Едно време, по БДС, е трябвало да има 1000 бактерии на 100 гр - няма как да издържи повече от 2-3 дни. Сега няма и 100 бактерии на 100 грама и затова не се разваля. А не се знае Данон с какво въобще го заквасва, но не е лакто бацилус булгарикус. Млякото "на баба ти" и "активия" си е чист мартекингов продукт. Обърнете внимание, че в големите магазини продуктите на Данон заемат половината от хладилната витрина за кисели млека. Българските производители са притиснати. Потребилетлите реално нямат избор. Привикват с подсладения, не така остър вкус на производството на Данон и не го заменят с друго. Препоръчвам ви Боженци 2% - доста истински вкус има. 3-те% са ми доста мазни. Добро мляко е Бор-чвор. Лично аз не ям кисело мляко. Обща препоръка - започнете да идентифицирате различните производства.