Здравей Гост

Хармоник на възрастта

• 55 Отговора
  • 11046 Прегледи
*

Неактивен Divna

• 277
Re: Хармоник на възрастта
« Отговор #45 -: Септември 09, 2011, 03:20:04 pm »
Абе хора, аз като видя толкова много цифри ми става лошо.  ;D
То тези изчисления са си за висше икономическо образование.  :-[  ;D

*

Неактивен Марая

• 8015
  • ПРОСТО МАРАЯ!
« Отговор #46 -: Септември 10, 2011, 12:52:42 pm »
Актуалните прогресии са отразени в хармоника....

*

Неактивен Antena

• 1189
« Отговор #47 -: Септември 10, 2011, 05:42:57 pm »
"Техниката за постояване на възрастов (годишен) хармоник е простичка. Взимат се данните от наталната карта - AC, МС, позиции на планетите и се свеждат до градуси до 360, започвайки стандартно от 0 гр. в Овен. Например 5 гр. и 12 мин. в Телец отговорят на 35 гр. и 12 мин. След като се направят тези преобразувания, получените данни се умножават по числото, съответстващо на годишния хармоник, който ни интересува. Това число е възрастта на индивида. Например, ако искаме да изчислим годишен хармоник за индивид на 20 години, умножаваме градусите, съответстващи на наталния му АС, с 20. По този начин получаваме АС на 20-тия му годишен хармоник. Куспидите на останалите домове се получават чрез градусите на хармоничния АС, тъй като доколкото аз разбрах, хармониците ползват равнодомнна система. Наталното МС също умножаваме с 20 и получаваме т. нар. плаващо МС в хармоника. Наталните положения на планитите също се умножават по числото, съответсващо на възрастта (в примера - 20) и по този начин се получават позициите им в хармоника.
Числата, получени след умножаване на наталните позиции, се редуцират до по-малки от 360 чрез изваждане на 360 от тях колкото пъти е необходимо. Хармоникът от примера действа от 20-тата до 21-вата година на индивида (от рожден ден до рожден ден), подобно на солара"

Имам един въпрос отоностно описания метод за построяване на age harmonic. Преобразувам градусите на наталната планета, умножавам ги по броя на годините, които ме интересуват, и получавам нещо съвсем различно от това което се получава в астро ком....
И сега кое е истината???
 ::)
Някой пробвал ли е да си изчисли хармоника, дори и за позицията на една планета?
Започвам да се чудя, дали този начин със заместването на датата с годините в астрко ком е коректен..?
« Последна редакция: Септември 10, 2011, 05:46:07 pm от Antena »

« Отговор #48 -: Септември 15, 2011, 03:51:04 pm »
Здравейте!
В картите на хармониците се получава понякога МЦ и АСЦ да попадат в един и същ знак. Това на какво се дължи и как се тълкува?
Благодаря!

*

Неактивен Antena

• 1189
« Отговор #49 -: Септември 15, 2011, 03:59:56 pm »
Дължи се на това, че това е символична карта, няма общо с нормалните такива, и се базира на аспектите в наталната карта.
МС се нарича плаващо, затова е възможно да попада и до АС. В картата има десети дом, но от основно значение е плаващото МС.
За хармоника на възрастта все още има някои спорни въпроси. Някои астролози разглеждат годината, която е под въпрос +1, други взимат под внимание точната възраст.

*

Неактивен Марая

• 8015
  • ПРОСТО МАРАЯ!
« Отговор #50 -: Април 02, 2012, 04:05:24 pm »
Малко инфо за 12-те хармоника...

Първи - съществуването, жизнеността, оцеляването,  идентичността , бита...

Втори - тук са показани ценностите не само материалните, движимото имущество, парите .

Трети  - комуникацията ни , разбирането и приемането, идеите ни ,признание .

Четвърти - имоти, недвижимата собственост, дом,род,  семейство, сигурност, корени, предци ,лоното...

Пети - творчество,  романтика, любов, деца, инвестиции, любовници, хобита...бизнес

Шести - услуги, перфекционизъм, колеги, домашни любимци, ежедневието ...

Седми - връзките, партньорства/ в това число и делови/, публиката, договорите, юридическите отношения

Осми - ценности, секс, кредити, заеми, застраховки ..парите на другите

Девети - религията, философията, законът, правото, морала, етиката

Десети - цели, успех, лидерство, шефове, родители, приоритети

Единадесети - групови творчески проекти, групови инвестиции, децата на другите, сътрудничеството, проектите , протекциите, приятелите

Дванадесети - карма, лично пространство, тайните връзки...самотата,

*

Неактивен Antena

• 1189
« Отговор #51 -: Април 02, 2012, 05:42:27 pm »
Моето голямо питане обаче е как тези 12 хармоника отговарящи за различни аспекти и сфери от живота се съпоставят с годишния хармоник? Тоест как засичаме отделните проявления от тези 12 храминика кога ще станат реалност?

*

Неактивен Марая

• 8015
  • ПРОСТО МАРАЯ!
« Отговор #52 -: Април 02, 2012, 05:50:09 pm »
Моето голямо питане обаче е как тези 12 хармоника отговарящи за различни аспекти и сфери от живота се съпоставят с годишния хармоник? Тоест как засичаме отделните проявления от тези 12 храминика кога ще станат реалност?

Aз мисля, че това е неправилно...Смятам, че всеки един от хармониците е допълнителна техника за разгръщане на потенциалния дом...или за повече информация. Годишния хармоник е съвсем отделен...Бихме могли и е правилно да го наложим към предиктивните карти , както и към натала...

*

Неактивен Antena

• 1189
« Отговор #53 -: Април 02, 2012, 05:59:46 pm »
Хармониците се базират на градусите на аспектите между планетите в натала и така дори да изглежа леко абстрактно се построяват отделните хармоници.
Но след като са базирани на натала, а след това имаме и годишен хармоник, би трябвало да имат някакво засичане.
Подобно на прогресия.
Разбира се това е мое разсъждение по въпроса, само се чудя, твърде е възможно и да не съм права..
/ нямам предвид съпоставяне хармоник - натал - прогресия, а засичане на хармоник  - age harmonic, примерно..

*

Неактивен Марая

• 8015
  • ПРОСТО МАРАЯ!
« Отговор #54 -: Април 02, 2012, 06:13:29 pm »
Хармониците се базират на градусите на аспектите между планетите в натала и така дори да изглежа леко абстрактно се построяват отделните хармоници.
Но след като са базирани на натала, а след това имаме и годишен хармоник, би трябвало да имат някакво засичане.
Подобно на прогресия.
Разбира се това е мое разсъждение по въпроса, само се чудя, твърде е възможно и да не съм права..
/ нямам предвид съпоставяне хармоник - натал - прогресия, а засичане на хармоник  - age harmonic, примерно..

Да пробваме...да засечем... ::) Има резон в това.

Аз съм с много бавен нет...и ми е интересно днес как изглежда дневния хармоник, но е невъзможно да го отворя... >:(

*

Неактивен Antena

• 1189
« Отговор #55 -: Април 02, 2012, 08:55:25 pm »
Без специална програма, само с помощта на астро.ком така и не се изясни въпроса как точно се прави дневен хармоник, годишен хармоник и т.н..
На мястото на датата се поставя ужким възрастта която ни интересува, но дали е коректна тази карта остана като въпрос.
За дневната пък съвсем, ако примерно се постави 2, за дата втори, каква е разликата между тази карта и second harmonic chart?