Здравей Гост

"Говорилня"

• 6108 Отговора
  • 852032 Прегледи
*

Silence

• **
  • 956
  • небесни прашинки
Re: "Говорилня"
« Отговор #520 -: Септември 02, 2008, 09:37:11 pm »
Jupiter Sounds - NASA's Voyager Recording  ;D
http://www.youtube.com/watch?v=e3fqE01YYWs

*

Синухе

• 4978
  • Chance favors the prepared mind
« Отговор #521 -: Септември 02, 2008, 10:27:33 pm »
Израза Музика На Сферите явно освен езотеричен,ще излезе и буквален  ;) ::) ;D

*

Синухе

• 4978
« Отговор #522 -: Септември 04, 2008, 01:15:16 pm »
Плутон ще върне вярата ни в медицината

В края на януари 2008 г. в Цюрих, Швейцария, се събраха астролози от цял свят, за да разтълкуват заедно възможностите, способностите и реалните шансове за световни промени след навлизането на Плутон в знака на Козирог. Плутон е голяма, бавна и значима за обществените процеси планета, която плавно преминава през знаците от Зодиака и предизвиква съществени, необратими промени. Нейното въздействие търси подводните, скритите страни на процесите, за да ги извади на показ. Тя се занимава с психиката на човека, със структурата на явленията и е готова да разкрие образа и да посочи името на виновниците за бедите през миналите десетилетия, без да се замисля как ще се почувстват те. Плутон не се интересува от чувствата, а от дълбоките причини и от реформите, които те могат да предизвикат. След това се грижи да подсигури нужните условия за тези процеси.

По неговия път между 26 януари 2008 и декември 2024 г. ще останат много разочаровани. Те ще са сред онези, които ненавиждат семейството и семействеността, тъй като Плутон ще изисква от нас да видим силата на това ядро на обществото.

Разочаровани ще има сред онези, които защитават глобализацията, защото Плутон подпомага участието на отделната личност в производствения процес и защитава неговите интереси и права. Плутон иска да възвърне у работещите чувството за сигурност.

Плутон ще покаже своята сила на въздействие и върху сфери от човешкия делник, позанемарени през последните десетилетия. Една от тях е именно взаимоотношенията между лекар и пациент. От медицината се изискваше да напредва, да лекува все по-успешно, но не се говореше за мястото и ролята на пациента в тази верига. Той трябваше да е „щастлив" за откритията, които се обявяваха, и да очаква да получи своята доза от панацеята.

През десетилетията на Плутон в Козирог лекарите ще се наложи да осъзнаят, че пациентите са зрели хора, които не трябва да бъдат третирани като малки деца, като невежи или недоразвити, и да им се отказва участие в процеса на собственото им лечение.

Напротив, ще се очаква много активно болните да се превърнат в действащи лица, заинтересовани да знаят не само сценария на заболяването, но и пътищата, които водят до излекуването.

Ще се развият предимно онези направления от медицината, които използват познанията на народния опит и старите, познати от векове методи при третирането на обичайните заболявания. С една дума, природолечението ще преживее своеобразен ренесанс. Тъй като Плутон е свързан с тайните и с подземните процеси, с енергиите, които лежат в основата на света, защото стигат до недрата на небесните тела (в това число и на нашата планета Земя), редно е да очакваме бум на откритията, които
разконспирират живота на клетката, създател на нашето тяло. Клетъчните процеси повече не могат да останат тайнствени. Ще напреднат изключително много откритията, свързани с възможностите на стволовите и на мозъчните клетки извън обичайните им роли. Тук е мястото да спомена, че се очаква бум на ражданията. Може би това не е случайно. Така човечеството ще се подсигури с достатъчно количество от най-важното си оръжие срещу бедите, които носят неизлечимите болести - със стволовите клетки. За тяхното запазване ще е нужно да се подсигурят специални хранилища на различни места по света. Норвегия е едно от най-подходящите за целта.

Най-новите, най-силните и важни открития в областта на медицината ще станат в държавите, които най-ясно и точно ще успеят да дешифрират посланието на Плутон от Козирог през следващите 16-17 години. Това са Германия (Бавария), Англия, Индия, България.

www.chudesa.net

*

Инти

• 2068
« Отговор #523 -: Септември 30, 2008, 12:19:51 pm »
Марс усыпан черепами

Самоходный робот «Спирит» сфотографировал странные объекты, похожие на останки гуманоидов.

Благодаря уникальным снимкам, которые НАСА выкладывает на своих официальных сайтах, любители аномального получили возможность заняться внеземной археологией. Они уже  разглядели некие прямоугольные структуры, выглядывающие из песка и напоминающие останки зданий и целых городов. Это  на фотографиях, сделанных с орбиты Красной планеты.  Но самое удивительное попадает в объективы камер, которыми оснащены самоходные аппараты, все еще работающие на Марсе. 

Например,  известный австралийский фотопутешественник и неутомимый искатель следов внеземной жизни Майкл Миддлетон недавно увидел явные ее признаки. Вернее, останки и следы.

Местные церетели тут ваяли

Оригинальный снимок, сделанный роботом «Спирит» на 1526-й день пребывания на соседней планете, находится на сайте НАСА по адресу http://marsrovers.jpl.nasa.gov/gallery/all/2/p/1526/2P261833662EFFAY00P2298L7M1.HTML. Желающие могут взглянуть и убедиться, что он реально существует. Миддлетон увеличил снимок и увидел на переднем плане... череп. Сходство в самом деле поразительное.  Сам - круглый, с человеческими пропорциями. Видны глазницы, впадина носа... Картину портит лишь какой-то странный шарик, прилипший сверху и напоминающий лампочку. А нижняя челюсть скрыта в песке.

Кто-то вытесал из марсианского камня голову, удивительно похожую на индейца майя. С трудом верится, что природа могла самостоятельно создать такое творение.

- Череп явно выпадает из окружающего природного ландшафта, - подчеркивает Майкл. - Он ярко-белый, блестит. И выглядит, как кость на солнце. Отнюдь не камнем.

А теперь обратите внимание на объект, расположенный чуть правее. Он тоже похож на чью-то голову. Но уже не человеческой формы. И не костяного цвета. Эта серая голова вытянута вверх и раздута. Подбородок маленький, носовая впадина отсутствует, а глазницы - продолговатые и непропорционально большие. Вылитый инопланетянин, он же «зеленый человечек», как их принято ныне изображать на Земле.

Совсем скучно думать, будто обнаруженные объекты - просто камни. Уж очень они гладкие. Но объяснить, каким образом на Марсе оказались рядом головы человека и гуманоида, не представляется возможным.

Возможно, эта тарелка миллионы лет назад украшала местную посудную полку. Жаль, что вилок и ложек не видно.

Еще один снимок, сделанный «Спиритом» в том же кратере Гусева, рождает полоумную мысль, что на Марсе жили скульпторы-монументалисты. Эдакие местные церетели. Или по крайней мере посещали эту планету. Взгляните - голова. Тут даже фантазии не надо, чтобы ее увидеть. Вот валяется на Марсе, словно бы отвалилась от какого-то архитектурного сооружения. И имеет отдаленное портретное сходство со скульптурными изображениями индейцев майя - авторов знаменитого календаря, рассчитанного на миллионы лет. Как для прошлого, так и для будущего. Или так выглядели настоящие марсиане?

Изваяние обнаружил Маркус Джоансен из Гамбурга (Германия). А неподалеку увидел еще и половинку марсианской обеденной тарелки. Тарелка - для вторых блюд. Донышко - плоское, по краю - ободок. И что они там ели? И когда...

Рядом с «человеческим» черепом видна серая голова пришельца.

КСТАТИ

Кратер Гусева богат на чудеса

Напомним, что место пребывания робота «Спирит» уже радовало занятными находками. Именно здесь, в кратере Гусева, была обнаружена 30 - 50-сантиметровая женская фигурка с протянутой рукой .Фото «марсианки», сидящей на камне, облетело весь мир.

Фото «марсианки» облетело весь мир. Конечно, фигурка не живая. Но вполне может быть статуэткой.

Неподалеку лежит еще один череп .Получается, их уже три в общей сложности. И все разные... Хотя, может быть, конкретно это и не череп вовсе, а тоже часть скульптуры - ее голова. А все остальное зарыто в песок. 

http://topnews.ru/media_id_4898.html

« Отговор #524 -: Септември 30, 2008, 10:33:09 pm »
Вярвате ли им на тези?Дори кацането на американците на Луната се постави под съмнение,та това ли? :o

*

Skarlet

« Отговор #525 -: Октомври 01, 2008, 09:04:58 am »
Извинявайте,че пускам тук този пост,но съм потресена от некадърщината на българските управляващи/за кой ли път/:

"Военният съд в Сливен взе решение полицаят от с. Бояджик Митко Чавдаров да бъде уволнен дисциплинарно и да му се наложи административна глоба в размер на 1000лв.

Присъдата над полицая произнесе съдия старши лейтенант Мая Йорданова.

Чавдаров бе обвинен от Военна прокуратура Сливен, че преди 4 месеца е превишил правата си, държейки се грубо и е малтретирал 6-ма цигани, които са скъсали българския национален флаг.

Действието се е развило в двора на училището в Бояджик около 2 ч. сутринта.
Циганите са се хванали на бас кой пръв може да скъса флага на 3-метровия пилон.

Чавдаров ги е видял, осветил ги е с фенерче и ги е изгонил от двора на училището.
След това е подал рапорт срещу циганите за нарушаване на обществения ред.

Ямболският районен съд обаче е отхвърли мотивите на досъдебното производство срещу циганите.

В същото време, подучени от адвокати, те подават жалба срещу Чавдаров.
В жалбата се твърди, че той ги е обиждал и малтретирал и им е причинил стрес.

Военна прокуратура повдигна обвинение срещу Митко Чавдаров, а днес съдът реши полицаят, който е защитавал честта на българския национален флаг да бъде уволнен.

„Нищо не мога да кажа, потресен съм. Оставам без работа и без препитание.
Надявам се все пак справедливостта да възтържествува на по-горна инстанция” коментира Митко Чавдаров просълзен, след като чу присъдата си.

Тя може да бъде обжалвана в 14-дневен срок."

Източник: http://news.ibox.bg/news/id_470684417

Който има желание да подкрепи уволнения полицай,може да подпише

петицията на този адрес:

http://www.bgpetition.com/porugavane-na-bylgarskoto-zname/page-18.html

*

sunrain

• 6710
« Отговор #526 -: Октомври 01, 2008, 11:59:49 am »
Подкрепих я. Но кой ли ни чува?!
Изгрява само онзи ден, за който сме се пробудили.

« Отговор #527 -: Октомври 07, 2008, 08:51:22 pm »
Астропрограмата ми нещо се прецака.Работя с аstrolоrg5.40.Дайте някакъв линк,откъдето мога да сваля програма,даваща ми наталната карта.Нещо,което сте пробвали и дава верни данни,защото има случай ,в които се разминават нещата(като ги сравня с ефемеридите).Благодаря предварително!

*

Nebesna

« Отговор #528 -: Октомври 14, 2008, 12:16:08 am »
За тези, които ползват руски !

Намерих интересни тестове за оценка на степента на проработка на наталните планети в личната карта и искам да ги споделя с Вас, без да коментирам обективността на системата за оценяване. Ето и линка заа  тези, които искат да се забавляват.

http://mnashe.h1.ru/psych/test/vplatest.htm

*

Инти

• 2068
« Отговор #529 -: Октомври 14, 2008, 09:03:13 pm »
Атмосферата тук стана прекалено "убийствена"  :P

Като говорим за синхронност и астрологичен нюх, ще споделя с вас, нещо което току що открих. Нищо случайно няма на този свят. Докато си сърфирах из интернет, и по -точно в един сайт за поезия, търсейки заинтригуващ ник ( име на автор , публикувал дадена творба), попаднах на "Feia", и кликнах само един път ,на едно от произведенията й, и с моята стрелешка ръка , какво нацелих   ;D

"Как можах да се родя жена от зодия Овен! Та това си е пълна минавка. Представителките на нежния пол от другите зодии се надпреварват по женственост и съблазнителност, а аз се чувствам ощетена отвсякъде... Убедете се сами! С годините жената Козирог младее, непредсказуемата Водолейка винаги държи в шах мъжа, а уж покорната Рибка здраво дърпа юздите на силния пол. Образцовата домакиня - Телкиня е мечта за всеки мъж и нито един Адам не би скучал с многоликата Близнакиня... Огромно е влиянието на тайнствената Луна върху жената  Рак... Царствената Лъвица е следвана от цял полк влюбени пажове, а кокетната Дева минава за най-успешната флиртаджийка на зодиака. За подвластната на Венера Везна не искам да говоря, защото ме обзема странно чувство, обагрено с жълто-зелен цвят... Фаталният чар на Скорпионката дълго  се помни, закачливата Стрелкиня не на шега уцелва сърцето на мъжа...

А жената Овен прегръща всички... професии. За какво самочувствие на жена може да се  претендира тук? И точно Марс - богът на войната ли трябваше да бъде мой покровител?! Надуша ли битка, кръвта ми кипва и се хвърлям в атака с голи гърди (моля последното да се възприема ката метафора). Колкото повече препятствия по пътя ми, толкова по-добре! Искрено благодаря на моите противници - те ме направиха  човек, по-скоро - желязо. Не падам по-долу от мъжете и като нищо мога да ги оборя в словесен двубой. А защо ли никой не обича умната жена? Отлично знам, че  това е пирова победа и,  докато тържествувам, мъжете се утешават в обятията на щедрите ми посестрими, но нищо не мога да променя...

Интересно, как ли би реагирала всяка  от нас, ако един мъж ни попита: „Колко прави две плюс две?" Аз: „Четири, разбира се!". Везната: „Зависи...". Рибката: „Колкото ти желаеш...". Водолейката: „Безкрайност..." Близнакинята: „С малко фокус ще го докарам до пет." Лъвицата: „Не съм решила още, обадИ ми се по-късно!"  А лунната жена само загадъчно ще се усмихва...

Ех, де да можех да се правя на слаба и беззащитна! За толкова години не успях да усвоя и една стотна от вековния арсенал на евините хитрости... Много ми се иска следващия път да се преродя в жена от по-нормална зодия, но по закона на Мърфи  току-виж съм станала мъж от женствен тип..."

Автор: Вилдан Сефер

http://otkrovenia.com/main.php?action=show&id=135855

Дори хумористично погледната, астрологията е красива. Всичко е точно така, както е планирано да бъде, приемайки себе си като отражение на частица от вселената, всяко виждане за даденост отстъпва, защото при все че сме развили онзи или този знак, при все че се синхронизираме с тази или онази планета, ние сме очарователни именно поради това че сме оцветени в толкова различни багри.
« Последна редакция: Октомври 14, 2008, 09:10:15 pm от Asaia »

*

Lillie

• 30532
« Отговор #530 -: Октомври 14, 2008, 09:06:56 pm »
Написаното е учудващо вярно  :-[
Не спирай да ме срещаш
в миг безвремие.
Аз любя се със огъня.
Неспирно.
И разпилявам пепелта си
с ветровете.

*

Nebesna

« Отговор #531 -: Октомври 14, 2008, 09:23:34 pm »
Боже, смяла съм се от сърце! Каква самоирония и какво разбиране за човешката психология. Само един мъдър човек може да иронизира така себе си. Есето е превъзходно.

*

Инти

• 2068
« Отговор #532 -: Октомври 14, 2008, 09:34:50 pm »
И аз също се смях от сърце. Бях толкова щастлива, от простата и дълбочината на написаното. ;D

*

Синухе

• 4978
« Отговор #533 -: Октомври 16, 2008, 02:08:34 am »
Мен пък сега нещо ме хвана следпълнолунието и се натъкнах на това:

"Всяка крачка,която правим,всеки дъх,който поемаме,всяка дума,която казваме...всичко това са изборите. Лесни и трудни,неизбежни или просто несъзнателни ,те са силата ,която движи живота. Не ви се вярва ли ?
Ами замислете се например ако вчера бяхте закъснели с 10 минути по пътя си за работа.Щяхте естествено да изберете друга улица (по-пряка естествено) или да хванете такси и може бе щяхте да срещнете някой,който да промени живота ви.
Избори и избори,сглабящи ежедневието. Пробвайте мислено да се върнете назад във времето и да промените някое решение.Дори най-простото да е било малко по-различно,животът ви със сигурност нямаше да е това ,което е в момента.
А какво стана с предопределеността ще попитате.Такова нещо признавам съществува.Ако е предопределено да станеш адвокат например,ще станеш независимо от изборите,които си правил.Всъщност ако гледаме нещата под този ъгъл ние с право можем да заключим,че предопределеността представлява правилната комбинация от избори в строга последователност ,извършени на точното място.
Ако все пак всички тези неща не стигнат,за да докажа на някои хора ,че изборите ,които правим са смисъла на живота ни и,че понякога се раждаме само за да изберем да променим свта,то тогава нека ви разкажа една истинска история.Тази история се случила много одавна.Преди моето време и преди времето на всички,които помня. Щом я чух обаче се промених.
Историята е за едно болно момиче и въпреки това тя излекува нещо в мен. Посвещавам я на всички ,чиито сърца са болни от мъка или търсещи правилня избор
. "

Това е Пролог към един разказ,който може да видите тук : http://forum.animes-bg.com/viewtopic.php?t=37834

*

Skarlet

« Отговор #534 -: Октомври 16, 2008, 07:55:51 am »
Мдааа,тежко е да си болен,да знаеш,че умираш или пък това да се случва с любим човек.Понякога съдбата ни разтърсва с подобни случки,за да осъзнаем колко сме "малки" и колко е кратък живота.На мен това никак не ми е чуждо,защото съм "изпратила"доста хора от този свят.И всеки път,независимо че не бяха мои близки,умираше по нещо и в мен.

« Отговор #535 -: Октомври 16, 2008, 08:43:13 am »
Прекрасен пролог (макар да не прочетох разказа). Темата е много актуална хората с преобладаващи Везни в хороскопа  ;D Когато се замислиш върху факта, че всяко твое решение завърта колелото към нещо друго, хич не е лесно да правиш избор. А ако имаш и нещо в Дева, направо си загубен: искаш най-оптималния вариант при съществуващи 5 или 10, претегляш всеки един поотделно със за и против, накрая с много колебания се спираш на един, но все пак вътрешно оставаш убеден, че това не е бил правилният... Мислите ли, че ни е лесно? ;)

*

Skarlet

« Отговор #536 -: Октомври 16, 2008, 09:23:56 am »
Да ти кажа, и аз имам акцент на Везни/асц./,но не съм колеблива.Предполагам,защото Луната ми е диспозитор на Слънцето,Венера и Меркурий, а е в Овен/но не правят квадратура/.Даже,напротив-винаги съм се шегувала,че съм от корпуса за бързо реагиране.Така че,доста е индивидуално. :)

« Отговор #537 -: Октомври 16, 2008, 10:04:12 am »
Да ти кажа, и аз имам акцент на Везни/асц./,но не съм колеблива.Предполагам,защото Луната ми е диспозитор на Слънцето,Венера и Меркурий, а е в Овен/но не правят квадратура/.Даже,напротив-винаги съм се шегувала,че съм от корпуса за бързо реагиране.Така че,доста е индивидуално. :)
Съгласна съм  :) Пък и ми се струва, че АС няма чак толкова голямо значение по отношение на действията и изобщо "манталитета" на личността. Май планетките са по-важни  ::) Овенската Луна, управляваща Слънцето определено няма да седи и да разсъждава като мен 30 минути в ресторанта коя салата да си избере, независимо от АС във Везни. По-скоро би си поръчала 2 или 3 неща наведнъж- нищо, че може да не успее да изяде и половината  ;)

« Отговор #538 -: Ноември 27, 2008, 10:48:28 pm »
Има новолуние в Стрелец! Пожелайте си 9 желания по Юпитер/и си ги напишете!!!! за да ги визуализирате най-добре/ ! И нека красивата настояща връзка мужду Венера, Юпитер и Сатурн ви донесе постоянно и пълно удовлетворение на плановете! Имате 8 часа, за да си изимислите желанията.  :-* ;)
Информацията не е знание. Знанието не е мъдрост. Мъдростта не е истина.

*

Skarlet

« Отговор #539 -: Ноември 27, 2008, 11:08:58 pm »
Аз имам две желания-да няма взривове,убийства и силни земетресения в България.И всички да сме живи и здрави!Амин! :)