Здравей Гост

Аморален ли е законния брак???

• 28 Отговора
  • 5459 Прегледи
*

Неактивен Fairy

• 1949
  • емоция :)
    • poznanie.net
Re: Аморален ли е законния брак???
« Отговор #15 -: Юли 18, 2011, 08:18:27 am »
Файри , а кой е подходящия за съжителство? ::) И всъщност мислиш ли , че подписа и раждането на дете е сигурност.... ::)
Да се включа и аз... Никаква сигурност не е, ами задължения и отговорности, а в някои случаи си е направо заробване...

точно! Масово жените си мислят "ся ще му кажа, че съм бременна и ще го вържа", а съответно мъжете "ауу чудно сега ще се затвори у дома да си гледа детето и сериалите, пък аз ... "

между впрочем забравих да спомена, че сред най-важните качества не един мъж е да умее да вдъхва сигурност и авторитет! без тях ами просто п-ка в мъжки род (престилка да не си помислите друго)

не е по темата, но се сетих за един виц "Какво е подсъзнание"
Един ден учителката на Иванчо ги изпитвала пред комисия. Казвала им букви и децата казвали думи с тези букви. Стигнали до буквата "П". Иванчо напористо вдигал ръка, но учителката се правила, че не го вижда защото си знаела, че той ще каже някоя глупост. Но в крайна сметка го вдигнала:
- Добре, Иванчо, кажи.
- Подсъзнание, госпожо.
Инспектора се възхитил на сложната дума. И помолил учителката да попита Иванчо какво е подсъзнание.
- Подсъзнание, госпожо, е .. ами представете си че по улицата вървят две жени и ближат сладолед - едната го облизва, а другата го гризе, та коя от тях е омъжена.
Учителката почервеняла и аха да хване Иванчо за ухото и да го заведе при директора Иванчо каза:
- Омъжената е тази, която има халка, а това, което вие си мислите е подсъзнание!  ;)

« Отговор #16 -: Юли 18, 2011, 10:57:57 am »
Не виждам нищо аморално в брака!
Да, отговорност и споделяне, и възможност да се реализираш въпреки "ограниченията" :-[
За човек, който твърде много цени свободата, все пак твърдо вярвам в брака. Малко ме плаши мисълта, че някой може просто да си тръгне - не знам защо...

*

Неактивен Марая

• 8015
  • ПРОСТО МАРАЯ!
« Отговор #17 -: Юли 18, 2011, 12:42:13 pm »
Да, отговорност и споделяне, и възможност да се реализираш въпреки "ограниченията" :-[
За човек, който твърде много цени свободата, все пак твърдо вярвам в брака. Малко ме плаши мисълта, че някой може просто да си тръгне - не знам защо...

Защото , си наясно...с факта , че не си завързана птица..,а имаш крила.... :)

*

Неактивен Fairy

• 1949
    • poznanie.net
« Отговор #18 -: Юли 18, 2011, 12:44:24 pm »
 ::) ако някои иска да си тръгне едва ли барка ще го спре

*

Неактивен Марая

• 8015
  • ПРОСТО МАРАЯ!
« Отговор #19 -: Юли 18, 2011, 12:52:21 pm »

:haha: днес си супер в бързината.... ;D ;D

*

Неактивен Fairy

• 1949
    • poznanie.net
« Отговор #20 -: Юли 18, 2011, 12:55:50 pm »

барка ами както е тръгнало на барака да го променим  :rakeattack: :haha:

*

Неактивен Марая

• 8015
  • ПРОСТО МАРАЯ!
« Отговор #21 -: Юли 18, 2011, 01:01:34 pm »

барка ами както е тръгнало на барака да го променим  :rakeattack: :haha:

И е така брака е барака...

*

Неактивен Fairy

• 1949
    • poznanie.net
« Отговор #22 -: Юли 18, 2011, 01:07:25 pm »
навремето имах един преподавател (стрелец) по философия и психология, той винаги ни разказваше как се бил изумил от един магазин. В повечето магазини манекените са цели с главите, но в един за сватбени джаджи, моделите били без глава - та все казваше "ето какво ставало след брака" :))))

наистина в брака няма нищо лошо, но зависи с кой! и как се възприема! - може да бъде окова, но може и да бъде свобода! понякога свободния избор е да останеш, а не да си тръгнеш ;)

*

Неактивен Марая

• 8015
  • ПРОСТО МАРАЯ!
« Отговор #23 -: Юли 18, 2011, 01:27:38 pm »
И в двата случая има избор...,а той не винаги бива разбиран...или осъзнаван на време...Добрата новина е , че след всеки избор , следва нов избор....А как щеше да изглежда света..,ако нямахме право на избор?! ??? ::)

*

Неактивен kokolino

• 1019
« Отговор #24 -: Юли 18, 2011, 01:51:55 pm »

А според мен, който откъдето иска да си тръгва да си тръгва - така е по-добре в повечето случаи, но дали винаги оставащата страна може да го прецени и оцени това ;)

*

Неактивен Fairy

• 1949
    • poznanie.net
« Отговор #25 -: Юли 18, 2011, 01:52:56 pm »

А според мен, който откъдето иска да си тръгва да си тръгва - така е по-добре в повечето случаи, но дали винаги оставащата страна може да го прецени и оцени това ;)

няма как да се цени собствената свобода, ако не се разбира и цени чуждата!

« Отговор #26 -: Юли 20, 2011, 09:28:25 am »

[/quote]

[/quote]

Така е. По-трудно е да останеш, не да си тръгнеш. И може би точно брака /подписа/ те кара да търсиш понякога изход от безизходни положения, за да останеш.
Свободата е нищо без отговорността - към себе си, към другите.. ;)

*

Неактивен kokolino

• 1019
« Отговор #27 -: Юли 20, 2011, 09:46:35 am »

[/quote]

Така е. По-трудно е да останеш, не да си тръгнеш. И може би точно брака /подписа/ те кара да търсиш понякога изход от безизходни положения, за да останеш.
Свободата е нищо без отговорността - към себе си, към другите.. ;)
[/quote]

Отговорността няма нищо общо с чувството да цениш собствената си свобода и свободата на човека до теб  :) Това са коренно различни понятия, едното не включва другото, но явно е въпрос на гледна точка  :) А ако само и единствено бракът те кара да търсиш изход от безизходни ситуация, то тогава бих заключил - много лошо  ;D

*

Неактивен Fairy

• 1949
    • poznanie.net
« Отговор #28 -: Юли 20, 2011, 09:48:49 am »
точно! с брак или не всеки си има своята свобода и задължение :)

наскоро едни от една секта ме попитаха "вярвам ли в Бог" (много съм скептична към всякакви секти в това число и църквата) та им отговорих "В Бог, вярвам, но е и в църквата - т.е. институцията" - същото е и с брака, вярвам в любовта, но не в брака - тази институция е създадена, защо? Да се показва пред хората кои с кои е? Да се прави статистика?