Здравей Гост

"Говорилня"

• 6108 Отговора
  • 852565 Прегледи
"Говорилня"
« Отговор #320 -: Юни 12, 2007, 12:32:24 am »
Аз чакам снимките от срещата с много голямо нетърпение  ;)  :D  

*

Lillie

• 30532
"Говорилня"
« Отговор #321 -: Юни 12, 2007, 12:44:59 am »
До няколко дни се надявам да станат... имам нужда от помощ за прехвърлянето им, а всичко тук става с големи "клизми", особено като чакаш да дойде кефът на лъвска Луна  :huh:  
Не спирай да ме срещаш
в миг безвремие.
Аз любя се със огъня.
Неспирно.
И разпилявам пепелта си
с ветровете.

*

Lillie

• 30532
"Говорилня"
« Отговор #322 -: Юли 30, 2007, 06:39:39 pm »
Първо - извинявам се за офф топика, макар че темата е за всякакви офф топици. Второ, да ме извиняват всички, на които, след като прочетат написаното след малко от мен, ще им се помрачи отпускарското лятно настроение. Но фактите са си факти и няма как да бъдат скрити.
Току-що чух по новините една *меко казано* ужасяваща новина и първото нещо, което си помислих, бе - "баси, в тая държава хората вече нямат пари и да умрат!"  :blink:
Новината е със следното съдържание:
В един от панелните блокове във варненския ж.к.Владислав Варненчик от два дни се разлага трупът на починала възрастна жена. Синът й наскоро е погребал приятелката си и няма средства за погребението на майка си. Съседите са възмутени от неприятната миризма...
Представям си колко е покъртителна гледката. И просто нямам думи...

Докато управляващият "елит" строи хотелски вериги, изнася капитали и държавни фондове в чужбина, продава България "на парче" и си пере парите в някоя офшорна зона, обикновените "простосмъртни" хорица изнемогват и се чудят как да свържат двата края, а за някои вече е "лукс" дори да си отидат достойно от този свят!
« Последна редакция: Юли 30, 2007, 06:40:48 pm от Lillie »
Не спирай да ме срещаш
в миг безвремие.
Аз любя се със огъня.
Неспирно.
И разпилявам пепелта си
с ветровете.

*

AH

• 2201
"Говорилня"
« Отговор #323 -: Юли 30, 2007, 06:49:14 pm »
Цитат
Първо - извинявам се за офф топика, макар че темата е за всякакви офф топици. Второ, да ме извиняват всички, на които, след като прочетат написаното след малко от мен, ще им се помрачи отпускарското лятно настроение. Но фактите са си факти и няма как да бъдат скрити.
Току-що чух по новините една *меко казано* ужасяваща новина и първото нещо, което си помислих, бе - "баси, в тая държава хората вече нямат пари и да умрат!"  :blink:
Новината е със следното съдържание:
В един от панелните блокове във варненския ж.к.Владислав Варненчик от два дни се разлага трупът на починала възрастна жена. Синът й наскоро е погребал приятелката си и няма средства за погребението на майка си. Съседите са възмутени от неприятната миризма...
Представям си колко е покъртителна гледката. И просто нямам думи...

Докато управляващият "елит" строи хотелски вериги, изнася капитали и държавни фондове в чужбина, продава България "на парче" и си пере парите в някоя офшорна зона, обикновените "простосмъртни" хорица изнемогват и се чудят как да свържат двата края, а за някои вече е "лукс" дори да си отидат достойно от този свят!
току що, макар и по друг повод казах, че на абстрактен план нещата често биват лесни, докато на конкретен...........

*

Lillie

• 30532
"Говорилня"
« Отговор #324 -: Юли 30, 2007, 06:57:25 pm »
Просто не успях да се сдържа да не го коментирам... толкова жестоки факти не могат да се подминат току-така, с безразличие  :ph34r:

Не спирай да ме срещаш
в миг безвремие.
Аз любя се със огъня.
Неспирно.
И разпилявам пепелта си
с ветровете.

*

AH

• 2201
"Говорилня"
« Отговор #325 -: Юли 30, 2007, 07:07:01 pm »
Цитат
Просто не успях да се сдържа да не го коментирам... толкова жестоки факти не могат да се подминат току-така, с безразличие  :ph34r:
тия дни четох нещо в смисъл, че когато разглеждаме обществото или културата не като творение на човека, а като жив организъм, по-висш от биологичния човек, някои драми, войни и т.н. стават по-разбираеми.......
Човек никога не е имал интерес от самоунищожението си......
Обществото или свръхорганизмът или ценностният модел наложен над биологичния човек, може да няма нищо против да пожертва няколко тела заради някакви по-висши негови цели......И целите му често дълго остават непонятни.......

*

Lillie

• 30532
"Говорилня"
« Отговор #326 -: Юли 30, 2007, 07:16:53 pm »
Да, телата са само "дреха" и могат да бъдат пожертвани... много по-тежко е, когато на някой му се наложи да пожертва духовните си идеали под натиска на възприетите в обществото критерии и възгледи. Но и тук имаме избор.  
Не спирай да ме срещаш
в миг безвремие.
Аз любя се със огъня.
Неспирно.
И разпилявам пепелта си
с ветровете.

*

Lillie

• 30532
"Говорилня"
« Отговор #327 -: Юли 30, 2007, 08:39:07 pm »
Цитат
както коментирам често с приятели,вече по улиците ще срещнеш по-нормално отношение ако викаш и псуваш,отколкото ако си пееш нещо или се смееш искрено! :blink:  Това без майтап! :(

Не е за вярване, но всичко това отразява действителността такава, каквато е, каквато сме я сътворили ние. Приносът на всеки от нас поотделно има значение в контекста на цялото, но все пак една птичка пролет не прави.
А за грубостта и арогантното отношение по улиците, на обществени места и в градския транспорт имам безброй примери. И не спира да ме изумява това, за което говориш ти - как искрената и добронемерена усмивка предизвиква много по-яростно и изпълнено с негативизъм отношение от това да си проправяш пътя със зъби, лакти и псувни  :angry:

Не спирай да ме срещаш
в миг безвремие.
Аз любя се със огъня.
Неспирно.
И разпилявам пепелта си
с ветровете.

*

Lillie

• 30532
"Говорилня"
« Отговор #328 -: Юли 31, 2007, 01:54:05 pm »
Ти Ерата на Водолея не я мисли, първо да видим какво ще стане след "зануляване" на времето  :D

Не спирай да ме срещаш
в миг безвремие.
Аз любя се със огъня.
Неспирно.
И разпилявам пепелта си
с ветровете.

*

Lillie

• 30532
"Говорилня"
« Отговор #329 -: Юли 31, 2007, 02:23:26 pm »
Цитат
за две хиляди и осъзнайста ли имаш предвид (2012)? :lol:

Чакам я с нетърпение...викам си глей къв късмет че съм се родил в това време само това да доживея пък за след това ...  :ph34r:

може и да се наложи да пуснем някой форум в 4 тото измерение тогава за да не си губим следите  само дето едва ли ще е Интернет-мрежата ....
Хих, каква телепатия, точно това имах предвид и най-вече "осъзнайста"  :D
Мдааа, според някои сме благословени, задето сме се родили и живеем именно в тази епоха...
Споко, ще има друга "мрежа"... но не мога да твърдя със сигурност, че няма да съжалявам за цялото си време, енергия и усилия, вложени в този форум, ако случайно изчезне след преминаването ни в четвъртото измерение  :D какво ли ще правя без астросайт, без астрология? Дали пък ще отпадне нуждата от изучаване на духовни и емпирични науки, ако след "прехода" ще сме в състояние да черпим мъдрост и познание директно от Източника, от Вселенския разум? Това, разбира се, са само хипотези, при това звучащи доста утопично  :)

Не спирай да ме срещаш
в миг безвремие.
Аз любя се със огъня.
Неспирно.
И разпилявам пепелта си
с ветровете.

*

AH

• 2201
"Говорилня"
« Отговор #330 -: Юли 31, 2007, 05:28:06 pm »
Цитат

Хих, каква телепатия, точно това имах предвид и най-вече "осъзнайста"  :D
Мдааа, според някои сме благословени, задето сме се родили и живеем именно в тази епоха...
Споко, ще има друга "мрежа"... но не мога да твърдя със сигурност, че няма да съжалявам за цялото си време, енергия и усилия, вложени в този форум, ако случайно изчезне след преминаването ни в четвъртото измерение  :D какво ли ще правя без астросайт, без астрология? Дали пък ще отпадне нуждата от изучаване на духовни и емпирични науки, ако след "прехода" ще сме в състояние да черпим мъдрост и познание директно от Източника, от Вселенския разум? Това, разбира се, са само хипотези, при това звучащи доста утопично  :)
най-вероятно нищо няма да помним, както и сега не си спомняме :D
освен ако не еволюираме прекалено :D  

*

Jeni

"Говорилня"
« Отговор #331 -: Септември 28, 2007, 10:39:47 pm »
 ;D
« Последна редакция: Януари 31, 2009, 08:53:08 pm от Jeni »

"Говорилня"
« Отговор #332 -: Ноември 11, 2007, 08:02:18 pm »
В последно време, ми се е прищяло да си поговорим за ползата от отрицателните аспекти и вредата от положителните ,но все не ми остава време да седна да пиша по начин който да бъде обособен в отделна тема ,затова го пробутвам в говорилнята.

Дали в астрологията всичко е оцветено в черно и бяло или по-скоро трябва да отчитаме нещата в сиви нюанси.Ако си представим един хороскоп само с положителни аспекти и човек с лекота има всичко.Не казвам постига ,защото затова ни е необходимо да имаме някакво предизвикателство ,а то идва от аспектите ,които ни карат да се борим за нещо или така наречените трудни аспекти в хороскопа.
Спомням си ,че когато за пръв път четях за аспектите и тяхното значение ,бях изпаднал в синдрома на студент по медицина ,виждах симптоми от дадено заболяване на места ,които са напълно здрави.
Тези дни в темата за децата ,когато бях написал "симптоми" бях пропуснал да отбележа ,че това е само вероятна насока какво да търсим в даден хороскоп ,но това не е окончателната диагноза,се сетих за тези си първи срещи с астрологията и  се замислих за хората ,които тепърва откриват тази материя.
Затова моля хората ,чието перо в астрологията не е така сухо като моето от страна на боравене с термини и звучат достатъчно смислено ,а не като свободно съчинение ,което аз съм в състояние да предложа,да се включат в този разговор :D  

*

unona

• 26
"Говорилня"
« Отговор #333 -: Ноември 11, 2007, 10:14:09 pm »
Какво да ти кажа-в мойта карта преобладават напрегнатите аспекти/главно към Сатурн/.Но мисля,че е за добро.Какво развитие очакваш,ако няма квадратури и опозиции?Много шамари,заслужени разбира се,изядох и доста уроци научих.С отрицателни аспекти естествено ти е по-трудно,но пък научаваш повече,усъвършенстваш се и надявам се ставаш по-добър,по-човечен...Но е трудно,много по-трудно.

*

Lillie

• 30532
"Говорилня"
« Отговор #334 -: Ноември 11, 2007, 10:38:32 pm »
Преди да гушна меката си възглавничка и да се оттегля в царството на сънищата, ще ви преразкажа нещо, което четох наскоро в една книга по повод "лошите" аспекти  :rolleyes:
Двама съпрузи, занимаващи се с астрология, решават да създадат "перфектното" дете - дете, което през целия си живот да не се сблъска с нито един сериозен проблем, да не му се налага да се бори с каквито и да било спънки, препятствия.
След като избират "перфектната" дата, планират зачеването и манипулират раждането на бебето, следвайки "гениалната" идея в картата му да няма нито един "лош" аспект, нито една напрегната конфигурация, всичко да е постлано с цветя и рози, мед и масло...

И...

Бебето се ражда умствено изостанало.
Родителите се отричат от астрологията и приемат идеите на християнската църква.
С горенаписаното не отричам астрологията и съм далеч от заклеймяването й като "вредна" и "опасна". Вредно може да бъде нашето отношение към астрологията и начинът, по който си служим с нея.

Лека нощ и сладки сънища на всички  :)

Не спирай да ме срещаш
в миг безвремие.
Аз любя се със огъня.
Неспирно.
И разпилявам пепелта си
с ветровете.

*

Инти

• 2068
"Говорилня"
« Отговор #335 -: Ноември 12, 2007, 10:39:42 am »
Това което и аз мога да добавя по темата е, че трудните аспекти са тези които те придвижват напред, усърдие и прилежност, това е всичко което,е ноебходимо, хармоничните аспекти са основата, началният старт, може би 100-200 м пред другия състезател, но какво от това.

Когато попитали Петър Дънов, как според него би изглеждал хороскопът на Исус Христос, той отвърнал, перифразирам със собствени думи , не цитирам точно: "Грешите ако си мислите,че е изрисуван с хармонични аспекти, напротив в него присъстват само трудни и напрегнати аспекти".

Напрежението е това,което мотивира човек и го придвижва напред, иначе неговата ленива природа ще вземе превес. Всичко е точно на мястото си, Бог е изчислил всичко за всеки, така че да съответства на неговата натура и заслуги.Нито един аспект не е във вреда на личността, било той хармоничен или напрегнат, и 2та вида изискват работа.

Примерът даден от Лили само доказва, колко ограничен е човек в представите си мислейки си че нагласяйки хороскопа до точност може да бъде "истински творец" , ако просто бяха родили детото си с много любов,и не се бяха месили в божествените работи, нямаше да бъдат наказани.Пренебрегнали са основен принцип на Вселената, а именно законът за Любовта.
« Последна редакция: Ноември 12, 2007, 10:52:19 am от Asaia »

*

Kali

• **
  • 1411
"Говорилня"
« Отговор #336 -: Ноември 12, 2007, 12:57:01 pm »
Тази тема много ми допада.  :)

Вероятно повечето от вас са видели и темата за Предопределеността в Дира. Та по този повод си мислех, че и тук можем малко да пофилософстваме.  :D  
Ние можем да бъдем промяната, която искаме да видим в света.

*

unona

• 26
"Говорилня"
« Отговор #337 -: Ноември 12, 2007, 01:33:08 pm »
Да,хубава история.За кой ли път потвърждава,че ние само предполагаме,Господ разполага,а и както казва нашият народ "много хубаво не е нахубаво".Правило ли ви е впечатление,че когато дълго и прилежно изпипваш всичко и ти се струва,че вече нищо не може да осуети замисленото,винаги изскача нещо непредвидено,което да ти напомни за несъвършенството ни?

"Говорилня"
« Отговор #338 -: Ноември 12, 2007, 01:34:47 pm »
Цитат
Тази тема много ми допада.  :)

Вероятно повечето от вас са видели и темата за Предопределеността в Дира. Та по този повод си мислех, че и тук можем малко да пофилософстваме.  :D
Дай линка към темата в дира .Не съм влизал да чета там от много ,много време .

*

Kali

• **
  • 1411
"Говорилня"
« Отговор #339 -: Ноември 12, 2007, 01:57:14 pm »

За всички нечули е непрочели   ЦЪК

:D  
Ние можем да бъдем промяната, която искаме да видим в света.