Здравей Гост

"Говорилня"

• 6108 Отговора
  • 846922 Прегледи
*

Lillie

• 30532
"Говорилня"
« -: Декември 10, 2006, 12:23:05 pm »
Кой каквото има да казва и споделя, да заповяда тук  :P  :D

АН, извинявай  за тази абстрактна 'неастрологична' тема :rolleyes: да приемем, че сме повлияни от мунданния стелиум в Стрелец  :lol:

Не спирай да ме срещаш
в миг безвремие.
Аз любя се със огъня.
Неспирно.
И разпилявам пепелта си
с ветровете.

"Говорилня"
« Отговор #1 -: Декември 10, 2006, 12:53:14 pm »
тези излизания и влизания в и от теми/разговори не отразяват ли и положението на неб. тела? :))

А има ли не-азстрологични теми? и какви са те? :))

"Говорилня"
« Отговор #2 -: Декември 10, 2006, 12:58:38 pm »
Какво правиш днес?

*

Lillie

• 30532
"Говорилня"
« Отговор #3 -: Декември 10, 2006, 01:02:12 pm »
Цитат
тези излизания и влизания в и от теми/разговори не отразяват ли и положението на неб. тела? :))

Ами сигурно темите в момента отразяват неангажираната и вечно търсеща природа на Стрелеца, но и предразполагат към повече размисъл "в абстракция"... конкретиката нали беше по Сатурн и повечко "земя" в небето?  :lol:  
А принципът на "мисъл-форма" не беше ли точно такъв?
Юпитер се свързва с идеите в чист и абстрактен вид, Меркурий в качеството си на "посредник" и "посланик на боговете" донася идеите в съзнанието ни, Сатурн създава форма/структура и превръща абстрактното в конкретно.

:)

Не спирай да ме срещаш
в миг безвремие.
Аз любя се със огъня.
Неспирно.
И разпилявам пепелта си
с ветровете.

"Говорилня"
« Отговор #4 -: Декември 10, 2006, 01:08:06 pm »
Всеки ден е рожден,ягледай сега :D имаш за три дни честитки :D

*

Lillie

• 30532
"Говорилня"
« Отговор #5 -: Декември 10, 2006, 01:13:24 pm »
И аз се присъединявам към поздравленията на Док, но хич ме няма с картинките  :huh: приеми ги като като абстрактно-виртуално съществуващи = "Стрелец/Водолей" :D твоята Венера не беше ли водолейска, м?  :P  :rolleyes:

Не спирай да ме срещаш
в миг безвремие.
Аз любя се със огъня.
Неспирно.
И разпилявам пепелта си
с ветровете.

"Говорилня"
« Отговор #6 -: Декември 10, 2006, 01:28:59 pm »
Благодаря пак, много мило :))

Да, във Водолей,
не мога и аз да пусна музика тук, но
си представете бурятска степ и двама овчари,
единият пее с гърло, а другият подрънква на
цигулка, направена от конска глава...

*

Lillie

• 30532
"Говорилня"
« Отговор #7 -: Декември 10, 2006, 01:36:12 pm »
Е, "бурятска степ" ще ми е по-трудно да си представя предвид урбанизирания начин на живот... хммм... откъдето и да погледна, през прозореца и от терасите само панелно-тухлени "кутийки" се виждат - кооперации, блокове, сгради....  :huh:  B)

Не спирай да ме срещаш
в миг безвремие.
Аз любя се със огъня.
Неспирно.
И разпилявам пепелта си
с ветровете.

"Говорилня"
« Отговор #8 -: Декември 10, 2006, 01:36:20 pm »
Цитат
Благодаря пак, много мило :))

Да, във Водолей,
не мога и аз да пусна музика тук, но
си представете бурятска степ и двама овчари,
единият пее с гърло, а другият подрънква на
цигулка, направена от конска глава...
С това почти ще ти достигна желанието за музиката :P  :lol:

http://www.hotget.com/videocode/Vanessa-Ma...ance,34375.html

*

Lillie

• 30532
"Говорилня"
« Отговор #9 -: Декември 10, 2006, 02:50:03 pm »
И понеже темата е за всякакви офф топици, да ви питам нещо тук...

Случайно някой да има проблем с пускането на нови постове в дира тия дни? Защото сега разбрах, че не мога да пиша от ай пи адреса си - нито с единия си ник, нито с другия резервен, нито пък да регистрирам нов алтернативен... някой знае ли на какво може да се дължи?  :blink:  :ph34r:

Чукча читател ще ставам аз, не чукча писател!  :lol:  :D  :lol:

Не спирай да ме срещаш
в миг безвремие.
Аз любя се със огъня.
Неспирно.
И разпилявам пепелта си
с ветровете.

"Говорилня"
« Отговор #10 -: Декември 10, 2006, 07:59:50 pm »

Магическото домакинство и домашните ритуали са свързани с годишното време и много старинни празници.
Началото на магичната година започва с шотландския празник на огъня, който е на 21 декември. Този стар езически празник се провежда в чест на раждането на богинята на Слънцето - Митра. На този ден се запалвал свещения огън, за да даде живот и сила на Слънцето, което се ражда след периода на зимното слънцестоене. Купете голяма, дебела червена свещ. На едната страна нарисувайте слънце и поставете свещта в свещник или огнеупорен поднос. Около свещта поставете клонки ясен, имел, кедър, розмарин, лавър, хвойна и други вечнозелени растения. Запалете свещта в навечерието на празника. Ако вие искате тя да гори цялата нощ, поставете я в голяма огнеупорна чиния и украсете съда със зеленина. Ясенът, имелът и другите растения в този ден внасят силата на природата. Те освежават домашната енергия и ни напомнят за безкрайния живот на Земята. По този начин през цялата година в дома ни ще има изобилие, топлина и светлина. През този ден не трябва да се занимавате с шиене, плетене. Ако в нощта на 21 декември изядете една ябълка, през цялата година ви очаква добро здраве, а магическото измиване ще изчисти от вас грижите и бедите от изминалите месеци. Смесете борови иглички, дафинов лист и розмарин, завържете ги в марля, сложете ги във ваната и се потопете. Ако нямате вана, облейте се с водата, в която са стояли тревите.

Навечерието на новата година и самия новогодишен празник е още една възможност да се потопите в домашната магия, за да осигурите на дома и семейството спокойна, безопасна и изобилна година. Съществуват много традиционни ритуали в навечерието на новата година. Ако запалите седем свещи в тази нощ, то успехът ще дойде във вашия дом. Няколко минути преди полунощ, отворете вратите и прозорците, за да излезе отрицателната енергия от изминалата година.
Навечерието на новата година е също отлично време , за да усилите своята собствена красота. В полунощ измийте лицето с изворна вода, запалете свещи пред огледалото и се огледайте. Вашата външност ще стане по-хубава.
В първия ден на новата година се правят много ритуали за успех. Преди всичко, не забравяйте, вашите джобове и бюфетите в този ден да бъдат пълни, тогава през цялата година ще имате пари.
Опушете ъглите на дома с хвойна. На този ден трябва да внесете в къщи вода и зеленина, за да осигурите достатъчно храна и пиене през годината.
В първия ден на новата година, не по-рано, е позволено да се закачи новия календар.

Следващият магически празник е 2 февруари. На този ден се отбелязва връщането на слънцето след зимата. В нощта, която римляните посвещавали на Венера, в дома се запалвали всички свещи, а на улицата се изнасяли факли, за да приветстват Слънцето. Този ритуал може да се изпълнява и днес, като във всички стаи се запалват лампите или свещи.

"Говорилня"
« Отговор #11 -: Декември 10, 2006, 09:08:32 pm »
Кайли пак ли си в анонимни :D  :rolleyes:  

*

kaily

• 5145
    • http://www.kaily.dir.bg
"Говорилня"
« Отговор #12 -: Декември 10, 2006, 10:18:55 pm »
Мхм, че аз отдавна съм там.
 :rolleyes:  

"Говорилня"
« Отговор #13 -: Декември 11, 2006, 09:27:02 am »

"Говорилня"
« Отговор #14 -: Декември 11, 2006, 10:09:40 am »
ЧЕСТИТ РОЖДЕН ДЕН РаХари!
от целия клуб

девойката изскача от тортата ;)  

"Говорилня"
« Отговор #15 -: Декември 11, 2006, 12:56:03 pm »
Мерси за девойките и тортата!

И всички вие да сте щастливи, смели добре настроени!

И повече любовни искри :))

"Говорилня"
« Отговор #16 -: Декември 11, 2006, 03:19:40 pm »
:D  :rolleyes:  :rolleyes:  :blink:  :ph34r:  :blink:  :D  :D  :D открий разликите

*

Lillie

• 30532
"Говорилня"
« Отговор #17 -: Декември 11, 2006, 03:37:20 pm »
Док, внимавай да не ядеш тояги от някой случайно минаващ религиозен фанатик  :lol:  :rolleyes:  :lol:

Не спирай да ме срещаш
в миг безвремие.
Аз любя се със огъня.
Неспирно.
И разпилявам пепелта си
с ветровете.

*

kaily

• 5145
    • http://www.kaily.dir.bg
"Говорилня"
« Отговор #18 -: Декември 11, 2006, 10:44:27 pm »
Честит рожден ден, Рахари.  :rolleyes:

*

RaHari

"Говорилня"
« Отговор #19 -: Декември 12, 2006, 03:09:36 am »
Grand merci!
tova s belite rozi be neochakvano, no verojatno pozhelatelno  :))