Мхм... интересна интерпретация :huh: B) да направя една кратка забележчица обаче, че като поствах картинката не бях сигурна дали образът е венерин... не е изключено и лунни влияния да има
За спиралата и ДНК-то бях на 99,99% *хайде да не се фръцкам като кажа на цели 100* сигурна, че това ще кажеш *водна интуиция* :rolleyes:
Ако се спрем на Венера, прав си - в стандартния си вариант това ще е най-вероятно Венера в Телец, в по-абстрактен смисъл обаче *на който повечко му работи въображението* може да бъде и олицетворение на Афродита Пандемос. Не знам какви въздушни черти си забелязал, за мен лично излъчването и идейният замисъл на картинката са доста далеч от Урания, но за девойката може и да си прав - външността й клони към честосрещаната сладникаво-везнишка представа за "puer puella"
И като се навлезе по-дълбоко в дебрите на усойната горичка може да се отгатнат и други нещица, като например:
- декорът е представяне на опозицията Телец/Скорпион - сочен, потопен в буйна зеленина и същевременно мрачен, усоен, привличащ;
- спираловидните преплетени дървета могат да бъдат и символ на плутоновата симбиоза, сливане на 2 в 1;
- в "центъра" на спиралата се намира един ефирен женски образ с леко закачливо и същевременно енигматично излъчване, сякаш те зове... огънят в ръцете й излъчва странна мъждукаща светлина - той не изгаря, а само осветява усойната гора - лабиринта, образно представен от спиралата, на подсъзнанието, на душата човешка... този огън, макар и да изглежда слаб и хладен, е онази неугасваща искра и пътеводна светлина, която поддържа душите ни живи. На преобладаващо мрачния и усоен фон това малко пламъче в ръцете на горската "фея" сякаш вдъхва някакво неземно спокойствие и ни зове... :ph34r:
Общо взето, картинката може да представя цяла натална "тема", а не отделен неин елемент B)
Как ти се струва този вариант?