Здравей Гост

"Говорилня"

• 6108 Отговора
  • 849305 Прегледи
*

Kali

• **
  • 1411
Re:"Говорилня"
« Отговор #1540 -: Май 07, 2009, 04:10:53 pm »
Преди много обичах кучета, котки и въобще всички видове животни, даже успявах да се сприятеля с голяма част от тях, а те имат различни характери и предпочитания. Това в известна степен е свързано с професията ми /ветеринарна медицина/. В студентските години прекарвах всяко свободно време в частните кабинети, ходих и на студентска практика във Виена.
По време на първата бременност работих до 8-ия месец. Веднъж лекувах едно куче /с повръщане и диария, беше силно обезводнено/ и попитах жената, която го водеше за вида на фекалиите. На другия ден, за да имам реална представа, г-жата ми донесе едно пълно бурканче, в него имаше повече глисти и тении, отколкото нещо друго. Имам още няколко такива случки, та отношението ми силно се промени. Вече улични кучета не докосвам.
Ние можем да бъдем промяната, която искаме да видим в света.

*

Mia21

• 2502
« Отговор #1541 -: Май 07, 2009, 05:01:55 pm »
Преди много обичах кучета, котки и въобще всички видове животни, даже успявах да се сприятеля с голяма част от тях, а те имат различни характери и предпочитания. Това в известна степен е свързано с професията ми /ветеринарна медицина/. В студентските години прекарвах всяко свободно време в частните кабинети, ходих и на студентска практика във Виена.
По време на първата бременност работих до 8-ия месец. Веднъж лекувах едно куче /с повръщане и диария, беше силно обезводнено/ и попитах жената, която го водеше за вида на фекалиите. На другия ден, за да имам реална представа, г-жата ми донесе едно пълно бурканче, в него имаше повече глисти и тении, отколкото нещо друго. Имам още няколко такива случки, та отношението ми силно се промени. Вече улични кучета не докосвам.

Само това ми трябваше да чуя... ;D

*

Asol

• 4140
« Отговор #1542 -: Май 07, 2009, 05:34:13 pm »
Котки може би обичат хора, които обичат да гушкат. Може да се "използват" като успешно хапче срещу стрес.  :P Едно голямо куче овчарско как да го гушкаш. С него може да се тренира бягане на дълги разстояния  ;D

*

Mia21

• 2502
« Отговор #1543 -: Май 07, 2009, 05:40:39 pm »
Котки може би обичат хора, които обичат да гушкат. Може да се "използват" като успешно хапче срещу стрес.  :P Едно голямо куче овчарско как да го гушкаш. С него може да се тренира бягане на дълги разстояния  ;D

А гушкам го,гушкам го....,и още как... :P ;D Така ги мачкам пък кученцата аз,много ги обичам....;D

*

Kali

• **
  • 1411
« Отговор #1544 -: Май 07, 2009, 06:18:47 pm »
Само това ми трябваше да чуя... ;D

E, aз затова го казах  ;D, любовта към животните не се измерва само в гушкане и хранене.

*

Mia21

• 2502
« Отговор #1545 -: Май 07, 2009, 07:04:47 pm »
Jd_K,къде е?И нея я няма,както и Доктора... ???
Друго си е всички да са си тук... :-[

*

Lillie

• 30532
« Отговор #1546 -: Май 07, 2009, 07:20:24 pm »
Ами след като ни измери на всичките духовните нива, очевидно е преценила, че тази среда стагнира еволюцията й.  :-[
Не спирай да ме срещаш
в миг безвремие.
Аз любя се със огъня.
Неспирно.
И разпилявам пепелта си
с ветровете.

« Отговор #1547 -: Май 07, 2009, 10:59:57 pm »
даааа, отиде някъде с ultraviolet-овото си излъчване.  ;D  ;D  ;D Така и не разбрах как се гадае на аватар  ???

Информацията не е знание. Знанието не е мъдрост. Мъдростта не е истина.

*

Синухе

• 4978
  • Chance favors the prepared mind
« Отговор #1548 -: Май 07, 2009, 11:05:11 pm »
Така и не разбрах как се гадае на аватар  ???

Ей ,ще падна !  ;D ;D ;D    (Разбирам те какво имаш предвид)

Това ще е сигурно лафа във форума за 2009  ;) Е има време,може и друго да се пръкне...което да е на базата на случило се тук  ::)

Ха,сега остава след време да намерим по книжарниците гадателски наръчник "Как да разберете нивото на участник в даден форум по аватара му"  :P Остава блудкав момента обаче със честата му смяна-това вероятно трябва да вещае преминаване през нивата  ;D :D

« Отговор #1549 -: Май 07, 2009, 11:31:37 pm »
А пък аз исках тия дни да споделя колко е хубава енергията на силния Марс в Овен...с невероятен порив чистих из нас.  ;D И си мислех как понякога нямаш сили или желание да се отлепиш от канапето, а сега всичко вършех с желание. Е, това положение при една колежка е било не така ползотворно. Кръцнала си пръста докато режела накакъв домат и историята приключила в Пирогов. Та днес беше в бинтове. 
Хубаво си е това да си Овен...така ми липсва този "отскок"  ::) с ретро Марса ми в Телец  :-[
Информацията не е знание. Знанието не е мъдрост. Мъдростта не е истина.

*

Nebesna

« Отговор #1550 -: Май 08, 2009, 12:07:11 am »
На мене Марс в момента ми е в секстил със светилата. Енергична не съм баш, но някак устойчиво целенасочена и целеустремена. Обаче в края на Овена (към 27-ми) ще ми опонира наталния Марс и ще направи тао-квадрат с наталния Юпитер- е тогава ще видим какви ще ги сътвори. Май ще си взема 2-3 дни отпуска да си "поизтупам" къщата, че Марс ми транзитира през 4-ти дом.

*

Nebesna

« Отговор #1551 -: Май 08, 2009, 12:16:16 am »
Пращам ви една интересна книжка: "Успехология на любовта" (УЧЕБНИК ЗА УМНИ ВЛЮБЕНИ)

http://issuu.com/ljube/docs/uspehologia_love

Темата е много интересно и забавно поднесена с много чувство за хумор. Някой знае ли как може да се изтегли тази книга? Трудно се чете в този формат.
« Последна редакция: Май 08, 2009, 12:25:00 am от Небесна »

*

Lillie

• 30532
« Отговор #1552 -: Май 08, 2009, 12:52:43 am »
Така и не разбрах как се гадае на аватар  ???

Не ти и трябва.
Кой знае, може би съдейки по сочните ти брокатени устни, щяха да ти кажат, че следваш тамасичното (сиреч "нисше") начало. Майтап де.  :-[
Не спирай да ме срещаш
в миг безвремие.
Аз любя се със огъня.
Неспирно.
И разпилявам пепелта си
с ветровете.

*

Lillie

• 30532
« Отговор #1553 -: Май 08, 2009, 01:00:08 am »
Ха,сега остава след време да намерим по книжарниците гадателски наръчник "Как да разберете нивото на участник в даден форум по аватара му"  :P Остава блудкав момента обаче със честата му смяна-това вероятно трябва да вещае преминаване през нивата  ;D :D

Ха, остава да издадем и наръчник за гадаене по подпис. Ще излязат наяве доста интересни моменти. А твоят дионисиев период още ли продължава? :P :P :P (тук слагам една кикотеща се емотиконка, да знаЙш).  :)
Не спирай да ме срещаш
в миг безвремие.
Аз любя се със огъня.
Неспирно.
И разпилявам пепелта си
с ветровете.

*

Синухе

• 4978
  • Chance favors the prepared mind
« Отговор #1554 -: Май 08, 2009, 01:47:07 am »
А не ,отдавна мина тая вълна Дионисиевата  :P И аз мислех да си подновя подписа,сега остава да си избера сред няколкото възможности от картинки,които си бях харесал  :)

Едит: Ретро Меркурий  >:( ;D Сега не мога да си сменя подписа (или той не иска да се сменя  ;D),защото все ми изкача грешка,че аватара ми бил голям.А този аватар си го харесвам  :'(  После да вземе да не мога да го кача...а вече си харесах подпис.Офф утре на свежо ще му мисля  :D

Едит 2: Бррр аватара стана подпис  ;D ,а тоя аватар не съм сигурен колко ще изтрае,колкото сега да спя спокойно, а оня крилатия ако го хвана съм му скъсал сандалите до две  ;D :-\ :D
« Последна редакция: Май 08, 2009, 03:01:41 am от Синухе »

*

Skarlet

« Отговор #1555 -: Май 08, 2009, 07:46:29 am »

Хубаво си е това да си Овен...така ми липсва този "отскок"   :-[

Наистина е хубаво да имаш Планета в Овен.Дава толкова устрем,страст и дух.  ;D Транзитният Марс скоро ще квадратира цялата кавалкада в Рак,та ще видим.Дано не стане като при съвпада му с Луната ми.Между другото-котето е учудващо добре.Всеки се чуди как е оцеляло.

*

Lillie

• 30532
« Отговор #1556 -: Май 08, 2009, 12:20:20 pm »

Хубаво си е това да си Овен...така ми липсва този "отскок"   :-[

Наистина е хубаво да имаш Планета в Овен.Дава толкова устрем,страст и дух.  ;D

С овенски стелиум в огнен дом голям отскок ще да е при мен, направо да се изстрелям в Космоса.  ;D Особено тая сутрин като ме вдигнаха рано и неочаквано да правя експресно около 2 стр. юридически превод за 20 минути (безумие!), след като съм стояла снощи да превеждам едни гадни цесии до два през нощта... Да му се не види на тоя ретро Меркурий!  :-\

Не спирай да ме срещаш
в миг безвремие.
Аз любя се със огъня.
Неспирно.
И разпилявам пепелта си
с ветровете.

*

Kali

• **
  • 1411
« Отговор #1557 -: Май 08, 2009, 02:05:15 pm »
Между другото-котето е учудващо добре.Всеки се чуди как е оцеляло.

Котките имат невероятна способност да оцеляват след подобни каскади (скачане от тераса например). Явно имат някакъв трик, знаят как да падат и много рядко се нараняват. Да ти е живо и здраво.

Тия дни се радвам на спокойствие и тишина на работното място, дори си харесах нов аватар. Много ми беше трудно, при толкова голям избор.

*

Skarlet

« Отговор #1558 -: Май 08, 2009, 06:43:28 pm »
Абе,не знам как се оцелява след падане от 5-я етаж? Благодаря ти,дано е жив и здрав,че много го обичам. А вие тук много ме заразявате с тези нови "дрешки" и ще взема и аз да се подновя.  :P Много са ви готини новите аватарчета и на теб, и на Синухе. Честито!

« Отговор #1559 -: Май 08, 2009, 09:09:55 pm »
Къде ни е Зъболекаря?  :-\
Его къдей ,но пак отива да спи ,че е уморен ;D