Здравей Гост

Въпроси относно синастрия (от начинаещ)

• 49 Отговора
  • 17510 Прегледи
*

Неактивен Freya

• *
  • 24
Re: Въпроси относно синастрия (от начинаещ)
« Отговор #15 -: Август 28, 2011, 03:11:19 pm »
Цитат
Публикувана от: Divna
« -: Август 24, 2011, 06:23:31 pm » Вмъкни цитат
Фрея, за съжаление часът на раждане е много важен и един себеуважаващ се астролог не чете радикс без установен час на раждане.

Иначе по твойта карта какво виждаме:
Идеалът за мъж е този, който е методичен, отговорен ... (Слънце в Дева) и дал Господ да е високообразоват, чужденец или най-малкото да е с различна култура от твоята (Слънце в 9ти дом). Да е в очите ти истински герой (Слънце тригон Марс)...
По същият начин разглеждаш Марс и т.н.
Аха, мерси за инфото, правили са ми такъв хороскоп на мен и това тълкуване го пишеше - за слънце в девети дом. А ясно, че без час няма да стане, дано успея да измъкна такъв, ако не ще си тълкувам аспектите по отделно, за сега се отказвам от тълкуване на синастрия, ще пробвам първо да проуча неговата карта индивидуално..
Цитат
Публикувана от: milla_m
« -: Август 24, 2011, 06:14:00 pm » Вмъкни цитат
 Извинявай,  от първата карта, която пусна видях , но  Меркурий е в съвпад, не Венера, грешката е моя, не съм доогледала. Аз не съм от най- добрите, не бих казала и много добра. При съвпад на Слънце/Меркурий  с Марс-- това не смея да го изтълкувам така на първо четене, много е комплексно. Прочети в нета кармични аспекти на Линда Гудман , тя имаше книга за синастрията, от там също ще видиш някои неща. Не бързай , защото ще се объркаш. Започни с лесното и основата.  За кармичните аспекти има също в нета. През Гугъл всичко има  И се ориентирай към книги от рода:  Как да си направим  хороскоп, нещо такова.   Планетите в знаците какво означават и така продължавай напред.

Знам, че те вълнува , но по- добре му измъкни точният час.
Мерси за съветите, права си че не трябва да бързам защото наистина се обърквам  :) Но малко по малко ми се изяснява картинката.
 Не можах да намеря инфо за кармични аспекти от Линда Гудман, единствено съвпада на плутон и  венера го е описала като такъв (сродни души)
Иначе изтеглих си две нейни книги на БГ - Слънчеви знаци и Звездни знаци. Нищо интересно всъщност...
Струва ми се, че нейните материали са малко повърхностни и не е това, което търся. Може би книжката за синастрията ще е по-интересна, но не успях да я намеря на български.
Да знаете от къде мога да си сваля книги или материали на тема аспекти и тълкуване на планети в знаци, домове и тнт? И въобще наръчници за тълкуване по натална карта? По възможност на български...
Единствения съществен материал на който попаднах е справочник по астрология с материали подбрани от Биляна Великова, вътре има доста интересни неща и много информация. Също и наръчник по обща астрология от Авесалом Подводни, руски езотерик, където има описани аспекти и как се тълкуват.

*

Неактивен milla_m

• 1060
« Отговор #16 -: Август 28, 2011, 03:32:50 pm »
 Ще ти пратя на лични някои неща, като материали   които имам в момента при мен :)Ще видя дали имам нещо за синастрия
 :) Нама повърхностни неща в астрологията обаче :) Всеки детаил е важен.
СМИРЕНИЕТО Е ЕДИНСТВЕНОТО НЕЩО, КОЕТО ДЯВОЛЪТ НЕ МОЖЕ ДА ИМИТИРА.

*

Неактивен Марая

• 8015
  • ПРОСТО МАРАЯ!
« Отговор #17 -: Август 28, 2011, 03:48:28 pm »
Ще ти пратя на лични някои неща, като материали   които имам в момента при мен :)Ще видя дали имам нещо за синастрия
 :) Нама повърхностни неща в астрологията обаче :) Всеки детаил е важен.

:clap:

*

Неактивен Divna

• 277
« Отговор #18 -: Август 28, 2011, 04:11:14 pm »
И всееее пак... ако не му знам час дали някой опитен астролог не би могъл да ми направи ако ще и не толкова пълен синастричен хороскоп?  ::)
Наистина много ме вълнува :)

Разбира се, че винаги може някой да ти направи синастрията с младежа. За пари много ще го направят, но тълкуванията далеч няма да са точни за съжаление.

Внимавай със съвпадите. Те се четат много предпазливо. Иначе съвпадът (Слънце/Меркурий/Марс), който те интересува е положителен, тъй като твоят Марс в наталната ти карта е аспектиран добре, както и неговия съвпад Слънце/Меркурий е добре поставен. Ако твоят Марс получаваше напрегнати аспекти в радикса ти и съответно неговите Слънце и Меркурий, то тогава съвпадат автоматично се превръща в напрегнат, тъй като партньорската планета, която докосне "ранената планета" ще провокира негативното влияние на последната. В случая твоят Марс е в първи дом и вече ти разясних какви са характеристиките на мъжете, които ще те въодушевяват истински. В тях ти очакваш да видиш сила и мощ, така типичните мъжки харектеристики за поколения наред. Слънцето на мъжът, който те вълнува попада върху Марса ти в първи дом, което подчертава твоето усещане, че това е твоят "герой". 
Съвпадът Венера/Плутон също не е напрегнат (и двете планети не са наранени и в двата радикса), така че усещането за съдбовност в случая е на лице. Важното е, че това усещане няма да ви подведе и двамата да направите грешни стъпки и действия по отношение на идеята, че:" Това е моят човек!". Твоята Венера в 10 дом търси отговорен и стабилен партньор. Тя се държи с хъс в обществото и мъжът, който я спечели се налага да е доста търпелив... Съвпадът е в твоя 10 дом, което значи, че този мъж ще промени твоята съдба, твоят начин на възприемане на любов, начина да чувстваш страстта .... начина да чувстваш любовните чувствата силни, както никога до сега. Всички тези промени ще се извършат плавно и без сътресения, тъй като съвпадът Венера/Плутон е спокоен и не подсказва силни емоционални напрежения.

*

Неактивен Divna

• 277
« Отговор #19 -: Август 28, 2011, 04:25:25 pm »
Да знаете от къде мога да си сваля книги или материали на тема аспекти и тълкуване на планети в знаци, домове и тнт? И въобще наръчници за тълкуване по натална карта? По възможност на български...
Единствения съществен материал на който попаднах е справочник по астрология с материали подбрани от Биляна Великова, вътре има доста интересни неща и много информация. Също и наръчник по обща астрология от Авесалом Подводни, руски езотерик, където има описани аспекти и как се тълкуват.

Фрея, към изучаването на партньорски карти се пристъпва едва, когато се научим да четем добре натала (планети, аспекти, домове ...). Иначе се пишат съчинения свободна тема.
За съжаление имам само чужда литература. Препоръчвам да не се чете много руска литература. Уверила съм се, че руснаците са доста фаталистични. Един напрегнат аспект го тълкуват като свършека на света.  ;D

*

Неактивен Freya

• *
  • 24
« Отговор #20 -: Август 28, 2011, 07:41:27 pm »
Цитат
Публикувана от: milla_m
« -: Днес в 03:32:50 pm » Вмъкни цитат
Ще ти пратя на лични някои неща, като материали   които имам в момента при мен Ще видя дали имам нещо за синастрия
  Нама повърхностни неща в астрологията обаче  Всеки детаил е важен.
Оо, благодаря! Иначе сигурно си права, имах в предвид че досега предимно за слънчевите знаци съм чела из хороскопите и може би просто търся по-задълбочена информация :)
Цитат
« -:Публикувана от: Divna
Днес в 04:25:25 pm » Вмъкни цитат
Фрея, към изучаването на партньорски карти се пристъпва едва, когато се научим да четем добре натала (планети, аспекти, домове ...). Иначе се пишат съчинения свободна тема.
За съжаление имам само чужда литература. Препоръчвам да не се чете много руска литература. Уверила съм се, че руснаците са доста фаталистични. Един напрегнат аспект го тълкуват като свършека на света. 
Хмм.. ами това намерих в нета, иначе не ми е проблем английския, но астрологията е сложна и езика още повече усложнява поемането на информация  :-[
Иначе ми се стори че тълкуванията на аспекти и домове са много по-обстойни и точни в чуждите сайтове, проверих повечето в един бг сайт - пими и сякаш не бяха толкова конкретни.. Та няма да пристъпвам към синастрия за сега, след като много други неща са ми неясни все още :)

Цитат
Внимавай със съвпадите. Те се четат много предпазливо. Иначе съвпадът (Слънце/Меркурий/Марс), който те интересува е положителен, тъй като твоят Марс в наталната ти карта е аспектиран добре, както и неговия съвпад Слънце/Меркурий е добре поставен. Ако твоят Марс получаваше напрегнати аспекти в радикса ти и съответно неговите Слънце и Меркурий, то тогава съвпадат автоматично се превръща в напрегнат, тъй като партньорската планета, която докосне "ранената планета" ще провокира негативното влияние на последната. В случая твоят Марс е в първи дом и вече ти разясних какви са характеристиките на мъжете, които ще те въодушевяват истински. В тях ти очакваш да видиш сила и мощ, така типичните мъжки харектеристики за поколения наред. Слънцето на мъжът, който те вълнува попада върху Марса ти в първи дом, което подчертава твоето усещане, че това е твоят "герой".
Аха, сега схванах, извинявам се за въпроса но какво е радиксът? И как се определя дали една планета е ранена?
Цитат
Съвпадът Венера/Плутон също не е напрегнат (и двете планети не са наранени и в двата радикса), така че усещането за съдбовност в случая е на лице. Важното е, че това усещане няма да ви подведе и двамата да направите грешни стъпки и действия по отношение на идеята, че:" Това е моят човек!". Твоята Венера в 10 дом търси отговорен и стабилен партньор. Тя се държи с хъс в обществото и мъжът, който я спечели се налага да е доста търпелив... Съвпадът е в твоя 10 дом, което значи, че този мъж ще промени твоята съдба, твоят начин на възприемане на любов, начина да чувстваш страстта .... начина да чувстваш любовните чувствата силни, както никога до сега. Всички тези промени ще се извършат плавно и без сътресения, тъй като съвпадът Венера/Плутон е спокоен и не подсказва силни емоционални напрежения.
Уау  ::) За съдбата не знам, обаче определено ми промени възприятията за любов и страст и доста нови неща научих за себе си както и много промени настъпиха в начина ми на мислене. Вярно е и това за венера в 10 дом, наистина търся стабилност в партньора... Мерси за тълкуването, определено ми е от полза!
Цитат
Важното е, че това усещане няма да ви подведе и двамата да направите грешни стъпки и действия по отношение на идеята, че:" Това е моят човек!".

А какво имаш в предвид със това, че не разбрах точно?  :-[

*

Неактивен Divna

• 277
« Отговор #21 -: Август 28, 2011, 09:53:06 pm »
Радикс означава натална карта.

Планета е наранена, когато получава напрегнати аспекти от други планети или се намира в неприятелски знак. Например моята Луна е наранена, защото е в квадрат с Марс и се намира в падение (Скорпион).

Ако някой мисли, че другият е точно за него ... може и да не греши. Тук поговорката "Любовта е сляпа" не се отнася за вас. Способни сте да видите нещата около вас (какво се случва с вас) обективно.

*

Неактивен Antena

• 1189
« Отговор #22 -: Август 28, 2011, 10:03:40 pm »
[
За съжаление имам само чужда литература. Препоръчвам да не се чете много руска литература. Уверила съм се, че руснаците са доста фаталистични. Един напрегнат аспект го тълкуват като свършека на света.  ;D
[/quote]

:)
напълно точно..
на английски има море от книги и сайтове, така че ако се ползва този език, няма начин да не се намери необходимата информация..
за руските сайтове съм напълно съгласна, имам усещането, че идва края на света..  ;)

*

Неактивен kokolino

• 1019
« Отговор #23 -: Август 29, 2011, 06:12:19 pm »
[

:)
напълно точно..
на английски има море от книги и сайтове, така че ако се ползва този език, няма начин да не се намери необходимата информация..
за руските сайтове съм напълно съгласна, имам усещането, че идва края на света..  ;)
[/quote]

Аз съм с две ръце за литературата на английски, според мен е застъпена терията, както и някои практически разсъждения на много добро ниво, също така много достъпно ниво за начинаещи мога да споделя от личните ми наблюдения  :)

*

Неактивен Divna

• 277
« Отговор #24 -: Август 29, 2011, 11:37:17 pm »
Фрея, на английски има също много визуализирана информация. Има цели уроци в youtube, които за начинаещи са страхотни. Не се изисква филологическо образувание, за да разбереш какво говорят.
Ако си добре с езиците те съветвам да разглеждаш карти и в чужди астрологични форуми. Да участаш поне в 1 чужд форум. Това ще ти даде възможността да видиш астрологията по един различен начин (а и да си практикуваш на живо езика  ;)). Не се плаши от лошите аспекти, а ги приеми като нещо естественно, и че те са част от твоя еволюционен прогрес.
На запад има много хубава литература, свързана с астрологията и сама ще видиш как я използват тамошните. С много положителна нагласа.  :)
Ако ли не, продължавай в същия дух. Питай, което не ти е ясно без да се притесняваш какво другите си мислят за теб и че си все още начинаеща. Всички ние сме тръгнали от там, където ти си в момента. И най-хубавото е, че не всички сме забравили това. Чети, рови се в библиотеки, в интернет ... навсякъде, където може да научиш нещо ново и полезно. Един ден сама ще се учудиш на себе си колко си напреднала.  :)

*

Неактивен Freya

• *
  • 24
« Отговор #25 -: Август 30, 2011, 11:40:03 am »
Ами аз започнах да приемам трудните аспекти като предизвикателство, и най-вероятно не са случайни, сигурно ги има за да ни научат на нещо и да ни направят по-силни.. :)
И наистина се замислям дали да не си направя профил и в някой чужд форум.. сигурно ще е от полза... ще разгледам.
Иначе за сега имам доста информация да чета на български, Милла ми прати доста неща а и аз си изтеглих допълнително.. така, че имам какво да чета. :)

*

Неактивен virgo

• 101
« Отговор #26 -: Август 30, 2011, 11:42:16 am »
Искаш ли една синастия между мен имайка ми - пуснах я на Зета и доста имтересна ми се стори - има бая квадрати!

*

Неактивен Freya

• *
  • 24
« Отговор #27 -: Август 30, 2011, 02:22:13 pm »
Би ми било интересно ако към нея допълниш и тълкуването...  ако това имаш в предвид, да  :)

*

Неактивен virgo

• 101
« Отговор #28 -: Август 30, 2011, 02:41:39 pm »
Е, мислех тълкуването от теб да е или от някой спец.

*

Неактивен Freya

• *
  • 24
« Отговор #29 -: Август 30, 2011, 03:13:10 pm »
хаха, ако ще се упражнявам и уча на синастрия, то ще е на някоя моя връзка или поне на хора които познавам, аз още и до там не съм стигнала...
Питай някой от ветераните  ;)