Здравей Гост

"Говорилня"

• 6108 Отговора
  • 849189 Прегледи
Re: "Говорилня"
« Отговор #580 -: Януари 03, 2009, 01:48:53 am »
Ей, да нямате проблеми със съня, та е такава тъпканица във форума?  :P
Информацията не е знание. Знанието не е мъдрост. Мъдростта не е истина.

*

holanda

« Отговор #581 -: Януари 03, 2009, 03:08:46 am »
аз се възползвам,че днес ми е весело и гледам да си удължа периода,че рядко се случва такова щастие,такъв кеф... :Pутре пак ще има да си блъскам главата защо сам на тоя свят по това време..... ;D ;D

*

Kaya

• 2893
« Отговор #582 -: Януари 03, 2009, 12:34:37 pm »
 :) аз имам един въпрос- от скоро се интересувам от картите Таро- съвсем в началото съм, но взех да сънувам  карти или символика свързана с тях (нормално архетипи и тн.)
някой тук да разбира, да се посъветвам?
Надявам се вселената да помага и на моите другарчета. Ще ги чакам.

*

Lillie

• 30532
« Отговор #583 -: Януари 03, 2009, 12:40:07 pm »
Навремето, преди да започна да се занимавам сериозно с астрология, минах през какви ли не гледанки, Таро ми беше най-интересно... Но от доста време не съм гледала на нищо, през последните няколко години се занимавам предимно с астрология, за да не се разпилявам в различни посоки...
Не спирай да ме срещаш
в миг безвремие.
Аз любя се със огъня.
Неспирно.
И разпилявам пепелта си
с ветровете.

*

kaily

• 5145
    • http://www.kaily.dir.bg
« Отговор #584 -: Януари 03, 2009, 12:44:45 pm »
Да се оплача, че на док не му стават работите на моя си фотошоп, кой ги знае какви са версиите.
Сега ще пробвам другия линк.
А как рисуваш тигър, ум не ми го побира...малеее, и аз се кефех колко съм велика на фотошопа.  :D :-[

*

Lillie

• 30532
« Отговор #585 -: Януари 03, 2009, 12:46:36 pm »
Да, забравих да добавя, че според мен е нормално да сънуваш нещо, по което си се запалил силно. Често ми се случва да сънувам звездното небе, как се чертаят хороскопи, как някакъв глас "отгоре" ми обяснява нещо... За съжаление след като се събудя, не си спомням нищо от наученото.
Не спирай да ме срещаш
в миг безвремие.
Аз любя се със огъня.
Неспирно.
И разпилявам пепелта си
с ветровете.

« Отговор #586 -: Януари 03, 2009, 12:51:29 pm »
Да, забравих да добавя, че според мен е нормално да сънуваш нещо, по което си се запалил силно. Често ми се случва да сънувам звездното небе, как се чертаят хороскопи, как някакъв глас "отгоре" ми обяснява нещо... За съжаление след като се събудя, не си спомням нищо от наученото.

Ти пък сега ме караш да се замисля, че всичко друго съм сънувала в това число спиритически сеанси, но никога астрология. Странно.
Информацията не е знание. Знанието не е мъдрост. Мъдростта не е истина.

« Отговор #587 -: Януари 03, 2009, 12:56:23 pm »
Да се оплача, че на док не му стават работите на моя си фотошоп, кой ги знае какви са версиите.
Сега ще пробвам другия линк.
А как рисуваш тигър, ум не ми го побира...малеее, и аз се кефех колко съм велика на фотошопа.  :D :-[
Аз съм с версия CS2.
Трябва да ти кажа ,че с фотошопа съм се захванал има няма две седмици. До преди този период, дори не го бях виждал как изглежда като програма ,а сега най-големия зор ми е да си откривам разни неща в програмата (уча се в процеса на рисуване).
Ако си със същата версия ми прати бележка на лични и ще ти обясня цветно и стерео как да си направиш анимацията.
Колкото до тигъра ,ако беше с маслените бои ,вече щеше да е завършен ;D

*

Синухе

• 4978
  • Chance favors the prepared mind
« Отговор #588 -: Януари 03, 2009, 01:40:01 pm »
Или съзнанието ми нещо не е в час или Lillie си е редактирала поста-ако е последното вземи си нареди едно Таро по въпроса дир Марс/Слънце и "очаквания" Марсов тип :P

*

Kaya

• 2893
« Отговор #589 -: Януари 03, 2009, 01:41:38 pm »
мерси  Lillie, за подкрепата:) всъщност никак не съм се запалила даже се държа настрани, но това е друга тема.. сънят беше за някаква картина- икона-карта (която вече не се употребява в колодата-отпаднала е като такава или пък е скрита) не съм запозната с историята на Таро и се чудех има ли такава ката ( беше много интересна като картина) ?

дано си спомниш някое обяснение  ::)

*

Lillie

• 30532
« Отговор #590 -: Януари 03, 2009, 01:52:25 pm »
Карта Таро, наподобяваща икона, доколкото се сещам няма. Нямат нищо общо с ортодоксалната християнска символика.
Но има една интересна карта сред Големите Аркани. Тя е празна, т.е. не изобразява нищо. Празнотата й съдържа всичко - и началото, и края. Символизмът й е трансцендентален.

ПП. В някои колоди Таро тази карта обаче не се среща.

http://inchaos.org/texts/divine/taro/znachenia1.html
А тук има и с картинки:
http://www.taroastro.com/golemiarkani.htm

« Последна редакция: Януари 03, 2009, 02:00:07 pm от Lillie »
Не спирай да ме срещаш
в миг безвремие.
Аз любя се със огъня.
Неспирно.
И разпилявам пепелта си
с ветровете.

*

Kaya

• 2893
« Отговор #591 -: Януари 03, 2009, 01:59:25 pm »
:)хммм, не знаех, че има празна:) картината никак не беше христианска...

*

Lillie

• 30532
« Отговор #592 -: Януари 03, 2009, 02:00:59 pm »
Да не си видяла Висшата Жрица?  :)
Не спирай да ме срещаш
в миг безвремие.
Аз любя се със огъня.
Неспирно.
И разпилявам пепелта си
с ветровете.

*

Kaya

• 2893
« Отговор #593 -: Януари 03, 2009, 02:16:36 pm »
 хм, и аз това се зачудих, но идетя беше, че иначе тази картина/ карта не се вижда (скрита е и се връзва с празната)
ако е висшата жрица как би я интерпретирала?

(п.п.преди врем бях сънувала 5 пентакли доста отчетливо -пфу знам й значението)

*

Lillie

• 30532
« Отговор #594 -: Януари 03, 2009, 02:31:23 pm »
ако е висшата жрица как би я интерпретирала?

Понеже я свързват с подсъзнателните сили вътре в нас, не е изключено това да е посланието. Или, да речем, някаква мистерия, която сама трябва да разбулиш. Може да се направи аналог с Истината, която е скрита за очите на простосмъртните. Прозреш ли Истината зад булото на илюзията, майа, прозираш и ограниченията, които си си наложил сам. Истината може да бъде жестока и безпощадна, ако не сме готови да я посрещнем и приемем.

"Да не би да мислиш, че ще изпитам съжаление към теб? Не се заблуждавай. Аз нямам чувства. Аз съм отвъд насладата и болката, отвъд доброто и злото. Приличам на слънцето, което сутрин изгрява, за да свети с еднаква светлина над всичко."
Цитат от "Звездният човек" на Джон Бейнс, Послание от Изида.

Не спирай да ме срещаш
в миг безвремие.
Аз любя се със огъня.
Неспирно.
И разпилявам пепелта си
с ветровете.

« Отговор #595 -: Януари 03, 2009, 02:31:38 pm »
Ето до какво положение достигна тъгърчето ;D

*

Kaya

• 2893
« Отговор #596 -: Януари 03, 2009, 02:38:29 pm »
 мерси lillie
 за интерпретацията:)
а, ако е Императрицата?
« Последна редакция: Януари 03, 2009, 02:57:08 pm от Kaya »

*

Lillie

• 30532
« Отговор #597 -: Януари 03, 2009, 04:43:47 pm »
Не спирай да ме срещаш
в миг безвремие.
Аз любя се със огъня.
Неспирно.
И разпилявам пепелта си
с ветровете.

« Отговор #598 -: Януари 03, 2009, 04:48:27 pm »

Ето ми го звера и моята първа работа ,която нарисувах във фотошопа ;D

*

kaily

• 5145
    • http://www.kaily.dir.bg
« Отговор #599 -: Януари 03, 2009, 05:07:53 pm »
Страхотен тигър е.
За съжаление аз никога няма да стигна до такива висоти. Щото съм с две леви.  :(
И изобщо, чака ме съдбата на присмехулника, която ми се падна на онова с късметчетата ама явно че верно познава.

GEMINI 29
THE FIRST MOCKINGBIRD OF SPRING SINGS FROM THE TREE TOP
You can take the best of what is available and make it even better. The 'Mockingbird' is often seen as copying others and therefore not particularly original. But the 'Mockingbird' is very creative; it uses the sounds of other birds to make a very unique call of its own. There is a great deal of skill involved in this and there are always those who will respond jealously. A key question is: are the words or thoughts original and unique or are they borrowed from others without any sense or filter of personal authenticity?
Enormous creative potential and talent in taking music or sounds and integrating them to find a new melody. Being the first at seeing potentiality. New songs signaling new beginnings. The joys of spring.
The Caution: Taking the best from others and claiming the credit. Being noisy. Announcing new possibilities or just sounding off?

Та и аз така, ще краднем от другите, в частност тоз изумително красив тигър, и ще компилирам, кво да праиш, съдба.