Здравей Гост

Очаквания от астролога

• 49 Отговора
  • 8319 Прегледи
*

Марая

• 28287
  • Който каквото ми мисли двойно да му се връща!
Re: Очаквания от астролога
« Отговор #20 -: Януари 04, 2014, 09:37:29 pm »
Мисля че е пределно ясно какво очаква човек, когато отива на астролог.
Аз лично, като клиент или потребител (как да го нарека..) очаквам от астролога(ако отивам на консултация и си плащам за услугата) да ми каже конкретно за бъдещето какво мога да очаквам.. до колкото е възможно да се определят събития и тенденции за в бъдеще. Ясно ми е, че не всичко е сигурно или конкретно (черно на бяло) но очаквам поне да познае 1-2 значими неща.(това ще рече да се случат, и аз да си кажа, брейй, човека позна..или беше прав.. ще взема пак да го посетя)
Иначе защо отивам? Може да звучи прекалено изискващо или самонадеяно от моя страна, но това е което хората очакват и ако астролога взима пари за услуга, това е което трябва да предлага. Като не ми е познал нищо, просто ще отида при друг следващия път.

И все пак аз не съм крайна, не очаквам всичко което казва да е така и да се случи, знам че много неща вероятно зависят и от мен, и все пак поне едно нещо трябва да има за което да се хвана..

Ето това е основния проблем...
Колко значими събития има в човешкия живот? Аз мисля,че са няколко...Изброявам ги:
Раждане , завършване на образования , брак, раждане на деца, ...и последното което няма да го казвам.
АСТРОЛОГА НЕ МОЖЕ ДА ИЗЖИВЕЕ ЖИВОТА НА КЛИЕНТА СИ...И НЯМА ПРАВО!
Астролога има право да покаже тенденциите , да предотврати сериозни събития..,като подскаже тенденциите..НО НЯМА ПРАВО ДА ПРАВИ ИЗБОР ВМЕСТО КЛИЕНТА СИ!

О не, не ме разбра.. под значимо нямах предвид чак това. Имах в предвид нещо съществено все пак. Примерно може да започнеш връзка, прогнозира се раздяла/свади.... Изглежда "значително" е субективно понятие и ти го тълкуваш различно от мен. Да речем значителните събития за годината, примерно или следващите месеци. Не значителните събития за целия човешки живот! Все пак аз отивам да ми кажат нещо интересно, което касае следващите няколко месеца, до година, не да ми прогнозират живота.[/i][/font][/size]

П.С. Не знам защо писах този пост. Сега като погледнах, Марая, аз дори не съм споменала думата "значимо" или "значително" хаха говорех просто за събития...

Няма как да се прогнозира нещо интересно,ако нямаш поглед в/у картата...основните цели и тенденции.
Не мисля,че е много интересно да кажеш на някой..Слушай в следващите месеци ще имаш връзка..но тя ще приключи бързо.

Пътувайки към себе си..пътувам към теб и Вселената в която ти се съдържаш! :-)))останете с чисто сърце и ще видите знаците

« Отговор #21 -: Януари 04, 2014, 09:40:46 pm »
Не очаквам от астролога да ми каже само хубави неща, напротив, по-скоро бих оценила ако ме предупреди за предстоящи трудности, проблеми и провали.

Никога не бих платила за астро-психологичен портрет, в който да ми казват какъв е характера, държанието, начинът ми на мислене и т.н. Не ме интересува и отнесена неясна информация за минали инкарнации и кармични дългове. Аз съм реалист в пълният смисъл и значение на думата- бих искала кратка, точна и ясна прогноза за физически събития/тенденции сега или в близкото бъдеще (до 2-3 години).

Има много известни астролози, наблягащи предимно на сентименти, чувства, мисли и психологическо съпреживяване на даден аспект, това просто не е за мен. Добре е че всички имат работно портфолио, в което публикуват примерни интерпретации, за да може човек да прецени дали му допада дадения астролог.
You light, the skies up above me
A star, so bright you blind me
All the stars are coming out tonight
They're lighting up the sky tonight
For you!

*

Freya

• **
  • 1178
« Отговор #22 -: Януари 04, 2014, 09:42:40 pm »
Добре де Марая, защо тогава ние обикновените хора отиваме на астролог? Интересува ни бъдещето... ще ни се да го изпреварим, нямаме търпение, искаме малко да научим за него, чисто любопитство. А и нали по-рано каза, че въпроса не е в това да ни кажат само хубави работи. Аз лично не очаквам/искам да ми казват конкретно хубави работи само, ами като цяло какво ме очаква.
Той астролога нека ми каже че ще срещна готин мъж.. пък аз нека се разделя после с него, не е първия няма и да е последния  ;D  Но пък я има тръпката, интересно и вълнуващо ми е..

*

Lillie

• 30532
« Отговор #23 -: Януари 04, 2014, 09:45:53 pm »
Добре е че всички имат работно портфолио, в което публикуват примерни интерпретации, за да може човек да прецени дали му допада дадения астролог.

В България така не се процедира, затова никога на знаеш какво можеш да получиш от астролога. Пробваш и ако не ти хареса, отиваш при друг.
Не спирай да ме срещаш
в миг безвремие.
Аз любя се със огъня.
Неспирно.
И разпилявам пепелта си
с ветровете.

*

Freya

• **
  • 1178
« Отговор #24 -: Януари 04, 2014, 09:50:06 pm »
Добре е че всички имат работно портфолио, в което публикуват примерни интерпретации, за да може човек да прецени дали му допада дадения астролог.

В България така не се процедира, затова никога на знаеш какво можеш да получиш от астролога. Пробваш и ако не ти хареса, отиваш при друг.

Аз от много време се каня да си поръчам подробен личен хороскоп. И тия дни след писанията тук, реших че най-добре е да посетя астролози на консултация, а пък като ми допадне начина на работа на някой, да си поръчам при него такъв хороскоп. Така че ще пробвам и аз така, да се запозная с работата на астролога първо. Все пак не искам на съвсем сляпо.. А и като гледам тука как се оплакват от някои астролози, явно трябва да се внимава на какъв ще попаднеш... да не вземе да ми напише подробен анализ в 3 страници как ще умра  ;D
Но май различните астролози са "специализирани" в различни области и не всички изготвят такива..  :-\

*

Марая

• 28287
« Отговор #25 -: Януари 04, 2014, 09:50:41 pm »
Добре де Марая, защо тогава ние обикновените хора отиваме на астролог? Интересува ни бъдещето... ще ни се да го изпреварим, нямаме търпение, искаме малко да научим за него, чисто любопитство. А и нали по-рано каза, че въпроса не е в това да ни кажат само хубави работи. Аз лично не очаквам/искам да ми казват конкретно хубави работи само, ами като цяло какво ме очаква.
Той астролога нека ми каже че ще срещна готин мъж.. пък аз нека се разделя после с него, не е първия няма и да е последния  ;D  Но пък я има тръпката, интересно и вълнуващо ми е..

Не можеш да изпревариш бъдещето..защото всеки ден го ковеш сама..с правене и неправене.
Представи си една карта в която има страхотен тригон на Слънце и Луна...и една точна дирекция към нея. После си представи един Сатурн в транзит в каре към Луната ..която по натал има секстил със Сатурн.
Аз като астролог бих написала /казала/ ..,че има възможност за връзка..,но реализацията на тази връзка зависи от Луната , която е в квадратура ..или от действията на Луната зависи дали ще има връзка или не..в периода. В натала е заложено..,но дали тя ще избере времето...зависи от действието-не от астролога.

Пътувайки към себе си..пътувам към теб и Вселената в която ти се съдържаш! :-)))останете с чисто сърце и ще видите знаците

*

Freya

• **
  • 1178
« Отговор #26 -: Януари 04, 2014, 09:56:50 pm »
Разбира се, и това да ми кажеш ще ми е още по-интересно. Все пак аз още като пуснах предната тема, писах че си мисля как реализацията на прогнозата зависи и от свободната воля на човека, ако пък астролога ми го опише толкова точно/прецизно с предупреждение от какво може да зависи, още по-добре. Просто ми се стори че си ме разбрала грешно по-рано, един вид че имам много високи или неоправдани изисквания към астролога, което не е така.

За бъдещето ясно ми е.. но ние какво правим тук, като все задаваме хорарни въпроси за бъдещето или гледаме предиктивна астрология.. ще ни се да го изпреварим малко(да научим за него), защото ако не беше така щяхме да си стоим кротко и да не го ръчкаме

*

Asol

• 4140
« Отговор #27 -: Януари 04, 2014, 09:57:23 pm »
Ако астрологът не може да очертае общите тенденции за периода, значи просто си е сбъркал професията или не му е ден. И това няма нищо общо с личния избор на този, който е  отишъл на астрологична консултация.

*

astro

• 475
« Отговор #28 -: Януари 04, 2014, 10:05:32 pm »
Разбира се, и това да ми кажеш ще ми е още по-интересно. Все пак аз още като пуснах предната тема, писах че си мисля как реализацията на прогнозата зависи и от свободната воля на човека, ако пък астролога ми го опише толкова точно/прецизно с предупреждение от какво може да зависи, още по-добре. Просто ми се стори че си ме разбрала грешно по-рано, един вид че имам много високи или неоправдани изисквания към астролога, което не е така.

За бъдещето ясно ми е.. но ние какво правим тук, като все задаваме хорарни въпроси за бъдещето или гледаме предиктивна астрология.. ще ни се да го изпреварим малко(да научим за него), защото ако не беше така щяхме да си стоим кротко и да не го ръчкаме

http://www.astroseer.net/6_NEW.pdf

http://www.astroseer.net/18_NEW.pdf

Това е мунданна прогноза. Прочети...и виж как е обяснено...Какво ти прави впечатление в нея? :blink:

*

astro

• 475
« Отговор #29 -: Януари 04, 2014, 10:06:22 pm »
Ако астрологът не може да очертае общите тенденции за периода, значи просто си е сбъркал професията или не му е ден. И това няма нищо общо с личния избор на този, който е  отишъл на астрологична консултация.

Така е..,но общите тенденции са си общи.Хората искат събития. :blink:

« Отговор #30 -: Януари 04, 2014, 10:09:52 pm »

Най-после някой да го каже кратко и ясно. Теориите за свободния избор и това как астрологът не можел да предвиди какво ще избере човек в даден момент на мен ми се струват твърде обтекаеми и удобни. Да, астрологията не е ясновидство, но е жалко, че в днешно време със софтуера, с който разполагаме и с хилядите други улеснения, прогнозите са далеч по-лишени от конкретика, отколкото в древността.

Конкретика и тайминг на събитията - това е, което очаквам и което не съм видяла от професионални астролози. Но пък из форумите съм срещала хора, които са били точни в някои прогнози за мен. Но те дори не се осмеляват да се нарекат астролози за разлика от други, чиито прогнози се изчерпваха с това как ще е развивам духовно заради първодомния си Сатурн и видиш ли на мен в тоя живот друго няма да ми се случва освен духовно развитие  ;D
Обикновено животът води до това - до духовно развитие и смърт. И без задълбочени астрологични познания това мога да ви го кажа  ;D
I learned a lot of great lessons from a few fucked up people.

*

Freya

• **
  • 1178
« Отговор #31 -: Януари 04, 2014, 10:35:35 pm »

Това е мунданна прогноза. Прочети...и виж как е обяснено...Какво ти прави впечатление в нея? :blink:
Не съм сигурна какво точно трябваше да забележа в статията....Може би имаше в предвид това: 
Цитат
Астрологът, както и социологът, не решава съдбата на сънародниците си, а само показва тенденциите и разчита възможностите, с които разполагаме по време на различни планетарни влияния
Ако това е за което говорим, съгласна съм. Ако е друго, не съм забелязала.
Друго, което ми направи голямо впечатление лично на мен:
Цитат
доста материали съм пускала на политически теми, защото да бъдеш аполитичен в един свят, в който и хлябът зависи от политиката, е меко казано цинизъм
Тука малко се засегнах   :-[ (шегувам се) тази статия малко ми е като мъгла, понеже абсолютно мога да се определя като аполитична, може би съм най-аполитичния човек който си срещала  :rolleyes:   но такъв ми е характера, вълнуват ме неща от съвсем друго естество и политиката ми е чужда, аз наистина не я разбирам. Влиза през едното излиза от другото, не е умишлено, така се получава. Същото е и когато гледам футбол или ми говорят за математика, цифри, сметки.  :rolleyes: Мозъка ми блокира и просто не допуска информацията  ;D
« Последна редакция: Януари 04, 2014, 10:40:30 pm от Freya »

*

Asol

• 4140
« Отговор #32 -: Януари 04, 2014, 10:42:33 pm »
Събития се прогнозират на база актуалното общо "русло". Тенденцията е въпрос на процеси, които водят до момент/и. Ако оттам се тръгне в погрешна посока ...  Ако руслото е партньорски взаимоотношения в зависимост от астрологичната конкретика за  определения период/момент от тенденцията може да  има влюбване, да се изгради някакво бизнес сътрудничество, да има развод ...общото е седми дом.

*

Марая

• 28287
« Отговор #33 -: Януари 04, 2014, 10:44:19 pm »

Не съм сигурна какво точно трябваше да забележа в статията....Може би имаше в предвид това: 
Цитат
Астрологът, както и социологът, не решава съдбата на сънародниците си, а само показва тенденциите и разчита възможностите, с които разполагаме по време на различни планетарни влияния
Ако това е за което говорим, съгласна съм. Ако е друго, не съм забелязала.
Друго, което ми направи голямо впечатление лично на мен:
Цитат
доста материали съм пускала на политически теми, защото да бъдеш аполитичен в един свят, в който и хлябът зависи от политиката, е меко казано цинизъм
Тука малко се засегнах   :-[ (шегувам се) тази статия малко ми е като мъгла, понеже абсолютно мога да се определя като аполитична, може би съм най-аполитичния човек който си срещала  :rolleyes:   но такъв ми е характера, вълнуват ме неща от съвсем друго естество и политиката ми е чужда, аз наистина не я разбирам. Влиза през едното излиза от другото, не е умишлено, така се получава. Същото е и когато гледам футбол или ми говорят за математика, цифри, сметки.  :rolleyes: Мозъка ми блокира и просто не допуска информацията  ;D

Дадох я като астрологична прогноза..СБЪДНАТА НА 100х.
Ако се абстрахираш от темата...ще видиш как се случва прогнозата... ;D
Или с две думи написаното отговаря на всички събития до тук..включително и на изборите на народа.

*

ib

• *
  • 182
« Отговор #34 -: Януари 05, 2014, 03:43:35 pm »
Аз пък не искам прогнози - предпочитам задълбочен анализ на натала и това което е заложено в него за мен там е ключа за мазата - може би когато разбера по-добре себе си и се науча да се вглеждам повече ще съм готова и за предиктивен хороскоп  :rolleyes: но със сигурност искам коректност - и аз мога да цитирам дословно астрокома пимза и така на татък - ако плащам на някой за мнението му искам неговото мнение а не това на друг :-)
Не давай всичко от себе си ... дай само най - доброто!!!

*

Марая

• 28287
« Отговор #35 -: Януари 05, 2014, 07:10:18 pm »
Аз пък не искам прогнози - предпочитам задълбочен анализ на натала и това което е заложено в него за мен там е ключа за мазата - може би когато разбера по-добре себе си и се науча да се вглеждам повече ще съм готова и за предиктивен хороскоп  :rolleyes: но със сигурност искам коректност - и аз мога да цитирам дословно астрокома пимза и така на татък - ако плащам на някой за мнението му искам неговото мнение а не това на друг :-)

Е най-накрая някой да се сети какво говоря постоянно. :blink:
Браво!
Как , ако не познаваш психологията и заложеното в натала да дадеш тенденции?!
Точно това е ключа от бараката.
Качвала съм във форума аналогични карти..,едната на министър другата на негов приятел.
Двамата имат диаметрално противоположни интереси...и съответно различни тенденции в картите...

*

venerra

• **
  • 1416
    • http://hristu.net/
« Отговор #36 -: Януари 05, 2014, 07:25:21 pm »
аз за това казах в другата тема, че бих дала пари на астролог само за натал  и синастрия.
Направи живота си такъв, какъвто го искаш, за да му се насладиш напълно.
Погледнеш ли навън, мечтаеш, погледнеш ли навътре - пробуждаш се. - Карл Юнг

*

Марая

• 28287
« Отговор #37 -: Януари 05, 2014, 07:30:23 pm »
аз за това казах в другата тема, че бих дала пари на астролог само за натал  и синастрия.

За да бъде точна прогнозата..трябва отлично да познаваме наталната карта.

За да се направи синастрия -2 натала.

Ако беше толкова просто..,колкото някои си мислят всички щяхме да владеем предсказателната астрология.

« Отговор #38 -: Януари 05, 2014, 07:33:10 pm »
Не съм ходила досега на астролог и не ми се ходи. Друго е сам да прочетеш, да се потрудиш, да научиш нещо. В това има предизвикателство.

*

sladurkata

• **
  • 1504
  • Риба въдичар
« Отговор #39 -: Януари 05, 2014, 08:00:02 pm »
Не съм ходила досега на астролог и не ми се ходи. Друго е сам да прочетеш, да се потрудиш, да научиш нещо. В това има предизвикателство.

И аз не съм ходила и не ми се ходи. Друго е сам като си знаеш живота и си си осъзнал личните предизвикателства да разбереш себе си чрез астрологичните символи. Пък като разбереш себе си ще знаеш как да трансформираш енергиите на транзитите и прогресиите.

Размечтах се ;D