През 2008г. , когато сатурн транзитираше през 4д. на голямата ми дъщеря, тя завъсрши средно образование и замина в чужбина, кандидатсва там, само да угоди на баща си, който изкарва прехраната ни там, като въобще не хранеше никакви надежди, че ще я приемат, при положение, че в седми клас не се класира в художествената гимназия в София... Приеха я- два поредни дни по 4 часа е рисувала една статуя с молив на лист 1х1м. - това е изпита за всички там, който е определящ за приема!
Тогава прогресивната луна е била в нейния 1-ви дом, в съвпад с наталния юпитер, транзитен СЛВ е правел съвпад с наталния в 9-ти дом, транзитен юпитер е правел съвпад с натални венера, нептун, сатурн в 8-ми дом
Юпитер е съуправител на нейния 10-ти дом и управител на 7-ми- тази година се сдоби със сериозен приятел испанец, след тригодишно неуспешно търсене в интернет на нашенец, а и нямаше време от много учене за излизане по срещи, а когато станаха гаджета прогресивна луна е била в 3д. точно до IC, СЛВ в 7-ми дом до DSC в тригон с натален, транзитен юпитер точен тригон с натален уран, транзитен марс съвпад с натална венера.
През 2003 и аз ходих за кратко на работа в чужбина, то тогава нали за по 3м. можеше да се излиза- тогава прогресивна луна е била в моя 1д. , транзитен СЛВ в девети, сатурн в края на 10-ти, а юпитер в 12д. близо до АСЦ- четох, че тази позиция на юпитер показва, че човек не може да се адаптира в чужбина по това време, а когато минава над АСЦ добавял килограми- точно това и се случи- напълнях за тези 3м. с цели шест килограма, които едва миналата година свалих, не се адаптирах там и се върнах (това, че децата ми бяха тук, а нямаше кой да ги гледа също оказа влияние

), а жената с която заминах си остана там , впоследствие изтегли своите дете, сестра, зет, майка, а тя си имаше собствен гаражен бизнес тук, с който горе-долу успяваше да се препитава