Здравей Гост

Смяна на Гражданство-Индикации

• 39 Отговора
  • 7508 Прегледи
Смяна на Гражданство-Индикации
« -: Октомври 21, 2011, 11:56:38 am »

Както и да е, къде точно да гледам в натала, дали имам индикации за смяна на гражданство? Кои домове да погледна като сигнификатори-9ти със сигурност, може би 10 ти и 12ти също? А от планетите Юпитер и Сатурн ли да гледам?

Между другото, пуснах един хорар по въпроса, но отговора беше отрицателен. Странно е, че досега за каквото и да съм пускала хорари, все отрицателни резултати излизат ;) От Марая знам, че по-добре да се гледат транзити, прогресии, дирекции, защото хорарите май не са кой знае колко показателни!
« Последна редакция: Януари 21, 2012, 08:50:45 pm от mayflower »
Yeah you and me we can light up the sky
If you stay by my side
We can rule the world

*

Неактивен tanya

• 917
Re: Смяна на Гражданство-Индикации
« Отговор #1 -: Октомври 21, 2011, 02:46:33 pm »
Не съм родена в България и чак като станах на 18, след големи перипетии, получих българско гражданство. Юпитер и Сатурн са в секстил в натала, като Юпитер е управител на 9-ти и 10-ти дом и сравнително добре аспектиран. Прави ми впечатление обаче, че по това време съм имала предимно опозиции по транзити  ??? Марс и Сатурн опозиция към Уран в 9-ти и Юпитер опозиция към наталното му положение. Уран е бил в разходящ секстил към Меркурий в 1-ви дом.

*

Неактивен Марая

• 8015
  • ПРОСТО МАРАЯ!
« Отговор #2 -: Октомври 21, 2011, 03:12:00 pm »
Двойното гражданство? ::)

« Отговор #3 -: Октомври 21, 2011, 03:54:13 pm »
Юпитер в натал ми е ситуиран в 9ти и е управител на 3ти-неаспектиран. Сатурн ми е в 10ти, съуправител на 4ти, що-годе бива като аспекти, освен това прави тригон с управителя на 9ти-Меркурий. Ще ги следя тези всичките, да видя какви аспекти предстоят по транзити и прогресии, ще пробвам пък каквото стане!

Нали Меркурий беше отговорен за документи, а по 12ти дом са институциите?
If you stay by my side
We can rule the world

*

Неактивен Марая

• 8015
  • ПРОСТО МАРАЯ!
« Отговор #4 -: Октомври 21, 2011, 04:17:15 pm »
Юпитер в натал ми е ситуиран в 9ти и е управител на 3ти-неаспектиран. Сатурн ми е в 10ти, съуправител на 4ти, що-годе бива като аспекти, освен това прави тригон с управителя на 9ти-Меркурий. Ще ги следя тези всичките, да видя какви аспекти предстоят по транзити и прогресии, ще пробвам пък каквото стане!

Нали Меркурий беше отговорен за документи, а по 12ти дом са институциите?

Зависи от институциите...Социалните затворени институции са в 12-ти дом...

« Отговор #5 -: Октомври 21, 2011, 04:36:33 pm »
Мерси Марая!

Колкото повече ми се отказва нещо, аз толкова по-настървено се опитвам да го осъществя ;D Нямам покой, нямам мира, много усилия все, дали е от Луна в Овен или пък Марс в Лъв не знам! Затова и живота ми до тук е все преследване на нещо дето изглежда неосъществимо, ама накрая си заслужава чакането!
If you stay by my side
We can rule the world

*

Неактивен Марая

• 8015
  • ПРОСТО МАРАЯ!
« Отговор #6 -: Октомври 21, 2011, 06:19:55 pm »
Мерси Марая!

Колкото повече ми се отказва нещо, аз толкова по-настървено се опитвам да го осъществя ;D Нямам покой, нямам мира, много усилия все, дали е от Луна в Овен или пък Марс в Лъв не знам! Затова и живота ми до тук е все преследване на нещо дето изглежда неосъществимо, ама накрая си заслужава чакането!

Нищо не е по-добро от това да дочакаш...и да догониш мечтите си! ;D :-*

« Отговор #7 -: Октомври 21, 2011, 07:20:48 pm »
Става въпрос за смяна на гражданство и отказ от българско такова. България все още разрешава двойното гражданство, но  държавата в която аз ще кандидатствам за ново, не позволява това. Така или иначе нямам избор. Кандидатствам по параграф "Натурализация" , чийто основно изискване е да съм живяла постоянно в съответната страна 8 години, 5 от които да съм работила и плащала данъци и осигуровки. Така или иначе в БГ не съм работила нито един ден, не бих се замислила изобщо.

1. Наталната Луна ми е в 6ти, не виждам да е акцентирана от дирекции в момента.
2. Нателн Меркурий също ми е в 6ти, в съвпад с Луната, орбис 4 градуса. Предстои дирекционен Уран да да направи тригон към Меркурий, но чак лятото на 2012. Няма апликиращи важни тежки транзити към Меркурий за момента.
3. Подчертан Нептун означава в собствен дом или знак да бъде? Моят е във 2ри в Скорпион, най-аспектираната планета в картата ми. Иначе съуправлява 5ти. 12ти дом във Везни с Плутон вътре.

Може би не е подходящото време да предприема тази стъпка сега, или пък просто не е драснато да стане някога. Чудя се, понеже бях чела че душата избирала къде да се роди, по този начин не тръгвам ли срещу нейното желание. 4ти дом винаги ми е бил слабото място в негативен смисъл...
If you stay by my side
We can rule the world

*

Неактивен Divna

• 277
« Отговор #8 -: Октомври 21, 2011, 07:48:03 pm »
Може би не е подходящото време да предприема тази стъпка сега, или пък просто не е драснато да стане някога. Чудя се, понеже бях чела че душата избирала къде да се роди, по този начин не тръгвам ли срещу нейното желание. 4ти дом винаги ми е бил слабото място в негативен смисъл...

Няма такова нещо. Душата ти най-добре знае какво иска. Ако искаше да живееш в БГ нямаше да те накара да си помислиш за друга държава.

Поставяла ли си някъде във форума радикса си? Дай да му хвърлим един поглед ако желаеш.
Иначе, по мое мнение Луната ти може и да не е засегната от дирекции най вече, тъй като дълбоко в себе си ти вече не считаш родината си за своя, но пък милееш за друга, значи поне някой тежък транзит трябва да я докосва. В близките месеци нямаш ли някой аспект от Юпитер например или Сатурн към нат. Луна? И къде е прогресивната ти Луна? Най-добре е наистина да се види картата.

« Отговор #9 -: Октомври 21, 2011, 08:14:56 pm »
Благодаря ти за това пояснение Дивна!

Прогресивната Луна тъкмо влезе в 9ти в Рак и след няколко месеца ще направи съвпад с натален Юпитер. Пр Меркурий пък ще има съвпад с натална Венера, тр Сатурн ще ми мине през Асцендента и е в разходяща опозиция с натални Луна и Меркурий. Пр Луна ще има квадратура със СЛВ, а пр Слънце опозиция с Нептун.

Прикачам картата, за да погледнеш.
If you stay by my side
We can rule the world

*

Неактивен Antena

• 1189
« Отговор #10 -: Октомври 21, 2011, 08:40:53 pm »
Днес става една година откакто се прибрах в Родината след много години в чужбина :'( Всичките ми опити да се измъкна отново бяха неуспешни, уж тр Сатурн в 12ти е виновен, но достатъчно чаках да се размърда!!! Все ровя и търся начини да изчезна от тук!

Смятам да кандидатствам за друго гражданство, подготвям документи. Имах възможност да го направя преди години, но тогава не видях смисъл, защото България тъкмо влезе в ЕС. НО, как да знам, че ще ни наложат трудови ограничения, това е огромна пречка за мен!

Както и да е, къде точно да гледам в натала, дали имам индикации за смяна на гражданство? Кои домове да погледна като сигнификатори-9ти със сигурност, може би 10 ти и 12ти също? А от планетите Юпитер и Сатурн ли да гледам?

Това всв едно аз съм го написала .. ;) Същия случай, с изключение че не бих се отказала от българско гражданство никога, ще намеря друг начин, но това не. Но всеки си усеща кое е най-добре за него.
Имам познати с двойно гражданство и повечето от тях имат слънце в 12-ти дом в натала си.

*

Неактивен tanya

• 917
« Отговор #11 -: Октомври 21, 2011, 08:51:03 pm »
Да уточня, че при мен беше смяна на гражданство - получих българско. По дирекции възлите ми образуваха квадратура към Луната от 3-ти и 9-ти дом  ;)

*

Неактивен Divna

• 277
« Отговор #12 -: Октомври 21, 2011, 08:59:08 pm »
Има голяма вероятност пр. Луна да отключи важно събитие, стъпвайки на нат. Юпитер, такова като смяна на родина например, тъй като в момента е в дома на чужбина (9 дом) и е на трон по знак (в Рак). Съвпада, който й предстои с нат. Юпитер ми се струва доста благоприятен за твоя случай.  :) В радикса ти, Юпитер е мажорно неаспектиран, на трон по дом и му трябва само нещо да го отключи, за да стане като фурия  ;D , а какво по-хубаво от това, че по едно и също време ще бъде докоснат от пр. Луна (съвпад), тр. Юпитер (секстил), тр. Нептун (тригон), тр. Уран (квадрат). Опозицията, която е получавал от тр. Плутон вече е преминала. Плутон няма няма повече да стъпи на градусите на Юпитер. Така че една спънка вече е преминала.  :) Тр. Уран е в знака на наталната ти Луна. Тук и той ще побутне за предстоящата смяна.  ;)
Оста 3/9 ще ти се акцентира скоро много силно (Юпитер в 9ти и управител на 3ти дом).
Според мен имаш огромни шансове да ти се сбъдне догодина мечтата.  :)

Забелязала съм, че когато натална Луна е украсена от Плутон по някакъв начин било чрез напрегнат аспект, било в негов дом или знак много често личността е с двойно гражданство или със смяна на такова.  :)

« Отговор #13 -: Октомври 21, 2011, 09:10:18 pm »
Таня, благодря ти и на теб че се включи в дискусията :) Особено след като си сменила гражданство, интересно е, че има такъв човек във форума! И аз мислех, че може би възлите са показателни в този случай, всяка карта е различна, но все пак би трябвало да има някакви сходни показатели.

Антена, на теб ти пожелавам късмет и скорошно измъкване от тук! Мен тази година ме срина психически, освен това се чувствам в един своеобразен затвор. Смяната на гражданство е много крайна стъпка, но и така не може да продължава! Все навън ми се сбъдват мечтите и ми върви като по вода, тук загивам! Има нещо, което сякаш ме притиска и спира, дърпа ме надолу, никога не съм била щастлива тук, няма и да бъда сигурно. Good Luck ;)

Дивна, благодаря за времето което отдели да погледнеш и разчетеш картата ми! Звучи много обнадеждаващо :) Започвам да се моля на Юпитер, той ще ми донесе промяната! Ще пиша пак след няколко месеца, като има (или не) развитие  ;)
If you stay by my side
We can rule the world

*

Неактивен Antena

• 1189
« Отговор #14 -: Октомври 21, 2011, 09:18:52 pm »
Благодаря и good luck и от мен!
Аз съм убедена обаче, че рано или късно нещата се подреждат и то по най-добрия възможен начин.

А иначе прогресивна луна в 9-ти дом, и юпитер там някъде (говоря базирайки се на написаното от Дивна) според мен е много сигурна индикация за успех в това начинание..