Здравей Гост

Планетите влияят и на външния вид

• 26 Отговора
  • 7506 Прегледи
*

Неактивен teia

• **
  • 74
Планетите влияят и на външния вид
« -: Декември 21, 2011, 02:31:28 pm »
Външността се определя  от асцендента и по-молко от Слънцето ?! 
Кой са факторите при преценка на външността  - изгряващ знак, планети , съвпади с АС , знаците, в които са тези планети,знака и дома, в който се намира господарят на АС ....  Имате ли наблюдения ? :805m:

*

Неактивен Марая

• 8015
  • ПРОСТО МАРАЯ!
Re: Планетите влияят и на външния вид
« Отговор #1 -: Декември 21, 2011, 02:33:14 pm »
АСЦ, МЦ..,управителя на АСЦ и аспектите му....,планетите в 1-ви и 10-ти дом.... :)

*

Неактивен teia

• **
  • 74
« Отговор #2 -: Декември 21, 2011, 02:44:29 pm »
Попаднах на това  и много силно ме провокира да търся още и да разсъждавам в тази посока

Ако гоподарят/ те/ на хороскопа и/или Слънцето са в горната част на картата, обикновено дава/т/ височина. Хора с много планети над хоризонта, може също да бъдат високи. Луната в близост до Асц. добавя килограми и прави лицето лунообразно/закръглено/. Меркурий в 1 дом или до 8-9 градуса от Асц. в 12 дом може да доведе до височина и заострена брадичка. Венера на Асц. придава красота и/или/ чар и трапчинки. Слънцето дава усмихнати и искрени типове. Марс може да доведе до много белези,при някои рижа коса или брада и червеникава кожа. Юпитер дава височина и/ или/ пълнота, в зависимост от знака.Юпитер в Близнаци напр. може да даде големи ръце. Изгряващият Сатурн прави човека по-слаб и кокалест. При Уран на Асц. трябва да се гледат и други показатели, защото той може да направи човека различен от това ,което си представяме. Изгряващият Нептун придава тайнствено и обаятелно излъчване-големи , влажни и красиви очи, в някои случаи да добави тежест/едро тяло/, поради задържане на течности в организма. Плутон в 1 дом или в аспект с Асц. подсилва изгряващия знак и може да даде типичния скорпионски втренчен поглед. Плутон в Лъв може да даде дълга, къдрава и буйна коса, а в Рак- проблем с теглото. Съвпадът на Южния възел до 2 градуса с Асц. може да покаже физически недъг.

*

Неактивен Марая

• 8015
  • ПРОСТО МАРАЯ!
« Отговор #3 -: Декември 21, 2011, 02:51:48 pm »
Попаднах на това  и много силно ме провокира да търся още и да разсъждавам в тази посока

Ако гоподарят/ те/ на хороскопа и/или Слънцето са в горната част на картата, обикновено дава/т/ височина. Хора с много планети над хоризонта, може също да бъдат високи. Луната в близост до Асц. добавя килограми и прави лицето лунообразно/закръглено/. Меркурий в 1 дом или до 8-9 градуса от Асц. в 12 дом може да доведе до височина и заострена брадичка. Венера на Асц. придава красота и/или/ чар и трапчинки. Слънцето дава усмихнати и искрени типове. Марс може да доведе до много белези,при някои рижа коса или брада и червеникава кожа. Юпитер дава височина и/ или/ пълнота, в зависимост от знака.Юпитер в Близнаци напр. може да даде големи ръце. Изгряващият Сатурн прави човека по-слаб и кокалест. При Уран на Асц. трябва да се гледат и други показатели, защото той може да направи човека различен от това ,което си представяме. Изгряващият Нептун придава тайнствено и обаятелно излъчване-големи , влажни и красиви очи, в някои случаи да добави тежест/едро тяло/, поради задържане на течности в организма. Плутон в 1 дом или в аспект с Асц. подсилва изгряващия знак и може да даде типичния скорпионски втренчен поглед. Плутон в Лъв може да даде дълга, къдрава и буйна коса, а в Рак- проблем с теглото. Съвпадът на Южния възел до 2 градуса с Асц. може да покаже физически недъг.

Нямам недъг.... :854m:..Дори...бих казала прекалено съразмерна съм била...Е сега малко дупитера ми е в повече.... ;D

Имам наблюдения в/у карти при които всичко е над хоризонта...,а ръста е под нормалния...
За мен няма дефиниции...Основното е асц и управителя му....

*

Неактивен Nova

• 304
« Отговор #4 -: Декември 21, 2011, 02:54:23 pm »

Нямам недъг.... :854m:..Дори...бих казала прекалено съразмерна съм била...Е сега малко дупитера ми е в повече.... ;D

Имам наблюдения в/у карти при които всичко е над хоризонта...,а ръста е под нормалния...
За мен няма дефиниции...Основното е асц и управителя му....
При мен доста планети, вкл. слънцето  са над хоризонта, но съм с нормален ръст... :)...И да добавя- а при дъщеря ми- обратно- под хоризонта, а има предпоставки да стане доста висока....

« Отговор #5 -: Декември 21, 2011, 03:03:26 pm »
Асц, ми е Близнаци, но имам точен съвпад на Сатурн с него и си ми личи- скули, големичък нос..кокалеста. ;)
Парите могат да купят леглото, но не съня.Храната, но не апетита.Лукса, но не красотата.Една къща, но не и дом.Лекарството, но не здравето.Съжителството, но не любовта.Разпятието, но не вярата.Развлечението, но не и щастието.

*

Неактивен Марая

• 8015
  • ПРОСТО МАРАЯ!
« Отговор #6 -: Декември 21, 2011, 03:04:15 pm »
Асц, ми е Близнаци, но имам точен съвпад на Сатурн с него и си ми личи- скули, големичък нос..кокалеста. ;)

Къде беше меркурий...и как е аспектиран? ::)

« Отговор #7 -: Декември 21, 2011, 03:05:36 pm »

И аз имам две такива карти, в които повечето планети над хоризонта, а са доста ниски за мъже (около 165).
Общото при двамата е, че са изгряващи Лъвове със Слънце в Овен - при единия Сатурн е в съвпад с АС, а при другия - Плутон.

« Отговор #8 -: Декември 21, 2011, 03:08:54 pm »

2 дом в Рак-секстил с Луна в Дева в 4ти дом ; квадрат Уран в 5 ти; широка опозиция с Юпитер на К8  ;D
Парите могат да купят леглото, но не съня.Храната, но не апетита.Лукса, но не красотата.Една къща, но не и дом.Лекарството, но не здравето.Съжителството, но не любовта.Разпятието, но не вярата.Развлечението, но не и щастието.

*

Неактивен Марая

• 8015
  • ПРОСТО МАРАЯ!
« Отговор #9 -: Декември 21, 2011, 03:12:09 pm »

2 дом в Рак-секстил с Луна в Дева в 4ти дом ; квадрат Уран в 5 ти; широка опозиция с Юпитер на К8  ;D

Пъргава си..,но когато ти решиш...,склонна си към трупане на излишни килца около стомаха.... ::)..,но чак за напълняване и дума не може да става...Колкото повече остаряваш толкова повече младееш....

« Отговор #10 -: Декември 21, 2011, 03:15:01 pm »

Пъргава си..,но когато ти решиш...,склонна си към трупане на излишни килца около стомаха.... ::)..,но чак за напълняване и дума не може да става...Колкото повече остаряваш толкова повече младееш....

Абсолютно вярно, Марая. И в двете си бременности качвах по25 кг, които после свалих с лекота - е, малко ми остана коремчето. И за младеенето е вярно- на 39 г. нямам нито една бръчка :)

*

Неактивен Fairy

• 1949
  • емоция :)
    • poznanie.net
« Отговор #11 -: Декември 21, 2011, 03:30:43 pm »
 ;D имам един заблуден марс над (и една луна айде) всичко останало се е скрило под остта асц-десц, но съм висока над 172... ::) Имам и изгряващ Сатурн, не съм дебела (все се кахъря дали пак не качих), но кокалеста в никакъв случай... бузите не са кокалести. Но за Плутоноския поглед съм съгласна  ;D

а за МС хъм не се бях замисляла, че и той дава външни характеристики

*

Неактивен Alric

• **
  • 51
« Отговор #12 -: Декември 21, 2011, 04:00:38 pm »
Аз съм висок 1.90 . Имам 5 планети под хоризонта и 5 над хоризонта. Асц ми е във везни, МЦ ми е в рак и имам Меркурий в съвпад
с Асц и Юпитер в съвпад с МЦ.

*

Неактивен teia

• **
  • 74
« Отговор #13 -: Декември 21, 2011, 04:57:49 pm »
Мъж Скорпион
обикновено имат много дълбоки и изразителни очи, много тъмни или много светли. Устните на Скорпионите са типични – горната е почти равна по дължина на долната и почти не е вдлъбната по средата. Много често са с орлов нос, но никой не приема това за недостатък. Мъжете Скорпиони обикновено се подстригват късо и повечето от тях поддържат къс перчем над челото.

Жената Скорпион
Очите им са големи, обикновено тъмни, устните – с ясно изразен контур и обикновено горната и долната еднакво дълги. Почти винаги това е жената-вамп – фигурата и погледът й докарват до лудост всички присъстващи мъже на 50 м. в диаметър.

Мъж Овен
Характерно за него е, че има лека издатина на челото точно при линията на косата. Предпочита късите подстрижки, имат тънки бледи устни, обикновено плътно стиснати, като при това не е задължително устата им да е малка. Очите са дълбоки, или много светли, или почти черни, веждите са много добре очертани. Фигурата е жилеста, спортен тип.

Жената Овен
За разлика от мъжете устните на жените Овни са по-скоро пухкави с подчертана долната челюст и добре очертани вежди. Формата на лицето им е близо до триъгълна, с отпусната брадичка и изразени скули. Имат капризно изржение, но това съвсем не означава, че нямат лидерски качества. Проявяват завидно постоянство при употребата на грим и всякакъв вид козметика за лице.

Характерно за мъжете Телци е високото чело. Много рано започват да оплешивяват. Очите са големи, с много красиви мигли и леки бръчици в краищата, защото много често се усмихват. Устните са пухкави, леко женствени. Имат добре очертани и чувствителни ноздри. Ушите са щръкнали, с жилест врат – създават впечатление, че не излизат от фитнес залата. Стройна фигура, често окръглена, никога слабоват.

Жената Телец
Те са с гладко и привлекателно чело, големи лъчисти, леко окръглени очи, хубави пръхкави мигли, добре очертани и чувствени устни и ноздри. Ушите са малки и изящни, шията е като произведение на изкуството – дълга, гъвкава и нежна. На ръст са средни или малко по-ниски, много женствени.

Вярно е, че понякога тези жени се впускат прекалено дълбоко в дебрите на науката и губят връзка с реалността – може да се обличат небрежно, да носят демодирани очила и въобще да не обръщат внимание на външния си вид, но ако решат да го променят, да се гримират, облекат модерно и да бъдат себе си, няма начин да не привлекат вниманието.

Мъж Близнаци
те са жилави, подвижни, с разпилени коси, в повечето случаи – светли очи. Носят впечатляващи дрехи, различни допълнения към тях и са много приказливи. Колкото са по-големи очите им, толкова по-високо са веждите им. Погледът е дяволит, очертанието на очите – окръглено. Устните са големи, светли, хармонични на цялостната фигура.
Най-характерното за Близнаците е, че непрекъснато си размотават ръцете и краката насам-натам.

Жената Близнаци
Тя излъчва лекота и въздушност. Кожата на лицето е бледа, косите са тънки и разрошени в „художествен” безпорядък, със светли или червеникави оттенъци, вдигнати над челото. Очите са с неопределен цвят, както и всичко останало. Устните могат да бъдат наистина във всякаква форма, светлорозови. Цялото лице е много подвижно, с прекрасно развита мимикрия. Фигурата – дребна, слабовата, без пищни форми. Пръстите на ръцете са особено характерни – тънки и дълги. Обикновено са чипоноси и не спират погледа ни на едно място.

Мъж Рак
При него най-важни са очите – те обикновено са кръгли, с леко изтънени краища и ярко изразени очни ябълки. Миглите са светли, почти незабележими, цветът на очите в повечето случаи е светъл. Устните са пълнички, с капризни извивки в краищата, лицето клони към кръгло в зависимост от общото телосложение – дали човекът е слаб или пълен. Склонни са към напълняване, мъжете даже с годините успяват да си направят „бирени коремчета”.

Жената Рак
Мечтата на поета – кръглолика красавица с чувствени очи. Обикновено са 2-те противоположности – или крехка и беззащитна или едра и внушителна.Жените Раци определено се нуждаят от повечко спорт, защото много лесно загубват добрата си фигура. Косите им са прави и доста тъмни, обичат лесните прически, устните са нежно очертани, детски.

*

Неактивен teia

• **
  • 74
« Отговор #14 -: Декември 21, 2011, 05:00:32 pm »
Мъж Лъв
Лъвът си личи от километри дори само по външния вид. Брадичката е леко издадена напред, долната част на носа при ноздрите е леко триъгълна като муцунката на котките. Косата им обикновено е като грива, очите са големи, бадемообразни, тъмни или сивозелени, тялото яко и жилесто.

Жената Лъв
Жената Лъв също има специфично „котешко” очертание на лицето с големи издърпани очи. Най-често са смугли, лицата им са едри, косите са пищни, разпилени, прическата – с перчем. Имат ярки, добре оформени и изключително сексапилни устни, стройна осанка, напета походка, едра костна система.

Мъж Дева
Мъжете Деви обикновено са изключително съсредоточени към външния си вид – фитнеса е едно от любимите им занимания. Според собствените им представи, за да изглеждат добре трябва да са поне като четирикрилен гардероб – предимно мускули и тук-там – жили. Има и изключения, разбира се.Обикновено мъжът Дева е късо подстриган, носи косата си сресана на горе, много рядко поддържа малък, но забележим перчем. Очите са изразителни, леко изпъкнали, много често сиви, устните са тънки, бледи, плътно стиснати, на ръст са средни, в повечето случаи – високи.

Жената Дева
Жените Деви се познават отдалече – те са истински хамелеони. Могат по такъв начин да променят физиономията си, да си служат с такива мимики и жестове, че не е нужно дори да ги слушаш какво говорят, всичко изразяват с подходящи движения.
Косите им са прави, събрани и подредени, очите са големи, тъмни, наблюдателни. Веждите са леко дъгообразни, почти прави, очните ябълки са ясно очертани, кожата им е бледа и гладка, много чувствителна и много често с напредването на възрастта се появяват петна. Жените, както и мъжете обикновено имат нос, който се отличава, в сравнение с останалите пропорции. На ръст на средни и често с поднормено тегло. Жените Деви обикновено са сговорчиви и отстъпчиви.

Мъж Везни
Характерно за Везните е, че дори телесните им размери и пропорции да са в нормата, те винаги изглеждат пухкавки. Много често представителите на тази зодия имат трапчинки на бузите и брадичката и чаровна усмивка. Косата им е чуплива, леко вълниста.
Мъжът Везни обикновено е гладко избръснат. Той много държи да изглежда внушително. Говори тихо и има плавни движения. Облича се стилно, хармонично и харесва всякакви аксесорари – папионки, вратовръзки, шалчета, скъпи писалки, модерни органайзери и други.

Жената Везни
Жената Везни предпочита спортното облекло. Повечето от тях имат очи като тези на Телците – тъмни и усмихнати, с дълги мигли. Харесва им да се заглеждат и да премигват често. Устните им са пухкавки и добре очертани, усмивката – чаровна. Горната устна има дълбока вдлъбка в средата и леко заострени краища, а долната е равна, права, с почти еднаква дебелина от единия до другия край, съвсем леко се стеснява едва в краищата. Формата на лицето е ягодообразна – заострена брадичка и разшряващо се при устните и стесняващо се към челото.
Добре е за жените Везни да спортуват в младежките си години, защото към 40-те са склонни към напълняване. Също като мъжа Везна и жената говори тихо и има плавни движения.