Здравей Гост

Меркурий - Уран в мажорен аспект

• 19 Отговора
  • 4376 Прегледи
*

Неактивен zuzi

• 145
Re: Меркурий - Уран в мажорен аспект
« Отговор #15 -: Ноември 08, 2011, 09:51:15 am »
Аз имам кармичен аспект Меркурий-Уран  20* във Везни в натала. Мерка ми е в точен съвпад с АЦ,а Уран в 12-ти. Днес транзитен Меркурий(в съвпад с Венера) е в точен до мин. секстил с натален Уран. Усещам едно вътрешно напрежение,като че ли нещо предстои да се случи.

*

akruks

« Отговор #16 -: Ноември 08, 2011, 02:01:23 pm »
Аз имам кармичен аспект Меркурий-Уран  20* във Везни в натала. Мерка ми е в точен съвпад с АЦ,а Уран в 12-ти. Днес транзитен Меркурий(в съвпад с Венера) е в точен до мин. секстил с натален Уран. Усещам едно вътрешно напрежение,като че ли нещо предстои да се случи.
моите са на 14* разлика, но днес меркурий/венера в квадрат с моя уран ми донесоха блокиране от страна на малката дъщеря във Фейсбук  ;D (вчера бях коментирала новите й снимки, а тя се сърди като й пиша :'( )

*

Неактивен Asya

• 548
« Отговор #17 -: Ноември 08, 2011, 06:04:21 pm »
Уран ми е в секстил с Меркурий, като първият е в 10-и дом, най-високо издигната планета, а Мерк е в 12-и. Винаги изследвам нещата в дълбочина/Скорпион/, много обичам да анализирам случки и събития, тайнствените неща, загадките и мистиката. Мисля, че и интересът ми към Астролоигята е от този аспект. Както четох наврмемето в една книга по астрология "ако вашият Меркурий образува аспект със Сатурн, вие едва ли четете този текст, но ако четете този текст, най вероятно имате асект с Уран.:) Напълно споделям написанаот от Аройо за аспекта и за Уран изобщо. Уран ми прави още тригон с Луната в 6-и дом, секстил със Слнцето в 12-и дом и квадратура с Марс в 1-и дом. Благодарение на последния аспект имам няколко белега на главата, датиращи от ранна детска възраст. Изобщо много си обичам Уран, но с него трябва да се внимава - като гръмотевица е, не знаеш какво ще ти донесе - напоителен дъжд или градушка!

« Отговор #18 -: Ноември 08, 2011, 09:17:48 pm »
Между Мерка ми и Урана има 5 градуса...

*

Неактивен kokolino

• 1019
« Отговор #19 -: Ноември 12, 2011, 04:16:06 pm »
наскоро се зачетох в Арайо, той много добре описва аспектите на Мерк-Уран сравнявайки ги с електрическата мрежа и тока. когато има аспект между тези двамата винаги има ток. независимо дали е динамичен или хармоничен тук е налице уранова гениалност и Меркурий ум. Мисля, че при напрегнатите аспекти личността среща определени трудности при улавянето и асимилирането на Ураново-Меркуриансите светкавички.  ;)

Допада ми Аройо, но това сравнение при мажорен аспект на Меркурий и Уран съм го изпуснал, тъй като понякога галопирам направо сред редовете  ;D Знам, че говореше, че може да има голямо разпиляване на ментална енергия при напрегнат аспект между двамата, както разсеяност, така и гениалност в решения и мисли да дава... нещо подобно беше, надявам се не греша  ;D Но има логика, понякога се улавям супер разсеян, а понякога мислите ми галопират с 200км/ч през главата, както споделих по-рано в същата тема... та все по някоя и друга се реализира на практика  след отсяването :)