Здравей Гост

Никога и по никакъв повод не ставайте роби на децата си

• 10 Отговора
  • 2682 Прегледи
*

Неактивен Марая

• 8015
  • ПРОСТО МАРАЯ!
Това го казвам от опит....И го запомнете...Живейте си живота...,вашата дупка е ваша...децата са ЕГОИСТИ...,ЕГОИСТИ...ЕГОИСТИ......

*

Неактивен Nova

• 304
Е то така си е....Обаче има едно успокоение- и те ще имат деца :P

*

akruks

хахаха, Марая, кой транзит те доведе до това заключение?! ???
Моят баща, Бог да го прости, изказваше постоянно негово заключение, че "децата са най-добрите счетоводители на родителите"  :)
Да, те също ще имат деца, но и ние трябва да си спомняме какви сме ги вършели на техните години ;)
Това не е само във връзка дете-родител, нито идва от разминаване на поколенията, съвсем естествено е  "сит на гладен не вярва" и "на чужд гръб и сто тояги са малко"...
Господ е заръчал "Стремете се да бъдете съвършенни, като Отца си!" - това не е заповед, а препоръка, именно защото знае че всеки си има трески за дялане, а всички ние сме деца божи!
Моите наследнички се стараех да възпитавам спрямо повелята" до 7г. гледай детето като цар, до 15г като роб, а след 15 като приятел" , но баща им се включваше в ролята на родител обратно на това, а сега пак аз съм виновна, понеже на мене се били метнали  ;D
В нашата държава всичко е наопаки, толкова е изкривено понятието "родителки задължания", за нормално се приема родителя да няма личен живот, да блъска докато издъхне, като освен да отгледа и изучи детето, трябва да му подсигури къща, апартамент, кола, после да отгледа внуците, да им направи и на тях сватбите, да ги подсигури материално, а след това може и да поумре, като се е погрижил приживе и за парцела в гробището  ;D

*

Неактивен Antena

• 1189
аз обаче нв съм съвсем съгласна с това.
има и родители егоисти... и то големи.
въобще връзките в семейството незавсимо в коя посока, са изключително подтискащи и ограничаващи.

Е то така си е....Обаче има едно успокоение- и те ще имат деца :P
;D
Съгласна съм напълно. Това ме крепи.
Обаче... съжалявам, че трябва да ти го кажа, Марая - децата са нашите учители.
Има моменти когато ме докарват до сълзи, безпомощност и гняв, обаче, като се замисля... просто не съм си научила уроците.
Поне за мен вече съм сигурна, че трябва да съм по-съзнателен родител и да се уча...всеки ден :'(

*

Неактивен Марая

• 8015
  • ПРОСТО МАРАЯ!
Егоисти са...,иначе си права ....
Но аз си мисля , дали не е двупосочно това с уроците...Ние тях...,те нас.... :P ;D

Егоисти са...,иначе си права ....
Но аз си мисля , дали не е двупосочно това с уроците...Ние тях...,те нас.... :P ;D

Аз мисля че е въпрос на възпитание, всеки родител може да даде това което има, не повече и не по малко. Перфектни родители и перфектни деца няма. :x_94:
Wer in die Fußstapfen anderer tritt, hinterläßt keine eigenen Spuren!

*

Неактивен teia

• **
  • 74
Децата са егоисти ,защото ние ги създаваме такива. От една страна обществото с  определени нормите ни прави "длъжни"  ,от друга самите ние си поставяме някакви цели и  нужди??? които ако не изпълним относно децата се чувстваме лоши родители. И при децата се получава  нещо като навика да закусват ,пропуснат ли закуската се чувстват гладени и неудовлетворени .  Ако успеем  да  сътворим деца, които не само да получават ,но и  да дават /не по задължение/  ще сме постигнали "златната" среда. Истината е ,че тази тънка граница на отношения много трудно може да се контролира когато си любящ родител и винаги  я прекрачваш ... и тогава единственото ни успокоение остава в това ,че не сме давали , за да получим.
« Последна редакция: Декември 16, 2011, 04:57:18 pm от teia »

Егоисти или не ,аз като родител на две деца чувствам любовта си към тях абсолютно безусловна.Толкова безусловна. че чак физически ме боли от любов понякога.Съвсем естествен процес ми се струва това, но не бих могла да отговоря на въпроса дали обичам себе си или тях повече, просто защото не знам отговора. ???
Парите могат да купят леглото, но не съня.Храната, но не апетита.Лукса, но не красотата.Една къща, но не и дом.Лекарството, но не здравето.Съжителството, но не любовта.Разпятието, но не вярата.Развлечението, но не и щастието.

Ние сме виновни за това те да станат егоисти, защото премълчаваме неудобствата които ни се случват по време на тяхното отглеждане. И така те растат, със заблудатат че са нашия център в нашата вселена. Иди после да им обясняваш като пораснат, че не е така. Посмееш ли , те ще те нарекат Егоист  ;D

*

Неактивен Asya

• 548
Държанието на нашите деца зависи от нашето собствено поведение. Мисля си, че както се държим към нашите родители в някаква форма това се случва  и на нас. Зависи и от средата на децата, естествено, тя много влияе, както и от бащата на детето. И докато е в пубертета не бива да се търси логика в постъпките на детето. За себе си мога да кажа, че много неща съм научила от детето си и неговите приятели  и благодарение на тяхната любов съм оцеляла в много труден за мен момент.  Но при мен Юпитер ев 5-и дом, а при дъщеря ми - в 10-и - може би и това има значение. Да, децата, наистина са егоисти, но са правени с любов и остават след нас! Всъщност те са най-хубавото нещо на света, но е нормално на моменти да ни подлудяват!