Здравей Гост

Подкрепете я! Счетоводителите не са еничари на службите

• 18 Отговора
  • 4027 Прегледи
*

Неактивен Deter

• 201
 Това ми напомня, едно уж отминало време  >:(

*

Неактивен kokolino

• 1019
         Без коментар съм на този етап просто по темата  :41:  :(  :(

*

Неактивен milla_m

• 1060
 Какво мислите за тази карта >:( :o Няма точен час.  :( Ако някой има желание  -можем ли да търсим големи успехи в нея.?
СМИРЕНИЕТО Е ЕДИНСТВЕНОТО НЕЩО, КОЕТО ДЯВОЛЪТ НЕ МОЖЕ ДА ИМИТИРА.

*

Неактивен milla_m

• 1060
"
 RE: Вътрешни правила за контрол изпиране на пари-ВАЖНО Баба Куна   11.10.2011 21:47 Чл.15. Задължително се прилагат разширени мерки по отношение на клиенти, които заемат или са заемали висша държавна длъжност в Република България или в чужда държава, както и по отношение на клиенти, които са свързани с тях лица.

Чл.16.(1)Клиенти по смисъла на чл.15 са потенциални клиенти,
съществуващи клиенти и действителни собственици на клиент -
юридическо лице, които са:
1. държавни глави, ръководители на правителства, министри и заместник- министри;
2. членове на парламенти;
…..

Чл.17. Разширените мерки по отношение на клиенти могат да бъдат:
1. извършване на посещения на посочения от клиента адрес;
…………..
7. проверка на дейността на клиента, включително чрез посещение на негови производствени или административни помещения или…..

Тъй… ще следя Президента, ще следя бат Бойко, кака Цецка и всичките им производни- бивши и настоящи, обаче не ми е ясно как ще става посещението по адреса на клиента? С адресна карта, с домова книга ли? Също така не ми стана много ясно и как да осъществя проверката на дейността на Президента.. например в неговото административно помещение? Изправям се на портата на Президентството и казвам: да ме прощавате, ама тук ми се налага да проведа едни разширени мерки по повод на изпиране на пари… я бързо едно извлечение за актуалното състояние на Президента… я ако обичате всички банкови сметки.. я давайте сега и свързаните лица, ако може родословното дърво, ще е чудесно…я сега тук Президента да удари един палец, че ще ми трябват и дактилоскопически данни.. я на Президеншата сега всички ценности по опис…кръв и урина ще искаме ли?  RE: Вътрешни правила за контрол изпиране на пари-ВАЖНО Баба Куна   11.10.2011 22:03 А това направи ли ви впечатление. По скоро т 2.
Освен вътрешните правила други необходими документи са:
1. Придружително писмо, в което лицето се е самоопределя като задължено лице по ЗМИП.
2. Удостоверение за актуално състояние на задълженото лице/удостоверение от Търговския регистър.
3. Документ, удостоверяващ приемането на вътрешните правила от компетентен орган.
4. Всички неоригинални документи трябва да бъдат заверени с текст "Вярно с оригинала", съответен подпис на представителя и печат на задълженото лице.

Което е в абсолютен разрез със ЗТР
Чл. 23. (4) (Доп. - ДВ, бр. 50 от 2008 г., в сила от 30.05.2008 г.) Ако е посочен ЕИК, съдът, държавните органи, органите на местното самоуправление и местната администрация и лицата, на които е възложено упражняването на публична функция, организации, предоставящи обществени услуги, включително банките нямат право да изискват доказването на обстоятелства, вписани в търговския регистър, и представянето на актове, обявени в търговския регистър.
И от там и глобите:
Чл. 40. (5) За нарушение на чл. 23, ал. 4 виновните длъжностни лица се наказват с глоба от 100 до 500 лв. "

;D ;D ;D ;D ;D ;D ;D ;D ;D ;D ;D

Абе като  съчиняват закони не ги  ли гледат предишните съчинени ::) ::)
Да не говорим, че там пък трябва да ги знаят и на сън да ги бутнеш.

:haha:  :haha: лека нощ- от едно лице по чл.16(1), действителен собственик на клиент.Чудя се само как да се самоопределя като агент без прикритие или с прикритие . Може би някакви лични предпазни средства да си набавя

http://www.gli.government.bg/ с цел защита от клиентите .:haha: Че ще им обяснявам как съм им собственик.
СМИРЕНИЕТО Е ЕДИНСТВЕНОТО НЕЩО, КОЕТО ДЯВОЛЪТ НЕ МОЖЕ ДА ИМИТИРА.