Здравей Гост

Късмета в наталната карта

• 65 Отговора
  • 15892 Прегледи
Re: Късмета в наталната карта
« Отговор #45 -: Август 27, 2011, 03:19:20 pm »
Защо да ти е неаспектиран, прави аспекти с Хирон, Ац, МЦ, СЛВ..?
Моят Юпитер е неаспектиран в натала-или много късмет или никакъв ;D

« Отговор #46 -: Август 27, 2011, 03:29:32 pm »
За неаспектирана планета обикновено се смята тази, която не образува никакви мажорни аспекти с някоя от останалите основни планети, като не се вземат под внимание аспекти (минорни или мажорни) с ъглите на натала, мидпойнти и други астероиди.  Юпитера ми няма абсолютно никакаква връзка, дори  минорен аспект, с която и да е от останалите планети и съответно го смятам за неаспектиран, просто няма друга планета, която да контролира енергията му. ;)
Yeah you and me we can light up the sky
If you stay by my side
We can rule the world

*

Неактивен Марая

• 8015
  • ПРОСТО МАРАЯ!
« Отговор #47 -: Август 27, 2011, 03:44:53 pm »
Приемам неаспектираната планета за планета с Уранов вкус... :) Никога не се знае как и по какъв начин ще реагира при определени транзити...особено когато са с кармични градуси.....Дори си мисля , че понякога една такава планета е в пъти по - силна от общоприетото на трон или екзалтация.

« Отговор #48 -: Август 27, 2011, 04:07:13 pm »
"Приемам неаспектираната планета за планета с Уранов вкус...  Никога не се знае как и по какъв начин ще реагира..." Какво точно определение! Абсолютно по този начин чувствам наталния си Юпитер-проявява се когато на него му скимне, а не когато аз се нуждая от него! Дори понякога, когато имам най-силна нужда от него, напълно бездейства:(
If you stay by my side
We can rule the world

*

Неактивен Марая

• 8015
  • ПРОСТО МАРАЯ!
« Отговор #49 -: Август 27, 2011, 04:12:13 pm »
"Приемам неаспектираната планета за планета с Уранов вкус...  Никога не се знае как и по какъв начин ще реагира..." Какво точно определение! Абсолютно по този начин чувствам наталния си Юпитер-проявява се когато на него му скимне, а не когато аз се нуждая от него! Дори понякога, когато имам най-силна нужда от него, напълно бездейства:(

Ако намерим един творчески или кармичен аспект можем да намерим и ключовата дума ...защо планетата е избрала тази позиция , както по дом така и по знак... ;) :)

« Отговор #50 -: Август 27, 2011, 04:33:11 pm »
Всяка една астро консултация, която съм поисквала е завършвала с това "откъде да те знам с този Уран,какво ще решиш"  ;D Уран и Юпитер са ми най-силните планети, съответно на Ац и Мц, за Уран както казах тук разбрах за "късметлийското" му лице, Юпитер не е пропускал да ме носи из облаците с изключение на сегашния момент. Зимата се допитах до астролог, тъй като усещах,че съм в период на мн.силно напрежение, динамика и т.н....обърна ми се внимание на това е предстои тригон на тр.Юпитер към нат.и Мц, и съответно секстил със нат. Слънце, дирекционния прави квадратура, но за съжаление до момента преминавам и чувствам тежките транзити на Плутон и Сатурн..,които ме поставиха в мога да кажа втори труден период от живота ми.
Приемам неаспектираната планета за планета с Уранов вкус... :) Никога не се знае как и по какъв начин ще реагира при определени транзити...особено когато са с кармични градуси.....Дори си мисля , че понякога една такава планета е в пъти по - силна от общоприетото на трон или екзалтация.

« Отговор #51 -: Август 27, 2011, 04:35:54 pm »
Ако намерим един творчески или кармичен аспект можем да намерим и ключовата дума ...защо планетата е избрала тази позиция , както по дом така и по знак...Много ме заинтригува с този коментар! Нямах представа, че може да се потърси причина защо дадена планета в натал е избрана да се ситуира на определено място и както в случая Юпитер, да си остане без връзка с останалите планети! А как точно се търси и изследва един такъв творчески или кармичен аспект, може ли квадратурата му със СЛВ и полу-секстила с Вертекса в картата ми, да се приемат за такива?
If you stay by my side
We can rule the world

*

Неактивен Марая

• 8015
  • ПРОСТО МАРАЯ!
« Отговор #52 -: Август 27, 2011, 04:48:33 pm »
Ако намерим един творчески или кармичен аспект можем да намерим и ключовата дума ...защо планетата е избрала тази позиция , както по дом така и по знак...Много ме заинтригува с този коментар! Нямах представа, че може да се потърси причина защо дадена планета в натал е избрана да се ситуира на определено място и както в случая Юпитер, да си остане без връзка с останалите планети! А как точно се търси и изследва един такъв творчески или кармичен аспект, може ли квадратурата му със СЛВ и полу-секстила с Вертекса в картата ми, да се приемат за такива?

Не..., аз не приемам....Но м/у Юпитер и Марс в картата ти има нонагон...,м/у Луна и Юпитер има бинонагон....Определено изявата е Лунно-Марсова ..емоционална и бърза и като прибавим експанзията по Юпитер всичко е по много.... :)

« Отговор #53 -: Август 27, 2011, 04:56:13 pm »
Съвпад на Юпитер с Уран в радикса може ли да се счита като "късметче" ?

*

Неактивен Марая

• 8015
  • ПРОСТО МАРАЯ!
« Отговор #54 -: Август 27, 2011, 04:58:23 pm »

Принципно ДА! Но все пак е важно и какви са аспектите към съвпада...,за да се определи и какъв ще буде късмета...,а дома показва областта ....

« Отговор #55 -: Август 27, 2011, 04:59:01 pm »
Благодаря за насоката Марая!!!

За начало ще потърся повече инфо за нонагон и бинонагон като аспекти... и после ще опитам по-задълбочено да разгледам...А когато казваш всичко е по-много, в добър или лош смисъл визираш това проявление?
If you stay by my side
We can rule the world

« Отговор #56 -: Август 27, 2011, 05:01:18 pm »
Доколкото си спомням беше споменала, че колкото по-твърд толкова по-добре  :)

Принципно ДА! Но все пак е важно и какви са аспектите към съвпада...,за да се определи и какъв ще буде късмета...,а дома показва областта ....
« Последна редакция: Август 27, 2011, 05:09:27 pm от sunflower »

*

Неактивен Марая

• 8015
  • ПРОСТО МАРАЯ!
« Отговор #57 -: Август 27, 2011, 05:02:00 pm »
Благодаря за насоката Марая!!!

За начало ще потърся повече инфо за нонагон и бинонагон като аспекти... и после ще опитам по-задълбочено да разгледам...А когато казваш всичко е по-много, в добър или лош смисъл визираш това проявление?

Първо трябва да знаеш ,че няма добро и лошо... ;) Когато има-има...,когато няма-няма...Това искам да кажа...Тук в обзорни теми има доста материал за аспектите...И специално за кармичните.... ;)

« Отговор #58 -: Август 27, 2011, 05:16:03 pm »
Марая, много ти благодаря още веднъж!
If you stay by my side
We can rule the world

« Отговор #59 -: Август 27, 2011, 05:29:35 pm »
в Д10 прави Т квадрат с  Плутон и Сатурн, всъщност Плутон няма ли място при планетите с късмета или откъм късмет можем да го погледнем само материално като богатство в определен случай?
Доколкото си спомням беше споменала, че колкото по-твърд толкова по-добре  :)