни примери ще бъда задължена....

Пътувайки към себе си..пътувам към теб и Вселената в която ти се съдържаш! :-)))останете с чисто сърце и ще видите знаците

*

remedeos

• **
  • 1038
Re: Емоционалния рекет
« Отговор #1 -: Септември 18, 2013, 02:31:57 pm »
Всички в един или друг момент/етап в живота си сме манипулирали или сме били обект на емоц.рекет.Навярно ще изровим доста аспекти,но за мен всичко зависи от емоционалната интелегентност.

*

Veselin

• 2737
« Отговор #2 -: Септември 18, 2013, 02:33:12 pm »
При себе си съм забелязал,когато Сатурн на другия човек съвпада с наталния ми Уран, да има подобно нещо. Общо взето, такива хора си мислят, че могат да ми се налагат за щяло и нещяло и затова ги избягвам.

*

remedeos

• **
  • 1038
« Отговор #3 -: Септември 18, 2013, 02:34:26 pm »
Осъзнатата личност няма да влиза в емоц. игри дори и да има ранена луна.

*

Lillie

• 30532
« Отговор #4 -: Септември 18, 2013, 02:36:39 pm »
Осъзнатата личност няма да влиза в емоц. игри дори и да има ранена луна.

Напълно съм съгласна.

Мен обаче все се опитват да ме въвличат в такива, аз се правя на въвлечена и им гледам сеира.  :rolleyes:
Не спирай да ме срещаш
в миг безвремие.
Аз любя се със огъня.
Неспирно.
И разпилявам пепелта си
с ветровете.

*

remedeos

• **
  • 1038
« Отговор #5 -: Септември 18, 2013, 02:39:25 pm »
Да интересно е да се обърне внимание на синастрията,защото определено емоц.агресори рекетират някой,но пред друг дори не помислят да разиграят водевила си..

*

Crabby

• **
  • 1460
  • I will carry your world
« Отговор #6 -: Септември 18, 2013, 03:46:31 pm »
Луна в 6ти дом в партньора/приятел при синастрии е една благоприятна почва за изнудване.
I wish I could leave this behind,
fly free like the air would do,
burn like the fire would do,
feel stable like the earth would do,
but at the end of the day I know I am made to do differently,
I am made to be like the water...
feel like the water and love like the water...

*

Veselin

• 2737
« Отговор #7 -: Септември 18, 2013, 03:49:13 pm »
Луна в 6ти дом в партньора/приятел при синастрии е една благоприятна почва за изнудване.
Тази позиция сме коментирали и преди, но ако си спомняш, или поне при мен, не дава изнудване, а напротив, човекът сам по свое желание помага в ежедневието за много неща, с които човек може трудно да се справи.

*

Crabby

• **
  • 1460
« Отговор #8 -: Септември 18, 2013, 04:13:38 pm »
Тази позиция сме коментирали и преди, но ако си спомняш, или поне при мен, не дава изнудване, а напротив, човекът сам по свое желание помага в ежедневието за много неща, с които човек може трудно да се справи.

Веско не четеш, знам че сме я коментирали. Казвам, че е добра почва. Ако ти искаш да ми помагаш, защото луната ти попада в мой 6ти, а аз реша, че искам да те използвам, ти никога няма да се усетиш, а аз мога да го практикувам с години :)) Double win дето се вика :)

*

Veselin

• 2737
« Отговор #9 -: Септември 18, 2013, 04:15:37 pm »
Хахаха, ясно, разбрах.  ;)

*

Crabby

• **
  • 1460
« Отговор #10 -: Септември 18, 2013, 04:28:24 pm »
Хахаха, ясно, разбрах.  ;)

Ама споко, твойта не е в мой 6ти, така че бъди спокоен  :P :wub:

*

Lillie

• 30532
« Отговор #11 -: Септември 18, 2013, 04:53:25 pm »
Не знам как е, ако има синастричен хард аспект Луна/Плутон или Луна/Сатурн, но при огледален аспект Луна/Марс в синастрията бях емоционално изнудвана, което пораждаше вербална агресия и притивопоставяне.

В радикса имам Марс в Риби в съвпад с ІС - много съм чувствителна към чуждата болка и страдание, но реагирам много остро и отбранително при всеки опит да бъда манипулирана чрез емоционален натиск и вменяване на вина. Така че ако на някой не му стиска и не би желал да се изправи срещу моя Плутон, би било препоръчително да не прави опити да ме "взривява".  ;D
Не спирай да ме срещаш
в миг безвремие.
Аз любя се със огъня.
Неспирно.
И разпилявам пепелта си
с ветровете.

*

remedeos

• **
  • 1038
« Отговор #12 -: Септември 18, 2013, 05:09:04 pm »
И мен се опитват да ме работят по слабото ми място-състрадателната рибя луна.Но благодарение на черният ми опит се научих да ги анализирам безпристрастно и категорично им отрязвам достъп до енергията си.Защото,каквото и да говорим става въпрос за битка за енергия.Емоц.рекетьори са вид енергийни вампири.Да ме хванат за чесновото хлебче :P

*

toroni

• **
  • 561
« Отговор #13 -: Септември 19, 2013, 08:24:59 am »
Работили са ме здравата  - синастр.Слънце на Десц в квадратура с Луната ми в Дева в 4 ти дом.
Лъгана, мамена и т.н :(
Слънце ,Венера, Сатурн и Асц. в Близнаци,Луна в Дева, Меркурий и Марс в Рак

*

elodiq

• **
  • 903
« Отговор #14 -: Септември 19, 2013, 08:38:10 am »
Eто ви такава карта,повече от година бях обект на емоционална, манипулация по всички възможни начини от въпросния човек, но и не само аз всички хора около него са подложени на това ,ще кача и натала на въпросния индивид.

*

elodiq

• **
  • 903
« Отговор #15 -: Септември 19, 2013, 12:22:13 pm »
Картата която съм пуснала е на човек,който поголомно манипулира всичко живо около себе си като почнете от семеиство и стигнете до всеки допрчл се до него човек.Манипулаците са от всякакъв вид и род .

*

Smarta

• **
  • 575
« Отговор #16 -: Септември 19, 2013, 12:27:00 pm »
защо всички се хващате за Луната? една овча Луна трудно може да бъде рекетирана емоционално, а ако се случи няма да е за дълго  ;D
в синастрията според Авесалом Подводни едно партньорско Слънце във вашия 12д може да ви разиграва поне няколко години, докато се усетите, че играете по свирката на партньора, като това положение се отнася за Слънцето на всеки човек, с който имате някаква връзка, не само интимен партньор
мен приятелка със Слънце в моя 12д ме разиграваше известно време, но моето Слънце е също в нейния 12д, така че отвърнах достойно на удара  ;D
Потвърждавам и за партньорска Венера + Юпитер в 12 дом. То не бе разиграване, не бе чудо! А така ми се е искало да мине през някаква духовна връзка това!
:sun::pi:  :moo::aq:  :mer::aq:  :ven::cp:  :mar::li:  :jup::sc:  :sat::li:  :ura::sa:  :nep::sa:  :plu::li:   :vlu::ca:  ас :vi: mc :ge:

:sun::kva::ura: / :tri::plu: / :tri::jup:
 :moo::soe::mer::sec::ura: / :kva::jup:
 :mar::soe::sat::soe::plu::kva::ven:

« Отговор #17 -: Септември 21, 2013, 05:19:26 pm »
Ха, интересно. Имам партньорски Венера , Марс в дванадесети дом и сега установявам, че наистина съм била манипулирана .

*

Lillie

• 30532
« Отговор #18 -: Септември 21, 2013, 05:27:13 pm »
В 12 дом имам Уран - каквото и да кацне там, трудно ще го манипулира. :)

Но синастрични планети в моя 4 дом са успявали да го правят.
Не спирай да ме срещаш
в миг безвремие.
Аз любя се със огъня.
Неспирно.
И разпилявам пепелта си
с ветровете.

« Отговор #19 -: Септември 21, 2013, 05:29:19 pm »
А в 8-ми как е? Нямам нещо предвид, нито наблюдения. Просто питам заради това, че 8-ми мунданно се свързва с Плутон.