Здравей Гост

Парите в наталната карта и движението им,чрез прогресии и дирекции

• 127 Отговора
  • 25727 Прегледи
*

Yaya

• 2265
Нерил, не отричам, но аз харесвам работата си и да работя. Мога обаче да избирам кой да ми плаща.

Въпросът е, че в стремежа си да постигнеш независимост като печелиш достатъчно пари, може до такава степен да запълниш времето си с ангажименти, че да не намериш кога да си свободен и независим. Въпреки, че можеш да избираш кой да ти плаща, ти вече си избрал да работиш.

Както някой цитира Буда - истината е по средата. Не говорим за работохолизъм или лентяйство. Не се удряме в крайности. Темата е за парите. На някои им идват от въздуха, а други се налага да работят и без да са избрали. Аз се чувствам по-добре в социума и не ми пречи да съм сред хора по цял ден. Затова не го гледам като зависимост, въпреки че да, зависима съм от заплатата. Пари винаги съм имала - Уран, но винаги съм ги харчила неразумно - Нептун и може би ми дават власт над мене си, ако трябва да намеся У2 задължително. Но У8 ми е на трон, венера и при Юпитер през 8д ми падаха от небето. Та, вероятно не трябва да се задълбаваме във 2д само. Имам избор дали да не работя за себе си, но мисля, че в картата ми е посочено да работя за друг  ;D
Но майка ми взима наеми, не работи и по цял ден си стои вкъщи. Е, това не го одобрявам.
Вярвам, защото е абсурдно, ако беше достоверно, щях да знам - Т. Аквински

Състраданието към животните е толкова тясно свързано с добротата на характера, че може с увереност да се твърди: не може да бъде добър към хората този, който е жесток към животните.
А Шопенхауер

*

Марая

• 28287
  • Който каквото ми мисли двойно да му се връща!
Но не съм съгласна с това посочено в синичко...,защото смятам,че за да направиш много трябва да имаш достатъчно потенциал. Без него няма как да се случи....

По-горе съм уточнила, че има и много богати наследници, които не са направили нищо, за да имат този ресурс. Но може да имат заслуги от минал живот.  ;)

Абсолютно съгласна и в този смисъл ДА!

В този смисъл ли намесваме Фортуна...т.е. Тя ли показва как ще си изиграем картите :)

Извън любимата ти тема Митология какво е Парс Фортуна?!
Сбор от Слънце,Луна и АСЦ

Слънцето символизира нейната идентичност и съзнание... целите . Луната представлява емоционалната страна, както и подсъзнанието..АСЦ изявата...

Точката отразява мястото където Слънцето, Луната и Асцендента се срещнат  Следователно, това показва сфера на живота, в която ние постигаме истинско щастие знакът в който попада  показва защо, а ....дома къде... мястото на скритите  съкровища...
Парс Фортуна засяга онази област от нашия живот в която ние сме адекватни като поведение и действие, реагираме в качеството си на осъзнати личности , стремейки се за лесна и бърза , своевременна адаптация..Това е мястото където се чувстваме щастливи , можем да реализираме с лекота....Противоположната точка се нарича ТОЧКА НА ДУХА или ПАРС НА ПРОСВЕТЛЕНИЕТО.Тя е фокусирана в надматериалните области от живота ни...

Пътувайки към себе си..пътувам към теб и Вселената в която ти се съдържаш! :-)))останете с чисто сърце и ще видите знаците

*

Lillie

• 30532
Лил, според теб това за Сатурн във 2ри дом има ли логика?

Според редица астролози Сатурн във 2 дом дава бедност, но мисля, че не е достатъчен фактор за такива заключения. Сатурн във 2 дом може да даде и усещане за недоимък и това усещане ще кара натива да бъде по-прагматичен, по-пестелив, да си разпределя по-разумно ресурсите, да се стреми към запазване. Сатурн е стратегия. Днес го наричат стратегическо планиране. А за умножаването отговарят Луната и Юпитер. Луната на дребно, на приливи и отливи - тука има, тука нема... Юпитер - с големия черпак, но той както дава, така и взема - например фалити в резултат на неразумна/неадекватна финансова стратегия и нецелесъобразно използване/разпределяне на средства. :)

Не спирай да ме срещаш
в миг безвремие.
Аз любя се със огъня.
Неспирно.
И разпилявам пепелта си
с ветровете.

*

venerra

• **
  • 1416
    • http://hristu.net/
във вори дом  имам само парс фортуна, в лъв. не съм богата, но до момента не съм оставала без пари и нищо не ми е липсвало. упр. на втори дом ми е слъцето, в 10 дом - печеля си сама парите. имах и наследство - земя, която продадох и си купих жилище - слънцето ми е  в секстил с юпитер.
Направи живота си такъв, какъвто го искаш, за да му се насладиш напълно.
Погледнеш ли навън, мечтаеш, погледнеш ли навътре - пробуждаш се. - Карл Юнг

*

Lillie

• 30532
Познавам една вечна безработна, която със Сатурн във втори дом (в квадрат към Венера) през целия си живот почти не е изпадала в крайна нужда. Може да е живяла на ръба, но никога не е изпадала на дъното. И малко средства да има, пак ще намери начин разумно да ги разпредели. С каквото не мога да се похваля аз с Нептун близо до к2 и неаспектиран у2, при това в знака, който се свързва с парите - Телец, в съвпад с Лилит. Но въпросната особа е пример за човек, който цял живот зависи от чужди подаяния, а това също е тежък кръст.
Не спирай да ме срещаш
в миг безвремие.
Аз любя се със огъня.
Неспирно.
И разпилявам пепелта си
с ветровете.

*

Bella

• *
  • 105
Оф топик, миналата седмица се запознах с едно семейство, син, баща и дядо. Когато ги видях за първи път, сина на видима възраст около 20 години, беше със скъсани маратонки, подметката му се беше отлепила до средата на стъпалото (ходеше си усмихната така да се каже). Останалите му дрехи също бяха стари и износени. Описвам го, понеже е най-млад и поне той трябваше да е модерен. Изглеждаха много бедни. По-късно същия ден разбрах, че единствена кооперация в парка срещу нас е тяхна ЦЯЛАТА, заедно със магазините на партера.

*

Марая

• 28287
Сатурн във 2-ри дом дава голяма пестеливост, страх от обедняване (според моите наблюдения), а парите като енергия, трябва да се движат. При тях са в застой. Тези хора никога не се чувстват богати, независимо колко имат, а богатството все пак е и въпрос на усещане.

Ето затова отворих темата за изгрева и залеза на планетите...
http://astrosite.org/forum/index.php/topic,7733.0.html
Сатурн има една изява във Везни , друга в Козирог,трета в Овен...,четвърта в Рак...
Сатурн е ред,..дисциплина,...яснота, точност,  коректност...Да ..той е свиване и пестеливост...,но без аспекти с другите планети и без подробен анализ не можем да приемем по дифолт ,че тези хора не се...чувстват богати...Чувстването е по Венера и Луна!

Пътувайки към себе си..пътувам към теб и Вселената в която ти се съдържаш! :-)))останете с чисто сърце и ще видите знаците

Лил, според теб това за Сатурн във 2ри дом има ли логика?

Според редица астролози Сатурн във 2 дом дава бедност, но мисля, че не е достатъчен фактор за такива заключения. Сатурн във 2 дом може да даде и усещане за недоимък и това усещане ще кара натива да бъде по-прагматичен, по-пестелив, да си разпределя по-разумно ресурсите, да се стреми към запазване. Сатурн е стратегия. Днес го наричат стратегическо планиране. А за умножаването отговарят Луната и Юпитер. Луната на дребно, на приливи и отливи - тука има, тука нема... Юпитер - с големия черпак, но той както дава, така и взема - например фалити в резултат на неразумна/неадекватна финансова стратегия и нецелесъобразно използване/разпределяне на средства. :)
Ела те цунем, Лил...
Разбираш за какво и на къде бия...Мдам...Защото без стратегия, няма как да изкараш нещо и после да го задържиш. Юпитер мисля е най голямото зло в един натал, защото изи кам изи го...нищо!
Според мен Тодор Живков е имал Сатурн във 2ри или 3ти дом...
Стрелям на посоки
Тайната на успеха в живота е да си готов за добрата възможност, когато тя настъпи.

*

Lillie

• 30532
По-късно същия ден разбрах, че единствена кооперация в парка срещу нас е тяхна ЦЯЛАТА, заедно със магазините на партера.

И аз имам такива наблюдения за рентиерите, имам особена непоносимост към това племе.
Не спирай да ме срещаш
в миг безвремие.
Аз любя се със огъня.
Неспирно.
И разпилявам пепелта си
с ветровете.

*

Lillie

• 30532
Ела те цунем, Лил...
Разбираш за какво и на къде бия...Мдам...

Е, къде другаде, ако не тук, да влезе в употреба неупотребеното ми висше икономическо образование?  :rolf:
Не спирай да ме срещаш
в миг безвремие.
Аз любя се със огъня.
Неспирно.
И разпилявам пепелта си
с ветровете.

*

Марая

• 28287
във вори дом  имам само парс фортуна, в лъв. не съм богата, но до момента не съм оставала без пари и нищо не ми е липсвало. упр. на втори дом ми е слъцето, в 10 дом - печеля си сама парите. имах и наследство - земя, която продадох и си купих жилище - слънцето ми е  в секстил с юпитер.

Хм..,абе както си ги печелиш сама... ;D , да не те изненада мъжа ти по някое време с добра позиция в социума и добри пари...
В кой градус е Фортуната и Слънцето? :rolleyes:
Забравила съм ти картата..,а не ми се рови в личните съобщения щото са над 50хиляди... :-[

Сатурн във 2-ри дом дава голяма пестеливост, страх от обедняване (според моите наблюдения), а парите като енергия, трябва да се движат. При тях са в застой. Тези хора никога не се чувстват богати, независимо колко имат, а богатството все пак е и въпрос на усещане.

Ето затова отворих темата за изгрева и залеза на планетите...
http://astrosite.org/forum/index.php/topic,7733.0.html
Сатурн има една изява във Везни , друга в Козирог,трета в Овен...,четвърта в Рак...
Сатурн е ред,..дисциплина,...яснота, точност,  коректност...Да ..той е свиване и пестеливост...,но без аспекти с другите планети и без подробен анализ не можем да приемем по дифолт ,че тези хора не се...чувстват богати...Чувстването е по Венера и Луна!
При мен го има това, да. Не съм стиснат никак даже, но си правя сметката..И да имало е случаи когато съм имал не малка сума в джоба и наистина имам усещането, че не ми стигат!
Марая, за тези планети, като Сатурн например те са в знак по 2 години 2ве и нещо, не е ли по важно в кой дом са?
А Уран, Нептун и Плутон да не говориме, те са за още по дълъг период, не е ли по важен дома от знака?
Например аз имам Сатурн квадрат Нептун, ама за близо 2ве години още доста хора го имат, но със сигурност в различни домове от моите например.
Тайната на успеха в живота е да си готов за добрата възможност, когато тя настъпи.

Ако следвате логиката на древните, забравете за Уран, Нептун и Плутон.
Оставам с впечатление че има доста карти на съфорумци, в които тези планети се намират във втори дом или управляват 2-ри.

При мен У на 2-ри би трябвало да е Плутон, но всъщност се явява Марс. Вътре във втори е Нептун, но всъщност го изтривам и оставам с празен 2-ри. Или се следват само интерпретациите на модерните, или на древните.

А пък възприятието за "имане" на пари или липсата на такива е много субективно и определено от куп фактори.

You light, the skies up above me
A star, so bright you blind me
All the stars are coming out tonight
They're lighting up the sky tonight
For you!

*

Марая

• 28287
По-късно същия ден разбрах, че единствена кооперация в парка срещу нас е тяхна ЦЯЛАТА, заедно със магазините на партера.

И аз имам такива наблюдения за рентиерите, имам особена непоносимост към това племе.

И пак зависи преди всичко от знаците и да не се повтарям другите неща написала съм ги в предишни постове по темата...
Как ще се използват ресурсите от наследството ни говори 9-ти дом...втори от 8-ми.
А за отношението ни и ценностите отговаря 2-ри.
Аспект м/у градусите на домовете/тънкост в астрологията/ :blink: ;) и управителите...

Ела те цунем, Лил...

Е, къде другаде, ако не тук, да влезе в употреба неупотребеното ми висше икономическо образование?  :rolf:
Ами употреби го де..;)

*

Cancer

• *
  • 108
И аз имам Сатурн в 2-ри дом (в последните градуси на 1-ви, но нали се чете, че  във втори). Това, което мога да кажа от личен опит е, че от рано ми се наложи да работя. От друга страна, никога не ми е било трудно да си намеря хубава работа с приличен (по моите критерии) доход. Никога не съм разчитала на никого, дори на близките ми и никога не съм им искала нищо, изцяло разчитам на себе си, (и дай Боже да си остане така). Отнасям се много отговорно към парите. Не съм стисня, обаче си правя много добре сметката и винаги заделям по нещо настрана (вероятно заради стелиума ми в Рак). Парс Фортуна ми е в съвпад с Асцендента, а куспидата на 8-ми дом ми е в Овен, Марс в 10-ти дом. Въпреки, че държа на това сама да си изкарвам парите, не съм материалист. За мен парите улесняват до известна степен живота, но не трябва да са в излишък. Всичко прекомерно вреди.
"Каквато и да е причината, аз не мога да угася пламъка, който бушува в мен. Мога само да горя с него или да го оставя да ме изгори."

*

Lillie

• 30532
Ела те цунем, Лил...

Ами употреби го де..;)

Засега не планирам да си сменям професията. Но в редица случаи ми помага, най-малкото дава по-трезва и бистра мисъл.

Не спирай да ме срещаш
в миг безвремие.
Аз любя се със огъня.
Неспирно.
И разпилявам пепелта си
с ветровете.

Ела те цунем, Лил...

Ами употреби го де..;)

Засега не планирам да си сменям професията. Но в редица случаи ми помага, най-малкото дава по-трезва и бистра мисъл.
Така и трябва!

*

Марая

• 28287
Оставам с впечатление че има доста карти на съфорумци, в които тези планети се намират във втори дом или управляват 2-ри.

При мен У на 2-ри би трябвало да е Плутон, но всъщност се явява Марс. Вътре във втори е Нептун, но всъщност го изтривам и оставам с празен 2-ри. Или се следват само интерпретациите на модерните, или на древните.

А пък възприятието за "имане" на пари или липсата на такива е много субективно и определено от куп фактори.

Изобщо не пречи да разгледаме картата и според класиците и според модрната школа.
Резултатите са едни и същи,ако следваме принципите на школите... :blink:

Ако разгледаме твоя пример бих интерпретирала според модерната школа така:
Умението да контролираш финансовите си дела понякога е замъглено и неправилно.Смяташ,че финансовата институция е основната на която можеш да повериш парите си.
Нептун във втори би могъл да ти покаже възможност да печелиш от сделки с течности,нефт...
Понякога парите изтичат от ръцете ти като вода..,но ти винаги имаш нещо скрито настрана..за което никой друг освен теб не знае...

Изобщо не пречи да разгледаме картата и според класиците и според модрната школа.
Резултатите са едни и същи,ако следваме принципите на школите... :blink:

Ако разгледаме твоя пример бих интерпретирала според модерната школа така:
Умението да контролираш финансовите си дела понякога е замъглено и неправилно.Смяташ,че финансовата институция е основната на която можеш да повериш парите си.
Нептун във втори би могъл да ти покаже възможност да печелиш от сделки с течности,нефт...
Понякога парите изтичат от ръцете ти като вода..,но ти винаги имаш нещо скрито настрана..за което никой друг освен теб не знае...
На съвременните корпорации тип банки, Шел или Мерцедес? Не случайно давам примери с различни сектори, но все пак са световни корпорации?
Или според сектора в който действат планетите са различни?