По натал имам Уран в 5-ти в опизе на Юпитер и Венера.
Голям късмет никога не ме е гонил 
Сега при съвпад на тр. Юпитер с нат. Венера в същевременна опозиция на същия с нат. Уран обраха апартамента ни. (повтарям се, сори!)
Юпи управлява 6-ти дом при мен.
Е да - луд късмет беше, че не заварих хубавците вкъщи, защото можеше да стане ... 
Т.е. опозицията в натала на дадените планети не е на ксъмет, така ли? 
[/b]
Не мисля. При мен опозицията на тр. Юпитер с нат Уран ми донесе смяна на местоживеене. Заживях при приятеля ми, в много красив квартал, в страхотен апартамент.
Уран е У4, а Юпитер е У2. В радикса м/у двете планети няма връзка.
И при мен Юпитер управлява втори дом, а Уран 4-и, но при опозиция на транзитен Юпитер с натален Уран нищо не се случи. Можое би е имало и други транзити или прогресии при теб.
Zasegnata mi e natalnata Luna. По дирекции имам съвпад на дир. Слънце и Плутон с нат. Луна. В радикса ми Слънце и Плутон са в точен съвпад. Съвпадът дир. Слънце/Плутон - нат. Луна е в първи действаш дом. Имам 3 действащи планети - Слънце (огнен знак), Луна в първи дом, който както знаем е действащ, тъй като монданно се управлява от Марс. Тригера беше тр. Юпитер (огнен знак, който също изисква действие).
ПП: За да се случи нещо е необходимо планетите да не са "спящи", т.е. да идват от действенните домове 1,5 и 9. Или чисто и просто да са засегнати Слънце, Марс и Юпитер. Това разбира се не е достатъчно, но поне ни уверява до някаква степен, че ще има събитие.