Здравей Гост

Оцеляването в картата

• 61 Отговора
  • 10533 Прегледи
*

Неактивен Asya

• 548
Оцеляването в картата
« -: Септември 12, 2011, 06:36:18 pm »
Има хора, които оцеляват при всякакви ситуации и винаги се съвземат, готови да продължат напред и да се борят за мечттите си,  докато други се отчайват при най-малкия неуспех. Кое според вас определя дали един човек ще възкръсва като феникс от пепелта?

*

Неактивен milla_m

• 1060
Re: Оцеляването в картата
« Отговор #1 -: Септември 12, 2011, 06:43:37 pm »
  Ами аз съм таката, колкото повече ме начупваш, повече се сглобявам, не знам от кое е.Марс в Стрелец - оптимист, Меркурий в Скорпион ще се унищожи но сам, не друго да го смачка, Сатурн в Овен. За последното не знам има ли значение.  :) И да се отчая пак се ъпгрейтвам.
СМИРЕНИЕТО Е ЕДИНСТВЕНОТО НЕЩО, КОЕТО ДЯВОЛЪТ НЕ МОЖЕ ДА ИМИТИРА.

*

Неактивен Divna

• 277
« Отговор #2 -: Септември 12, 2011, 06:48:10 pm »
Има хора, които оцеляват при всякакви ситуации и винаги се съвземат, готови да продължат напред и да се борят за мечттите си,  докато други се отчайват при най-малкия неуспех. Кое според вас определя дали един човек ще възкръсва като феникс от пепелта?

Това е типично за подчертан Плутон в радикса. Ударите на съдбата го правят все по-силен и устойчив. Тук са възможни силни житейски сътресения през целия земен живот. Как ще се приемат душевно зависи как е поставена Луната.
Позитивизмът идва от добре поставен и аспектиран Юпитер. Слънце в аспект с Юпитер си е страхотен позитивизъм, даже и аспектът да е квадратура (тогава малко се прекалява само с въодушевлението).  :)

*

Неактивен kokolino

• 1019
« Отговор #3 -: Септември 12, 2011, 07:05:59 pm »
         Силен характер - силен първи дом, силен Юпитер, емоционална стабилност - Луната  8)

*

Неактивен Divna

• 277
« Отговор #4 -: Септември 12, 2011, 07:26:16 pm »
         Силен характер - силен първи дом, силен Юпитер, емоционална стабилност - Луната  8)

Много силен първи дом води и до арогантност.  ;) Там натива желае да е оценен за това какво е направил, а и според планетите, които са в дома и как те са аспектирани, става така, че неудоволетворението идва бързо. Все пак първи дом е мунданния дом на Марс, който освен че е борбен е и малефик, т.е. може да причини достатъчно зло ако не се намери равновесие. Ще дам един простичък пример. Например, един Юпитер в 1ви дом ще донесе на натива щастие, но само тогава, когато са задоволени личните му страсти. Ако не знае как да ги задоволи, е няма как да е доволен и щастлив. И така с всички планети в първи дом.

*

Неактивен kokolino

• 1019
« Отговор #5 -: Септември 12, 2011, 08:49:20 pm »

Много силен първи дом води и до арогантност;) Там натива желае да е оценен за това какво е направил, а и според планетите, които са в дома и как те са аспектирани, става така, че неудоволетворението идва бързо. Все пак първи дом е мунданния дом на Марс, който освен че е борбен е и малефик, т.е. може да причини достатъчно зло ако не се намери равновесие. Ще дам един простичък пример. Например, един Юпитер в 1ви дом ще донесе на натива щастие, но само тогава, когато са задоволени личните му страсти. Ако не знае как да ги задоволи, е няма как да е доволен и щастлив. И така с всички планети в първи дом.

В общи линии си мисля, че голяма дипломатичност е необходимо в много случаи, за да се измъкнеш от някого с пообъркана психика  ;D

*

Неактивен Fairy

• 1949
  • емоция :)
    • poznanie.net
« Отговор #6 -: Септември 12, 2011, 09:12:49 pm »
първи дом е труден за отработка - с риск да стана цинична и арогантна един от най-трудните, защото ако при него нещата не вървят добре целият натал сякаш стои блокиран, нереализиран, зле..

Юпитер в 1-ви дом е нещо като ангел хранител, но не знам дали дава устойчив и силен човек - силата идва (според мен) от опита и мъдростта, които човек е преживял - за едни са нужни 60 години за други само 16... - важно е и как човек възприема препятствията - явно тук отново стигаме до идеята колко е еволюирал духа на човека. Аз лично Юпитер в моят натал го имам като отдушник, малко като бонус, но рядко късмета ми е стигал до него - не мога да си кривя душата, че съм от хората без късмет (въпреки, че не вярвам в него по традиционния начин). При мен, така поне мисля, блокажа идва най-вече от Плутон и Сатурн (повече Сатурн).

за оцеляването според мен и Сатурн (отново) има роля - в смисъла на мъдрост, житейски опит, стабилност.

*

Неактивен Aneli

• 352
« Отговор #7 -: Септември 12, 2011, 09:25:16 pm »
Силен Плутон- способността да приемеш, смелиш и трансформираш. Луна - много е важно как приемаш емоционално нещата. Все пак силата на един човек е как възприема нещата и как ги трансформира, за да продължи напред.

*

Неактивен Fairy

• 1949
  • емоция :)
    • poznanie.net
« Отговор #8 -: Септември 12, 2011, 10:24:48 pm »
Силен Плутон- способността да приемеш, смелиш и трансформираш. Луна - много е важно как приемаш емоционално нещата. Все пак силата на един човек е как възприема нещата и как ги трансформира, за да продължи напред.
трансформациите все пак са част от живота - без тях няма развитие ;) (ти знаеш къде ми е Плутон ;) )

*

Неактивен Divna

• 277
« Отговор #9 -: Септември 12, 2011, 10:33:46 pm »
Плутон е инстикта за живота и за смъртта.
Вече мисля съм споменавала в съседната тема, че най-големите гадатели и пророци са с Плутон на Асцендента.

*

Неактивен milla_m

• 1060
« Отговор #10 -: Септември 12, 2011, 10:36:02 pm »
Плутон е инстикта за живота и за смъртта.
Вече мисля съм споменавала в съседната тема, че най-големите гадатели и пророци са с Плутон на Асцендента.

Продължаването на рода , паметта на кръвта  и родовата карма също :)
СМИРЕНИЕТО Е ЕДИНСТВЕНОТО НЕЩО, КОЕТО ДЯВОЛЪТ НЕ МОЖЕ ДА ИМИТИРА.

*

Неактивен Aneli

• 352
« Отговор #11 -: Септември 12, 2011, 11:16:48 pm »
Ми и той като моя :) При мен е в точен съвпад с Асц същия градус. Затова се обичаме с него, само Луната в първи дом ми пречи, аааааааа.......

*

Неактивен Eris

• *
  • 21
« Отговор #12 -: Септември 12, 2011, 11:29:17 pm »
По-скоро според мен силен Марс в огнен знак.

*

Неактивен Aneli

• 352
« Отговор #13 -: Септември 12, 2011, 11:32:56 pm »
трансформациите все пак са част от живота - без тях няма развитие ;) (ти знаеш къде ми е Плутон ;) )

Отдавна искам да те питам нещо. Сигурна ли си за часа си на раждане,  смисъл до минута. Защото ако само дръпнем с няколко минутки 2-3 май, АСЦ ще ти стане средна точка на Плутон Сатурн . Тогава вече става много интересно!

*

Неактивен Aneli

• 352
« Отговор #14 -: Септември 12, 2011, 11:36:03 pm »
Да, разбира се че и Марса като планета на действието е важна, но тя не е планета насочена навътре, тя е следствието от Плутон ( трансформацията), Сатурн ( обмислянето и изкристализирането на нещата) и Луната ( как ги възприемаме). Първо възприемаме, обмисляме , смиламе и чак накрая действаме. това е Марс. Иначе ще си действаме на посоки, но без да имаме силата, насоката на това действие.