Здравей Гост

Сатурн съвпад Луна в мъжка карта

• 20 Отговора
  • 6172 Прегледи
*

Неактивен Марая

• 8015
  • ПРОСТО МАРАЯ!
Сатурн съвпад Луна в мъжка карта
« -: Август 27, 2011, 02:16:10 pm »
Една от най-сложните фигури както в Женска така и в Мъжка карта....Но сякаш поради естествето на двете женски планети , в мъжка карта този аспект е изключително чувствителен и действа не само на притежателя , а и на неговата среда.... :)
Какво е характерно за съвпада...?!-Две енергии , които се интегрират в едно и създават един по-различен прочит , защото двете енергии си взаимодействат....
Студенина , скептицизъм, инат, самота....това са ключовите думи на Сатурн... Луната е каприз , променливост, емоция , възбуда, интуиция , адаптация....Луната е майката и жената, дъщерята....
Въобще аспекта е доста труден и дава усещане за фрустрация , липса на емоция...така необходима за всеки индивид...

Въпроса ми е , имали ли сте контакт с този аспект и какви са впечатленията Ви от него? Познавате ли хора проработили аспекта?

В кой дом сте го срещали?  :)

*

Неактивен luchia

• 114
Re: Сатурн съвпад Луна в мъжка карта
« Отговор #1 -: Август 27, 2011, 02:36:04 pm »
Имам си един такъв "съвпад" вкъщи, знаеш...
Много е труден - няма две мнения.
Може да стане "ситуация" за част от секундата и човекът от спокоен и в настроение да взриви всичко и всички наоколо.
Неуравновесеност, параноя, агресивност, хапливост - това са и други характеристики, или пък последствия от този съвпад... и подкрепени с още това-онова от натала... - >:(

Съвпадът е в 4-тия му дом.
Което какво да рече - отговорност към дома, но и тежка обремененост от собствения му такъв преди време. Мама си е казала думата и все още я казва  :91:

Има и някаква цикличност, поправи ме, ако греша, че е от този съвпад.
Някак се върти в една и съща ситуация, едно и също поведение и не може и не може да излезе от тях. Няма самокорекция - няма развитие  :( Има самоизяждане обаче. Вижда се колко греши, колко е наранил някого и изпитва дълбок срам в душата си, но не усява да промени НИЩО.
Труден за проработка аспект! Много труден!  :cry3:

*

Неактивен Марая

• 8015
  • ПРОСТО МАРАЯ!
« Отговор #2 -: Август 27, 2011, 02:47:38 pm »
А би трябвало да е много лесен...,защото става дума за 4-ти дом.... ::)...от една страна...,от друга обаче това е дълбок психологичен проблем , при който участват кармични задължения към род , дом , семейство...родина.... ???

*

Неактивен Antena

• 1189
« Отговор #3 -: Август 27, 2011, 03:06:46 pm »
a квадрат сатурн/ луна близък ли е като проявление?
имам един такъв приятел с квадрат, сложни отношения с жените, изобщо доста даже..
/ но неговата луна е в квадрат и към плутон и уран, сега погледнах.. /
« Последна редакция: Август 27, 2011, 03:12:12 pm от Antena »

*

Неактивен Aneli

• 352
« Отговор #4 -: Август 27, 2011, 03:22:53 pm »
Много труден аспект, а когато и Слънцето е включено в картинката, да не говорим. Моят настоящ или бивш ( вече незнам как да го нарека, защото сме разделени в момента) приятел има тази картинка на ръба между първи и втори дом в Дева. Силен самоконтрол ( наистина съм му го признала), но и невероятната склонност да критикува всичко, строг баща ( ужасно дребнав), има изисквания към жената до себе си ( в случая аз) за контрол на разходи, организация в семейството и т.н. Огромна състрадателност, любов към животните, но и способност да избухва внезапно, понякога и много остри думи. верно е че аспекта с лунате е доста широк - 10 градуса, но преди това е Слънцето - събира ги двете. на мен лично и е много трудно с хора с такъв аспект, пък и да не говорим в слуая, че моя Сатурн е отгоре върху този стелиум.

*

Неактивен Antena

• 1189
« Отговор #5 -: Август 27, 2011, 03:43:48 pm »
Доколко широк може да се приеме този съвпад?
Баща ми има такъв съвпад 10* между сатурн и луна в рак при това..
Описаното от Aneli важи 100%..
Аз не мога да общувам нормално с него, вбесява ме много.. :)

*

Неактивен Марая

• 8015
  • ПРОСТО МАРАЯ!
« Отговор #6 -: Август 27, 2011, 03:47:50 pm »
Доколко широк може да се приеме този съвпад?
Баща ми има такъв съвпад 10* между сатурн и луна в рак при това..
Описаното от Aneli важи 100%..
Аз не мога да общувам нормално с него, вбесява ме много.. :)

Ако Луната е апликираща си е съвсем нормален съвпада...

Мисля си и нещо друго... ::) При всеки съвпад следва да се ориентираме и коя енергия е по-силна , или коя планета е с определени достойнства в самия съвпад....

*

Неактивен Aneli

• 352
« Отговор #7 -: Август 27, 2011, 03:55:24 pm »
В случая Луната се приближава до Слънцето и Сатурн. Да, Сатурн в Дева е добре поставен, но е У6 - то бива да налагаш дисциплина, ама това на нищо не прилича :). Верно е, че имам Слънц в Козирог и се мъча да ги приема тези изисквания, ама е в трети дом - трудно, много трудно.

*

Неактивен Antena

• 1189
« Отговор #8 -: Август 27, 2011, 04:01:12 pm »
в моя пример луната не е в апликиращ аспект, но пък сатурн е и в квадрат с марс, при това точен..
сложна работа :)

*

Неактивен Марая

• 8015
  • ПРОСТО МАРАЯ!
« Отговор #9 -: Август 27, 2011, 04:05:06 pm »
в моя пример луната не е в апликиращ аспект, но пък сатурн е и в квадрат с марс, при това точен..

И как комуникираш с това чудо? ??? на Вселената....

*

Неактивен Aneli

• 352
« Отговор #10 -: Август 27, 2011, 04:08:21 pm »
И кои домове засяга този аспект ?

*

Неактивен Antena

• 1189
« Отговор #11 -: Август 27, 2011, 04:08:54 pm »

И как комуникираш с това чудо? ??? на Вселената....

сложно... на моменти си мисля, че аз не съм добре, но всъщност съм си добре, просто тази комбинация не работи..
неслучайно имам ретрограден сатурн в натала си.
комуникацията се изразява в нежъзможност за комуникация, като същества от различни планети..

за съжаление не зная точен час и не мога да кажа в кои домове попада..
спрямо моята карта е в квадратура към слънцето, а марс е в опозиция.
« Последна редакция: Август 27, 2011, 04:12:12 pm от Antena »

*

Неактивен Марая

• 8015
  • ПРОСТО МАРАЯ!
« Отговор #12 -: Август 27, 2011, 04:10:13 pm »
Антена,
Къде е твоя Мидпойнт Сатурн/Луна?  ::)

*

Неактивен Antena

• 1189
« Отговор #13 -: Август 27, 2011, 04:16:13 pm »
Антена,
::)  мидпойнта е на 9* от рак, точен съвпад с неговия сатурн....

*

Неактивен Марая

• 8015
  • ПРОСТО МАРАЯ!
« Отговор #14 -: Август 27, 2011, 04:23:38 pm »
Антена,
::)  мидпойнта е на 9* от рак, точен съвпад с неговия сатурн....

Това е абсолютно доказателство , че м/у Вас съществува кармична връзка...и то доста силна....Ограничението при емоциите и от двете страни е факт...