Здравей Гост

Птички

• 54 Отговора
  • 11156 Прегледи
*

DDD

• *
  • 286
    • http://
Птички
« Отговор #20 -: Октомври 08, 2006, 08:49:00 pm »
Есенно, във SMS)):

Листата окапват,дошла е есен.
Вятър ги вее в хоро подредено,
пеят листата една нежна песен:
За сребристо сърце на две разделено.

Преди да замине взех едно от ония сребърни медальончета със сърце дето се разцепват на 2 и всеки взима едната половина/... Ще се зарадва малката )))

Доколкото помня при юпитер на асц-та освен прилив на сили ,помня че четох много книги...(идва от 9-ти ) но нямаше нищо като факт в либоФта, макар че е управител на 5-ти.

Сатурн транзитен  в 1 може и да дава събития и факти, но не си мисли че е лесно и весело да го носиш из първия си дом)). То всъщност май където и да е ,никога не е леко и весело )) :)  

*

Lillie

• 30532
Птички
« Отговор #21 -: Октомври 08, 2006, 10:05:36 pm »
Цитат
Листата окапват, дошла е есен.
Вятър ги вее в хоро подредено,
пеят листата една нежна песен:
За сребристо сърце на две разделено.

Преди да замине взех едно от ония сребърни медальончета със сърце дето се разцепват на 2 и всеки взима едната половина...
А виждал ли си такава синастрия - две карти, които са идеално допълнение една на друга и вибрират на една честота? Едното е част от другото, - макар и разделени, те са едно цяло, две половинки на една Душа - като ония сребърни медальончета във формата на разчупено сърце, за които споменаваш... и, между другото, май ми четеш мислите...за медальончетата - наскоро бях направила едно такова образно сравнение в разговор за астрологични синастрии с една приятелка...  B)  ;)  :)

Не спирай да ме срещаш
в миг безвремие.
Аз любя се със огъня.
Неспирно.
И разпилявам пепелта си
с ветровете.

*

DDD

• *
  • 286
Птички
« Отговор #22 -: Октомври 09, 2006, 12:19:36 am »
Чак такива синастрични карти не съм виждал, мисля че винаги има нещо което куца, в смисъл че не вярвам в идеалната синастрия...и винаги има някакви уроци които всеки един трябва да научи..

Иначе често е имало случаи когато всеки си мисли за другия в същия момент, и се уцелваме да си звъним на телефоните в една и съща секунда.

Но имах такова усещане на разделяне когато се разделят телата,сякаш нейното тяло беше част от мен ,съвършената ми друга половинка, и се чувствах най-добре когато сме едно цяло;))...Жалко че не продължава вечно))..Преди с една риба имаше подобно усещане.

Според библията човек е бил еднополово същество(адам) и е бил разделен на две (ева от реброто му) ...Може би за това човек цял живот търси другата си половинка

*

Lillie

• 30532
Птички
« Отговор #23 -: Октомври 09, 2006, 10:41:38 am »
И щом сме на вълна поезия...

* * *
Под кожата ми. Си.
Влязъл. Заключил.
В тъмното си останал,
дишаш, мълчиш, пушиш цигара
(една от друга ги палиш).
Като конец против уроки
в подгъва си
на истините ми
(a сама съм забравила
от какво съм се пазила;
само помня
-понякога-
смисъла ти)
и ме подсеща единствено
твоето парене
в епидермиса
на моите мисли.
Долу. В дълбокото.
(В нищото.)
Червен вятър в тревата ми.
Капки горещ дъжд
по ръба на душата ми.

* * *
Цитирам го от тук:
http://www.cult.bg/ind_lit_poezia_full.php?id=4003

:)  
Не спирай да ме срещаш
в миг безвремие.
Аз любя се със огъня.
Неспирно.
И разпилявам пепелта си
с ветровете.

*

Lillie

• 30532
Птички
« Отговор #24 -: Октомври 09, 2006, 11:01:38 am »
За DDD - *птички*  :P  :)

Не спирай да ме срещаш
в миг безвремие.
Аз любя се със огъня.
Неспирно.
И разпилявам пепелта си
с ветровете.

*

DDD

• *
  • 286
Птички
« Отговор #25 -: Октомври 15, 2006, 02:49:28 am »
14.10
Днес ходих до морето,
макар че чайки няма,
до мястото където,
търкалахме се двама.

Шумят си пак вълните,
шезлонгите са там,
ще дойдат ли отново дните,
пак нежност да ти дам?:)

13.10
Днес при нас слънце пече,
и времето става за плаж,
към Sunny Beach не те ли влече?
Вземи си малко багаж))

12.10
Отиват си дните ни летни ..горещи,
а днес вали и не спира...дъжд
Приемаш ли в събота вечеря на свещи?
С един желаещ те мъж/..)

Имам проблем с доверието към жените (луна и нептун в аспект) ..вече 3-та подред ми казва да и имам доверие....когато се съмнявам в нея и не и вярвам....Първите два пъти се провалих понеже нямах доверие, сега ще пробвам да и вярвам...

Някакви идеи и съвети?)

*

Lillie

• 30532
Птички
« Отговор #26 -: Октомври 15, 2006, 10:45:10 am »
Нямам идея дали проблемът с доверието е в нептуновата ти Луна, макар че по принцип нали така са нептунчовците - бързо налапват въдицата и после идва разочарование във все и вся... но и те са едни от най-добрите майстори-илюзионисти, хехехе, това ти го гарантирам и се заклевам в плутона си  :P  ;)  :lol:

Иначе принципно и от астрологична гледна точка дилемата "trust vs. mistrust" (буквално преведено "доверие срещу липса на доверие") си е 'запазена марка' на Плутон, във всичките му вариации - Венера/Плутон, Плутон в 7 дом, Венера в Скорпион, Луна/Плутон... etc.  :ph34r:  Мен питаш ли ме на кого и в какво вярвам с това тройно подчертаване - плуто Асц, луна в 8ми в тао-квадрат с плутончо  :lol: но пък четох не в една, а в неколцина астро-статии, че плутоновото разбиране за любовта е това - "мога ли да ти имам доверие?" и тук въпросът с доверието наистина е *на живот и смърт*  :huh:  B)
« Последна редакция: Октомври 15, 2006, 12:50:43 pm от Lillie »
Не спирай да ме срещаш
в миг безвремие.
Аз любя се със огъня.
Неспирно.
И разпилявам пепелта си
с ветровете.

*

DDD

• *
  • 286
Птички
« Отговор #27 -: Октомври 15, 2006, 12:58:12 pm »
не знам,може и от 8-ми да е, имам чувството че ако им имам доверие тогава ще злоупотребят с доверието и ще ме лъжат, от друга страна пък ако им нямам доверие ,тогава с това недоверие и ревност(понеже го усещат) ще ги превърна наистина в такива на които не може да се има доверие))) Нещо като нож с две остриета

Нещо като ако не прецакаш другия ти, тогава теб те прецакват,ама това е и рибешко, избираш дали да си жертва или да пренесеш други в жертва
« Последна редакция: Октомври 15, 2006, 01:01:38 pm от DDD »

*

Lillie

• 30532
Птички
« Отговор #28 -: Октомври 15, 2006, 01:05:24 pm »
Квадратът на Луната в 8ми с Нептун към 5ти дом ли е? Мхм... двойно 'нюансирана' от Нептун Луна не ми прилича на много ревнива, ама знае ли човек...  :blink:  твоята "дрога" в романтиката ли е, я кажи? Моята осмодомна Луничка пък има доста по-нетрадиционни разбирания за романтиката и май хич не я бива да надува розови балони  :lol:  :P  :D

Не спирай да ме срещаш
в миг безвремие.
Аз любя се със огъня.
Неспирно.
И разпилявам пепелта си
с ветровете.

*

Lillie

• 30532
Птички
« Отговор #29 -: Октомври 15, 2006, 01:09:38 pm »
Цитат
Нещо като ако не прецакаш другия ти, тогава теб те прецакват, ама това е и рибешко, избираш дали да си жертва или да пренесеш други в жертва...
Мъммм... ако ме питаш мене, много повече от рибешка 'мотивация' може да се потърси тук  ;) "отхвърляй преди да бъдеш отхвърлен" - една от най-често срещаните 'теми' не само при плутоново акцентиране, но често и при сатурново, питай патило   :ph34r:  :huh:

Не спирай да ме срещаш
в миг безвремие.
Аз любя се със огъня.
Неспирно.
И разпилявам пепелта си
с ветровете.

*

DDD

• *
  • 286
Птички
« Отговор #30 -: Октомври 15, 2006, 01:23:47 pm »
Цитат
Квадратът на Луната в 8ми с Нептун към 5ти дом ли е? Мхм... двойно 'нюансирана' от Нептун Луна не ми прилича на много ревнива, ама знае ли човек...  :blink:  твоята "дрога" в романтиката ли е, я кажи? Моята осмодомна Луничка пък има доста по-нетрадиционни разбирания за романтиката и май хич не я бива да надува розови балони  :lol:  :P  :D
не ,в 8-ми дом ми е дрогата :P алкохол и секс :ph34r:  

*

DDD

• *
  • 286
Птички
« Отговор #31 -: Октомври 15, 2006, 01:29:40 pm »
Цитат
Цитат
Нещо като ако не прецакаш другия ти, тогава теб те прецакват, ама това е и рибешко, избираш дали да си жертва или да пренесеш други в жертва...
Мъммм... ако ме питаш мене, много повече от рибешка 'мотивация' може да се потърси тук  ;) "отхвърляй преди да бъдеш отхвърлен" - една от най-често срещаните 'теми' не само при плутоново акцентиране, но често и при сатурново, питай патило   :ph34r:  :huh:
Ами патило де, когато човек е прецакан няколко пъти,после може да мине на другия полюс.

Малко в страни от темата но ми се иска да го кажа,пак рибешки истории-някой хора цял живот си падат по тайни любови,в началото когато любовта е тайна добре, но идва период в който вече не е толкова тайна и минава на ниво официална...Тогава магията се разваля и си търсят друг обект да задоволят желанието си за тайна връзка.
Нямах предвид себе си, а  жени с венера в 12 или риби

*

Lillie

• 30532
Птички
« Отговор #32 -: Октомври 15, 2006, 01:31:22 pm »
Цитат
Цитат
Квадратът на Луната в 8ми с Нептун към 5ти дом ли е? Мхм... двойно 'нюансирана' от Нептун Луна не ми прилича на много ревнива, ама знае ли човек...  :blink:  твоята "дрога" в романтиката ли е, я кажи? Моята осмодомна Луничка пък има доста по-нетрадиционни разбирания за романтиката и май хич не я бива да надува розови балони  :lol:  :P  :D
не, в 8-ми дом ми е дрогата :P алкохол и секс :ph34r:
Ееее, като гледам все на поезия го удряш, та си мислех аз, че това е твоят начин да бъдеш романтичен  :D  то Луна в 8ми дом ясно ми е какво е, твоята обаче е нептунова, аморфна, разводнена... мойта е с щипки, но в някои случаи се изживява и като опашата поради квадрата с Плутон, и хапе лошо, за да не бъде пак ухапана  ;)  :rolleyes:

Не спирай да ме срещаш
в миг безвремие.
Аз любя се със огъня.
Неспирно.
И разпилявам пепелта си
с ветровете.

*

Lillie

• 30532
Птички
« Отговор #33 -: Октомври 15, 2006, 01:48:12 pm »
DDD wrote:
"Малко в страни от темата но ми се иска да го кажа, пак рибешки истории-някой хора цял живот си падат по тайни любови, в началото когато любовта е тайна добре, но идва период в който вече не е толкова тайна и минава на ниво официална...Тогава магията се разваля и си търсят друг обект да задоволят желанието си за тайна връзка.
Нямах предвид себе си, а жени с венера в 12 или риби"

Аааа, недей да бъдеш толкова сигурен, че само при нептунови венери е така  :D марс в риби също не пада по-долу от венерата  :P
Желанието връзката да не се афишира/легализира според мен не може да бъде свързано с една-единствена Венера в знак или дом. Донякъде и при юпитеровите констелации е така, уранови, плутонови... на Уран само му дай цял живот да търси новото, различното - рутината и задълженията 'убиват' и 'задушават' тръпката, любовта *такава, каквато съществува в урановите представи*  :o  На Плутон му дай тръпка от онези тип табу *забраненият плод затова е сладък, защото е забранен*, на принципа "всичко или нищо" и "докато смъртта ни раздели" (или поредната нова 'тръпка' или 'любов'). Абе въобще начинът, по който Любовта като такава съществува в представите ни, не може да бъде описан и дефиниран с едно-две изречения за планета в знак, дом или с определени аспекти - тези неща само ни дават представа за мотивацията ни да търсим нещо и да го получаваме...  :huh:  B)
« Последна редакция: Октомври 15, 2006, 01:49:11 pm от Lillie »
Не спирай да ме срещаш
в миг безвремие.
Аз любя се със огъня.
Неспирно.
И разпилявам пепелта си
с ветровете.

*

DDD

• *
  • 286
Птички
« Отговор #34 -: Октомври 15, 2006, 04:18:38 pm »
Поезията е като начин на комуникация например, защо да пиша обикновен смс като може да е с рими>)

Обикновенно поезия се ражда при нещастно влюбени или несподелена любов, в случая не е така, просто момичето го заслужава....понеже е нежно и чисто създание  ...поне до сега))))) ...
Пък и не е кой знае какво , просто няколко римувани реда ....И ако беше нещо по дълбоко сигурно нямаше да го пусна тук в клуба))

*

Lillie

• 30532
Птички
« Отговор #35 -: Октомври 16, 2006, 03:30:32 pm »
Не спирай да ме срещаш
в миг безвремие.
Аз любя се със огъня.
Неспирно.
И разпилявам пепелта си
с ветровете.

*

DDD

• *
  • 286
Птички
« Отговор #36 -: Октомври 16, 2006, 11:38:43 pm »
картинката ми  ми хареса) :rolleyes:

Нещо мое, от днес,
към някоя,във ес ем ес:

Пътуваме през вековете...
Тук сме на временна спирка сега....
Прости ми за греховете,
целта е единство във вечността.

...и вече спокойно мога да си умра,
без това да се брои в стиха)  
« Последна редакция: Октомври 17, 2006, 01:32:16 am от DDD »

*

Lillie

• 30532
Птички
« Отговор #37 -: Октомври 17, 2006, 08:32:55 am »
Недей бърза да умираш (било то и от любов), имаш още много стихове да ни пишеш  :P  ;)  :D

Не спирай да ме срещаш
в миг безвремие.
Аз любя се със огъня.
Неспирно.
И разпилявам пепелта си
с ветровете.

*

Lillie

• 30532
Птички
« Отговор #38 -: Октомври 20, 2006, 09:47:14 am »
Love's a gift that's given free.
If it's not, then it can't be.

Love's not need; and you may see
real Love won't need security.

Love is something to give - not to get.

You'll know it's Love if you ACCEPT
all they may give, and don't EXPECT.

Love has value beyond measure.
So do you treat it as a treasure?

No sacrifice for Love's required...
to give is naturally desired.

To say "Love hurts" would not be true;
not giving Love keeps hurting you.
And not accepting Love brings pain,
when you're without it once again.

You have lots of love to give.
Love, and you will love to live.

Love's a gift you give away,
and yet have more to give each day.

A kind and selfless act of caring
shows how Love is in the sharing.

You see your soul, you realize,
as you look in a loved one's eyes.

The joy I feel in seeing you
suggests a sense of being you.

Making love is what you do
when you forget that you are you.

The hour when I give up the ghost,
and wonder what I valued most,
I know my final thoughts will be
of who I loved, and who loved me.

Цитирам го оттук:
http://www.astrologyzine.com/love-quotes.shtml

А картинката е поздрав за всички Луни (и Венери), които обичат да надуват розови балони
 :P  

« Последна редакция: Октомври 20, 2006, 09:48:24 am от Lillie »
Не спирай да ме срещаш
в миг безвремие.
Аз любя се със огъня.
Неспирно.
И разпилявам пепелта си
с ветровете.

*

Astroholic

Птички
« Отговор #39 -: Октомври 20, 2006, 12:26:26 pm »
"Hand In My Pocket"
ALANIS MORISSETTE
(като сме го ударили на поезия...освен това някак си много ми се връзва с ника - "I feel drunk but I'm sober"...)

I'm broke but I'm happy
I'm poor but I'm kind
I'm short but I'm healthy, yeah
I'm high but I'm grounded
I'm sane but I'm overwhelmed
I'm lost but I'm hopeful baby
What it all comes down to
Is that everything's gonna be fine fine fine
I've got one hand in my pocket
And the other one is giving a high five

I feel drunk but I'm sober
I'm young and I'm underpaid