Здравей Гост

"Говорилня"

• 6108 Отговора
  • 848446 Прегледи
*

Mims

• **
  • 772
Re:"Говорилня"
« Отговор #1740 -: Май 26, 2009, 12:18:24 am »
Като се подготвиш психически и физически за шамарите му(често са яки ритници),изпиташ ги,без да мрънкаш и си извлечеш нужните поуки.. ;D ;D ;D

*

Helo

« Отговор #1741 -: Май 26, 2009, 12:42:22 am »
Я ми кажете, транзитен Сатурн в тригон с Юпитер какво дава. Прочетох, че благоприятства кариерата и образованието, че подпомага развитието в тези области. А нещо негативно дава ли?

А ретроградният Меркурий освен среща на стари познати дава ли и раздели с познати?

*

Nebesna

« Отговор #1742 -: Май 26, 2009, 01:17:25 am »
Я ми кажете, транзитен Сатурн в тригон с Юпитер какво дава. Прочетох, че благоприятства кариерата и образованието, че подпомага развитието в тези области. А нещо негативно дава ли?

Бавен но успешен напредък, на който резултатите няма да са очевидни веднага. Аспектът е благоприятен за поставяне на основите на нещо, започване на строителство, успех с началници и подкрепа от висшестоящите. Успех в юридическите дела, висшето образование, издигането по йерархичната стълбица. Разбира се зависи и от домовете. Аз имам този аспект в натала си и мога да кажа, че ми е СМЕКЧАВАЛ много неприятности (визирам други негативни аспекти към Юпитер и Сатурн). Наричат го аспекта на "благосклонната съдба", дава далновидност и качества на стратег, баланс между силите на разширението и ограничението. Но не очаквай светкавични резултати. Набележи си цел и я следвай стъпка по стъпка. 

« Отговор #1743 -: Май 26, 2009, 08:30:28 am »
не можеш да постигнеш свобода без да си отработил Сатурна си, не можеш да се рееш в облаците и да изпитваш чувството на освободеност без да си стъпил здраво на земята, без да имаш фундамента, върху който да стъпиш и ако прекрачиш границите на Сатурн неподготвен, то енергийте на висшите планети могат да бъдат крайно разрушителни....

Струва ми се, че се сещам чии са тези думи...  :P
явно ми е резонирало със нещо сходно в мен щом се е запечатало в паметта, но или на Леон , Инок или
може би твой, не знам припомни ми :)
Свободен е само онзи, който се радва на свободата на всички...
Истински свободен е този, който няма нужда да прави избор...

« Отговор #1744 -: Май 26, 2009, 08:34:36 am »
не можеш да постигнеш свобода без да си отработил Сатурна си, не можеш да се рееш в облаците и да изпитваш чувството на освободеност без да си стъпил здраво на земята, без да имаш фундамента, върху който да стъпиш и ако прекрачиш границите на Сатурн неподготвен, то енергийте на висшите планети могат да бъдат крайно разрушителни....

И как се отработва Сатрун?  ;)  ::)

с много труд и търпение
Свободен е само онзи, който се радва на свободата на всички...
Истински свободен е този, който няма нужда да прави избор...

*

veshti4ka

« Отговор #1745 -: Май 26, 2009, 12:44:40 pm »
абе до преди малко си играх с настройките на Зет-а и понеже тая програма ама въобще не ми е ясна, та си пуснах рождената карта... обаче като гледам ми дава, че рожденият ми Сатурн е стационарен /досега си мислех, че е директен/  :o :o :o  мога ли да помоля някого, който има ефемеридите отпреди 2000 година /щото мойте са 2000-2050г./ да погледне истинската фаза на Сатурн за 3 март 1974г., астрокома го отчита директен, а аз не разбрах кво бутнах в Зета да го е....  :-[  благодаря ви предварително  ;D

*

Asol

• 4140
« Отговор #1746 -: Май 26, 2009, 01:22:08 pm »
абе до преди малко си играх с настройките на Зет-а и понеже тая програма ама въобще не ми е ясна, та си пуснах рождената карта... обаче като гледам ми дава, че рожденият ми Сатурн е стационарен /досега си мислех, че е директен/  :o :o :o  мога ли да помоля някого, който има ефемеридите отпреди 2000 година /щото мойте са 2000-2050г./ да погледне истинската фаза на Сатурн за 3 март 1974г., астрокома го отчита директен, а аз не разбрах кво бутнах в Зета да го е....  :-[  благодаря ви предварително  ;D

Вещичка, доколкото знам Зет отчита само това дали една планета е ретроградна или директна. Твоят Сатурн излиза директен.  Не съм срещала в настройките му да има опция за стационарна планета.  :)

*

Синухе

• 4978
  • Chance favors the prepared mind
« Отговор #1747 -: Май 26, 2009, 01:33:38 pm »
да погледне истинската фаза на Сатурн за 3 март 1974г., астрокома го отчита директен, а аз не разбрах кво бутнах в Зета да го е....  :-[  благодаря ви предварително  ;D

Ето.Влизаш в астро кома и от там на личен портрет отдолу ти го изписва:

Planetary positions
planet    sign    degree       motion
Sun    Pisces    12°12'18    in house 1    direct
Moon    Cancer    0°41'42    in house 4    direct
Mercury    Aquarius    29°40'03    in house 1    retrograde
Venus    Aquarius    1°23'13    in house 12    direct
Mars    Gemini    2°04'48    in house 3    direct
Jupiter    Aquarius    28°45'11    in house 1    direct
Saturn    Gemini    27°47'37    in house 4    stationary (D)
Uranus    Libra    27°22'43    in house 8    retrograde
Neptune    Sagittarius    9°35'45    end of house 9    direct
Pluto    Libra    6°05'45    in house 7    retrograde
True Node    Sagittarius    25°15'57    in house 10    retrograde

Скоростта на Сатурн е била 0,00,22.Добре дошла в клуба на стационарните Сатурни ,моя е със скорост дори по-ниска от твоята 0,00,12  :P Хубаво е да имаш стационарен Сатурн,просто ние работим по друг начин с времето ,а и кармически това е положителен показател  ;) Обикновено е една от индикациите за необременена душа или за такава по пътя на тоталното си освобождение от материята  ;D Това може да бъде последно прераждане или едно от последните...
« Последна редакция: Май 26, 2009, 01:37:49 pm от Синухе »

*

veshti4ka

« Отговор #1748 -: Май 26, 2009, 01:34:00 pm »
бе аз ако знам кво бутнах по настройките - щях да кажа  ;D ;D ;D  имам навика да ровичкам из всички програми, като изобщо не си поставям за цел да помня кво правя и накрая - изненадаааааааааа  ::)  

обаче ми даде едно S отстрани на табличките за Сатурн и затуй да питам  :P  пък ся не ще да се появи да го земат мътните кат я пусна пак програмата  :-\

*

veshti4ka

« Отговор #1749 -: Май 26, 2009, 01:35:06 pm »
мерси много Синухе  ;D  значи спи ... миииииии ще си го люшкам да го приспивам - кво да го правя  ;D ;D ;D

*

Синухе

• 4978
« Отговор #1750 -: Май 26, 2009, 01:41:56 pm »
мерси много Синухе  ;D  значи спи ... миииииии ще си го люшкам да го приспивам - кво да го правя  ;D ;D ;D

Не спинка,колкото е във фаза на безвремие .Все едно е отишъл в друго измерение Сатурна и така сваля много от иначе задушаващите му граници и праволинейното възприемане на времето.Един от най-кармичните показатели в картата да ти е стационарен си е направо "късмет"-разбирай по минали заслуги  :)

Явно не е случайно това,че точно вчера си сложи аватар на Сатурн  :o 8)
Явно Сатурна та гледа с добро око  ::)

*

veshti4ka

« Отговор #1751 -: Май 26, 2009, 01:43:25 pm »

Скоростта на Сатурн е била 0,00,22.Добре дошла в клуба на стационарните Сатурни ,моя е със скорост дори по-ниска от твоята 0,00,12  :P Хубаво е да имаш стационарен Сатурн,просто ние работим по друг начин с времето ,а и кармически това е положителен показател  ;) Обикновено е една от индикациите за необременена душа или за такава по пътя на тоталното си освобождение от материята  ;D Това може да бъде последно прераждане или едно от последните...

бре, бре, бре  :o  чак са оцъклих  ;D   виж тииииииииииииииии знаех си аз с тая Тита на Скорпион в 10-я ми дом в съвпад със СЛВ, че има нещо такова  ???

« Отговор #1752 -: Май 26, 2009, 02:19:44 pm »
Сега погледнах и моя Сатурн :)

Planetary positionsplanet sign degree  motion
Sun Sagittarius 13°45'42 in house 3 direct
Moon Libra 9°29'11 in house 1 direct
Mercury Capricorn 4°42'37 in house 3 direct
Venus Sagittarius 2°25'57 in house 2 direct
Mars Leo 11°15'40 in house 10 direct
Jupiter Cancer 3°18'17 in house 9 retrograde
Saturn Virgo 0°31'13 in house 11 stationary (R)
Uranus Scorpio 14°00'41 in house 2 direct
Neptune Sagittarius 15°46'50 in house 3 direct
Pluto Libra 16°07'56 in house 1 direct
True Node Libra 13°20'37 in house 1 direct

Как изчисляваш скоростта му Синухе?
Виждам,че и СЛВ е директен,възлите не се ли движеха ретроградно?Съвсем се обърках...

*

Синухе

• 4978
« Отговор #1753 -: Май 26, 2009, 02:23:30 pm »
Твоят е стационарен към ретро.А скоростта ми я изчислява програмата astroworld,сигурно и други програми я изчисляват.Ако нещо не можеш да си я видиш ми пиши на ЛС или тук  ;)

Това че възлите ти са директни е рядко явление и също се тълкува в кармичната астрология като положителен фактор.
Тогава душата има възможност да направи голям скок в съзнанието указано от знака на СЛВ,аспекти и субдиспозитор (упр на градуса и аспекти),но трябва да приеме програма с духовна насоченост,да излезе извън влиянието на социума.

« Последна редакция: Май 26, 2009, 02:29:10 pm от Синухе »

*

Синухе

• 4978
« Отговор #1754 -: Май 26, 2009, 02:37:47 pm »

Синухе, като специалист по Сатурн и проявата му като стационарен, знае ли нещо за директни възли.  ::)

Ей вие ще ме утрепете днеска,големи съвпадения!  :o :)

Това че възлите ти са директни е рядко явление и също се тълкува в кармичната астрология като положителен фактор.
Тогава душата има възможност да направи голям скок в съзнанието указано от знака на СЛВ,аспекти и субдиспозитор (упр на градуса и аспекти),но трябва да приеме програма с духовна насоченост,да излезе извън влиянието на социума.

Това го написах в предния пост.Това е общо указание,ако искаш се поразрови допълнително  ;)

Едит: Допълних с малко инфо в темата за кармата,че тука нещо не върви да се слага  ;)
« Последна редакция: Май 26, 2009, 02:51:59 pm от Синухе »

*

Asol

• 4140
« Отговор #1755 -: Май 26, 2009, 11:43:42 pm »
Искам да попитам нещо, но не знам къде точно да го "позиционирам", пък едва ли заслужава нова тема  :) и за това ще попитам тук, ще се радвам ако някои сподели информация. Става дума за аспекта полутораквинтил. Как да се тълкува?

*

Skarlet

« Отговор #1756 -: Май 27, 2009, 07:25:11 am »
Този аспект е творчески-36 градуса.За него се казва,че ти дава възможности да управляваш сам съдбата си.  ;)

*

Инти

• 2068
« Отговор #1757 -: Май 27, 2009, 07:58:25 am »
Твоят е стационарен към ретро.А скоростта ми я изчислява програмата astroworld,сигурно и други програми я изчисляват.Ако нещо не можеш да си я видиш ми пиши на ЛС или тук  ;)

Като заговорихте за стационарни планети и възли, взех че се разровичках из астроуорлда и гледам, че Синухе е стационарен отвсякъде.

Не само Сатурн е стационарен, ама и Плутон и Хирон. :D

*

Helo

« Отговор #1758 -: Май 27, 2009, 11:24:22 am »
Искам да ви питам нещо. Ретроградният Плутон цял живот ли ще дава внезапни промени, които са свързани с края на нещата, със символичната смърт на хора и предмети или влиянието му по някое време може да се промени?

Аз имам ретрограден Плутон и наистина досега винаги съм се разделяла завинаги с всички хора, които съм познавала, дори и да сме били близки. То е ставало или по стечение на обстоятелствата или защото аз съм го искала. При това изобщо не съжалявах за тези раздели. Колко пъти е имало само край завинаги на отношенията с хора и места. Аз съм свикнала с това, а и по принцип не се привързвам особено към хората, така че ми е било все едно.

Обаче сега се привързах, а виждам, че може пак да се разделим с тях завинаги и се чудех Плутон дали дава край на взаимоотношенията с всички хора (тук не включвам съпрузи и съпруги), които човекът среща през живота си или взаимоотношенията с някои хора може и да не бъдат прекъснати, а да продължат дълго време?

*

Синухе

• 4978
« Отговор #1759 -: Май 27, 2009, 12:27:08 pm »

Като заговорихте за стационарни планети и възли, взех че се разровичках из астроуорлда и гледам, че Синухе е стационарен отвсякъде.

Не само Сатурн е стационарен, ама и Плутон и Хирон. :D

Не,бъркаш се-Плутон ми е директен,а Хирон ретро.Не се гледа само скоростта-в смисъл колко е бавна за през деня, гледа се кога се сменя фазата на планетата и кога се застъпва един градус и минута за известно време.

Хирон е бил стационарен в 13,24 на Телец от 19 до 23.1. когато става директен в същият градус и минута.Моят е на 13,25 все още движещ се назад.

Плутон е станал стационарен на 23.1. до 27.1. когато става ретрограден на 24,21 на Везни.Моят е 24,19 и все още се движи напред.

Неслучайно посочих astro.com където автоматично ти се засичат стационарните планети (или ползвай ефемериди).
А в astroworld просто може да видиш колко е била скоростта за деня.  ;)