Здравей Гост

Return to point

• 45 Отговора
  • 9560 Прегледи
*

Неактивен kokolino

• 1019
Re: Return to point
« Отговор #30 -: Септември 12, 2013, 09:43:14 am »
А какви са наблюденията ви от опозиционните лунари? В астрокома ги има като опция, но при мен като гледам, като че ли не са верни.

То по-скоро важен е въпросът дали вярно ги тълкуваш тези карти...

*

Veselin

« Отговор #31 -: Септември 14, 2013, 08:04:28 am »
            То по-скоро важен е въпросът дали вярно ги тълкуваш тези карти...
Виж, в това не съм сигурен.
Но планета в точен съвпад на куспида на лунарен дом винаги оказва влияние, нали?
Ти знаеш ли как правилно се тълкуват опозиционните лунари?

*

Неактивен Antena

• 1189
« Отговор #32 -: Септември 14, 2013, 10:40:51 pm »
Опозиционните лунари се тълкуват както и нормалните лунари. Дават информация за оставащата половина от месеца или по-скоро служат за засичане на определени транзити и темите, които биха могли да са акцент тогава.
Планета на върха на даден дом, може да има значение, но това значение се определя от много фактори, не само от самата планета там..
Според мен всичко си работи, просто трябва да се тълкува точно, а това вече е въпрос дори и на талант.

*

Veselin

« Отговор #33 -: Септември 15, 2013, 06:38:30 am »
Благодаря, Antena!  :)

*

Veselin

« Отговор #34 -: Септември 15, 2013, 09:43:18 am »
Ще може ли всъщност някой да помогне да разтълкувам опозиционния ми лунар от вчера? Като изключим лекото неразположение и хрема от вчера, които вече отминаха, не виждам друго проявление на Луна и Плутон в 6 дом.

*

Неактивен Antena

• 1189
« Отговор #35 -: Септември 15, 2013, 08:57:11 pm »
след една седмица ще имаш някакъв ангажимент в дома си или със семейството си  :)

*

Veselin

« Отговор #36 -: Септември 16, 2013, 04:16:50 am »
Благодаря много!
« Последна редакция: Септември 16, 2013, 06:36:45 am от Veselin »

*

Veselin

« Отговор #37 -: Септември 16, 2013, 06:43:01 am »
Ще може ли да помоля за още малко помощ и повече няма да питам?
Имам един много добър приятел, с който обаче напоследък се случва да се скараме за нещо (и то обикновено единият нещо не е доразбрал). Случвало се е преди дори за месец и повече да спрем да общуваме, после да се сдобрим и пак така. В момента сме в добри отношения.
В лунара, който ми започва в края на септември, имам Венера на К11 и в първия момент реших, че през целия лунарен месец ще сме в добри отношения, но после видях в опозиционния лунар след него Марс на К11 и не знам какво да мисля.  :o По-лошото е, че в май и в следващия лунар няма признаци за сдобряване, ако се скараме наистина. Погледнах и в опозиционния лунар след него, там има една Венера в 11 дом, но тя не е и близо до куспидата на дома и не знам дали гарантира добри отношения.
Как мислите, да очаквам ли евентуално скарване пак и ако да - дали има признаци за сдобряване наистина след това? Този въпрос много ме тревожи. Аз нямам други приятели и този човек е много важен за мен. Как може да се прогнозира в кои дни да се очаква нещо?
Качил съм лунарите и опозиционните лунари в последователността, в която си вървят. Първият започва на 27 септември, другият на 11 октомври, след това на 24 октомври и така.

*

Неактивен Antena

• 1189
« Отговор #38 -: Септември 16, 2013, 11:16:39 am »
вие се фиксирате много върху лунарите, а забравяте, че има прогресии, има солари, има дирекции, има транзити/които можете да засечете с лунарите, но и не само с тях, така, че това което се случва или не се случва не може да се обясни само с един лунар....

*

Veselin

« Отговор #39 -: Септември 16, 2013, 11:21:14 am »
Да, така е, но си мислех, че е далеч по-лесно само по лунарите.
По тях всъщност може ли наистина да се каже за това, което попитах?

*

Неактивен kokolino

• 1019
« Отговор #40 -: Септември 16, 2013, 01:50:58 pm »
Да, така е, но си мислех, че е далеч по-лесно само по лунарите.
По тях всъщност може ли наистина да се каже за това, което попитах?

Това, което се опитва да обясни Антена е, че трябва да се гледа цялостната картинка, да се използват и други прогностични методи, някои показващи определени тенденции с по-продължителен период на действие. А дали може да се каже по лунара - може, но трябва да има потвърждение и по други способи все пак. :)

*

Неактивен Antena

• 1189
« Отговор #41 -: Септември 16, 2013, 02:25:19 pm »
Да, Коко е прав.
Искам да кажа, че е малко наивен въпросът зададен за лунарите, но се опитвам да съм любезна.  ;)

*

Veselin

« Отговор #42 -: Септември 16, 2013, 02:32:27 pm »
Явно аз не бях разбрал добре нещата.  :-[
Благодаря ви и на двамата!

*

Veselin

« Отговор #43 -: Септември 16, 2013, 11:19:35 pm »
вие се фиксирате много върху лунарите, а забравяте, че има прогресии, има солари, има дирекции, има транзити/които можете да засечете с лунарите, но и не само с тях, така, че това което се случва или не се случва не може да се обясни само с един лунар....
А можете ли да ми кажете в моя случай какви прогресии и дирекции да търся за евентуални скарвания тогава? За транзити знам, че Марс в 7 дом би могъл да даде подобни ситуации. Не съм сигурен дали наистина точно за този случай трябва да се гледат чак и дирекции, но ми се иска да намеря начин да открия как да прогнозирам тези ситуации, колкото и малки и незначителни да са, с цел да ги избегна.
Благодаря предварително!

*

Veselin

« Отговор #44 -: Септември 17, 2013, 11:08:02 am »
след една седмица ще имаш някакъв ангажимент в дома си или със семейството си  :)
Всъщност стана така, че днес сутринта се скарах с нашите от тогава не си говорим. Май в опозиционния лунар скарването е указано от К4 на натален Марс. Освен това, прихванах хрема от брат ми.  ???