Здравей Гост

Време за решения

• 16 Отговора
  • 3206 Прегледи
*

Неактивен Марая

• 8015
  • ПРОСТО МАРАЯ!
Време за решения
« -: Септември 03, 2011, 07:49:17 pm »
Човек има периоди в които сякаш Вселената го притиска да вземе решение...За тези периоди се иска да бъдем обективни и да убием емоциите...Да бъдем прекалено точни в преценките си.....
Всъщност с какво според Вас се свързват? ::) Коя/и/ са планетите и аспектите при които вземаме решение? Как разбираме дали сме взели правилното решение?
Екзестенциален въпрос по време на почивни дни.... ;D Типично по български...,но и човешки.... :)

*

Неактивен Fairy

• 1949
  • емоция :)
    • poznanie.net
Re: Време за решения
« Отговор #1 -: Септември 03, 2011, 07:53:38 pm »
 :13: суперска тема :)

между впрочем тъкмо ровичках за модни тенденции за леко закачливо, но все пак официално облекло...........  :confuse3:

за вземане на решения Сатурн и Уран - Сатурн обича сигурност, застраховка, перспективност. докато Уран (аз лично го използвам малко като марс.... щото моя е настоятелен, но не и активен  ::)) - може би Марс също би могъл да играе роля при вземане на решения - все пак той е хъса, тласъка "just do it". При Уран и Сатурн е по-различно и двамцата променят - единия разумно, другия внезапно, променят - всяка промяна започва с решение.

*

Неактивен Antena

• 1189
« Отговор #2 -: Септември 03, 2011, 07:55:42 pm »
Според мен такова нещо като решения няма :)
Има транзити и прогресии, които задживат събития - било то за работа, за връзки, за премествания и т.н..   
Ние си мислим, че сме го решили точно сега, а то просто му е дошло времето да се случи. Ако разбира се е заложено в натала да се случи, иначе колкото и да си "решаваме" няма да стане факт :)

*

Неактивен Fairy

• 1949
    • poznanie.net
« Отговор #3 -: Септември 03, 2011, 07:57:44 pm »
Има транзити и прогресии, които задживат събития - било то за работа, за връзки, за премествания и т.н..   
Ние си мислим, че сме го решили точно сега, а то просто му е дошло времето да се случи. Ако разбира се е заложено в натала да се случи, иначе колкото и да си "решаваме" няма да стане факт :)

може би е така, точното нещо в точното време :)))))  ;D

*

Неактивен Марая

• 8015
  • ПРОСТО МАРАЯ!
« Отговор #4 -: Септември 03, 2011, 07:58:19 pm »
При всички положения аспекта е квадратура....,но някъде следва да има и спомагателен аспект си мисля...Търся си куинконси и полусекстили....из картата...и откривам Сатурн каре Марс към момента..,но и Сатурн полусекстил МЦ, Плутон и Уран....И от тук извода...дали това не е спомагателен аспект? ::)....
А с какво е свързано решението....подсказва квадратурата.... ;)

*

Неактивен Antena

• 1189
« Отговор #5 -: Септември 03, 2011, 08:00:16 pm »
марс е двигателя, транзит на марс към аспекта при всички случаи трябва..
или едно хубаво затъмнение :)

*

Неактивен Марая

• 8015
  • ПРОСТО МАРАЯ!
« Отговор #6 -: Септември 03, 2011, 08:01:56 pm »

Това..което е писано на глава...на камък не отива- казват старите хора...Но понякога имаме едни възможности за избор...,сякаш е динена кора...пътя по който вървим...
Кое в моята карта показва....

*

Неактивен Antena

• 1189
« Отговор #7 -: Септември 03, 2011, 08:08:17 pm »
може би си мислим, че избираме..
да, случва се да има няколко възможности за нещо.., но така наречения избор е определен от транзитите и прогресиите в момента.
не знам, няма универсален аспект, който да говори за това.. 
и както спомена - квадрати, опозиции и съвпади, особено при дирекциите... - няма начин да няма нещо като решение ;)

*

Неактивен Марая

• 8015
  • ПРОСТО МАРАЯ!
« Отговор #8 -: Септември 03, 2011, 08:14:58 pm »
може би си мислим, че избираме..
да, случва се да има няколко възможности за нещо.., но така наречения избор е определен от транзитите и прогресиите в момента.
не знам, няма универсален аспект, който да говори за това.. 
и както спомена - квадрати, опозиции и съвпади, особено при дирекциите... - няма начин да няма нещо като решение ;)
Нищо не виждам...в картата си...,ако искаш ми вярвай!
Добрата новина е , че при мен има силен Уран на МЦ в тригон с Луната...която е мега балансирана...ДА- емоционална съм...,но съм балансирана поради факта , че Луната е екзалтирана и перфектно аспектирана...Или...внезапните и бързи решения , както и липсата на колебания и догадки не са ми присъщи.....Въпроса е точно тънкия момент...,до вчера нямах изход...сега имам няколко.... ::) ;D

« Отговор #9 -: Септември 03, 2011, 08:24:24 pm »
Мисля,че и луната играе някаква роля :)Луна в аспект със Сатурн или по- импулсивните решения -Луна с Марс
Все пак Луната управлява нашите емоции,а много от решенията ни са емоционални или прагматични
« Последна редакция: Септември 03, 2011, 08:26:02 pm от natalia »

*

Неактивен Марая

• 8015
  • ПРОСТО МАРАЯ!
« Отговор #10 -: Септември 03, 2011, 08:26:39 pm »
Мисля,че и луната играе някаква роля :)Луна в аспект със Сатурн или по- импулсивните решения -Луна с Марс

Точно така е...
Луната ми е в точен /до милимунда секстил със Сатурн/ и в сходящ тригон с Марс- 4* ;D....

*

Неактивен Asya

• 548
« Отговор #11 -: Септември 03, 2011, 08:42:46 pm »
Решенията /глобални/ за мен са по Сатурн и по Уран. При Сатурн узряваш бавно, Уран те подтиква с ритник!  А при аспекти на Плутон нещата не зависят от теб, обстоятелства и събития те принуждават да се промениш! При Марс действаш незабавно, това са спонтанни решения, неща, които си нямал време да обмислиш, инстинктивни действия.

*

Неактивен Fairy

• 1949
    • poznanie.net
« Отговор #12 -: Септември 03, 2011, 08:55:14 pm »
мисля по въпроса наистина има вземане на решения - нищо не е предрешено може би зависи и от натала де, лично мое мнение бе претенции за компетентност, но все по-често си мисля, че наталните карти с много наранени лични планети има възможност в дадени етапи да избират.

квадрата е борба, битка, опозицията обаче е точно да избереш полюса.

*

Неактивен milla_m

• 1060
« Отговор #13 -: Септември 03, 2011, 09:16:17 pm »
 Има хора дето имат кръст в хороскопа си и си го носят  и 4 пътя, някои носят цели  камбанарии ;D
Това на шега ;D

А сега сериозно. Винаги съм имала повече от 2 възможности , за всичко по принцип.
Имам три опозиции най- малко ;D Или пък е трябвало да избирам това или онова.  :) И тогава наистина си зависи да не подхлъзнеш сам.  ;)
СМИРЕНИЕТО Е ЕДИНСТВЕНОТО НЕЩО, КОЕТО ДЯВОЛЪТ НЕ МОЖЕ ДА ИМИТИРА.

« Отговор #14 -: Септември 03, 2011, 09:47:05 pm »
Аз нямам опозиции и не съм била поставена пред избори ;)Винаги съм взимала импулсивни решения - предполагам заради съвпада на луна с марс,но не ми се е налагало кой знае колко да избирам