Здравей Гост

"Говорилня"

• 6108 Отговора
  • 848713 Прегледи
Re: "Говорилня"
« Отговор #1120 -: Март 29, 2009, 05:57:36 pm »
 ;D Тази ме разсмя

*

elfidka

• 3129
« Отговор #1121 -: Март 29, 2009, 06:59:46 pm »
Може ли един хорар да даде информация за изчезнал човек ?
Слънце - Везни
Луна – Близнаци
Асц. - Лъв
Венера – Лъв
Марс - Дева

Животът не е поемал към нас задължение да осъществява мечтите ни. Трябва да вземем каквото ни предлага и да сме благодарни, защото и по-лошо би могло да бъде !!!

*

Nebesna

« Отговор #1122 -: Март 29, 2009, 09:13:33 pm »
Кажете, нали при ретрограден Марс тази планета може да е ретроградна до края на живота на човека или да си промени посоката? Нали когато си променя посоката казваме, че става директен?  :-\

В прогресивната карта Марс може да си смени посоката на движение. Лично в моята натална карта Марс е директен на 29 Везни, но в прогресивната карта към момента е ретрограден на 1,52 Скорпион.

*

Nebesna

« Отговор #1123 -: Март 29, 2009, 09:18:22 pm »
Може ли един хорар да даде информация за изчезнал човек ?

Правилата на хорарната астрология се използват за намиране на изгубени хора и вещи.

*

Марая

• 28287
  • Който каквото ми мисли двойно да му се връща!
« Отговор #1124 -: Март 29, 2009, 10:46:14 pm »
Кажете, нали при ретрограден Марс тази планета може да е ретроградна до края на живота на човека или да си промени посоката? Нали когато си променя посоката казваме, че става директен?  :-\
зависи за коя планета става дума.при мен на 30год.венера е станала ретро и така ,ще бъде още около 30год. >:(

Пътувайки към себе си..пътувам към теб и Вселената в която ти се съдържаш! :-)))останете с чисто сърце и ще видите знаците

*

Helo

« Отговор #1125 -: Март 29, 2009, 11:01:51 pm »
В прогресивната карта Марс може да си смени посоката на движение. Лично в моята натална карта Марс е директен на 29 Везни, но в прогресивната карта към момента е ретрограден на 1,52 Скорпион.

Когато ретрограден Марс става директен в прогресивната карта това означава смяна на характера на човека или на начинът, по който гледа на живота, така ли?  ::)

*

Nebesna

« Отговор #1126 -: Март 29, 2009, 11:15:24 pm »
Всичко е строго индивидуално и  зависи от периодите на ретроградност на планетите от момента на раждане. Светилата нямат ретроградни периоди. Периодите на ретроградност на Меркурий, Венера и Марс се гледат в прогресиите, а на Юпитер, Сатурн, Уран и Плутон се пропускат, тъй като те се движат много бавно. Аз гледам и Юпитер, тъй като управлява Асцендента ми и се намира на гранизата на два дома. Вероятността да смени дома е по-голяма.

Когато една планета стане директна, се счита, че тя вече действа на външно, а не вътрешно ниво, както е с ретроградните планети.

*

Helo

« Отговор #1127 -: Март 29, 2009, 11:23:59 pm »
Всичко е строго индивидуално и  зависи от периодите на ретроградност на планетите от момента на раждане. Светилата нямат ретроградни периоди. Периодите на ретроградност на Меркурий, Венера и Марс се гледат в прогресиите, а на Юпитер, Сатурн, Уран и Плутон се пропускат, тъй като те се движат много бавно.

Аз имах предвид, когато Марс е ретрограден в наталната карта.  :-\

А можете ли да ми кажете какви са негативните влияния на ретроградния Марс?  :) В Интернет не пише много по въпроса или поне не е обяснено много добре. Разбрах само, че някаква част от енергията е обърната навътре и не може да се изрази.

« Отговор #1128 -: Март 29, 2009, 11:31:55 pm »
Всичко е строго индивидуално и  зависи от периодите на ретроградност на планетите от момента на раждане. Светилата нямат ретроградни периоди. Периодите на ретроградност на Меркурий, Венера и Марс се гледат в прогресиите, а на Юпитер, Сатурн, Уран и Плутон се пропускат, тъй като те се движат много бавно.

Аз имах предвид, когато Марс е ретрограден в наталната карта.  :-\

А можете ли да ми кажете какви са негативните влияния на ретроградния Марс?  :) В Интернет не пише много по въпроса или поне не е обяснено много добре. Разбрах само, че някаква част от енергията е обърната навътре и не може да се изрази.
В наталната ти карта въпросния ретрограден Марс си остава такъв  ,но в прогресиите си сменя посоката на движение .
Небесна ти го написа някъде по-горе.
за значението на ретроградните планети
http://www.beinsadouno.com/articles.php?id=114

*

Helo

« Отговор #1129 -: Март 29, 2009, 11:58:04 pm »
В наталната ти карта въпросния ретрограден Марс си остава такъв  ,но в прогресиите си сменя посоката на движение .

Ето един цитат от ликът, който си дал и който между другото съм прочела.  ;D

"Ако в рождената карта имате ретрограден Марс това означава, че не можете да насочите енергията на Марс навън, за да постигнете целите си."

И сега искам да ви попитам, това означава ли, че където и да имам Марс в хороскопа, няма да мога да насоча енергията му навън? А аз имам силно влияние на Скорпион в наталната карта - това означава ли, че неговото влияние няма да може да се изяви много-много?  ::)

*

Марая

• 28287
  • Който каквото ми мисли двойно да му се връща!
« Отговор #1130 -: Март 30, 2009, 12:55:45 am »

Ето един цитат от ликът, който си дал и който между другото съм прочела.  ;D

"Ако в рождената карта имате ретрограден Марс това означава, че не можете да насочите енергията на Марс навън, за да постигнете целите си."

И сега искам да ви попитам, това означава ли, че където и да имам Марс в хороскопа, няма да мога да насоча енергията му навън? А аз имам силно влияние на Скорпион в наталната карта - това означава ли, че неговото влияние няма да може да се изяви много-много?  ::)
наталния марс е там където е в натала.той не може да бъде другаде.прогресивният е ретро и се движи бавно.транзитите на марс през наталния и прогресивния /,ако е ретро/ винаги ще работят в тази посока ,трудна активност и действие.защото марс е това-активност и действие.по-важно е да не превърнеш тази енергия в автоагресия.на това е способен марс.

Пътувайки към себе си..пътувам към теб и Вселената в която ти се съдържаш! :-)))останете с чисто сърце и ще видите знаците

*

veshti4ka

« Отговор #1131 -: Март 30, 2009, 12:29:32 pm »
ммм намерих нещо много хубаво и ви го пускам  ;D ;D ;D ;D ;D ;D ;D ;D ;D ;D

Законите на мързела!

1. Човек се ражда изморен и живее за да си почине.
2. Обичай леглото, така както обичаш себе си.
3. Ако видиш някой да си почива помогни му.
4. Почивай през деня за да може да спиш вечерта.
5. Работата е свещена. Не я докосвай!
6. Онова което можеш да направиш утре не го прави днес.
7. Работи възможно най-малко и не прави това което може да направи друг.
8. Бъди спокоен! Никой човек не е умрял от почивка.
9. Когато изпиташ желание да работиш,седни и чакай да ти мине.
10. Щом работата е здраве нека работят болните.

« Отговор #1132 -: Март 30, 2009, 02:51:08 pm »
За ретроградните планети ви препоръчвам да прочетете книгата на Дороти Кьохлин дьо Бизмон - писана е с помощта на ясновидец.Някои неща са уникални и познанието буквално й е спускано отгоре. Тезата  е , че ретроградна планета в картата показва кармична натовареност  в областта, маркирана от характера на планетата .Поради това и енергията на планетата не може да се прояви.

*

Синухе

• 4978
  • Chance favors the prepared mind
« Отговор #1133 -: Март 30, 2009, 03:06:57 pm »
Вещичке тия закони са много забавни ! ;D :P

Особено тези ми допаднаха:

3. Ако видиш някой да си почива помогни му.
5. Работата е свещена. Не я докосвай!
10. Щом работата е здраве нека работят болните.

Особено на това първото много се смях  ;D

Росинда,тезата за кармичната натовареност е известна отдавна за ретро планетите,тези не са открили топлата вода  ;)
Само не разбрах защо енергията на планетата не може да се прояви  ???- ретроградните планети не са изцяло блокирани, просто в действието си се водят от подсъзнателни импулси,вкоренени модели и трудно изменят поведението си по тях докато съзнателно не се отработят.Отделно работят с други измерения на съзнание/време.
Някои ретро планетки така може да се развихрят,че директните да им гонят подире им... ;D

*

Helo

« Отговор #1134 -: Март 30, 2009, 03:17:54 pm »
ретроградна планета в картата показва кармична натовареност

Значи аз трябва да съм била много лоша в миналия си живот, щом имам шест ретроградни планети.  ;D  ;D  ;D  :P  ;D

Росинда,тезата за кармичната натовареност е известна отдавна за ретро планетите,тези не са открили топлата вода  ;)
Само не разбрах защо енергията на планетата не може да се прояви  ???- ретроградните планети не са изцяло блокирани, просто в действието си се водят от подсъзнателни импулси,вкоренени модели и трудно изменят поведението си по тях докато съзнателно не се отработят.Отделно работят с други измерения на съзнание/време.
Някои ретро планетки така може да се развихрят,че директните да им гонят подире им... ;D

Би ли ми казал как могат да се отработят съзнателно тези вкоренени модели при ретроградните планети? Този въпрос много ме интересува!

Казваш, че ако се работи по въпроса, дори и ретроградните планети могат да се изявят и то с голяма сила, така ли?

*

Синухе

• 4978
« Отговор #1135 -: Март 30, 2009, 03:35:06 pm »
Ретроградните планети не те правят лоша.Просто показват недоразвити,натоварени или изкривени принципи и от там действия от съзнанието,което ги има.Натовареността специално може и да е положителна,но изисква изясняване- в случая когато имаш да даваш още,незавършени процеси протичащи и в този живот.
Кармата като резултат може да бъде положителна и отрицателна отделно.

Би ли ми казал как могат да се отработят съзнателно тези вкоренени модели при ретроградните планети?

Отговора ти на този въпрос изисква обективни познания и вътрешно опознаване,което не става бързо.Ще се наложи да се самоизследваш,като за да се надскочиш ще ти е необходимо да се върнеш към първичният чист принцип на планетата-а за да го разбереш ,астрологията е един от начините.

Казваш, че ако се работи по въпроса, дори и ретроградните планети могат да се изявят и то с голяма сила, така ли?

Силата на изявата на планетите не зависи от тяхната фаза.В смисъл ретроградна планета особено вътрешна дори може да се превърне в основен фокус на съзнанието и действията.

*

Helo

« Отговор #1136 -: Март 30, 2009, 03:44:06 pm »
Отговора ти на този въпрос изисква обективни познания и вътрешно опознаване,което не става бързо.Ще се наложи да се самоизследваш,като за да се надскочиш ще ти е необходимо да се върнеш към първичният чист принцип на планетата-а за да го разбереш ,астрологията е един от начините.

Как може да човек да се върне към първичния чист принцип на планетата, за да се опита да надскочи себе си, ако няма особени познания по астрология?  ::)

И въобще, какво означава да се върне към първичния чист принцип на планетата? Да се опита да започне на чисто в това отношение ли?

*

veshti4ka

« Отговор #1137 -: Март 30, 2009, 03:57:52 pm »
към Елфидка:

Елфи, пратих ти 2 съобщения тук във форума. може ли да ги погледнеш моля, че нямам търпение за отговора  ;D ;D ;D

*

Синухе

• 4978
« Отговор #1138 -: Март 30, 2009, 04:00:11 pm »

Как може да човек да се върне към първичния чист принцип на планетата, за да се опита да надскочи себе си, ако няма особени познания по астрология?  ::)

И въобще, какво означава да се върне към първичния чист принцип на планетата? Да се опита да започне на чисто в това отношение ли?

За това и ти казах първо да натрупаш познания.Разбира се не на всеки се отдава,да не говорим че ако нямаш много връзка с висшия си разум,някои разпостранени информации в астрологията и езотериката могат да те объркат, дори и да не го забележиш.Ако наистина имаш сериозно търсене и желание да се развиваш и опознаваш-сама ще си откриеш и извървиш този път  :)  
За сега мисля ти е рано да ти се дават готови отговори и да обсъждаш така нещата-разработи си първо стабилна база.Ако ти се дават просто ей така -едно че няма да ги осъзнаеш, друго е че личният опит и разбиране ,независимо дали е бавен или бърз като процес е за предпочитане.

*

Helo

« Отговор #1139 -: Март 30, 2009, 07:35:37 pm »
Какво можете да ми кажете за Хирон в осми дом и в Близнаци? Разбрах, че хората с Хирон в осми дом обезателно ще се интересуват от окултното. Но, това, че са манипулативни не знам дали е вярно.  :-\