Здравей Гост

na kusmetliiskiya tranzit koito ste vigdali...

• 46 Отговора
  • 9449 Прегледи
*

Lillie

• 30532
« Отговор #20 -: Декември 06, 2006, 04:52:19 pm »
Ами знам ли... мисля, че не съм тук да говоря за себе си, а и нали ти си питащият в случая? Пък и за себе си мога ли да бъда достатъчно обективна? :rolleyes:  B)

Да започнем например с това, че венерите в двете карти са с различен статус... позицията на лунните възли също предполага опитности в различни сфери, при мен хипотетично може да се приеме и за  "приключване на минала опитност"... всеки, стъпил в този свят,  има 'задачки' за довършване/изчистване  :huh:

Не спирай да ме срещаш
в миг безвремие.
Аз любя се със огъня.
Неспирно.
И разпилявам пепелта си
с ветровете.

« Отговор #21 -: Декември 06, 2006, 04:58:24 pm »
Ами аз така от учтивост, все пак не много коректно да говорим само за моята карта.   :huh:
Имаш ли версия за точния съвпад на Пл с Сев, В ?

Не ставало дума, но аз съм момче нали знаеш?
Има значение в интерпретацията все пак.

*

Lillie

• 30532
« Отговор #22 -: Декември 06, 2006, 05:07:16 pm »
Мерси, че най-сетне се идентифицира, но вече се досетих  B)

Това, че си момче, не прави обаче Венера в радикса ти по-слаба, добре че Слънцето и Марс не са в "сянка"  :lol:  :D  :lol:

Не спирай да ме срещаш
в миг безвремие.
Аз любя се със огъня.
Неспирно.
И разпилявам пепелта си
с ветровете.

« Отговор #23 -: Декември 06, 2006, 05:10:25 pm »
Изкаш да кажеш че щях да бъда много женствен ако бяха в сянка ли?  :o  :lol:  :rolleyes:

ами сега като не са, какъв съм?
разгледай ми галериятат в фотофорума да добиеш и друга представа

*

Lillie

• 30532
« Отговор #24 -: Декември 06, 2006, 05:39:11 pm »
Планета в близък допир с Асц е енергия, с която ни е най-лесно, така да се каже, да се идентифицираме, тя не е просто "маска" или "роля" - някак си ни идва 'отвътре' спонтанно и живо да изразяваме характеристиките на тази планета.
Сещам се, някъде бях чела, че "ролята" ни в света е по Медиум Цели - знак, планета-владетел + /евентуално/ планети в 10 дом.

В езотеричната астрология кръстът на хороскопа, формиран от четиритте най-важни точки - Асц/Дсц и МЦ/ИЦ, се представя символично като "келтски кръст":
- Асцендентът е нашето съзнателно - Conscious - навлизане в Материята, въплъщаване, непосредствено/субективно изживяване, интеракция;
- Десцендентът е несъзнателно - Unconscious - той ни свързва с всичко "отвън" и "отсреща";
- Медиум Цели е т.нар. свръхсъзнателно (Висш Аз) - Superconscious - натам е устремен Духът;
- Имум Цели е подсъзнателно - Subconscious - това са сили и енергии "вградени дълбоко в нас" и "извиращи от Душата" или, образно казано, това е вътрешният ни свят, "пещерата, където е скрито съкровището".

* * *

Да разгледаме сега и галерията, щом казваш, че има какво да се види...   :rolleyes:  :)
« Последна редакция: Декември 06, 2006, 08:20:20 pm от Lillie »
Не спирай да ме срещаш
в миг безвремие.
Аз любя се със огъня.
Неспирно.
И разпилявам пепелта си
с ветровете.

« Отговор #25 -: Декември 07, 2006, 11:01:52 am »
A когато кармичния възел се допира до асце,  какво става тогава?
  Най лесно се изразява кармата ли?

*

Lillie

• 30532
« Отговор #26 -: Декември 07, 2006, 11:20:49 am »
Цитат
A когато кармичния възел се допира до асце,  какво става тогава?
Много питаш ти, а не се чувствам достатъчно компетентна да отговоря на всичките ти въпроси  :unsure:

Помощ, колеги, помоооооооооооощ!  :D

Ако наистина толкова държиш да получиш повече инфо за въпросния аспект в картата си, потърси темата за "Северен възел в съвпад с Асц" из архива на форума. Сещам се, че наскоро имаше такава тук...

:)

Не спирай да ме срещаш
в миг безвремие.
Аз любя се със огъня.
Неспирно.
И разпилявам пепелта си
с ветровете.

« Отговор #27 -: Декември 07, 2006, 11:26:09 am »
ми нали знаеш че луничката ми е любопитна, в компания с задълбочения меркурий

да видях я темата ,  там пишеше нещо от рода бърза карма,  и ако допуснем че е така, как ще го комбинираме с венера и плутон?

*

АН

« Отговор #28 -: Декември 07, 2006, 11:27:49 am »
Цитат
помоооооооооооощ!  :D

за какво ти е помощ - човек може да иска просто да си поговори с теб :D

Разсъждавай си на воля и остави какво сме казвали преди, по друг повод, или какво пише в книжките :D

Разговорът е почти творчески процес :D  

*

Lillie

• 30532
« Отговор #29 -: Декември 07, 2006, 01:38:45 pm »
Цитат
A когато кармичния възел се допира до асце,  какво става тогава?
Мисля, че в такъв случай би трябвало Асцендентът, като въплъщение на субективна опитност, да спомага развитието и интеграцията характеристиките на СЛВ.
Ключовите думи за Венера/Плутон са "дълбочина" и "пристраст(е)ност",  съвпадът със СЛВ във Везни манифестира нуждата от баланс и повече обективност. А предвид това, че съвпадът на планетите с възела се намира върху Асц, се предполага и доста субективно изживяване на Венера/Плутон и силна връзка с техните енергии. И понеже възлите са едно свързано цяло, енергията ще действа двупосочно - в посока от Асц към Дсц и от Дсц към Асц, като и в двете сфери има стремеж към доказване, което от своя страна прави партньорските връзки и отношения особено значими, защото те са "огледало" на Аза.

Асцендентът е субективното изживяване на духа, въплътен в материята. Слънцето вдъхва живот на Духа и осмисля битието ни, Луната е връзката с Душата. Слънцето е "тук и сега" и, включено в триада с Луната и Асц, представлява нашето уникално его-усещане за "аз съм".
Кръстът на хороскопа в съчетание с Лунните възли е ориентирът, Слънцето е фокусът. Луната отразява, запазва и съхранява, тя е нашето "себеусещане", а Сатурн е "корективът", който определя и пази границите на Егото, защото Азът не признава никакви граници...

Не спирай да ме срещаш
в миг безвремие.
Аз любя се със огъня.
Неспирно.
И разпилявам пепелта си
с ветровете.

« Отговор #30 -: Декември 07, 2006, 01:43:30 pm »
Тоест?

*

Lillie

• 30532
« Отговор #31 -: Декември 07, 2006, 01:48:24 pm »
"Тоест" какво?  :rolleyes: Друго обяснение не мога да ти дам, изчакай някоя от по-знаещите съфорумнички да се включи  :huh:  :)

Не спирай да ме срещаш
в миг безвремие.
Аз любя се със огъня.
Неспирно.
И разпилявам пепелта си
с ветровете.

« Отговор #32 -: Декември 07, 2006, 02:07:09 pm »
Ами често се случва да се дават абстрактни обяснения, това значи тоова, онова друго и тн.  а конкретния случай остава неразрешен.  Въпроса е да се направи синтез и да се установи, какво всъщност означава дадена позиция а не да се изброяват стандартните постулати от литературата.  Добра проверка за това е да се обясни нещо без да се използват астрологични термини,  аз така получавам обртана връзка за себе си, и направо се побърквам понякога. Особено ако говориш с човек лаик.
   Примерно въпроса тука е, какво в важно за човека в този  живот? С какви настройки идва и какви изпитания ще има на базата на този характер, как ще го насочи кармата, какво ще трансформира?  

Много съм ти благодарен за отзивчивостта.   :rolleyes: , ти много се стараеш, изобщо не съм очаквал такова включване.
    Може да се видим да те почерпя. Може да си някъде наблизо, аз съм район тракия а ти?

*

Lillie

• 30532
« Отговор #33 -: Декември 07, 2006, 02:25:19 pm »
Цитат

Примерно въпроса тука е, какво в важно за човека в този  живот? С какви настройки идва и какви изпитания ще има на базата на този характер, как ще го насочи кармата, какво ще трансформира?  

Мхмм... тук да вметна една кратка забележчица, че понятието "карма" може да бъде доста разтегливо и да се злоупотребява с него. "Карма", "трансформация", "проработка", "ниво" - все модерни напоследък думички... а някой задавал ли си е въпроса какъв смисъл носят?

Както казах вече, "настройката" се вижда след цялостен синтез на наталната карта и акцентите в нея - не само в статика, а и в динамика. В случаите, когато се пита за абстрактни констелации, нещата добиват теоретична насоченост.

B)

Не спирай да ме срещаш
в миг безвремие.
Аз любя се със огъня.
Неспирно.
И разпилявам пепелта си
с ветровете.

*

Lillie

• 30532
« Отговор #34 -: Декември 07, 2006, 02:57:46 pm »
Ако наистина държиш да получиш конкретен отговор на конкретен въпрос - например за това "какво е важно за човека в този живот?", се налага факторите да бъдат обобщени и синтезирани в едно свързано цяло, което не е никак лесно.

И смея да твърдя, че предизвикателствата в живота ти най-вероятно ще са свързани  с начина, по който се самоутвърждаваш и презентираш своята индивидуалност и уникалност. Същото в не по-малка степен важи и в партньорската сфера.

:)

Не спирай да ме срещаш
в миг безвремие.
Аз любя се със огъня.
Неспирно.
И разпилявам пепелта си
с ветровете.

« Отговор #35 -: Декември 07, 2006, 03:13:01 pm »
започнахме от невинната калинка и докъде стигнахме,  :D  

« Отговор #36 -: Декември 07, 2006, 03:15:10 pm »
сънчо и уран за ръчичка в 1 дом е ексцентричност нали?

*

Lillie

• 30532
« Отговор #37 -: Декември 07, 2006, 03:16:46 pm »
То оттам се започва... а и все пак тя е едно "невинно изключение" извън преобладаващата тематика на снимките в галерията   :lol:  :D  :lol:

Не спирай да ме срещаш
в миг безвремие.
Аз любя се със огъня.
Неспирно.
И разпилявам пепелта си
с ветровете.

« Отговор #38 -: Декември 07, 2006, 03:26:08 pm »
:o  :)  :)
ти си ги видяла в все пак,  

как може уран и слънчо да са невинни,     ако не бха те сигурна щях да снимам цветенца и кученца, и разни такива бозички ( не че не съм снимал и такива неща)  :rolleyes:  

*

Lillie

• 30532
« Отговор #39 -: Декември 07, 2006, 03:30:11 pm »
Луна/Нептун може и да искат да снимат цветенца, горички, пчелички, дъгички, морски гледки, изгреви и залези... но Венера/Плутон и разни там скорпи планетки имат други "приоритети"  :D  ;)  :D

Не спирай да ме срещаш
в миг безвремие.
Аз любя се със огъня.
Неспирно.
И разпилявам пепелта си
с ветровете.