Здравей Гост

синастрични аспекти майка - син

• 8 Отговора
  • 2649 Прегледи
*

Неактивен luchia

• 114
синастрични аспекти майка - син
« -: Декември 11, 2011, 06:50:39 pm »
Здравейте,

интересува ме мнението ви и опита ви относно следните синастрични аспекти в картата на майка и син.
За да има приложна стойност постингът ми, в последствие ще напиша как стоят нещата реално.
А за да питам, то е ясно, че има особености в отношенията...  ;D

Карти няма да качвам, но интересните и набиващи се на очи аспекти са:

1. Слънцето на майката е в квадрат със Слънцето, Луната и Юпитер на момчето
2. Луната на майката е в опозиция на Слънцето, Луната и Юпитер на момчето
3. Нептун на майката е в тригон със Слънцето на момчето
4. Луната на майката е в квадрат с Нептун на момчето
5. Сатурн на майката е в съвпад с Лилит на момчето

Чакам с нетърпение да се включите.
 :-*

*

Неактивен Марая

• 8015
  • ПРОСТО МАРАЯ!
Re: синастрични аспекти майка - син
« Отговор #1 -: Декември 11, 2011, 07:24:27 pm »
Лин...,най-важното нещо в синастрията е опозицията и квадратурата.... :-*
Намесата на Нептун...е свързана с Божествената любов....
Там където има каре има действие...,там има любов...и искри....

*

Неактивен tanya

• 917
« Отговор #2 -: Декември 11, 2011, 07:34:58 pm »
Марая, направо ме успокои  :-* В синастрията между мен и сина ми, почти всичко е квадратури и опозиции, бях се отчаяла..  :'(   :)

*

Неактивен Марая

• 8015
  • ПРОСТО МАРАЯ!
« Отговор #3 -: Декември 11, 2011, 07:58:27 pm »
Марая, направо ме успокои  :-* В синастрията между мен и сина ми, почти всичко е квадратури и опозиции, бях се отчаяла.. :'(   :)

Това е факт...И е опит...,който споделям...
Не се кефете на тригоните...Те са подкепящи...Или тригоните са пешки...Каретата са царици...,опозетата...царе... :-*

*

Неактивен luchia

• 114
« Отговор #4 -: Декември 11, 2011, 08:09:35 pm »
Съгласна съм относно любовта и прочее, но повтарящите се и затвърждаващи аспекти м-ду Слънцата и Луните им, не говорят ли и за нещо друго?
Любов, искри, Божествена любов (цитирам те, Марая ;)) - това ми се връзва за синастрия на мъж и жена в двойка...  :836m:

И какво мислите за аспекта Сатурн - Лилит?

« Отговор #5 -: Декември 13, 2011, 01:59:41 pm »
Съгласна съм относно любовта и прочее, но повтарящите се и затвърждаващи аспекти м-ду Слънцата и Луните им, не говорят ли и за нещо друго?
Любов, искри, Божествена любов (цитирам те, Марая ;)) - това ми се връзва за синастрия на мъж и жена в двойка...  :836m:

И какво мислите за аспекта Сатурн - Лилит?

Огледалните квадратури на Слънце-Луна дават емоционални наранявания от време на време,което е неизбежно според мен в процеса на възпитание.Луна=емоция,Слънце=его,воля.
   Родителя обикновено си налага волята над детето а то се чувства наранено.В един момент ролите могат да се сменят.

*

Неактивен kokolino

• 1019
« Отговор #6 -: Декември 13, 2011, 08:19:07 pm »

Интересно ми е да чуя мнението ви по следните синастрични аспекти между мен и майка ми :)
         1) Моят AC  в точен съвпад с неин Сатурн
         2) Квадратура на нейния Нептун към моята Луна
« Последна редакция: Декември 13, 2011, 08:46:13 pm от kokolino »

« Отговор #7 -: Декември 14, 2011, 02:00:25 pm »

Интересно ми е да чуя мнението ви по следните синастрични аспекти между мен и майка ми :)

Според мен когато Сатурн  е на родителя а не на детето аспекта по-лесно се понася.Сатурн си е учителя,родителя,йерархията,началника.Ролята на родителя по-принцип е да учи детето."Така не се прави,не е хубаво","измии си така ръцете,не онака" и още много примери могат да се дадат.Проблем може да е с по-ураничните деца,защото те не понасят по-принцип някой да им нарежда,както и ако е напрегната синастрията като цяло.Мисля си ,че Сатурновите аспекти са най-трудни при любовните връзки,защото тогава се очаква връзката да е на базата на равнопоставеност,любов,топлина. Сатурн е хладен,ограничаващ,нареждащ,точно обратното. Или в синастриите между шеф и подчинен.Ако аз търпя капризите на шефа,то е защото той ми е ШЕФ и е по-нагоре от мен в йерархията а от мен се изисква да слушам и да се подчинявам,независимо дали съм съгласна и ли не.
    Това е мое мнение ,разбира се :)

*

Неактивен kokolino

• 1019
« Отговор #8 -: Декември 14, 2011, 03:33:14 pm »

Според мен когато Сатурн  е на родителя а не на детето аспекта по-лесно се понася.Сатурн си е учителя,родителя,йерархията,началника.Ролята на родителя по-принцип е да учи детето."Така не се прави,не е хубаво","измии си така ръцете,не онака" и още много примери могат да се дадат.Проблем може да е с по-ураничните деца,защото те не понасят по-принцип някой да им нарежда,както и ако е напрегната синастрията като цяло.Мисля си ,че Сатурновите аспекти са най-трудни при любовните връзки,защото тогава се очаква връзката да е на базата на равнопоставеност,любов,топлина. Сатурн е хладен,ограничаващ,нареждащ,точно обратното. Или в синастриите между шеф и подчинен.Ако аз търпя капризите на шефа,то е защото той ми е ШЕФ и е по-нагоре от мен в йерархията а от мен се изисква да слушам и да се подчинявам,независимо дали съм съгласна и ли не.
    Това е мое мнение ,разбира се :)

Благодаря за отговора, Деметра :)

:72:  И този момент предвид, че и Уран си има силното влияние при мен, си присъстваше между мен и майка ми на дневен ред през изминалите годинки на детството ми ;D  ;D