Здравей Гост

Чувството на вина - астрологическо обяснение

• 26 Отговора
  • 6586 Прегледи
*

Неактивен Марая

• 8015
  • ПРОСТО МАРАЯ!
Re: Чувството на вина - астрологическо обяснение
« Отговор #15 -: Декември 26, 2011, 11:35:24 pm »
Много интересна тема и кои са обичайните и необичайните заподозряни не веднъж съм се питала и търсила логиката на нещата, та според мен логиката е такава :
 1. Кой създава комплекса за вина? Много често единия родител който манипулира детето, това свързвам с  напрегнатите аспекти на Луната и Слънцето или проблем с  четвърти дом.
Аз лично имам квадрат Луна Слънце, а на върха на четвърти дом имам Лилит
 2. Сатурн и той според мен е в списъка с обичайните заподозрени. Той не позволява фриволния начин на живот, той е аскет, хората със силен Козирог са научени че трябва само да работят, те се чувстват виновни като се развличат, особено с аспект Венера-Сатурн.
 3. Нептун, заради това че е планета на психическото здраве, а също и на тайния 12 дом.
Чувството за вина с подривната си дейност става автоагресор.
 4. Плутон заради манипулацията
В графа необичайни заподозряни слагам:
Асц Дева,  в миналото знаете че този дом е за робството, и в такъв аспект мисля че вината е свързана с робското мислене.

Абсолютно! ;D

« Отговор #16 -: Декември 27, 2011, 10:01:36 pm »
За мен чувството за виновност идва на първо място от плутон - ЕМОЦИОНАЛНО ИЗНУДВАНЕ!
Думи като - ти ме нарани, от теб въобще не съм го очаквал, ас съм много разочарован от теб, както се държиш с мен е неприятно, ти ще ме заровиш в гроба, ако така правиш, итн.

Едно възможно решение да спечелите свободата си - Жалко че така виждаш нещата, аз не го правя за да те нараня.
или някоя друга форма на извинение. Особено квадратите на плутон с луна или със слънце, както и другите планети, имат предпоставки за тези механизми за вина, както към другите така и към себе си! :781m: :782m: :41: :1022:   

Това съм го чувала много пъти от майка ми, когато бях дете и не само. Доста успешно ми вменяваше чувство за вина и по този начин ме манипулираше.. до врме, разбира се.Дали има връзка с това, че Плутон ми е в10-и дом, според мен дома на майката в женска карта? То и Уран ми е нам в съвпад с Плутон, така че....::)

Урана помага да се освободиш от този капан, ако започнеш да се извиняваш на маика си, че много съжаляваш, че не си такава, както очаква маика ти, и съжаляваш много за това!  :x_70:
От живия живот съм наблюдавала, че при силен Уран няма комплекс за вина. Защо ли, защото той е свободен, различен, на него никой не може да му създаде комплекс за вина. Това което казва Стив Джобс, бъдете уникални, бъдете различни, бъдете себе си, не живейте някой друг живот.

« Отговор #17 -: Декември 27, 2011, 11:04:12 pm »
При родените със силен Уран рядко съм наблюдавала комплекс на вина в отношенията, с особено сила важи за Венера във Водолей в аспект с Уран, АС във Водолей в съчетание с аспект между Венера и Уран (сигурно има и други астрологични комбинации). Дори до известна "безскрупулност" може да се стигне, ако няма някакъв коректив в хороскопа.

*

akruks

« Отговор #18 -: Декември 28, 2011, 02:55:05 pm »
При родените със силен Уран рядко съм наблюдавала комплекс на вина в отношенията, с особено сила важи за Венера във Водолей в аспект с Уран, АС във Водолей в съчетание с аспект между Венера и Уран (сигурно има и други астрологични комбинации). Дори до известна "безскрупулност" може да се стигне, ако няма някакъв коректив в хороскопа.
точно!
"Отдавна хората говорят,
че ти си тъмен летен облак.
Прииждаш бързо и отминаваш
и после сто беди след теб оставяш.
Но да повярвам не, не мога,
аз виждам слънце в твоя поглед..."
имам чувството, че Тони Димитрова пее за мъж с асц. водолей
 :)

*

Неактивен Fairy

• 1949
  • емоция :)
    • poznanie.net
« Отговор #19 -: Декември 28, 2011, 03:50:37 pm »
точно!
"Отдавна хората говорят,

тази песен на мен лично ми звучи по нептун.... http://www.youtube.com/watch?v=R-u5pxr8c4g  ;D но със сигурност и Уран е намесен ;)

по-горе е писано, но си мисля, че Луната също би могла да е "причина" за вина ::)
Плутон определено  :781m: но при него сякаш е доста по-сложно...

*

akruks

« Отговор #20 -: Декември 28, 2011, 04:06:11 pm »
тази песен на мен лично ми звучи по нептун.... http://www.youtube.com/watch?v=R-u5pxr8c4g  ;D но със сигурност и Уран е намесен ;)
по-горе е писано, но си мисля, че Луната също би могла да е "причина" за вина ::)
да, намесен е и нептун, човека с когото свързвам песничката освен асц. водолей има тригон между  венера и нептун,  уран му е ретро в 8д. прави тригон с ретро меркурий и куинкокс с луна.

« Отговор #21 -: Декември 28, 2011, 04:33:32 pm »
точно!
"Отдавна хората говорят,

Според мен Плутон в чувството за вина един път присъства като манипулатора, а друг път присъства като саморазрушителната сила, особено в първи дом.

*

Неактивен Fairy

• 1949
    • poznanie.net
« Отговор #22 -: Декември 28, 2011, 04:39:00 pm »
 ;D аааа за Плутон в първи в каре с Венера мога бая да пиша... хубавото е, че не действа нон стоп ;), а и има креативност в сценариите иначе скука става  ;D ;D ;D, но и тук както всичко останало при прецизност си има не лоши неща ;) ;D

стига да съм на прав път де, този аспект се отработва с искрено разбиране, че не е добре да се търси вина - нито в единия нито в другия, нито в събития или постановки ;) за манипулирането ясно - преди всичко тук има една илюзорност, че се манипулира ;) ;)
« Последна редакция: Декември 28, 2011, 05:01:36 pm от Fairy »

*

Неактивен Divna

• 277
« Отговор #23 -: Декември 28, 2011, 05:10:14 pm »
Чувството на вина - астрологическо обяснение

Според мен:

1. Чувство = Луна
2. Вина = Плутон

« Отговор #24 -: Декември 28, 2011, 06:03:08 pm »
Луна-Сатурн също, макар че често демонстрират външен непукизъм, а отвътре ги разяждат неприятни чувства.

*

Неактивен Asya

• 548
« Отговор #25 -: Декември 28, 2011, 06:24:05 pm »

Ами ако освен Уран има и други силни планети? Кое е по-силно - Уран на МС или Нептун на Асц? :) Уран е в Дева, а Нептун в Скорпион? И двете планети са добре аспектирани, но имат и по една квадратура - при Уран е с Марс в първи дом, а при Нептун ссъ Сатурн в 3-и?

*

Неактивен Fairy

• 1949
    • poznanie.net
« Отговор #26 -: Декември 28, 2011, 06:40:30 pm »

Ами ако освен Уран има и други силни планети? Кое е по-силно - Уран на МС или Нептун на Асц? :) Уран е в Дева, а Нептун в Скорпион? И двете планети са добре аспектирани, но имат и по една квадратура - при Уран е с Марс в първи дом, а при Нептун ссъ Сатурн в 3-и?
според мен в такива случай се гледат и диспозиторите, декадите, асц. (какъв знак е той) има ли планенти рецепции, на кой транзири "реагира" и т.н... ;)