Здравей Гост

Транзит на Меркурий през кардиналните оси

• 15 Отговора
  • 4282 Прегледи
*

Неактивен Марая

• 8015
  • ПРОСТО МАРАЯ!
Какво бихте казали за транзита на хвъркатия през кардиналните оси на картата си?
Какво управлява в натала Ви и къде е ситуиран?

*

Неактивен kokolino

• 1019
Re: Транзит на Меркурий през кардиналните оси
« Отговор #1 -: Октомври 30, 2011, 09:50:24 am »
         Хмм, при мен Меркурий е много силна планета - в натала ми е на DC точно на трон, много силно аспектиран и управлява йерархически... бе диспозитор е по знак на всички планети се е получило  ;D  ;D

Ако проследя транзитите му през кардиналните оси последната година то мога да споделя следното :
       - преминаването през MC (21 - 22 ноември 2010-а) доведе до дългоочаквано професионално призвание и разширение на дивизията ми по хоризонтала  8);
       - когато мина точно през AC беше сега като поглеждам - 26 февруари - кошмарен емоционален ден, пълен нокаут, та направо едно такова разтрисане, че тръпки ме побиват само като си спомня бегло за този момент  :( ;
       - преминаването през IC - съвпад на 11 юни - положителни емоции, семейни истории на вилата, като цяло положителен период след няколко поредни тежки шамара  ;D
       - съвпад с DC на 14 - 15 септември - спомням си, че беше поизострен емоционален период, период на нови мисли, хиляди мисли - желание за силна комуникация по 1000 въпроса с много различни хора  :P

Като поглеждам ефемеридите виждам, че ще има ретро фаза на Меркурий в Стрелец, като първия му съвпад с MC-то ми ще е на 19 ноември - ще видим   :P  :)
« Последна редакция: Октомври 30, 2011, 10:07:37 am от kokolino »

*

Неактивен Fairy

• 1949
  • емоция :)
    • poznanie.net
« Отговор #2 -: Октомври 30, 2011, 10:10:05 am »
при мен прогресивния Меркурий скоро ще премине през ИС.. голям бързак е

*

Неактивен kokolino

• 1019
« Отговор #3 -: Октомври 30, 2011, 01:40:36 pm »

Току виж се понасъберат някакви известия около теб и семейното огнище  ::) А защо не и на някои букварчета да наблегнеш по-сериозно  ;D

*

Неактивен Fairy

• 1949
    • poznanie.net
« Отговор #4 -: Октомври 30, 2011, 02:31:57 pm »

Току виж се понасъберат някакви известия около теб и семейното огнище  ::) А защо не и на някои букварчета да наблегнеш по-сериозно  ;D

хехе нищо чудно ;), все пак там е Венерка и може промяна в статуса да има - де да знам може да се появи някоя лелея богатшка (хехе шегувам се), но наистина промяна в интереси, нови начин на възприемане на себе си, дето се казва дори и моралните ценности са малко по-различни. Сега направих справка, самият съвпад е бил миналата година, а до съвпада с Венера остава по-малко от година  ;) лошото е, че квадратира онези от асц.

*

Неактивен kokolino

• 1019
« Отговор #5 -: Октомври 30, 2011, 03:09:35 pm »

хехе нищо чудно ;), все пак там е Венерка и може промяна в статуса да има - де да знам може да се появи някоя лелея богатшка (хехе шегувам се), но наистина промяна в интереси, нови начин на възприемане на себе си, дето се казва дори и моралните ценности са малко по-различни. Сега направих справка, самият съвпад е бил миналата година, а до съвпада с Венера остава по-малко от година  ;) лошото е, че квадратира онези от асц.

Еее, ти сега за едни квадратчета към Плутон и Юпитер ли ще го правиш на въпрос  ;D  ;D

*

Неактивен Fairy

• 1949
    • poznanie.net
« Отговор #6 -: Октомври 30, 2011, 03:28:16 pm »
ами така де... ;D без квадратчета няма екшънче

« Отговор #7 -: Октомври 31, 2011, 11:12:49 am »
При мен Меркурий е У7, на трон...А съвсем скоро ще мине през АС и ще направи опозиция.
 :( Нещо с половинката ще е.. конфликт вероятно

*

Неактивен Asya

• 548
« Отговор #8 -: Октомври 31, 2011, 11:25:51 am »
На мен ми управлява 8-и и 11-и дом, във взаимна рецепия  е с Плутон и в секстил с Уран, част от стелиум в Скорпион, но не бих казала, че усещам много транзитите му, освен когато е ретрограден!:)  Тъй като е много бързо движеща се планета, а аз -  с мноого фиксинг в картата, докато се усетя какво се случва и реагирам, събтията вече са отминали. Виж, дъщеря ми, която е с Асц Близнаци и Луна в  Блицнаци, а Слънце във Везни,   много се влияе от транзиите му - както за положителните, така и за отрицателните неща, кокето носят със себе си.

*

Неактивен zuzi

• 145
« Отговор #9 -: Октомври 31, 2011, 11:53:36 am »
Меркурий при мен в натала се намира на 1*от АЦ в 1-ви, Везни. Управлява 9 и 11.При транзитите му не съм забелязала нещо значимо да се случило.Проследих преминаването му през осите тази година.На ДЦ имах много хубави,неочаквани емоции свързани с партньор,а на МЦ неприятни разправии в къщи. На АЦ, възврат,взех много важно решение свързано с работата ми,а на ИЦ е минал назабелязано.

*

Неактивен Марая

• 8015
  • ПРОСТО МАРАЯ!
« Отговор #10 -: Октомври 31, 2011, 02:37:52 pm »
В качеството си на управител на МЦ и ДСЦ...и управител на СЛВ - Меркурий е изключително важна планета в картата ми...
Всеки транзит на планетата през кардиналните оси индикира събития , а реализацията им често се осъществява по време на неговите фази ...

*

Неактивен Nova

• 304
« Отговор #11 -: Ноември 01, 2011, 10:34:02 am »
Меркурий управлява луната ми.Въпросът е леко в страни, но може ли някой да сподели, ако застане върху натален марс, би ли донесъл нещо добро???

*

Неактивен Antena

• 1189
« Отговор #12 -: Ноември 01, 2011, 10:47:07 am »
какво разбирате под добро?

освен това този транзит е за ден два, ако няма нещо значимо друго, едва ли дори ще го забележите...

*

Неактивен Nova

• 304
« Отговор #13 -: Ноември 01, 2011, 10:53:50 am »
Точно защото го свързвам с определено събитие, някъде съм чела, че би могло да доведе до негативни емоции, които в дадената ситуация не са желателни...От друга страна, понякога общите тълкувания не са тъждествени с конкретните лични преживявания, затова просто ме интересува мнение, ако някой има наблюдения

*

Неактивен Antena

• 1189
« Отговор #14 -: Ноември 01, 2011, 11:08:51 am »
може би някой ретрограден меркурий би могъл да се свърже с нещо такова, но според мен иначе едва ли..
и понеже стана сума за транзитен меркурий, той заедно с венера днес и утре транзитират през МЦ то ми, а там по прогресии са също меркурий и слънце.
мекрурий в картата ми управлява луна, венера, меркурий :)
няма нищо по- особено, просто един хубав слънчев ден, което е прекрасно! :)