Здравей Гост

"Говорилня"

• 6108 Отговора
  • 849129 Прегледи
Re:"Говорилня"
« Отговор #1460 -: Април 27, 2009, 11:38:43 pm »
И аз да попитам ;D,абе защо така забелязвам спад на активността във форума :'(.Това на някой транзит ли се дължи или на хубавото време :D?Аз все още се въздържам да давам мнения,защото съм съвсем в началото,но пък съм активен читател и се уча много от вас.Та затова питам,какво става с активноста,липсва ми......... :'(
Слънце в Телец,АС в Дева,Луна в Риби,МС в Близнаци,ИС в Стрелец

*

Lillie

• 30532
« Отговор #1461 -: Април 27, 2009, 11:42:08 pm »
И аз да попитам ;D,абе защо така забелязвам спад на активността във форума :'(.Това на някой транзит ли се дължи или на хубавото време :D?

Предполагам, че на хубавото време се дължи... И не на последно място - на мунданния съвпад на Венера и Марс в Овен.  :-[
Не спирай да ме срещаш
в миг безвремие.
Аз любя се със огъня.
Неспирно.
И разпилявам пепелта си
с ветровете.

« Отговор #1462 -: Април 27, 2009, 11:55:09 pm »
И аз да попитам ;D,абе защо така забелязвам спад на активността във форума
Аз пък се чудя как като се отвори една тема едини ден и аз докато се прибера вечерта на другия ден, тя е станала 10 страници.  ::)     И така 5-6 теми на ден. ;D
Информацията не е знание. Знанието не е мъдрост. Мъдростта не е истина.

« Отговор #1463 -: Април 28, 2009, 12:11:34 am »

Аз пък се чудя как като се отвори една тема едини ден и аз докато се прибера вечерта на другия ден, тя е станала 10 страници.  ::)     И така 5-6 теми на ден. ;D
[/quote]

Ами имаше такава тенденция,наистина,допреди седмица(точно по това време Марса направи съвпад с Венера).Сега гледам,че има такъв с Мерка,значи трябва да се поразвържат езиците ;D ;D ;D
Слънце в Телец,АС в Дева,Луна в Риби,МС в Близнаци,ИС в Стрелец

« Отговор #1464 -: Април 28, 2009, 12:13:14 am »
Сега гледам,че има такъв с Мерка,значи трябва да се поразвържат езиците ;D ;D ;D

Дам, а-ха да се развържат и отиде ретрограден.  :-\
Информацията не е знание. Знанието не е мъдрост. Мъдростта не е истина.

*

Nebesna

« Отговор #1465 -: Април 28, 2009, 12:29:24 am »
И аз да попитам ;D,абе защо така забелязвам спад на активността във форума :'(.Това на някой транзит ли се дължи или на хубавото време :D?

Предполагам, че на хубавото време се дължи... И не на последно място - на мунданния съвпад на Венера и Марс в Овен.  :-[

И Селена е в съвпада - между Венера и Марс. Аз си примирявам опозицията 4/10-ти дом. Пиша проекти, та се късам. Нямам време да се отдам изцяло на астрологичните търсенея в момента. Венера ми управлява МЦ, Марс - ИЦ, а съвпадът е в 3-ти дом. За 2 дни трябваше да огранизирам екип от 11 човека, които да работят по проекта и осигурихме партньорство от 2 интерната и 1 училище, а утре ще го дописваме, че срокът за предаването е в другиден. Окултизмът мина на втори план сега, давам ход на обществено-полезната дейност. Имам някои интересни идеи за астрологични казуси, но засега ще почакам...Моля да ме извините....ще "надничам" тук по малко.

*

Kali

• **
  • 1411
« Отговор #1466 -: Април 28, 2009, 09:54:54 am »
Аз се отдадох на четене и се радвам на хубавото време  ;D. През последната година и половина започнах да чета 5-6 книги и не завърших нито една.
Ние можем да бъдем промяната, която искаме да видим в света.

*

Helo

« Отговор #1467 -: Април 28, 2009, 12:15:05 pm »
И аз да попитам ;D,абе защо така забелязвам спад на активността във форума :'(.Това на някой транзит ли се дължи или на хубавото време :D?Аз все още се въздържам да давам мнения,защото съм съвсем в началото,но пък съм активен читател и се уча много от вас.Та затова питам,какво става с активноста,липсва ми......... :'(

И аз го забелязах отдавна.

Ами, аз задавам въпроси, ама не ми се отговаря много. Затова и спрях да пиша. Първо мислех, че не искат да ми обръщат внимание, ама виждам, че другите си имат други неща за вършене и затова не ми отговарят.

Ама аз пак ще попитам за Вертекс в осми дом и в Близнаци. Какво е характерно за него? Прочетох, че Вертекс в Близнаци ще изисква от човека да умее да борави със словото и да се защитава с факти, а не да говори с общи приказки.
А в 8-ми дом дава желание за неразрушим съюз с партньора. И има големи изисквания към партньора. Ако някой не отговаря на тези изисквания, няма да се получи връзка.

*

Kali

• **
  • 1411
« Отговор #1468 -: Април 28, 2009, 12:56:41 pm »
Halo, видя ли как сама взе да питаш и да си отговаряш  ;D, то повечето сме така. Следващата стъпка е да установиш вЕрно ли е това и има ли почва в твоя живот. Така малко по малко се превръщаш в астролог.

*

Helo

« Отговор #1469 -: Април 28, 2009, 01:21:00 pm »
Halo, видя ли как сама взе да питаш и да си отговаряш  ;D, то повечето сме така. Следващата стъпка е да установиш вЕрно ли е това и има ли почва в твоя живот. Така малко по малко се превръщаш в астролог.

Ами, ще продължа разговора със себе си  ;D и ще си кажа, че това за Вертекс в 8-ми дом напълно отговаря на моето мислене. Даже, тази позиция е само едно от многото неща, които затвърждават точно такова отношение към партньора при мен.  ;D

Колкото до значението на Вертекс в Близнаци, то може да се прояви по-късно в живота ми. Не, че не се е проявявало преди.  :-\

Странно е, че на български език няма писано много за Вертекс. Аз лично намерих информацията за него на английски. Може би някой от вас трябва да направи нещо по въпроса.  ;)  ;D  ;D  ::)

Но, забелязах, че някои от вас са обсъждали Вертекс преди време в един друг форум по астрология. Но, пак не се казва конкретно за всяко едно положение на Вертекс.

*

Kali

• **
  • 1411
« Отговор #1470 -: Април 28, 2009, 02:30:44 pm »
Странно е, че на български език няма писано много за Вертекс. Аз лично намерих информацията за него на английски. Може би някой от вас трябва да направи нещо по въпроса.  ;)  ;D  ;D  ::)

Ти също си част от това, нищо, че още го наричаш "вас'.  :)

Вече си намерила, прочела и изследвала значението на Вертекс в домовете и знаците, твой ред е нещо да направиш по въпроса  :). Аз лично ще се радвам на всеки материал, понеже не съм изследвала обстойно този фактор в картата си.

« Отговор #1471 -: Април 28, 2009, 03:33:38 pm »
А в 8-ми дом дава желание за неразрушим съюз с партньора. И има големи изисквания към партньора. Ако някой не отговаря на тези изисквания, няма да се получи връзка.  :-\

Така ли е според вас?  :-\
[/quote]

А интересно, в случая имам приятел с Вертекс в VІІІ дом, май наистина е вярно. Това ми напомня, че миналото лято беше кошмарно за мен, имах чувството, че нарочно ме подлага на ред изпитания, за да изпита чувствата ми към него. Защото дълбоко в себе си усещах, че това е един вид тест, който аз трябваше да издържа.

*

Helo

« Отговор #1472 -: Април 28, 2009, 06:24:12 pm »
А в 8-ми дом дава желание за неразрушим съюз с партньора. И има големи изисквания към партньора. Ако някой не отговаря на тези изисквания, няма да се получи връзка.  :-\

Така ли е според вас?  :-\

А интересно, в случая имам приятел с Вертекс в VІІІ дом, май наистина е вярно. Това ми напомня, че миналото лято беше кошмарно за мен, имах чувството, че нарочно ме подлага на ред изпитания, за да изпита чувствата ми към него. Защото дълбоко в себе си усещах, че това е един вид тест, който аз трябваше да издържа.
[/quote]

Ако говоря от гледна точка на това какво аз бих направила, то аз също бих подложила мъжът на изпитания, особено, ако не го познавам. Когато издържиш всички изпитания и той е напълно сигурен, че си достоен човек, сигурно вече ще прави всичко, само и само да запази връзката, включително и компромиси. Преди това ще се опита да те ядоса, да те подложи на разлини негативни емоции, за да види как ще реагираш и да разбере що за човек си.  :)

*

Helo

« Отговор #1473 -: Април 28, 2009, 06:26:14 pm »
Искам да ви питам колко са били зодиите първоначално, 10 или 8.  ;D

*

Helo

« Отговор #1474 -: Април 30, 2009, 12:52:51 am »
Напоследък тук е пусто като в пустиня!  ;D Просто исках пак да го отбележа.  ;D

*

Синухе

• 4978
  • Chance favors the prepared mind
« Отговор #1475 -: Април 30, 2009, 12:55:45 am »
Сигурно е от виртуалният свински грип !  ;D ;D ;D Той се хващал от много дискутиране,за това не е хубаво да си отваряме устите много-много  :-X  ;) ;D

*

Nebesna

« Отговор #1476 -: Април 30, 2009, 01:42:17 am »
Вертекс освен че имал сходно  значение с десцендента, той носел и някаква впезапност и съдбовност. Хората, които срещаме при транзити върху Вертекса ни можели коренно да променят нашия живот за добро или за лошо. Аз не съм забелазала това да действа. Някой го е пуснал в публичното пространство без да го провери достатъчно. Първо трбва да се определи силата на тоя вертекс, доколко е свързан с други планети и заема ли важно място в картата. Моят Вертекс е в 8-ми дом в началните градуси на Лъв в съвпад с Юнона и не сключва никакви други аспекти в натала (т.е. не е особено силен фактор). Не съм забелязала при мен да са идвали интимни партньори, свързани с този знак. Скорпионите ме привличат, но верятно, защото имам много натоварени водни знаци и Нептун в Скорпион. Не съм имала нито един интимен приятел от зодия Лъв или със силно лъвско начало.

В синастрията, от фиктивните точки, най-силно действат Лилит и Лунните възли - срещат се много съвпади на Венера с Лилит или аспекти на планети с възлите на партньора.

*

Skarlet

« Отговор #1477 -: Април 30, 2009, 09:12:11 am »
Напоследък тук е пусто като в пустиня!  ;D Просто исках пак да го отбележа.  ;D

Ами,сигурно е от Меркурия в Телец.От утре навлиза в приказливите Близнаци.Надявам се да се появи нещо интересно.  ;)

*

Kali

• **
  • 1411
« Отговор #1478 -: Април 30, 2009, 10:08:48 am »
Вертекс освен че имал сходно  значение с десцендента, той носел и някаква впезапност и съдбовност. Хората, които срещаме при транзити върху Вертекса ни можели коренно да променят нашия живот за добро или за лошо. Аз не съм забелазала това да действа. Някой го е пуснал в публичното пространство без да го провери достатъчно. Първо трбва да се определи силата на тоя вертекс, доколко е свързан с други планети и заема ли важно място в картата. Моят Вертекс е в 8-ми дом в началните градуси на Лъв в съвпад с Юнона и не сключва никакви други аспекти в натала (т.е. не е особено силен фактор). Не съм забелязала при мен да са идвали интимни партньори, свързани с този знак. Скорпионите ме привличат, но верятно, защото имам много натоварени водни знаци и Нептун в Скорпион. Не съм имала нито един интимен приятел от зодия Лъв или със силно лъвско начало.

В синастрията, от фиктивните точки, най-силно действат Лилит и Лунните възли - срещат се много съвпади на Венера с Лилит или аспекти на планети с възлите на партньора.

Последните дни покрай въпросите на Хало реших да изследвам Вертекса и открих интересни неща. Моят Вертекс е на 22 * Лъв в 7-ми дом. Единствения му аспект е секстил с Луна. В синастрията обаче става много интересно. Със съпруга ми имаме точен съвпад на моя Вертекс с неговия "специален" Меркурий /в натала ретрограден, управлява Асц и МС/. С първото дете имаме мой Вертекс на негов Асц. и негов Вертекс на мой Асц, а с второто дете-негова Луна съвпад мой Вертекс. А в една синастрия, която аз определям като много значима за развитието ми като личност, е налице точна опозиция между двата Вертекса.

Транзитите не съм се сетила да изследвам.

« Последна редакция: Април 30, 2009, 11:40:12 am от Kali »

*

veshti4ka

« Отговор #1479 -: Април 30, 2009, 10:56:57 am »
хихи аз да са пофаля малко  ;D ;D ;D ;D ;D ;D

по въпроса за Вертекса - наталният ми е на 15,50* в Дева и транзитния ретро Сатурн /приключване на стара карма/ му е почти отгоре - Девата е интерсептирана в 7-я ми дом. транзитният  Уран е в интерсептираните Риби в 1-я ми дом, а управителя на Слънцето ми Нептун в момента е в съвпад заедно с Хирона на Ас-то ми ... СВОБОДАТА, САНЧОООООО ...  ;D ;D ;D ;D ;D ;D  най-после от вчера съм Свободнаааааааа  ;D ;D ;D ;D ;D ;D ;D  тири-рири-рам  :P  а СЛВ /транзитен/ е в голям въздушен тригон с Плутона ми /в 7 дом Везни, управител на 9 дом/ и Марс /в 3 дом Близнаци управител на 2 дом/ - засегната ос 3/9 дом - документалното оправяне в съда, и 1/7 дом - аз и другите .... снощи голямо натряскване падна, а купона се гласи за скоро време  ;D ;D ;D ;D ;D ;D