Здравей Гост

Метод за прогнозиране по АСЦ

• 4 Отговора
  • 2154 Прегледи
*

Неактивен Марая

• 8015
  • ПРОСТО МАРАЯ!
Метод за прогнозиране по АСЦ
« -: Април 24, 2012, 08:03:30 pm »
"Един от методите за прогноза с които малко съм се занимавала е развит от немския астролог Döbereiner и принадлежи към създаденото от него през 1953 \"ритмично учение\". Този метод се нарича Auslösungen (не знам за съжаление как е преведен официално на български) и е доразвит в днешно време от Петър Орбан. При този способ се наблюдава движението на асцендента надясно по часовниковата стрелка, т. е. дванайсти дом, започващ със знака на асцендента се отнася за първите седем години и т. н. Тук също е много важна точната минута на раждане. На всеки дом са отредени по седем години, независимо от големината му. Знакът в обратното от гледна точка на нормалния хороскоп начало на дома определя качеството на следващите 7 години. Намиращите се евентуално в дома планети и техните констелации биват активирани своевременно в момента, в който АЦ ги достигне. За да се изчисли точно този момент, градусите, които заема домът се разделят първо на седем, за да получим колко градуса съответват на една година. Със по-нататъчни изчисления може да се изчисли също в кой месец и ден може да се очаква определено събитие.
"

Та знаете ли нещо за този метод и какво? ::)

Re: Метод за прогнозиране по АСЦ
« Отговор #1 -: Април 24, 2012, 10:31:34 pm »
Münchner Rhythmenlehre се нарича и е доста трудоемък метод.
Еспериментирала съм с него, но като че ли не дава задоволителен резултат.
Специфичното при него е, че не се използва изолирано, а в съчетание с комплексен астрологичен подход и домова система Кох.

С други думи, това не е изолирана техника, а цяло учение, комплексен астрологичен подход. Това е отделна астрологична школа.

Може да се използва като допълнителен инструмент, но изолирано от други техники не дава кой знае каква събитийност, трябва да се засече с важни транзити, прогресии и дирекции (поне тези три основни техники, може и повече).

Иначе работи на принципа на Пункта Гама, т.е. символично придвижваме точката и гледаме с какви планети ще съвпадне в хороскопа. На същия принцип работи и Alterspunkt - т. нар. възрастова точка (http://www.astronode.de/lexikon/a/al/alterspunkt.php), използвана от последоватилети на Хубер (АРІ - Институт по астропсихология) в съчетание със специфично разделение на домовете на "силови зони" и АРІ техники за интерпретация на хороскопа.

*

Неактивен Марая

• 8015
  • ПРОСТО МАРАЯ!
« Отговор #2 -: Април 25, 2012, 02:03:36 am »
Много ми се иска да онагледим с пример.... ::)

*

Неактивен Antena

• 1189
« Отговор #3 -: Април 25, 2012, 10:05:53 am »
Интересно е действително да има някакъв пример.
Иначе на мен не ми стана съвсем ясно. Прилича много на точка Гама, но все пак ако има карта и конкретен пример би било доста по-ясно..

*

Неактивен Марая

• 8015
  • ПРОСТО МАРАЯ!
« Отговор #4 -: Април 25, 2012, 12:49:19 pm »
Би било интересно , ако всеки от нас провери...Възможно е при някои този метод да работи...при други да не работи.... ::)