Здравей Гост

"Говорилня"

• 6108 Отговора
  • 851147 Прегледи
*

Londa

• **
  • 561
Re: "Говорилня"
« Отговор #640 -: Февруари 11, 2009, 10:30:11 am »
Може и да е глупаво ,но обикновено се водя от интуицията относно отношенията си към хората.И не я харесвам Алена, просто вътрешно усещане.
Определено бих отишла при друг астролог, ако ми се наложи.Има нещо изкуствено в нея..... :-\

*

Skarlet

« Отговор #641 -: Февруари 11, 2009, 11:55:27 am »
Може и да е глупаво ,но обикновено се водя от интуицията относно отношенията си към хората.И не я харесвам Алена, просто вътрешно усещане.
Определено бих отишла при друг астролог, ако ми се наложи.Има нещо изкуствено в нея..... :-\

Всеки има право да харесва или нехаресва някого,но на нас,които искаме да израстваме духовно чрез астрологията,не би трябвало да е присъщо липсата на етика.Всеки избира сам астролога,на когото да се довери.Това е много интимен момент.И за да достигнем духовността и еволюционното ниво,към което се стремим,основната ни цел/поне по мое мнение/ трябва да е да погледнем първо вътре в себе си,да променим себе си.
 Ако има членове на БАА във форума,ще бъда благодарна,ако споделят дали има изработен вече Етичен кодекс на астролозите в България?Защото потърсих в Гугъл-а и установих,че няма.Толкова ли не се намери кой да го напише? Докато няма установени норми и правила на поведение,етиката ще бъде на заден план и уважение към астрологията и астролозите в България няма да има.

*

Londa

• **
  • 561
« Отговор #642 -: Февруари 11, 2009, 12:54:53 pm »
Skarlet,
Аз исках само да дам мнение за Алена, а относно разглеждането на хороскопа й, по тази логика не би трябвало да  се разглеждат хороскопите и на други известни астролози.

*

Lillie

• 30532
« Отговор #643 -: Февруари 11, 2009, 01:00:16 pm »
Пълен астрологично -кармичен хороскоп - 1430.00 лв :o
пълен астрологичен-820.00лв

Като има будали да плащат, нека плащат!
Всеки клиент заслужава астролога си.
Познавам много добри астролози, професионалисти с доста скромни тарифи.
Познавам аматьори с трицифрени тарифи.
Въпрос на свободен избор е както да определиш цената на услугите си, така и да избереш астролога, към който да се обърнеш.
Не винаги високата цена гарантира по-високо качество. Не визирам никой астролог конкретно, говоря принципно.
Повече не смятам да коментирам.
Не спирай да ме срещаш
в миг безвремие.
Аз любя се със огъня.
Неспирно.
И разпилявам пепелта си
с ветровете.

*

Skarlet

« Отговор #644 -: Февруари 11, 2009, 01:05:43 pm »
Skarlet,
Аз исках само да дам мнение за Алена, а относно разглеждането на хороскопа й, по тази логика не би трябвало да  се разглеждат хороскопите и на други известни астролози.

Защо се защитаваш?Нищо не си направила толкова.Казах,че всеки си има предпочитания или не към някой астролог.Имах предвид това,че не е хубаво да разглеждаме хороскопи на астролозите,а още по-малко да даваме някакви оценки.Аз се свързах с моя позната от БАА и тя ми каза,че Кодекса е изработен и е одобрен.Не разбрах дали е гласуван и влязъл в сила,но ето го,четете сами:
http://bulastro.com/index.php?option=com_content&task=view&id=123&Itemid=176

Имам молба към админа и модератора на форума-ако сте съгласни с мен,моля да изтриете картата на госпожа Тилкова от форума,както и някои от последвалите постове с тълкуване на картата й.Нека бъдем етични.Представете си,че някой от вас е Тя и някой качи картата във форум и започне да човърка живота ви.Е,как някой ще има доверие после в астролозите и астрологията.Моля ви,после изтрийте и това мое мнение и ако сте съгласни,ще си говорим за други неща от там,докъдето бяхме стигнали преди качването на картата.  :)

*

Lillie

• 30532
« Отговор #645 -: Февруари 11, 2009, 01:10:41 pm »
Ако има членове на БАА във форума,ще бъда благодарна,ако споделят дали има изработен вече Етичен кодекс на астролозите в България?Защото потърсих в Гугъл-а и установих,че няма.Толкова ли не се намери кой да го напише?

Доколкото знам, тук такива няма или доскоро не е имало...
Написването на Етичния кодекс не гарантира спазването му, включително и от написалите го.
Не спирай да ме срещаш
в миг безвремие.
Аз любя се със огъня.
Неспирно.
И разпилявам пепелта си
с ветровете.

« Отговор #646 -: Февруари 11, 2009, 02:34:07 pm »
Skarlet, при положение ,че има публикувана нейната натална карта в книга ,а и тя е публична личност ,не виждам какъв е проблема ???.
Друг е въпроса ,че първо съм склонен да си видя и оплюя (меду другото го направих в темата как да си тълкуваме сами хороскопа )собствените трески за дялане.
Написал съм с подробности ,защо от мен астролог няма да излезе.
След това съм навлязъл само в сферата какъв астролог е според звездната и карта ,а едно познаване на картата на астролога е от полза за всеки ,който решава да си прави хороскоп.
Наталната карта на всеки един астролог е личната диплома за неговите качества и дадености.
Картата и не лишена от достойнства и може да се наблегне на тях ,а от това по-голяма защита в нейна полза няма.

*

Синухе

• 4978
  • Chance favors the prepared mind
« Отговор #647 -: Февруари 11, 2009, 02:40:08 pm »
Астролозите са хора като всички останали и забележката на Лонда е правилна-по тази логика не трябва да гледаме както картите на други известни астролози(известни в цял свят),така и на известни личности по принцип,била тя президента на Щатите или любима певица!  8)

Скарлет астролозите не могат да се скрият от световното информационно поле,нито им е необходимо-в крайна сметка всички сме души на този свят,живеем под общи духовни (не социални)закони,да се ограничава една група от хора за които нещо не било хубаво според професията им,говори за прекален акцент върху личността като цяло-ти си в своето право да мислиш всякак си,но аз не съм съгласен с подобно виждане.Не виждам нищо неетично в това да разглеждаш картата на някой,още повече когато този човек е астролог .Ние не сме питали за позволение за хилядите карти на личности с които не сме били в пряк контакт,но въпреки това сме ги разгледали,а и не е необходимо след като това разглеждане е имала всякаква друга цел,но не и да се повлияе на самата личност по някакъв начин чрез анализа на информацията от картата и.На мен по интуиция и по реален поглед Алена също не ми е симпатична,но това не означава,че нямам право да и погледна и хороскопа за да обогатя виждането си за нея ,но независимо какво е нивото и на астролог,характера и т.н. имам елементарно уважение към всеки астролог.След като тази личност е избрала астрологията за своя професия-тарифите и макар да изглеждат високи обаче според общия случай за Б-я,както и Скарлет каза-тя си е в правото да определя цената на труда си;хора които се занимават с далеч не толкова сложна наука и отговорна професия,дори сред свободните може да имат много по-високи хонорари, а обикновено заплащането на един труд се определя комплексно от неговото ниво на сложност и търсене,макар това не винаги да е така.Лично аз съм срещал ясновидец в Русия на който тарифата само за една консултация е 3000 долара,но дори и това не ме учудва-така както на един художник една мацаница може да струва милиони(говоря и за съвременници),въпроса не е в това да сравняваш своя труд с този на други както и в различни области,а на колко определяш точно своя си-така както една маркова тениска може да струва 300лв/която е едно парче плат с надпис/,винаги ще се намери кой да си я купи-Lillie е права в това отношение,до колко са будали вече зависи от много фактори  ;D

Във форума не се трие нищо/освен спама/-и какъв е смисъла да се трие нещо след като е част от реалността- и да го затриеш за да ти пасне на идеалната картинка според твоите ценности,това не променя факта,че има хора с различно от твоето отношение и виждане,за това е форум,всеки да изказва и да споделя своето виждане. :)

« Отговор #648 -: Февруари 11, 2009, 02:48:54 pm »
Да допълня и още нещо .
Подчертал съм ,че авторитетът и като астролог винаги ще е поставян на съмнение,което го има залегнало в наталната и карта . При нея доказването и като професионалист се дължи на дълга,продължителна и упорита работа.

*

Skarlet

« Отговор #649 -: Февруари 11, 2009, 03:09:09 pm »
Не ме разбирайте погрешно,моля ви.Нито мък моето мнение е меродавно.Просто интуитивно усетих,че разговора може да поеме в друга насока и затова споменах,че е неетично.Пък и никой не е длъжен да се съобразява с моето мнение.Разбира се,че всеки има право на различно от моето.Може и да сте прави за разглеждането на картите на публични личности,но за миг си помислих,че на никой няма да му бъде приятно да му се тълкува хороскопа в публичното пространство.Нищо повече.Съжалявам,че имам различно мнение от вашето и се извинявам,ако съм засегнала някого.

*

Lillie

• 30532
« Отговор #650 -: Февруари 11, 2009, 03:09:20 pm »
Няма нищо "неетично" да се разгледа хороскопът на медиен астролог, стига да не се прекрачват определени граници. Въпросът с професионалната етика става актуален там, където се нарушава личното пространство на астролога, т.е. започва едно трескаво търсене на психологически комплекси, уязвими места и ровичкане в частния му живот.
Всеки клиент има право да познава хороскопа на астролога си, нека не забравяме това! Друг е въпросът, че не всеки клиент разбира от астрология, за да направи някои предположения за личността отсреща. Няма нищо неетично да се потърсят факторите, определящи интереса на астролога към реализация в дадена сфера. Неетично е да се вадят напоказ долните гащи на астролога!
С какво е по-различна г-жа Тилкова от Дейн Ръдиар, Дона Кънингам, Уилям Лилли, Ибн Езра или друг астролог по призвание, чиито карти могат да се намерят свободно в нета и неведнъж са били публично обсъждани? Хороскопът на Елена Блаватска също е бил обсъждан в този форум и не само тук. Някой сети ли се за етиката тогава? Или щом човекът не е измежду живите, вече може?
Надявам се мнението ми да не ви прозвучи конфликтно, целта ми е далеч по-различна. С двете си ръце съм "за" професионалната етика, но не в толкова изопачен вид.

Не спирай да ме срещаш
в миг безвремие.
Аз любя се със огъня.
Неспирно.
И разпилявам пепелта си
с ветровете.

*

Londa

• **
  • 561
« Отговор #651 -: Февруари 11, 2009, 03:38:49 pm »
Skarlet,

Защо се защитаваш?Нищо не си направила толкова.Казах,че всеки си има предпочитания или не към някой астролог.Имах предвид това,че не е хубаво да разглеждаме хороскопи на астролозите,а още по-малко да даваме някакви оценки.Аз се свързах с моя позната от БАА и тя ми каза,че Кодекса е изработен и е одобрен.Не разбрах дали е гласуван и влязъл в сила,но ето го,четете сами:
http://bulastro.com/index.php?option=com_content&task=view&id=123&Itemid=176

Имам молба към админа и модератора на форума-ако сте съгласни с мен,моля да изтриете картата на госпожа Тилкова от форума,както и някои от последвалите постове с тълкуване на картата й.Нека бъдем етични.Представете си,че някой от вас е Тя и някой качи картата във форум и започне да човърка живота ви.Е,как някой ще има доверие после в астролозите и астрологията.Моля ви,после изтрийте и това мое мнение и ако сте съгласни,ще си говорим за други неща от там,докъдето бяхме стигнали преди качването на картата.  :)
Изразих мнение!Няма да се повтарям, мисля че Лили и Синухе вече са го казали . :)

*

Kaya

• 2893
« Отговор #652 -: Февруари 11, 2009, 03:41:37 pm »

С какво е по-различна г-жа Тилкова от Дейн Ръдиар, Дона Кънингам, Уилям Лилли, Ибн Езра или друг астролог по призвание, чиито карти могат да се намерят свободно в нета и неведнъж са били публично обсъждани? Хороскопът на Елена Блаватска също е бил обсъждан в този форум и не само тук. Някой сети ли се за етиката тогава? Или щом човекът не е измежду живите, вече може?
или на друг  човек от форума, който е споделили личните си данни:) В така повдигнатата тема аз лично бих се заинтересувла от  картата на астролога, който ще посетя, защото  бих искала да знам дали ще се "разберем" той-  какво аз искам да знам и аз-това, което ще ми каже

и в този контекст- не съм фен на г-жа Тилкова и за първи път виждам хороскопа й  и смятам,че медийната й популярност и добра кариера са подчертани :)

Надявам се вселената да помага и на моите другарчета. Ще ги чакам.

*

Lillie

• 30532
« Отговор #653 -: Февруари 11, 2009, 03:50:03 pm »
Между другото, мои познати астролози, които работят професионално, неведнъж са споделяли с мен, че избират клиентите си. По същия начин, по който клиентът интуитивно се насочва към необходимия му астролог, т.е. онзи, който би му бил най-полезен на даден етап. Един и същи астролог може да окаже помощ на един клиент и същевременно да навреди (макар и непреднамерено) на друг. Разбира се, винаги е имало и ще има астролози, които избират клиентите си според това кой колко плаща, т.е. казано с други думи не ги подбират въобще.
Не спирай да ме срещаш
в миг безвремие.
Аз любя се със огъня.
Неспирно.
И разпилявам пепелта си
с ветровете.

*

Синухе

• 4978
« Отговор #654 -: Февруари 11, 2009, 04:24:18 pm »
Между другото, мои познати астролози, които работят професионално, неведнъж са споделяли с мен, че избират клиентите си.

Като изключа началния си период когато бях широко достъпен(при транзитен Сатурн в 10 дом и прогресивна Луна в Риби 7 дом),с течение на времето (Сатурн през 11 и 12 дом и прогр Луна в Овен,Телец,Близнаци)това го промених и горния цитат важи и за мен.Явно е характерно за повечето астролози.Не съжалявам за нищо,разбирам че всяка енергия и модел са актуални за определени периоди,но това което беше характерно за мен по време на прогр Луна в Риби,просто сега ми се вижда абсурдно чак!(в смисъл изцяло да се отдадеш на чуждите проблеми и то за цели 2 години в които от сутрин до вечер без почивка да се занимаваш само с това).Въпреки всичко знам и вярвам,че с редки изключения(когато човек се води от любопитство или е закаран против волята си),всеки независимо дали става въпрос за астрология или друго, попада точно там където за момента това му е необходимо.В тази насока всеки един астролог или друг със спецификата си може да бъде много полезен именно и чрез самата си личност,за това няма и лоши модели( в смисъл в картата на специалиста)- има такива които са просто по-добри за едно и не до там за друго. :)

« Отговор #655 -: Февруари 11, 2009, 04:32:24 pm »
Апропо само да вметна ,че въпросният кодекс май не се отнася за мен ;D
Цитат
Професионален Астролог - Към момента на създаване на този Етичен кодекс в България вече съществува дефиниция на тази професия, според Националната класификация на професиите. Според този Етичен Кодекс за Астролог се счита: лице, което притежава необходими и достатъчни знания и умения за провеждане на астрологична практика, като за това може да получава финансово възнаграждение (хонорар).

*

Синухе

• 4978
« Отговор #656 -: Февруари 11, 2009, 04:41:14 pm »
Ха ха,Зъболекар-между може и трябва има разлика все пак  ;D

А пък по отношение на организации,кодекси и т.н.-който има нужда от тях да си ги ползва  ;) ;D

*

Lillie

• 30532
« Отговор #657 -: Февруари 11, 2009, 04:41:58 pm »
Позовавайки се на цитираното по-горе, всеки може да стигне до заключението, че професионалният астролог се отличава от друг практикуващ астролог само с това, че получава заплащане за предоставената услуга. Докато все още много хора подхождат с погрешното разбиране, че практикуващият непрофесионално (безвъзмездно) астролог е аматьор за разлика от колегите на платена практика. Лично за мен единствената разлика е в заплащането и в определянето на неговия размер. Но, както вече казах, високата тарифа за астрологични услуги не превръща автоматично аматьора в професионалист. И, vice versa, не всеки практикуващ "евтино", т.е. срещу скромно заплащане астролог е аматьор.
Не спирай да ме срещаш
в миг безвремие.
Аз любя се със огъня.
Неспирно.
И разпилявам пепелта си
с ветровете.

*

Синухе

• 4978
« Отговор #658 -: Февруари 11, 2009, 04:44:11 pm »
И малко дзен - безплатният обяд също храни !  ;)

*

Lillie

• 30532
« Отговор #659 -: Февруари 11, 2009, 05:02:09 pm »
Абе малко съм скептична спрямо "безплатния" обяд.  :-[
Всяка астрологична намеса има своите последствия. Да не говорим за това какво енергийно натоварване е това за астролога. Не винаги успяваш да се настроиш на "честотата" на клиента.
Не спирай да ме срещаш
в миг безвремие.
Аз любя се със огъня.
Неспирно.
И разпилявам пепелта си
с ветровете.