Та в този ред ми се иска да поговорим и проследим управителя на 5-ти дом...знак и дом в който е ситуиран и аспекти които прави...
Можем ли да се върнем в годините назад и да си спомним какво се е случвало при транзит на Уран , Нептун и Плутон към него? Дааа...,забравих и Сатурн... 
У5 ми е Марс, в хороскопа е в съвпад с ІС в Риби, участва в голям воден тригон с Луна и Уран, няма напрегнати аспекти.

При ингрес на Сатурн в Риби емигрирах, отворих нова страница в живота си.
По време на точния съвпад на Сатурн с Марс приключи една от първите ми връзки.
Когато Плутон правеше квадратура към Марс, почина дядо ми по майчина линия.
По време на същата квадратура започнах да тренирам бойни изкуства (при все това, че винаги съм била скарана със спорта). Имаше и поредица от краткотрайни авантюри, но в цялата тая плява едно зърно не намерих.

След ингреса на Уран в Риби започна връзката с бившия, беше "отворен" тип връзка, най-силно беше застъпен приятелският елемент в нея. Тогава имаше и смяна на дом - в рамките на транзита се преместих два пъти в две различни жилища, в другия край на града. През цялото това време атмосферата вкъщи беше нажежена, майка ми караше втори пубертет, но то си е така по принцип независимо какви транзити има към ІС.
Сега транзитният Плутон прави секстил с нат. Марс и опозиция с нат. Луна, усещам само опозицията. Няма събития, които да засягат лично мен, но има промени в дома, т.е. в най-скоро време предстоят такива, наложителни са. Мисля да се изнасям на друго място.