Здравей Гост

vodolei s ascedent vodolei??

• 21 Отговора
  • 4446 Прегледи
*

andy

« -: Ноември 15, 2006, 09:12:49 am »
Zdraveite,

nqkoi moje  li da mi obqsni ne6to po-podrobno za tazi kombinaciq Vodolei s ascedent Vodolei!
Blagodarq Vi! :rolleyes:  

*

andy

« Отговор #1 -: Ноември 15, 2006, 09:16:37 am »
също така ми бяха казали, че Слънце, Луна и още някаква планета са ми във Водолей? Ще го разтълкувате ли?Няма ли прекалено много Водолей във всичко?

*

Lillie

• 30532
« Отговор #2 -: Ноември 15, 2006, 09:30:05 am »
Множко си е...  :rolleyes:

Цялата тази водолейска дружинка на Асц ли е кацнала или откъм 12 дом идва?

Как са аспектирани планетите, как са поставени Уран и Сатурн в картата?

:)

Не спирай да ме срещаш
в миг безвремие.
Аз любя се със огъня.
Неспирно.
И разпилявам пепелта си
с ветровете.

*

andy

« Отговор #3 -: Ноември 15, 2006, 09:51:48 am »
честно казано не си спомням, един астролог ми го беше казал преди няколко години! Незнам дали това е добре или не! родена съм на 31.01.1979 в 7.28 ч.сутринта!

*

анди

« Отговор #4 -: Ноември 15, 2006, 10:01:13 am »
проверих- Слънце, Меркурий и Марс са ми във Водолей

*

Lillie

• 30532
« Отговор #5 -: Ноември 15, 2006, 04:57:55 pm »
Много силна карта според мен - особено за жена  B)

Три лични планети близо до Асц във Водолей в опозиция с Юпитер на Дсц.
За Меркурий във Водолей казват, че е силно поставен, особено щом е в 1ви дом, Слънцето и Марс на Асц също са силни. Опозицията им с лъвски Юпитер дава голяма доза експанзивност и същевременно представителност, тоест най-вероятно това е личност със силен индивидуализъм, която трудно би останала незабелязана, а и не би приела второстепенна роля. Възможно е да се стремиш към по-високи цели предвид силното влияние на Уран, а също и да имаш високи "летви", което от своя страна загатва Юпитер на Дсц в знака Лъв.

Както казах, картата е с акцентирано ураново влияние - не само Асц и три лични планети са в знака Водолей, а и Уран-диспозитор на водолейския стелиум е най-издигнатата планета в хороскопа предвид това, че кулминира близо до Медиум Цели (и в т.нар. "гокленова зона").
Влиянието на Уран и Сатурн бива подчертано и от взаимната рецепция между Марс (Водолей) и Уран (Скорпион), и между Меркурий (Водолей) и Сатурн (Дева).

Известно напрежение или може би по-скоро неизяснени моменти в емоционалния живот внася квадратът между Луната и Венера. Тук се усеща силното нептуново влияние, имайки предвид това, че и двете планети са аспекитрани от Нептун. Връзките ти най-вероятно са с преобладаващо юпитерово-нептуново нюансиране, но е възможно и друго 'оцветяване' - тук визирам най-същественото *на пръв поглед* :-)
Ако се вземат по-широки орбиси, аспектът между Луна и Венера/Нептун се превръща в тао-квадрат със Сатурн, който е в края на 7ми дом в картата. Сатурн може да се приеме, че донякъде 'заземява'  хвърчащите юпитерово-нептунови стремежи.

Според мен в картата има съчетание между експанзивност и целенасоченост, устрем към високи цели и същевременно рационалност/прагматичност, но общо взето доминантата в хороскопа е уранова и предполага стремеж към живот и свободна реализация на Аза като се следват неконвенционални пътища и се разчита на групови ресурси и подкрепа от партньори.
Предприемчива и независима личност, която трудно би останала в "сянка"-та на някой друг, било то и любим партньор. Луната в Риби и съвпадът Венера/Нептун 'омекотяват' характера, правят го по-чувствителен и замечтан, със склонност към идеализъм, съпричастност и хуманизъм - от онези, които са "имперсонални", типично в стила на Нептун и Уран...

Не спирай да ме срещаш
в миг безвремие.
Аз любя се със огъня.
Неспирно.
И разпилявам пепелта си
с ветровете.

*

анди

« Отговор #6 -: Ноември 15, 2006, 05:13:51 pm »
Благодаря ти много за изчерпателния отговор! Искам само да ми разтълкуваш, ако е удобно следното  
цитат:"Както казах, картата е с акцентирано ураново влияние - не само Асц и три лични планети са в знака Водолей, а и Уран-диспозитор на водолейския стелиум е най-издигнатата планета в хороскопа предвид това, че кулминира близо до Медиум Цели (и в т.нар. "гокленова зона"). Влиянието на Уран и Сатурн бива подчертано и от взаимната рецепция между Марс (Водолей) и Уран (Скорпион), и между Меркурий (Водолей) и Сатурн (Дева)."

Благодаря още веднъж! :)  

*

Lillie

• 30532
« Отговор #7 -: Ноември 16, 2006, 08:27:05 am »
Та значи... как да го разтълкувам по-разбираемо, хмм...  :rolleyes:

Имах предвид, че в хороскопа ти доминира урановият принцип не само защото знакът Водолей изгрява и има три лични планети там - Слънцето, Меркурий и Марс.

Всяка планета близо до МЦ е най-високо поставена в картата, тоест е в символична кулминация - характеристиките й са най-видими. Може да бъде и владетел на хороскопа, но това зависи и от редица други фактори (като се изчислява т.нар. "афетика", т.е. статусът/силата на планетите).

За "гокленови зони" е писано много по форумите - това са зоните около кръста /ъглите/ на хороскопа от двете им страни - Асц, МЦ, Дсц, ИЦ. Приема се, че влиянието на попадналите там планети се засилва.
Би могла да потърсиш повече информация по форумите за астрология или в някоя търсачка като напишеш "Gauquelin".

А ето тук можеш сама да видиш гокленовите си планети:
http://www.astro.com/cgi/chart.cgi?nhor=5&...ng=e&gm=a1&ast=

- според мен са Уран, Юпитер + трите ти лични планети на Асц.

Така позиционираните планети в радикса не само 'оцветяват' цялата карта с характеристиките си, но често изиграват забележителна или дори ключова роля в прогностиката. Реализацията на индивидуалната "съдба", ако мога така да се изразя, също често се свързва с потенциала на тези планети, като задължително се добавят и други не по-малко важни астрофактори - Асц, МЦ и владетелите им, Слънцето, Луната, Лунните възли и пр.

Не спирай да ме срещаш
в миг безвремие.
Аз любя се със огъня.
Неспирно.
И разпилявам пепелта си
с ветровете.

*

анди

« Отговор #8 -: Ноември 23, 2006, 12:26:25 pm »
от моите бегли познания по астрология, значи ле, че като 5-ти дом ми е празен- това значи, че няма да имам деца, но пък 11дом показва, че ще гледам деца! Това означавали , че няма да имам собствени, а ще осиновя, това според картата?

Благодаря!

*

Valda

• *
  • 377
« Отговор #9 -: Ноември 23, 2006, 01:04:52 pm »
Цитат
от моите бегли познания по астрология, значи ле, че като 5-ти дом ми е празен- това значи, че няма да имам деца, но пък 11дом показва, че ще гледам деца! Това означавали , че няма да имам собствени, а ще осиновя, това според картата?

Благодаря!
Глупости, няма такова нещо :angry:

А активираният 11 дом означава,че може да се занимаваш с обществена дейност, с благотворителност, АД, ООД, банки, или астрология например :D

Къде е управителят на 5 и как е аспектиран? Празен дом обикновено означава ,че нещата сигнифицирани от него няма да те тревожат много, ако управителят е не е много ранен :)  

*

Lillie

• 30532
« Отговор #10 -: Ноември 23, 2006, 01:15:30 pm »
За съжаление ще се наложи да бъда малко нетактична и да ти кажа, че въпросът, който задаваш тук, е една от най-честосрещаните заблуди при тези, които започват да правят първите си стъпки в астрологията. Но все отнякъде се започва и всеки от нас е минал по този път  :rolleyes:  :)

Например, майка ми като е с празен 5 дом да не би да няма деца? Има ме мене  :D

За имане или нямане на деца и отношението ни към/с децата се гледат много повече фактори от единия 5-ти дом. Има си и планети-сигнификатори на децата в хороскопа, но просто не съм се занимавала досега много сериозно с проучване на този въпрос.

Надявам се все някой по-напреднал ентусиаст да хвърли едно око на картата ти и да сподели впечатленията си...

П.С. Ето вече един ентусиаст ме е изпреварил, докато си пишех поста.

« Последна редакция: Ноември 23, 2006, 01:16:26 pm от Lillie »
Не спирай да ме срещаш
в миг безвремие.
Аз любя се със огъня.
Неспирно.
И разпилявам пепелта си
с ветровете.

*

Valda

• *
  • 377
« Отговор #11 -: Ноември 23, 2006, 01:42:53 pm »
Цитат

Благодаря!
Виж непременно знака, дома и аспектите на управителя на 5 дом. Луната е особено важна, като сигнификатор на майчинството. Има значение положениео и в наталната карта и връзката и с другите планети.

Да, планети на върха на 11 или в 11 могат да имат отношение към доведени деца, ако например се омъжиш за разведен мъж с деца, тъй като 11 дом е 5 ,считано  от 7 като производен. Не знам дали има отношение към осиновените деца, които не са деца на брачния партньор :)  

*

анди

« Отговор #12 -: Ноември 23, 2006, 03:32:37 pm »
много ви благодаря за отговорите!  :)  

*

Guest

« Отговор #13 -: Ноември 23, 2006, 03:45:58 pm »
Цитат
Valda Публикувано на November 23, 2006 02:42 pm
  QUOTE (анди @ November 23, 2006 01:26 pm)

Благодаря! 

Виж непременно знака, дома и аспектите на управителя на 5 дом. Луната е особено важна, като сигнификатор на майчинството. Има значение положениео и в наталната карта и връзката и с другите планети.

Да, планети на върха на 11 или в 11 могат да имат отношение към доведени деца, ако например се омъжиш за разведен мъж с деца, тъй като 11 дом е 5 ,считано от 7 като производен. Не знам дали има отношение към осиновените деца, които не са деца на брачния партньор   

Луна, Слънце,Меркурий и Марс са в 1-ви дом,като Сланце Меркурий и Марс са към 12 дом а Луна в другия край към 2, на върха на 11дом са Венера и Нептун, близо до 10 са!
не мога да го разтълкувам, имам страшно многа неща да уча за астрологията!
Дори не знам как да определя управителя за който говорите!  :(

*

анди

« Отговор #14 -: Ноември 23, 2006, 03:47:11 pm »
:(  :( QUOTE  
Valda Публикувано на November 23, 2006 02:42 pm
  QUOTE (анди @ November 23, 2006 01:26 pm)

Благодаря!  

Да, планети на върха на 11 или в 11 могат да имат отношение към доведени деца, ако например се омъжиш за разведен мъж с деца, тъй като 11 дом е 5 ,считано от 7 като производен. Не знам дали има отношение към осиновените деца, които не са деца на брачния партньор  

Цитат

Луна, Слънце,Меркурий и Марс са в 1-ви дом,като Сланце Меркурий и Марс са към 12 дом а Луна в другия край към 2, на върха на 11дом са Венера и Нептун, близо до 10 са!
не мога да го разтълкувам, имам страшно многа неща да уча за астрологията!
Дори не знам как да определя управителя за който говорите!   :(

*

Valda

• *
  • 377
« Отговор #15 -: Ноември 23, 2006, 03:52:54 pm »
Цитат

Дори не знам как да определя управителя за който говорите!   :(
Виж в кой знак попада върхът на пети дом, планетата която управлява този знак е и управител на дома. Има и съуправетел- това е планетата, която управлява другия знак ,попадащ в пети дом- този съуправител също носи информация за дома :)  

*

анди

« Отговор #16 -: Ноември 23, 2006, 04:17:03 pm »
Отново благодаря!
5 -ти дом ми е разделен между Рак и Близнаци! Върхът му се пада между двете точно на средата!Сега трябва да гледам кои планети съответстват на зодиакалните знаци?!!! :rolleyes:  

*

Valda

• *
  • 377
« Отговор #17 -: Ноември 24, 2006, 06:42:32 pm »
Цитат
Отново благодаря!
5 -ти дом ми е разделен между Рак и Близнаци! Върхът му се пада между двете точно на средата!Сега трябва да гледам кои планети съответстват на зодиакалните знаци?!!! :rolleyes:
Да, виж статуса на Луната и Меркурий по знак, дом и аспекти :)  

« Отговор #18 -: Септември 27, 2007, 01:43:41 pm »
Пак съм аз вече, като регистриран потребител- та имам следното питане, благодарение на разположението на планетите се говори,че от новата година започва някакъв странен период при мен, който евентуално би ме уплашил първоначално, касаещ се за развиване на някакви странни способности- медиум, пророк! Малко ми е странно всичко това, но донякъде съм склонна да вярвам, тъй като имам силно развита интуиция, за това, което ще се случи, някак си предугаждам нещата и второто което е, не съм го споделяла тук точно 5  пъти сънувах, неща, които се случват и добри и лоши! Та пак да напиша аз съм Водолей с асцедент  Водолей, Слънце, Меркурий и Марс пак във Водолей!!!
Ако може и вие да си кажете мнението!! :)
« Последна редакция: Септември 27, 2007, 01:48:19 pm от andy »

*

Синухе

• 4978
  • Chance favors the prepared mind
« Отговор #19 -: Септември 27, 2007, 02:37:18 pm »
Браво на тебе споделяме един и същ Меркурий и Марс,специално паранормалните способности и най-вече предвиждане на бъдещето са характерни за един Меркурий във Водолей достатъчно развит разбира се , явно си се родила с донякъде вече развит проработен такъв.АСЦ Водолей само засилва нещата доколкото е филтърът на съзнанието и какво и какво не преминава лесно през него,на духовно ниво съществува закона за енергийния резонанс-човек привлича това което е сродно или еднакво със собствената му енергетика/съзнание, привличането на противоположни е само на материално, за това и синастрично нещата най-вече изискват някакъв резонанс или сродност иначе във времето нещата се разпадат без особена дълбочина,но това е просто едно отклонение ;)  
Ако внимателно си подбереш астрологичните източници можеш и да си разтълкуваш много добре нещата и самото ти отношение към тях да е градивно в смисъл да използваш и увеличиш проявлението на заложеното в картата ти.Специално за хората с Меркурий във Водолей в един астрологичен източник се бъзикаха основателно,че клиенти с такава позиция често по-добре интерпретират положенията и възможностите/качествата си отколкото астролога отсреща който може и да няма тази позиция,представи си какво е щом вече си навлязла в астрологията  ;)