Здравей Гост

Шашмата, наречена ясновидство

• 39 Отговора
  • 10337 Прегледи
*

tocco

• 11
    • http://www.LudiPari.com
« -: Юни 06, 2006, 05:24:49 am »
ШАШМАТА, НАРЕЧЕНА ЯСНОВИДСТВО

ЧАСТ I

Представете си следното: телевизионен водещ въвежда в студиото млад, симпатичен мъж и го представя за “свръхестествен феномен”.  По- нататък става ясно, че младият “феномен” се казва Ури Гелер, който открил необикновените си възможности по време на военната си служба в израелската армия.
   От неговите наукоподобни обяснения става освен това ясно, че   дарбата на израелеца се нарича от парапсихолозите телекинеза или психокинеза. Хората с такива възможности могат да влияят върху неодушевени предмети само със силата на волята си.
   Всичко това действително се разигра през далечната 1968 година в едно от студията на тогавашната Западногерманска телевизия. Гелер дори бе предложил да демонстрира пред зрителите своите дарби и то срещу много висок хонорар.
   Имах съмнителното щастие да наблюдавам целия експеримент. Една служителка на телевизията донесе три запечатани плика. Водещият отвори един от тях и изсипа на масата няколко ръчни часовника. Той внимателно нави един от тях и го показа на зрителите отблизо. Стрелките, без всякакво съмнение, се движеха.
   След това Гелер пое часовника, погледна го втренчено и той…спря! Демонстарторът повтори това чудо с още един произволно избран часовник.
   От следващия плик се посипаха секретни ключове. Водещият лично избра един от тях и го подаде на израелтянина. Той постави ключа в ръката на водещия и го помоли да свие ръката си в юмрук. Не след дълго ключът бе поставен върху масата. Ясно се виждаше, че той се е извил в ръката на телевизионера!
   От третия плик извадиха няколко чаени лъжички. Ури Гелер помоли водещия да извие една от тях. Оказа се, че това е доста трудна работа. Миг след това бившият командос взе друга лъжичка, присви отново очи и тя… направо се разпадна на части в ръката му!
   Цяла Германия онемя! Какво беше това?… Чудо?… Знамение с висше?…
   На другия ден средствата за масова информация гръмнаха. Те непрекъснато и неуморно разтръбяваха подвига на Гелер. Превърнаха го в истинска звезда и той предприе турнета из всички западноевропейски страни, където демонстрираше до припадък своите чудеса. Гелер на бърза ръка натрупа цяло състояние.
   На Бенджамин Франклин принадлежат думите: “Ти можеш да лъжеш даден човек за определено време; можеш да лъжеш дори огромни групи от хора за определено време, но не можеш да лъжеш всички през цялото време.”
   Един ден срещу Гелер се изправи не кой да е, а “Удивителният Ранди”- американски илюзионист, прочул се с това, че разобличава всякакъв вид шарлатани, гадатели, врачки, спиритисти, екстрасенси, ясновидци и цялата тази гмеж, която цица лековерните балъци.
   Поставен при същите условия Ранди повтори “чудесата” на Гелер, но с малката, ала така съществена разлика, че накрая обясни най- подробно как той (а и Гелер), са извършили показаното.
   Оказа се, че като всички ефектни фокуси и тези са изключително прости като техника и изпълнение. Да започнем от часовниците… Един умело скрит в ръката малък магнит спира стрелките на часовника и то веднага, след като той бъде поставен над магнита, върху него. Опитайте сами, но не го правете със скъпия си “Ролекс”!
   Секретният ключ се извива още по- лесно. Когато Гелер поема ключа, той придърпва стола си към масата и то с ръката, която държи ключа. При това движение, той използва ръба на стола, за да поизвие езичето на секретния ключ.
   Когато го поставя в ръката на водещия, ключът ВЕЧЕ  е извит, но рецепторите в дланта на водещия не могат да “видят” и почувстват това. Едва след като ключът бъде поставен върху гладка повърхност, извивката става видима за всички.
   При “експеримента” с лъжичката наглостта на Гелер става безпределна. Докато водещият се опитва да извие една от лъжичките, израелецът преспокойно бърка в джоба си, от който вади предварително подготвена лъжичка. Тя е извивана многократно, огъвана е толкова много, че съвсем малко и остава да се счупи при най- малкото докосване. Точно това прави Гелер в студиото- взима подготвената лъжичка, упражнява съвсем лек натиск с пръсти и тя се чупи. Уж под влияние на “хипнотичния” му поглед.
   След разкритията на Ранди се развихри грандиозен скандал. Десетки  институции и най- вече измамените телевизии се нахвърлиха върху мошеника. Срещу него бяха заведени множество дела. Гелер беше напълно компрометиран.
   Най- интересното в случая е това, че илюзионистът Ранди основа още тогава своята станала прочута фондация “Randi’s Educational Foundation”. Тази фондация все още съществува. Всеки може да я открие с лекота в Мрежата. Нейният уеб адрес е www.randi.org .
   Ранди и до днес се занимава с разобличаването на различните “паранормални феномени” и то по един изключителен ефективен начин.
   Повече от 30 години фондацията му предлага 1 000 000 долара на всеки, който успее да демонстрира пред научна комисия поне едно едничко свръхестествено умение! Влезте в сайта и се убедете сами…
   Досещате ли се вече?… Десетки хиляди шмекери и кандидати за слава са се опитвали да грабнат милиончето, но досега никой не е успял!
   Това говори само за едно: НЯМА, НЯМА НИКАКВИ СВРЪХЕСТЕСТВЕНИ ФЕНОМЕНИ! Сигурен съм, че много нашенски маниаци няма да се съгласят с мен. Ами нека да се пробват при  Ранди! Чакат ги цял милион долара! Да видим дали някой от новоизлюпените доморасли “феномени” ще успее…
   То и без Ранди нещата са повече от ясни. Работата обаче е там, че у нас не се мисли достатъчно. Бертран Ръсел дори твърдеше, че повечето хора предпочитат да ги разстрелят, отколкото да мислят.
   Защото мислещият човек много добре съзнава, че ако на този свят имаше дори един единствен истински ясновидец, това щеше да бъде краят на всички хазартни игри по света! Но колцина са тези, които мислят със собствените си глави?…
   Мисля, че е крайно време открито и ясно да си го признаем: в България нито един болен не беше излекуван от екстрасенси през отминалите 16 години! Нито един!
   Казано другояче, няма ДОКУМЕНТИРАН нито един случай на “вълшебно”, “свръхестествено” изцеление.
    Напротив, здравето на много хора бе съсипано от нашенските “феномени”. Има дори и няколко смъртни случая! Десетки хиляди наивници пък бяха ограбени безогледно.
   С ръка на сърцето и с чиста съвест заявявам: нашите екстрасенси и “лечители” са най- долнопробни мошеници! Смея дори да твърдя, че тази армия от “лечители” не е нищо друго освен една форма на организирана престъпност, връхлетяла като природно бедствие страната ни.
   Най- отвратителното в цялата работа е това, че тези кърлежи изсмукват и последния лев от джобовете на лековерни пенсионери и изпаднали в беда хорица.
   Щом тези шмекери са такава “голяма работа”, те би трябвало направо да се обърнат към фондацията на Ранди и с лекота да спечелят един милион долара. Но не го правят. Защо ли?…
   Нека да продължим в този дух. НИТО ЕДИН български гадател или ясновидец не направи НИТО ЕДНО вярно предсказание! Няма ДОКУМЕНТИРАН нито един такъв случай!
   Казано е: за мъртвите или добро, или нищо. И все пак, помислете поне веднъж със собствените си глави: какви верни предсказания направи Ванга приживе? Кога и как са документирани тези предсказания?…
   Истината е, че “светицата” НИКОГА не направи и ЕДНО ЕДИНСТВЕНО ВЯРНО ПРЕДСКАЗАНИЕ. Който не мисли така, нека да ме обори с КОНКРЕТНИ, ДОКУМЕНТИРАНИ ДОКАЗАТЕЛСТВА.
  Още един въпрос в този дух. Защото “световната лечителка” Кочовска не се излекува сама, а едва крета и търси медицинска помощ?…
   Важното за мен в случая е следното: крайно време е сериозните астролози и парапсихолози рязко и категорично да се разграничат от всичките тези престъпници, които се наричат ту ясновидци, ту гадатели, ту феномени.
   Трябва освен това да се прокара една ясна демаркационна линия между сериозната астрологията от една страна и така наречената вулгарна, т. е. вестникарска астрология от друга.
   Като сериозна астрология целият цивилизован свят признава само  личната, индивидуалната астрология, която у нас предлагам май само аз в професионалния си сайт .
   Крайно време е и най- простоватият човечец у нас да проумее, че “астрологията”, предлагана от вестниците и телевизията, е също така едно долнопробно мошеничество. Защо ли?… Ами защото няма и не може да има групова, масова астрология!
   Не е възможно в един и същ ден на всички хора, родени под знака на Близнаците например, да им се случи едно и също нещо.
   Астрологията е една древна научна дисциплина, която ни дава възможност да доловим и набележим БЪДЕЩИ ТЕНДЕНЦИИ. Но само за ОТДЕЛНИЯ ИНДИВИД!
   Това е ЕДИНСТВЕНАТА сигурна, научна възможност за предсказване на бъдещето. Толкоз! Останалото е от Лукавия…
   А що се отнася до “феномените” и “чудесата”, ще напомня за един афоризъм на Ларошфуко:”Чудесата винаги се случват в наше отсъствие…”

АПОСТОЛ АПОСТОЛОВ

Apostol Apostoloff
www.LudiPari.com
www.Otslabni.net
www.SuperAstro.net

*

АН

« Отговор #1 -: Юни 06, 2006, 09:26:03 am »
Има едни сборничета : “развлекателна математика” – те никак не пречат на интегралите да си съществуват във висшата математика :) Същото е с медийната и персоналната астрология:) Пък и медийните хороскопи се базират на Слънцето, а то е най-важния фактор в хороскопа:)

По темата за паранормалните способности – по мое мнение, у всички хора ги има в някакво латентно състояние. Нещо и в някой момент може да ги провокира да се изявят :)
Хората, откривайки такива у себе си, много скоро осъзнават, че както и да ги ползват, все някак нарушават един неслучаен ред във Вселената. Ако не сме дорасли да възприемем подобни способности, в най - добрия случай ставаме свидетели на фокуси, а всъщност обикновено изобщо нямаме сетива за чужди магически способности.

tocco, ама и ти си едно закачливо хлапе.:) Всеки си има право на мнение, но за какво ти е да рекламираш едно мнение, което явно е в разрез с духа на тоя форум? :)

*

лилид

« Отговор #2 -: Юни 06, 2006, 12:10:53 pm »
Цитат
По темата за паранормалните способности – по мое мнение, у всички хора ги има в някакво латентно състояние. Нещо и в някой момент може да ги провокира да се изявят :)
Хората, откривайки такива у себе си, много скоро осъзнават, че както и да ги ползват, все някак нарушават един неслучаен ред във Вселената.

... тъкмо тия дни се чудех дали все пак да не се допитам до ясновиждащи?!
... но все така смущава ме усещането, че ще участвам в нарушаване на един неслучаен ред във Вселената.
... от друга страна - да можех някак си да зная какво после ще има да изплащам, ако бих го нарушила...

И така, хрумна ми, че редът просто не може да бъде нарушен, защото редът се поддържа от реда за възмездяване на всяко нарушение.

Например, сега чувствам се слаба сама да се справя и отивам при човек с повече способности и той ми въздейства да се справя с нещо, вместо сама да си се справя с нещото си.
Обаче след въздействието - създаваме си, и аз и той, нови причинно-следствени връзки (дългове за разплата ли, награди за отплата ли), занапред в този или в друг живот...
По реда си трябвало е сама да си се справя (сама, пряко, ... с молитва), обаче слаба съм и отивам при друг човек да се опитвам да се справя чрез него... , и редът просто се усложнява, въпреки че облекчава се нещо сега за сметка на нещо в бъдеще...
А усложняването на поддържането на реда вероятно е проблем за Вселената, щом всички религии и учения учат на въздържане от греховността ?!?!

И май заради усложняването на греха-реда, затова ясновидството и гадателството не се препоръчват от християнството.

Какво бихте казали за това?!

*

Astroholic

« Отговор #3 -: Юни 06, 2006, 01:14:16 pm »
Моят съвет е да не се допитваш до "ясновидци", ами до отидеш в някоя черква /или джамия/синагога и т.н. - според вероизповеданието/ и да постоиш известно време там. Запали свещичка, помоли се, потопи се в себе си. Отвори Евангелието/Корана напосоки и прочети няколко стиха. По-"ясно" от това "видение" никой не е получил и едва ли ще му се даде.
Като стана въпрос за "видение", се сетих за "откровение" - имам предвид онова, "на Йоана" - сигурно е заради днешната дата...Но това е друга тема.

*

АН

« Отговор #4 -: Юни 06, 2006, 02:23:33 pm »
Цитат
Цитат
Хората, откривайки такива у себе си, много скоро осъзнават, че както и да ги ползват, все някак нарушават един неслучаен ред във Вселената.

... тъкмо тия дни се чудех дали все пак да не се допитам до ясновиждащи?!
... но все така смущава ме усещането, че ще участвам в нарушаване на един неслучаен ред във Вселената.
... от друга страна - да можех някак си да зная какво после ще има да изплащам, ако бих го нарушила...

И така, хрумна ми, че редът просто не може да бъде нарушен, защото редът се поддържа от реда за възмездяване на всяко нарушение.

Например, сега чувствам се слаба сама да се справя и отивам при човек с повече способности и той ми въздейства да се справя с нещо, вместо сама да си се справя с нещото си.
Обаче след въздействието - създаваме си, и аз и той, нови причинно-следствени връзки (дългове за разплата ли, награди за отплата ли), занапред в този или в друг живот...
По реда си трябвало е сама да си се справя (сама, пряко, ... с молитва), обаче слаба съм и отивам при друг човек да се опитвам да се справя чрез него... , и редът просто се усложнява, въпреки че облекчава се нещо сега за сметка на нещо в бъдеще...
А усложняването на поддържането на реда вероятно е проблем за Вселената, щом всички религии и учения учат на въздържане от греховността ?!?!

И май заради усложняването на греха-реда, затова ясновидството и гадателството не се препоръчват от християнството.

Какво бихте казали за това?!
да, редът не може да бъде нарушен случайно :)  - ако трябва да отидеш при ясновидка и да чуеш нещо си, ще отидеш; ако не трябва - няма да отидеш :)

Препрочитам в последните месеци Т.Пратчет - толкова е елементарно - абсурден на места :D  - това го прави майстор  :)
Някак трябва да се научим да гледаме по-филосовски на всичко около нас - направо ни е крайно време да се научим :)  - за какво ни е иначе четенето на разните духовни книги :) /да не говорим, че фантастиката и фентъзито са по-интересни :D /

*

АН

« Отговор #5 -: Юни 06, 2006, 02:30:55 pm »
Цитат
Като стана въпрос за "видение", се сетих за "откровение" - имам предвид онова, "на Йоана" - сигурно е заради днешната дата...Но това е друга тема.
как свърза Сатаната с откровението? :)

Не вярваме в астрологията, не вярваме в мистичното - кое тогава те провокира да четеш подобни неща?  

*

Astroholic

« Отговор #6 -: Юни 06, 2006, 03:26:29 pm »
Ами как, нали в "Откровението на Йоана" или още "Апокалипсис" на гръцки, се говори за "числото на звяра", пък днес е една такава особена дата...Всичко е свързано...А че не вярвам в астрологията - не вярвам, защото е пар екселанс сатанинско "откровение", нищо че на някои може да им се струва и като ангелско такова /само сега да не тръгне някой да ме убеждава, че човек сам е стигнал до идеята за астрологията/  B)  

*

АН

« Отговор #7 -: Юни 06, 2006, 04:57:47 pm »
Цитат
Ами как, нали в "Откровението на Йоана" или още "Апокалипсис" на гръцки, се говори за "числото на звяра", пък днес е една такава особена дата...Всичко е свързано...А че не вярвам в астрологията - не вярвам, защото е пар екселанс сатанинско "откровение", нищо че на някои може да им се струва и като ангелско такова /само сега да не тръгне някой да ме убеждава, че човек сам е стигнал до идеята за астрологията/  B)
Сатаната не е ли проявление на Бог?
Нали идеята за Бог включва всичко? :)  

*

Astroholic

« Отговор #8 -: Юни 06, 2006, 05:14:37 pm »
Мдааа...какви въпроси само се зачекнаха - и то баш на този ден  B)
Между другото, да разбирам ли, че не оспорваш тезата ми за произхода на астрологията ?  B)  

*

АН

« Отговор #9 -: Юни 06, 2006, 05:40:25 pm »
Цитат
Мдааа...какви въпроси само се зачекнаха - и то баш на този ден  B)
Между другото, да разбирам ли, че не оспорваш тезата ми за произхода на астрологията ?  B)
Нямам май категорична позиция за тая теза. Струва ми се, че някъде съм чела подобни разсъждения. Не е изключено астрологията да ни е подарък - но в никой случай не е подарък от Сатаната, според мен :D
Тя си работи със символи, принципи и съответствия, които са някак много реални - говори на по-различен език, но колко му е човек да го учи :)

Религиите ми се струват твърде догматични, а окултизъм дава далеч по-голяма свобода :) Творческото начало у човека е провокирано при окултизма, докато при религиозната вяра не е :)

Пък ти просто само си заявяваш че не вярваш в паранормалните заложби у хората, но всъщност си вярваш :D  

*

Astroholic

« Отговор #10 -: Юни 07, 2006, 04:11:35 pm »
Значи не изключваш варианта астрологията да ни е "подарък". Но в никакъв случай от Сатаната...Значи остава да е от "светлите сили"...Или може би от някакъв извънземен разум, дето не го знаем тъмни или светли намерения има към нас...Във всички случаи доста неясни неща има около произхода на астрологията...Дали пък не е зле човек да е малко по-бдителен като си използва подобни "подаръци" ? Защото едно е да констатираш, че има някои съответствия между положението и движенията на звезди и планети, и нашето собствено положение и движения, друго е да подчиниш живота си на тези звезди...За това става въпрос. :)
Що се отнася до "паранормалните" заложби и възможности у хората, разбира се, че ги има, но те са именно това - "паранормални"..Нещо като "грешки в системата", които не следва да се стимулират и развиват съзнателно. Склонен съм да мисля, че човек не е изпратен на този свят, за да развива "паранормалните" си възможности. Ако смисълът на                          ин-карнацииите /т.е. въ-плъщаванията, обличането в плът/ беше да си общуваме с духове, мисля че с доста по-голям успех бихме могли да го правим в някои други светове...С други думи, струва ми се, че "уроците", които има да учим на този свят са повече предмет на морала и етиката, отколкото на окултизма, астрологията и спиритизма...

*

АН

« Отговор #11 -: Юни 07, 2006, 04:50:34 pm »
Цитат
Значи не изключваш варианта астрологията да ни е "подарък". Но в никакъв случай от Сатаната...Значи остава да е от "светлите сили"...Или може би от някакъв извънземен разум, дето не го знаем тъмни или светли намерения има към нас...Във всички случаи доста неясни неща има около произхода на астрологията...Дали пък не е зле човек да е малко по-бдителен като си използва подобни "подаръци" ? Защото едно е да констатираш, че има някои съответствия между положението и движенията на звезди и планети, и нашето собствено положение и движения, друго е да подчиниш живота си на тези звезди...За това става въпрос. :)
Що се отнася до "паранормалните" заложби и възможности у хората, разбира се, че ги има, но те са именно това - "паранормални"..Нещо като "грешки в системата", които не следва да се стимулират и развиват съзнателно. Склонен съм да мисля, че човек не е изпратен на този свят, за да развива "паранормалните" си възможности. Ако смисълът на                          ин-карнацииите /т.е. въ-плъщаванията, обличането в плът/ беше да си общуваме с духове, мисля че с доста по-голям успех бихме могли да го правим в някои други светове...С други думи, струва ми се, че "уроците", които има да учим на този свят са повече предмет на морала и етиката, отколкото на окултизма, астрологията и спиритизма...
Тъмни и светли страни.............
У всичко наоколо ги има. Даже вътре в нас. Даже и в астрологията....
Съмнявам се, че дори да искаме, можем да подчиним живота си на звездите...
Можем да опитаме да го съобразим живота си с разни ритми и цикли във Вселената и от собствен опит да преценим дали, съобразявайки се, се чувстваме по-добре в материалния свят....
Безспорно е, че щом сме на Земята, на първо място ще се подчиняваме на физическите закони – почти инстинктивно....Но можем да открием, че има и духовни закони, които не следват пряко логиката на физическия свят, като въпреки това са приложими....

Колкото до паранормалните способности...Представи си, че си глухоням. Успешно ще си контактуваш с подобните ти и по-трудно с “нормалните” хора....

Надали е необходимо да спорим за окултните науки и паранормалните явления. Те, поне засега, са недостижими за нормалната наука и нормалните хора...Не можем по нормален начин да ги обясним или защитим от нормалните хора :)

*

Kali

• **
  • 1411
« Отговор #12 -: Юни 07, 2006, 11:22:41 pm »
Привет на всички.
 Скоро не съм писала, въпреки че всеки ден чета форума.
 Искам да ви разкажа какво ми се случи последните две седмици.
 Имам колежка на моята възраст, с която до скоро разговаряхме предимно за козметика, дискотеки и мода. В службата си разменяхме червила, гримирахме се и се оглеждахме. И аз смятах, че това са всичките ни допирни точки. Но един ден, със спирала в ръка тя ми зададе следния въпрос:
  " Смяташ ли че е възможно да общувам с починалата ми баба? Понякога, когато имам проблем, тя идва при мен , успокоява ме и ме окуражава."
 Отговорих й , че е възможно, има и други такива документирани разкази. След 2 дни тя ми каза, че баба й е при нас и иска да разговаряме, да й задаваме въпроси. Задавах различни въпроси. На една част от тях знаех отговора и изучавах ситуацията. Друга част от нещата се случиха в близките дни. Наблюдавах внимателно и реакциите на моята колежка. Тя променяше цвета на лицето си по време на контакт, а и като цяло стана различен човек буквално за броени часове. Смея да твърдя, че получих достатъчно доказателства за истинността на събитията / пояснявам, че съм едно много земно теле и лесно не се давам, мото- Око да види, ръка да пипне/.
  За Доброто и Злото....
  Според духа на бабата те живеят във всеки от нас и обикновено са равномерно разпределени, но има и хора при които едното надделява. Горе всички са добронамерени. Всъщност като започнахме да питаме за "Смисъла на живота" , тя каза че  много сложни въпроси й задаваме и си тръгна. Може би не всичко можеше да ни каже.
  Оказа се, че в отношенията между моята колежка и баба й е имало някои неща за довършване и контактът им постепенно взе отслабва. Но при всички случаи това е едно общуване, което не може да се забрави.
  Та след тези две седмици никое научно доказателство не може да ме убеди в отсъствието на духовен живот и паранормални способности.
  Астрохолик, сърдечно ти пожелавам едно такова преживяване. Така като те гледам ти направо си го търсиш, а който търси-намира. Усещането е невероятно и зарежда с много енергия. :)  
Ние можем да бъдем промяната, която искаме да видим в света.

*

Lillie

• 30532
« Отговор #13 -: Юни 08, 2006, 08:06:07 am »
Не всеки човек обаче е психологически подготвен да се срещне с подобно явление/преживяване. От личен опит казвам - не е шега работа. Да не говорим пък за това, че повечето от нас не вярват...  :o  :unsure:  :ph34r:

Не спирай да ме срещаш
в миг безвремие.
Аз любя се със огъня.
Неспирно.
И разпилявам пепелта си
с ветровете.

*

АН

« Отговор #14 -: Юни 08, 2006, 09:22:08 am »
Цитат
Привет на всички.
 Скоро не съм писала, въпреки че всеки ден чета форума.
 Искам да ви разкажа какво ми се случи последните две седмици.
 Имам колежка на моята възраст, с която до скоро разговаряхме предимно за козметика, дискотеки и мода. В службата си разменяхме червила, гримирахме се и се оглеждахме. И аз смятах, че това са всичките ни допирни точки. Но един ден, със спирала в ръка тя ми зададе следния въпрос:
  " Смяташ ли че е възможно да общувам с починалата ми баба? Понякога, когато имам проблем, тя идва при мен , успокоява ме и ме окуражава."
 Отговорих й , че е възможно, има и други такива документирани разкази. След 2 дни тя ми каза, че баба й е при нас и иска да разговаряме, да й задаваме въпроси. Задавах различни въпроси. На една част от тях знаех отговора и изучавах ситуацията. Друга част от нещата се случиха в близките дни. Наблюдавах внимателно и реакциите на моята колежка. Тя променяше цвета на лицето си по време на контакт, а и като цяло стана различен човек буквално за броени часове. Смея да твърдя, че получих достатъчно доказателства за истинността на събитията / пояснявам, че съм едно много земно теле и лесно не се давам, мото- Око да види, ръка да пипне/.
  За Доброто и Злото....
  Според духа на бабата те живеят във всеки от нас и обикновено са равномерно разпределени, но има и хора при които едното надделява. Горе всички са добронамерени. Всъщност като започнахме да питаме за "Смисъла на живота" , тя каза че  много сложни въпроси й задаваме и си тръгна. Може би не всичко можеше да ни каже.
  Оказа се, че в отношенията между моята колежка и баба й е имало някои неща за довършване и контактът им постепенно взе отслабва. Но при всички случаи това е едно общуване, което не може да се забрави.
  Та след тези две седмици никое научно доказателство не може да ме убеди в отсъствието на духовен живот и паранормални способности.
  Астрохолик, сърдечно ти пожелавам едно такова преживяване. Така като те гледам ти направо си го търсиш, а който търси-намира. Усещането е невероятно и зарежда с много енергия. :)
Това ми прилича на подарък :)
Подарък за хора с отворен ум и изострени сетива.
Подарък за хора, които сблъсквайки се с незнанието си в някаква област, не се плашат, не се отдръпват, не отричат значението и ролята на въпросната област.
Тия дни бях впечатлена, че един господин Пергелов/какво особено име:)/ беше успял да пише само 2-ки на изпит по една изключително приложна и точна дисциплина. После бях още по-силно впечатлена, че преподавателят е на 97 години. Явно става въпрос за категорично послание към млади хора, които вече практикуват професията си, но ще е твърде вредно за тях да си въобразят, че знанието в някаква област се изчерпва с тяхното лично знание...../все пак се надявам, че на поправката ще им пише поне 3-ки:), защото ще се получи обратен ефект и прахосване на енергия :)/

И аз съм ходила веднъж при една жена, която разговаряше с починали близки. Не бих казала, че получих някакви доказателства за истинността на контакта, но аз и не съм търсила такива. Беше ми интересно за малко да видя живота в друга переспектива :)

*

Astroholic

« Отговор #15 -: Юни 08, 2006, 10:37:23 am »
Който си го търси, обикновено си го намира, а ?  B)
А аз направо си го търся, казваш, Кали...
Чула ли си приказката "не гледай какво прави попа, а слушай какво ти приказва"   ? :)
Искам да кажа, че любопитството на такова "шило" като мен едва ли ще бъде задоволено само с разкази на хора, участвали в подобни експерименти...
Преди няколко години най-случайно попаднах на едно спиритическо общество, да го наречем така, и естествено се пробвах. Искам да ти кажа, че след първото ми и засега последно участие в спиритически сеанс, хората от групата започнаха да ме гледат с голям респект, защото бяха убедени, че благодарение на мене са осъществили контакт. Защото първо аз го усетих и видях и им казах къде да гледат, за да го видят и те. И аз станах проводник на посланието му. Дотук добре, обаче колкото повече време минаваше, толкова повече се съмнявах, че това наистина е било "дух". Възможно е чисто и просто да е било плод на автосугестия. А посланието му - телепатия между мен и един от участниците в сеанса, за когото то беше предназначено.
И понеже тази тема доста ме интересува - сигурно е от скорпионския ми асцендент, и съм проучил доста материал по нея, мнението ми към момента е, че меко казано, нещата са много неясни. Основният оставащ въпрос, поне за мен, е : са ли тези "духове" извън нас, или ние самите ги създаваме - с мислите си, с чувствата си, със спомените си, с потапяне в бездните на подсъзнанието ни, или може би с проникване в някакви информационните полета и прочитане на следите/отпечатъците, оставени от някога живели хора...Нещата са крайно неясни...И крайно интригуващи...Баба Ванга, Бог да я прости, беше казала веднъж, че ако знаем какво "гъмжило" от всякакви твари е около нас, сън не би ни хванал от ужас...А тя наистина разбираше от тези неща...Оттук идва и вторият не по-малко основен въпрос : ако приемем, че тези "духове" обективно съществуват, как бихме могли да разберем с какви точно същества общуваме и какви са техните намерения към нас. Църквата, например, казва, че никога не можем да бъдем сигурни в това, поради което не само не препоръчва, но и забранява общуването с тях. Така стои положението и с другите монотестични религии - ислям и юдаизъм. Лично аз - на базата на собствения си опит и всичко, което съм чул и прочел по въпроса, също не бих препоръчал подобни експерименти.  B)

*

Lillie

• 30532
« Отговор #16 -: Юни 08, 2006, 11:03:30 am »
Как мислиш, дали тези 'твари' са само "остатъци от информационните полета на някога живели хора" или има и нещо друго отвъд видимия за нас свят?

И защо в някои моменти, макар и извънредно рядко, някои от нас ги 'усещат', а някои не...? Илюзия, плод на въображение ли са или просто друга 'реалност'?  :blink:  :huh:  :ph34r:

Не спирай да ме срещаш
в миг безвремие.
Аз любя се със огъня.
Неспирно.
И разпилявам пепелта си
с ветровете.

*

Astroholic

« Отговор #17 -: Юни 08, 2006, 12:58:48 pm »
Честно казано, нямам "твърди убеждения" по тези въпроси, Лили. Не е изключено в някои случаи хората сами да "създават" тези "духове", а в други случаи да се касае за обективно съществуващи извън нас "твари".
Що се отнася до това защо някои от нас ги усещат, а други не, както бях писал и по-горе, допускам, че се касае за "грешка в системата" - т.е. ние сме програмирани да не усещаме подобни неща, защото с оглед на задачите, които имаме да решаваме на този свят, това не само не ни е необходимо, но дори би ни попречило. Обаче очевидно понякога системата дава дефекти.
В този смисъл не бих насърчил съзнателното стимулиране и развиване на подобни "заложби". Някои - Рудолф Щайнер, например, далеч не са били убедени, че подобни способности автоматично указват за еволюционна напредналост и са по-скоро остатъчни белези на отдавна отминали етапи в човешкото развитие. Но трябва да се прави разлика между "ясновидството" в древен Вавилон, например, за което говори Щайнер, и наистина пророческите способности, които самият той е имал, нали ? Искам да кажа, че очевидно няма универсално правило и всеки случай трябва да се разглежда сам за себе си.

*

Lillie

• 30532
« Отговор #18 -: Юни 08, 2006, 01:37:31 pm »
Цитат
В този смисъл не бих насърчил съзнателното стимулиране и развиване на подобни "заложби". Някои - Рудолф Щайнер, например, далеч не са били убедени, че подобни способности автоматично указват за еволюционна напредналост и са по-скоро остатъчни белези на отдавна отминали етапи в човешкото развитие...
Добре, ами тогава да го разбирам ли буквално, че хората сме пратени тук на Земята (нашите Души) да добием опитности, които на друго място и в друго измерение (ако хипотетично приемем, че те наистина съществуват) нямаме възможност да изживеем? И следователно да не се опитваме да разбулим, да докоснем свръхестественото, което е отвъд нашето разбиране?

Неслучайно може би казват, че всъщност тук на Земята е Чистилището.
Тук сме подчинени на законите на времето и материята (Сатурн), според които смъртта е очевидна реалност, която може да бъде видяна, усетена, изживяна... тук се налага да стъпим с двата крака на земята (или поне кой доколкото може) и да постигнем видими резултати.

Това, което е цяла вечност на Земята, т.е. от гледна точка на обикновения простосмъртен, може да е един миг в астрала или на по-висшите нива на еволюцията, в друго измерение... изпратени сме тук да осъзнаем доколко ограничена е Материята ("затвор за Духа") и да функционираме съобразно границите, които са ни определени свише... тук всички състояния на Духа стават реалност и биват почувствани, докоснати - добро/зло, любов/омраза, жестокост/милосърдие, мрак/светлина, вяра/безнадеждност, одухотвореност/деградация, осъзнатост/невежество...  :unsure:  :huh:  :ph34r:

Не спирай да ме срещаш
в миг безвремие.
Аз любя се със огъня.
Неспирно.
И разпилявам пепелта си
с ветровете.

*

АН

« Отговор #19 -: Юни 08, 2006, 01:40:21 pm »
Цитат
Честно казано, нямам "твърди убеждения" по тези въпроси, Лили. Не е изключено в някои случаи хората сами да "създават" тези "духове", а в други случаи да се касае за обективно съществуващи извън нас "твари".
Що се отнася до това защо някои от нас ги усещат, а други не, както бях писал и по-горе, допускам, че се касае за "грешка в системата" - т.е. ние сме програмирани да не усещаме подобни неща, защото с оглед на задачите, които имаме да решаваме на този свят, това не само не ни е необходимо, но дори би ни попречило. Обаче очевидно понякога системата дава дефекти.
В този смисъл не бих насърчил съзнателното стимулиране и развиване на подобни "заложби". Някои - Рудолф Щайнер, например, далеч не са били убедени, че подобни способности автоматично указват за еволюционна напредналост и са по-скоро остатъчни белези на отдавна отминали етапи в човешкото развитие. Но трябва да се прави разлика между "ясновидството" в древен Вавилон, например, за което говори Щайнер, и наистина пророческите способности, които самият той е имал, нали ? Искам да кажа, че очевидно няма универсално правило и всеки случай трябва да се разглежда сам за себе си.
Накрая ще се окаже, че имаш много повече опитност от нас в някои области, въпреки че уж не вярваш:)
Неверието може да е страхотна мотивация :)