Здравей Гост

Двойна квадратура Слънце /Сатурн в синастрия

• 12 Отговора
  • 2946 Прегледи
*

Неактивен milla_m

• 1060
Някой има ли наблюдения това отработва ли се въобще   :( И  има ли аспекти дето могат да го преодолеят. ???
СМИРЕНИЕТО Е ЕДИНСТВЕНОТО НЕЩО, КОЕТО ДЯВОЛЪТ НЕ МОЖЕ ДА ИМИТИРА.

*

Неактивен Fairy

• 1949
  • емоция :)
    • poznanie.net
Re: Двойна квадратура Слънце /Сатурн в синастрия
« Отговор #1 -: Октомври 19, 2011, 10:03:31 am »
звучи ми не много положително, но квадратурата си е като дим, а където има дим има и огън, може би показва трудност с двата Аз-а.
Според мен това е кармична връзка, която отработва миналото - моделите на бащите. Може би ще има опити за разчупване традициите, които са зададени. Поне едно е ясно, че и двамата се виждат като авторитетни фигури - Тя него, и той нея - а авторитетната фигура често играе ролята на задушаващ. Може обаче да им се иска да разчупят тези ограничения, но пък от друга страна и двамата имате възможност да гледат на връзката си в рамките на реалността и отговорността. Предизвикателството на тази двойна квадратура, според мен де е, че може понякога да се чувстват като измамени, непризнато АЗ, леко засенчени, усещане, че не получават нужното признание. Мисля, че за преодоляване на тези аспекти се иска добре отработено слънце т.е. осъзнаване на силата на АЗ. Добре е да се научат взаимно да уважават достойнствата си, дори и различни. Според мен хубавото на тези аспекти е, че дават възможност за личностно израстване.  ;)

« Отговор #2 -: Октомври 19, 2011, 10:21:28 am »
мислех и аз да пускам такава тема - с мъжа ми имам двоен такъв аспект, всъщност е опозиция и квадрат. неговия сатурн е в опозиция с моето слънце. и да, двамата имаме проблеми с бащите си.
аз се питам има ли начин въобще да се прекъсне такава връзка - и двамата не сме щастливи но стоим като залепени. като че ли и голямата криза която преживяхме (трети човек) всъщност ни слепи още повече.
при мен слънцето е управител на хороскопа, аз се чувствах и се чувствам много зле, някак обаче (дали от луната в стрелец, макар и тя да е аспектирана от сатурна му с точен квадрат) намирах и май още намирам сили да държа нещата поне от гледна точка на ежедневието в нормални и дори бих казала добри отношения. тъпча си всичко в мен и не му давам да излезе. 

*

Неактивен milla_m

• 1060
« Отговор #3 -: Октомври 19, 2011, 11:23:24 am »
И какви са проблемите с бащата, подтискане от страна на бащата ли, много властен ли ? какво?

То трябва да се говори, че и давещият се говори и вика за  помощ, ама  ;D
Сладурка, а като си тъпчеш всичко в теб, ? ???

« Отговор #4 -: Октомври 19, 2011, 11:30:09 am »
ами аз съм си свикнала така да си тъпча, кой го интересува как се чувствам и какво искам, прави се това, което трябва.

мъжът ми е израснъл без баща, въобще не го познава (слънцето му е неаспектирано в натала). аз също съм израснала без баща, формално го имаше, но бяха разведени с майка ми и той живееше в друг град. може би през последната 1 година и двамата по някакъв начин започнахме да разрешаваме натрупаните отрицателни чувства към бащите си, може би ако приключим с миналото и тази връзка ще приключи, знам ли.

*

Неактивен Nova

• 304
« Отговор #5 -: Октомври 19, 2011, 12:10:25 pm »
Мисля, че в синастрията най- силно действащ е онзи аспект, който е най- точен, да не кажа, че често до такава степен доминира, че  затъмнява проявата на другите.Затова и при тези предизвикателните, е добре да се отчете доколко са силни и дали в картите няма нещо друго, което си взаимодейства много по- изразено. :)

*

Неактивен virgo

• 101
« Отговор #6 -: Октомври 21, 2011, 04:31:15 pm »
С приятеля ми имаме доста точна опозиция Сатурн-Венера / моя Венера и негов Сатурн/ и непрекъснато се караме, пред два-три дни, на връзката ни пречат доста фактори като роднини мои, бивш мъж и пр.
С бившия пък имам секстил мое Слънце - негов Сатурн.

Какво ще кажете?
« Последна редакция: Октомври 21, 2011, 04:32:53 pm от virgo »

*

Неактивен milla_m

• 1060
« Отговор #7 -: Октомври 23, 2011, 09:59:23 am »
ами аз съм си свикнала така да си тъпча, кой го интересува как се чувствам и какво искам, прави се това, което трябва.

мъжът ми е израснъл без баща, въобще не го познава (слънцето му е неаспектирано в натала). аз също съм израснала без баща, формално го имаше, но бяха разведени с майка ми и той живееше в друг град. може би през последната 1 година и двамата по някакъв начин започнахме да разрешаваме натрупаните отрицателни чувства към бащите си, може би ако приключим с миналото и тази връзка ще приключи, знам ли.

Тука има бащи , но даста властни са били и се наблюдава едно явление , че всеки си мисли ,че другият го дейстава. А то всъщност няма такова нещо. Явно от много послушание  и  както казваш правило се е каквото трябва.  :)
Щом се проявяват тези аспекти следва , че не е отработено .

Май във всяка следваща връзка , аспектите покачват изисквания си. Отработил си в предишната връзка нещо, в следващата по- високи изисквания и малко по- трудни аспекти.

« Отговор #8 -: Октомври 24, 2011, 02:05:55 pm »
е от аспекти сатурн - слънце/луна какви по - трудни аспекти в синастрия?

*

Неактивен Марая

• 8015
  • ПРОСТО МАРАЯ!
« Отговор #9 -: Октомври 24, 2011, 04:05:59 pm »
Не бива да забравяме..,че този , който държи нещата е Сатурн... ;D ::)

*

Неактивен kokolino

• 1019
« Отговор #10 -: Октомври 24, 2011, 06:02:29 pm »

А то и по-плавните аспекти между двамцата не винаги са брилянтни  ;D

*

Неактивен Марая

• 8015
  • ПРОСТО МАРАЯ!
« Отговор #11 -: Октомври 24, 2011, 06:39:55 pm »

А то и по-плавните аспекти между двамцата не винаги са брилянтни  ;D

По принцип са трудни...съгласна съм. Стабилитета и продължителността на една връзка обаче винаги зависи от Сатурн... :)

*

Неактивен Fairy

• 1949
  • емоция :)
    • poznanie.net
« Отговор #12 -: Октомври 25, 2011, 07:40:14 am »
но според мен положителни (секстил или тригонн) на Сатурн към светилата не са достатъчни за дълготрайна, а още по-малко за щастлива връзка ;)