Здравей Гост

"Говорилня"

• 6108 Отговора
  • 850781 Прегледи
*

kaily

• 5145
    • http://www.kaily.dir.bg
Re: "Говорилня"
« Отговор #880 -: Февруари 18, 2009, 11:17:49 pm »

Бе казвам ви, ония отгоре ме викат на спявка.  :'(
« Последна редакция: Февруари 22, 2009, 11:00:04 pm от kaily »

*

Lillie

• 30532
« Отговор #881 -: Февруари 18, 2009, 11:20:54 pm »
Един мой приятел с частен бизнес даже ми разправяше за негови приятели също с частен бизнес как ходили по врачки за магии за пари  ;D или за да цакат конкурентите си.

Между другото, това е много често срещано явление по тия географски ширини. Зная го от дългогодишни наблюдения. Все някого трябва да "цакаме".
Не спирай да ме срещаш
в миг безвремие.
Аз любя се със огъня.
Неспирно.
И разпилявам пепелта си
с ветровете.

*

Синухе

• 4978
  • Chance favors the prepared mind
« Отговор #882 -: Февруари 18, 2009, 11:24:46 pm »

Поех нов за мен ангажимент да преподавам, уж на майтап. Ще видим какво ще излезе, да не вземе да ми мине даскалската тръпка...  ;D

Хаха,Юпитер във Водолей  ;D И на мен преди няколко дни ми предложиха същото (индивидуално обучение по астрология),преди съм отказвал по принцип да давам,но явно сега нещата просто трябва да станат,засега съм го фиксирал като започване след Новолунието  ;) Оставям нещата да се вървят с естествения ход- до където  стигне,дотам.Обаче просто с Юпитер във Водолей освен,че интереса е по-голям вероятно към астрологията навсякъде,е и един чудесен период за нейното запознаване или доразвиване. :)

*

Синухе

• 4978
« Отговор #883 -: Февруари 18, 2009, 11:34:01 pm »

Преди време един мой приятел си сменяше бавачката на децата. Е-е-е-е, то не бяха хороскопи, то не беше чудо. Пък такава да била, пък онакава да била, пък да имала класа...

Имал съм клиент,който държеше средно-голям магазин с няколко магазинерки-идваше ми с 10-на кандитатури за 1-2 позиции и горе-долу беше същата работа...Не,че не беше важно за човека, но мисля че  прекаляваше от към изисквания за една такава позиция ;също така имах и клиент пак мъж с бизнес дискотека който идваше с лист от 20 фолкпевици и искаше да знае коя ще му изкара парите за определена вечер  ;D  No comment!

*

Lillie

• 30532
« Отговор #884 -: Февруари 18, 2009, 11:50:57 pm »
Хаха,Юпитер във Водолей  ;D

В опозиция към Сатурн в 9 дом и секстил към Слънце на върха на 5ти.
Не спирай да ме срещаш
в миг безвремие.
Аз любя се със огъня.
Неспирно.
И разпилявам пепелта си
с ветровете.

*

Nebesna

« Отговор #885 -: Февруари 19, 2009, 12:11:17 am »
На 23.02.2009 е тъпканица от планети във Водолей. На мен са ми се курдисали в интерсептиран знак във 2-ри дом баш върху светилата, които са съуправители на 8-ми. Прави впечатление липсата на мажорни аспекти към мунданната опозиция Сатурн-Уран.

*

Синухе

• 4978
« Отговор #886 -: Февруари 19, 2009, 12:16:00 am »
Майтап няма,нали наскоро ти гледах картата и тогава се чудих какво ли ще споделиш (не че винаги има събития,но това го нанюхах че ще има някаква изява) за съвпада на Марс/Юпитер в опозиция на Сатурн  ;) 

На мен Юпитер ми мина върху Меркурий,сега е около Южния възел и Марс.Скоро ще имам и Марсов възврат(след 3 дни).Отделно Юпитер така ми активира големия тригон вкл към себе си.

Мунданно,чух накратко по новините че избухнала бомба в София- това ще да е от Марс/Юпитер...

*

Синухе

• 4978
« Отговор #887 -: Февруари 19, 2009, 12:21:44 am »
Ако говорим само за мунданност-Венера хармонизира струпването със секстилите си,това е и канала за разсейване на енергията (на стелиума) навън.В тази насока това може и да се използва от тези при които стелиума им активира картата:пример при мен Венера попада в 8 дом и в действителност получаване на някои суми извежда и координира практически енергията на стелиума ми кацнал на К6.  ;)

*

Марая

• 28287
  • Който каквото ми мисли двойно да му се връща!
« Отговор #888 -: Февруари 19, 2009, 12:55:54 am »

Преди време един мой приятел си сменяше бавачката на децата. Е-е-е-е, то не бяха хороскопи, то не беше чудо. Пък такава да била, пък онакава да била, пък да имала класа...

Имал съм клиент,който държеше средно-голям магазин с няколко магазинерки-идваше ми с 10-на кандитатури за 1-2 позиции и горе-долу беше същата работа...Не,че не беше важно за човека, но мисля че  прекаляваше от към изисквания за една такава позиция ;също така имах и клиент пак мъж с бизнес дискотека който идваше с лист от 20 фолкпевици и искаше да знае коя ще му изкара парите за определена вечер  ;D  No comment!

боже господи ,!не съм единственната луда.искам да ви споделя нещо , доста интересно!преди 4год.бях хххххх .подариха ми едно dvd, което май не струваше повече от 20 долара.ама пуста емоционална стойност.прибрах се в България,и нещо се счупи.а в тоя сервиз,а в оня сервиз,а в трети....едни засукани пехливани ,минете утре,минете в другиден ,писна ми.един ден ,както си седях в офиса си помислих...закона на нютон-няма начин да няма приложение и в сферата на услугите.и така се роди идеята,за една от фирмите,която наричам 6-то ми дете.че кат дойдоха едни социолози,едни психолози-гениална съм била. /уран тригон луна/ не е гениално , просто е напредничаво.правиха тестове,полазиха ме кат хлебарки.признаха ме.еее,погъделичкаха ми самочувствието,попораснаха ми ушите.вкарах всички "баровци сервизи в капан".ноооо....леле полудях!наех астролог на заплата!не отричам , че имам доста познания,но те не са систематизирани-липса на време.консултацийй,време,данни,работа....,много ми помогна науката,но най-важнато целия офис полудя по астрологията...,и още нещо почти всички при мен имат силно аспектиран уран.така,че не съдете шефовете,който ползват науката!тя е затова! ;D
« Последна редакция: Януари 23, 2011, 01:35:51 am от Марая »

Пътувайки към себе си..пътувам към теб и Вселената в която ти се съдържаш! :-)))останете с чисто сърце и ще видите знаците

*

veshti4ka

« Отговор #889 -: Февруари 19, 2009, 08:17:10 am »
абе аз не ги съдя за това, че харесват астрологията. при условие, че Ас-то ми е водолей и Урана ми в 8 дом прави хиляда големи тригона - сигурно съм по-шантава и от повечето, ноооо ... лично за мен това е нарушаване на личното пространство. много добре знаете следното: един аспект може да се разглежда на няколко нива - така нареченият вертикален принцип. всичко зависи от факта определената душа на какво ниво на съзнание се намира и как си отработва аспектите - вертикално или хоризонтално.  според хоризонталният принцип моят съвпад на Сатурн и Луна трябваше да ме вкара в психиатрия или поне да имам няколко убийства и дълбоко душевно разстройство /както се опитаха да ме убедят в един друг форум/ - НО никой не доглежда факта, че съвпада е разходящ, че планетите се намират в различни знаци, което според мен означава, че е отработен в минал живот в този живот само моето раждане е било трудно - в момента само му се кефя на съвпада, защото прави емоциите /верно е, че са дълбоки/ но са и структурирани и не обичам да задълбавам в неща, за които нямам касателство - преди сатурновото си възвръщане бях друга, но сега ми пука на оная работа  ;D  ... отделно квадратът на Луната ми с Плутон / в старата и отработена карта - 3ти - 6 дом/ - на хоризонтално ниво - пререкания с колеги и шефове - да имала съм ги, но поради факта, че винаги защитавам истината и справедливостта - не допускам лъжи и мазане нито на работа нито в личния си живот. вече и не ми пука от много време с тоя квадрат - аз казвам каквото има да казвам /винаги истината/ и си врътвам задника и заминавам - демек хвърлям бомбата и след мен потоп  ;D ;D ;D ;D ;D  -. отново отработена позиция според мен, защото не се тръшкам да рева и да създавам проблеми - гордостта ми е прекалено голяма  :-[  ... в новата карта квадрата се измести в 4 - 7 дом - ми да то там все компромиси съм правила  ;D

така че всичко си зависи от това кой как се справя, а не какво точно означава даден аспект, защото думата "точно" в случая зависи от адски много неща, които обикновено не се взимат впредвид  ;D  ей затова на съм силно против някой да ми се рови в картата насила, защото не мога да зная нивото на което той работи и дали изобщо взима в предвид темата за отработените аспекти...
« Последна редакция: Февруари 19, 2009, 08:34:36 am от veshti4ka »

*

Skarlet

« Отговор #890 -: Февруари 19, 2009, 08:31:58 am »
консултацийй,време,данни,работа....,много ми помогна науката,но най-важнато целия офис полудя по астрологията...,и още нещо почти всички при мен имат силно аспектиран уран.така,че не съдете шефовете,който ползват науката!тя е затова! ;D

Аз също назначавах служители след поглед в хороскопите им,но без да се вманячавам.Не отричам,че много помагаше.Преди мен там се назначаваха много конфликтни и не дотам отговорни хора.И като във всеки женски колектив беше трудно да се тушират конфликтите.Та и на мен много ми помагаше по онова време. :)

*

Lillie

• 30532
« Отговор #891 -: Февруари 19, 2009, 10:22:58 am »
ей затова на съм силно против някой да ми се рови в картата насила, защото не мога да зная нивото на което той работи и дали изобщо взима в предвид темата за отработените аспекти...

Абсолютно.
Никога не знаеш на какво ниво работи и живее астрологът, който ти разглежда картата.
И досега все се чудех защо мнозина от тях не могат адекватно да ми тълкуват натала. Едно към едно се прилага прочетеното в книжките, но на практика рядко е така. Най-малкото трябва да се знае на какво ниво са интегрирани планетните енергии и аспекти в живота на човека.
Не спирай да ме срещаш
в миг безвремие.
Аз любя се със огъня.
Неспирно.
И разпилявам пепелта си
с ветровете.

*

123

« Отговор #892 -: Февруари 19, 2009, 10:47:10 am »

И досега все се чудех защо мнозина от тях не могат адекватно да ми тълкуват натала. Едно към едно се прилага прочетеното в книжките, но на практика рядко е така. Най-малкото трябва да се знае на какво ниво са интегрирани планетните енергии и аспекти в живота на човека.

От известно време ми се ще да задам подобен въпрос, само че по-разширен: 1. какви могат да бъдат причините хороскопът по отношение на предсказателната астрология да не "работи"; 2. може ли чувствително да се различават прогнозите по западна и ведическа астрология

*

Lillie

• 30532
« Отговор #893 -: Февруари 19, 2009, 12:22:07 pm »
Във Ведическата астрология все още не съм навлязла толкова дълбоко, че да ти кажа доколко прогнозите съвпадат или не съвпадат. Но определено е по-прецизна и не така двусмислена, затова на някои може да им се стори "категорична".
Забелязах обаче, че в наталната астрология - и по западна, и по ведическа система - има застъпване, макар и да се гледат различни фактори. Ведическата система обаче дава възможност да се направи по-дълбок анализ на личността отсреща, за скритото под повърхността, под безброй "маски" и "роли".

А причините хороскопът да "не работи" по предсказателна астрология са комплексни.  Всичко си работи, но понякога просто не го забелязваме, защото сме научени да забелязваме само видимото за очите (и сетивата).
Много е важно на какво ниво на съзнание е човекът. Съответно (може да прозвучи жестоко) на един ще му трябва да се "случат" болести, загуби и катастрофи (или да ги "предизвика"), за да го накарат да се замисли, да се осъзнае, докато друг може да изживява дълбоки трансформативни процеси повече на духовно, ментално ниво, отколкото във физическата плоскост.
Говорихме по този въпрос с една астроложка и тя е на същото мнение: далеч не всеки се нуждае от удар с тухла по главата (образно казано), за да си научи уроците. Ние - с определена нагласа - караме нещата да се "случват", те не се случват ей така, от само себе си. Затова предиктивната астрология - във вида, в който понастоящем масово се използва - не е приложима еднакво за всички, без оглед нивото на съзнание.

Не спирай да ме срещаш
в миг безвремие.
Аз любя се със огъня.
Неспирно.
И разпилявам пепелта си
с ветровете.

*

123

« Отговор #894 -: Февруари 19, 2009, 12:39:48 pm »
Да, при наталната се припокриват

Много е важно на какво ниво на съзнание е човекът. Съответно (може да прозвучи жестоко) на един ще му трябва да се "случат" болести, загуби и катастрофи (или да ги "предизвика"), за да го накарат да се замисли, да се осъзнае, докато друг може да изживява дълбоки трансформативни процеси повече на духовно, ментално ниво, отколкото във физическата плоскост.
Говорихме по този въпрос с една астроложка и тя е на същото мнение: далеч не всеки се нуждае от удар с тухла по главата (образно казано), за да си научи уроците. Ние - с определена нагласа - караме нещата да се "случват", те не се случват ей така, от само себе си. Затова предиктивната астрология - във вида, в който понастоящем масово се използва - не е приложима еднакво за всички, без оглед нивото на съзнание.

Струва ми се изключително трудно да се определи нивото на преработка, освен ако някой не те наблюдава от раждането ти до зряла възраст, и защо ведическата астрология не се нуждае от подобни потвърждения, и значи ли че е доста по-точна и вярна? А и точния час на раждане е от изключително значение, при все че 1-2 минути са образно казано съдбовни

а и горното визира по-скоро пътя, а не крайния резултат, т.е. по какъв начин ще стигна от т.А до т. В не е толкова важно, важно е че ще/дали пристигна

*

kaily

• 5145
    • http://www.kaily.dir.bg
« Отговор #895 -: Февруари 19, 2009, 12:51:37 pm »
Светната е много с нивата на проработка на планетите, Подводни и е учител и прочее такива,де тука малко са наясно с тия нива, още по-малко некои Лилини любимци.
« Последна редакция: Февруари 22, 2009, 10:57:55 pm от kaily »

*

Lillie

• 30532
« Отговор #896 -: Февруари 19, 2009, 02:00:25 pm »
Кайли, за да не натъртвам постоянно, споменавайки на "нива на проработка", използвам думичката "интеграция". То си е същото де, независимо каква терминология си възприел в практиката. По-важното е, че работи. 
Моите "любимки", както казваш, поне са астролози... Нали се сещаш, "астролог" може да се титулова всеки, но дали това е призванието му?
Не спирай да ме срещаш
в миг безвремие.
Аз любя се със огъня.
Неспирно.
И разпилявам пепелта си
с ветровете.

*

Lillie

• 30532
« Отговор #897 -: Февруари 19, 2009, 02:12:10 pm »
Струва ми се изключително трудно да се определи нивото на преработка, освен ако някой не те наблюдава от раждането ти до зряла възраст, и защо ведическата астрология не се нуждае от подобни потвърждения, и значи ли че е доста по-точна и вярна?

Изключително трудно е наистина.
Да определиш "нивото" на човека може и да не успееш, но поне можеш да видиш посоката и пътя, които душата е избрала да следва в тази инкарнация. Затова във Ведическата астрология много важно значение имат планетата атмакарака ("атма" - дух) и картата Навамша ("дхарма" - धर्म, dharma, "закон, правило, морален дълг, път").
http://ru.wikipedia.org/wiki/%D0%94%D1%85%D0%B0%D1%80%D0%BC%D0%B0

Не спирай да ме срещаш
в миг безвремие.
Аз любя се със огъня.
Неспирно.
И разпилявам пепелта си
с ветровете.

*

veshti4ka

« Отговор #898 -: Февруари 19, 2009, 02:20:33 pm »
Да, при наталната се припокриват

Струва ми се изключително трудно да се определи нивото на преработка, освен ако някой не те наблюдава от раждането ти до зряла възраст, и защо ведическата астрология не се нуждае от подобни потвърждения, и значи ли че е доста по-точна и вярна? А и точния час на раждане е от изключително значение, при все че 1-2 минути са образно казано съдбовни

а и горното визира по-скоро пътя, а не крайния резултат, т.е. по какъв начин ще стигна от т.А до т. В не е толкова важно, важно е че ще/дали пристигна

123, не е чак толкова трудно да се определи дали един дух е стар или млад. на кое ниво е обаче може и да е малко по трудничко, но струва ми се не непременно невъзможно. старите духове /поне според мен и това, което съм чела/ имат доста ретроградни планети - най-важните са транссатурновите и положението на лунните възли.  отделно последните години на 19 век населението на планетата е започнало значително да се покачва, което води след себе си задължителното интегриране на съвсем млади духове.  според Майкъл Нютън преди мнооооооооогооооо години духовете се прераждали веднъж на стотици или хиляда години, а със сегашното темпо на правене на деца се налага да се прераждат на 5-10 години и задължителното "пускане" на нови духове на Земята.  срещала съм карти на набори на моите деца, които са абсолютно чисти - визирам липсата на ретроградни планети и със СЛВ например във везни, което ще рече, че въпросният човек явно му е 2-3то прераждане и в минал живот си е бил баш "самогъзник" и сега се учи на това да живее в името на благото на другите /това си е моя интерпретация, в книгите е описано по-културно  ;D  /...  плюс това един 10 минутен разговор с правилните въпроси със съответният човек, би ти дал идеална представа за това къде се намира той  :-[  поне за мен наличието на духовна извисеност си личи от това как говори и за какво говори един човек  :-[
ако чуеш някой да ти говори само за обувки Гучи, и парцалки от Витошка, и къде се намира най-новата дискотека или все дивотии от сорта - амиииии можеш да бъдеш сигурен/на, че въпросната личност има още доста да "повтаря първи клас"  ;D ;D ;D

*

Lillie

• 30532
« Отговор #899 -: Февруари 19, 2009, 02:27:26 pm »
ако чуеш някой да ти говори само за обувки Гучи, и парцалки от Витошка, и къде се намира най-новата дискотека или все дивотии от сорта - амиииии можеш да бъдеш сигурен/на, че въпросната личност има още доста да "повтаря първи клас"  ;D ;D ;D

Ама моля ти се, то това и по астролози ходи!  :-\
Не спирай да ме срещаш
в миг безвремие.
Аз любя се със огъня.
Неспирно.
И разпилявам пепелта си
с ветровете.