Здравей Гост

Куинконс или несъвпад

• 25 Отговора
  • 9780 Прегледи
*

Неактивен kokolino

• 1019
Re: Куинконс или несъвпад
« Отговор #15 -: Юли 14, 2011, 10:51:11 pm »
         За психосоматиката в детска възраст при мен си присъстваше на моменти ту силно, ту много слабо изразена :) А иначе ми е интересно защо има различни виждания затова дали е мажорен или минорен аспектът?? Може би и той самият предизвиква различия и обърквания в това му причисляване някъде  ;D

*

Неактивен Divna

• 277
« Отговор #16 -: Юли 14, 2011, 11:11:37 pm »
         За психосоматиката в детска възраст при мен си присъстваше на моменти ту силно, ту много слабо изразена :) А иначе ми е интересно защо има различни виждания затова дали е мажорен или минорен аспектът?? Може би и той самият предизвиква различия и обърквания в това му причисляване някъде  ;D

Аспектът е минорен, но тъй като е динамичен, в детска възраст се усеща много като мажорен, защото тогава не може да се осъзнае и работи като опозиция. В момента, в който го осъзнаем, тогава започва да роботи като тригон. За да се осъзнае обаче се изисква зрялост. 

*

Неактивен kokolino

• 1019
« Отговор #17 -: Юли 14, 2011, 11:12:41 pm »
         Благодаря за разясненията, Дивна :)

*

Неактивен Nova

• 304
« Отговор #18 -: Юли 15, 2011, 09:51:26 am »
В натала имам с много тесен орбис такъв аспект между слънце  и плутон.Права е Дивна, че осъзнаването е съществен елемент от "експлоатацията" на аспекта и смятам, че с годините успях да изтласкам отрицателните му/по мое мнение/ проявления.Мисля обаче, че в партньорските отношения нещата са по- различни и сякаш е доста обвързващ аспект...

*

Неактивен Nova

• 304
« Отговор #19 -: Юли 15, 2011, 03:10:57 pm »
Един от сложните аспекти в астрологията...За някой школи е мажорен , за други минорен...При някои е аспект на късмета , при други сложен кармичен аспект....

За мен куинконса е аспект на връщането към стара ситуация  с  нов фокус...Сякаш нещо е недоизпипано както трябва и следва да се върнем отново към него , но с един по-друг и различен поглед...,да го разрешим и да продължим...Прилича ми стръв , на кукичка с примамка...,лапаш бонбончето и когато си мислиш колко е вкусно...,хоп вече си пробол меката тъкан...кръв , болки...усещане за нещо познато...Когато куинконса е образувам от така наречените малефици /и особено когато не сме трансформирали енергиите им/ , това е изключително труден и тежък период...В случай , че куинконса има участие на неутрални планети..,то тогава бихме могли да разчитаме на някакъв късмет , защото смисъла на куинконса е освобождаване....Ако в аспекта участват и бенефици и малефици ситуацията е интересна , с оглед на интегрираната енергия в картата , както и силата на планетите в нея...
Много е важно също така и наталното излъчване м/у планетите които участват в куинконса/визирам транзитен аспект/...
В наталната карта за мен това е най-сложната комбинация , която заслужава особено внимание....

Споделете вашите впечатления , както и преживяното от този аспект....
За трети път го чета и ми се струва много точно, НО, кажи ми, какво мога да очаквам от този аспект моя луна- партньорско слънце, защото го съзирам абсолютно точен.Естествено, че има хиляди условности, аспекти и др., но какво би добавил или какво би отнел от такива отношения.Мнението би било още по- ценно, ако е и от преживяно ;)

*

Неактивен Марая

• 8015
  • ПРОСТО МАРАЯ!
« Отговор #20 -: Юли 15, 2011, 03:17:18 pm »
Един от сложните аспекти в астрологията...За някой школи е мажорен , за други минорен...При някои е аспект на късмета , при други сложен кармичен аспект....

За мен куинконса е аспект на връщането към стара ситуация  с  нов фокус...Сякаш нещо е недоизпипано както трябва и следва да се върнем отново към него , но с един по-друг и различен поглед...,да го разрешим и да продължим...Прилича ми стръв , на кукичка с примамка...,лапаш бонбончето и когато си мислиш колко е вкусно...,хоп вече си пробол меката тъкан...кръв , болки...усещане за нещо познато...Когато куинконса е образувам от така наречените малефици /и особено когато не сме трансформирали енергиите им/ , това е изключително труден и тежък период...В случай , че куинконса има участие на неутрални планети..,то тогава бихме могли да разчитаме на някакъв късмет , защото смисъла на куинконса е освобождаване....Ако в аспекта участват и бенефици и малефици ситуацията е интересна , с оглед на интегрираната енергия в картата , както и силата на планетите в нея...
Много е важно също така и наталното излъчване м/у планетите които участват в куинконса/визирам транзитен аспект/...
В наталната карта за мен това е най-сложната комбинация , която заслужава особено внимание....

Споделете вашите впечатления , както и преживяното от този аспект....
За трети път го чета и ми се струва много точно, НО, кажи ми, какво мога да очаквам от този аспект моя луна- партньорско слънце, защото го съзирам абсолютно точен.Естествено, че има хиляди условности, аспекти и др., но какво би добавил или какво би отнел от такива отношения.Мнението би било още по- ценно, ако е и от преживяно ;)

Не можем да кажем *добавил* и отнел...По-скоро можем да говорим за напрежение , което ни кара да откриваме нови възможности при всеки кризисен момент....Двете светила са преди фаза противопоставяне и точно от тях зависи как и по какъв начин ще освободим собствените си желания...Забележи , че куинконса е с числена стойност 150* или 30 назад = тригон, 30 напред=опозиция....Аспект на възможностите...,както и на избора...в синастрията.

*

Неактивен Nova

• 304
« Отговор #21 -: Юли 15, 2011, 03:26:39 pm »
Връщане към стара ситуация с нов фокус- в мои връзки откривам такъв аспект с нищожен орбис или абсолютно точен между светилата или някое от тях от една страна и венера, очевидно е "обучителен процес" ;D ;D ;D

*

Неактивен Марая

• 8015
  • ПРОСТО МАРАЯ!
« Отговор #22 -: Юли 15, 2011, 03:30:06 pm »
Връщане към стара ситуация с нов фокус- в мои връзки откривам такъв аспект с нищожен орбис или абсолютно точен между светилата или някое от тях от една страна и венера, очевидно е "обучителен процес" ;D ;D ;D

;D ;D ,

*

Неактивен kokolino

• 1019
« Отговор #23 -: Юли 15, 2011, 03:52:40 pm »
         При мен транзитният Уран е в  куинконс със Слънцето  ;D Явно ще пада обучителен процес, ама дали ще е като с букварчетата в първи клас или от друго естество...  :P  ;D

*

Неактивен Марая

• 8015
  • ПРОСТО МАРАЯ!
« Отговор #24 -: Юли 15, 2011, 03:53:51 pm »
         При мен транзитният Уран е в  куинконс със Слънцето  ;D Явно ще пада обучителен процес, ама дали ще е като с букварчетата в първи клас или от друго естество...  :P  ;D

Едва ли ще е традиционна практика... ;D , нали говорим за Уран все пак.... :P ;D

*

Неактивен kokolino

• 1019
« Отговор #25 -: Юли 15, 2011, 04:10:04 pm »
         Офф, понякога ми се иска да има повечко пъти традиционни неща при мен, ама нещо все се получава греда  ;D