Здравей Гост

"Говорилня"

• 6108 Отговора
  • 847142 Прегледи
*

missKapriz

Re:"Говорилня"
« Отговор #1960 -: Юни 20, 2009, 10:22:46 pm »
Някой може ли да ми каже нещо за Кирил Стойчев от Варна-провежда курсове по астрология-вкл.и онлайн.Може и да ми препоръчате някой друг и/или подходяща литература.

*

Kaya

• 2893
« Отговор #1961 -: Юни 20, 2009, 10:31:48 pm »
Aurora Borealis-вчера гледах филмче за ника ти :P

а по отношение на носталгията  го отнеси към ретро  юпитер, по който в тази комбинация могат да цъфнат стари връзки и  помисли за минали времена ;) имаш явно недовършени неща оттогава ( това е още по силно що се отнася до слънца и ац везнички)
Надявам се вселената да помага и на моите другарчета. Ще ги чакам.

« Отговор #1962 -: Юни 20, 2009, 10:42:34 pm »
Този филма за ника ми съм се го свалила някъде го запокитих. Точно той ми даде идеята. Трабва до го намеря и да го гледам.

А това за носталгията е от доста време - осъзнах го някъде от около 2-3 години. Сега някакси се изостри. А си права за влиянието върху Везните - аз съм такава. Ох, не мога да се отърва от усещането, че живота ми се развива в накаква паралелна действителност  ;D ТОва като в "Завръщане в бъдещето" - изкривеното минало те води в изкривеното бъдеще  ;D Мине-немине и сънувам някакви сънища от стария апартамент, където израстнах. Не са кошмари, но се събуждам с некомфортно усещане.
Информацията не е знание. Знанието не е мъдрост. Мъдростта не е истина.

*

Lillie

• 30532
« Отговор #1963 -: Юни 20, 2009, 11:10:42 pm »
Някой може ли да ми каже нещо за Кирил Стойчев от Варна-провежда курсове по астрология-вкл.и онлайн.

Не мога да кажа нищо конкретно, макар и да съм чувала отзиви, но не съм посещавала лично курса му.
Изборът на курс и преподаващ астролог зависи в крайна сметка от това каква астрология искаш да учиш.

За курсовете, които се организират във Варна (тези, за които имам информация), мога да обобщя следното:

Кирил Стойчев - руска школа с голям акцент върху Хирон и "пепеляшкини" истории;

Адриана Вотей /или някоя от нейните ученички/ - руска школа с акцент върху "кармична" астрология;

Румен Колев и Димитър Кожухаров - антична (класическа) астрология.
Не спирай да ме срещаш
в миг безвремие.
Аз любя се със огъня.
Неспирно.
И разпилявам пепелта си
с ветровете.

*

kaily

• 5145
    • http://www.kaily.dir.bg
« Отговор #1964 -: Юни 20, 2009, 11:20:44 pm »
С две думи, и най-умният си е малко проЗ.
Немам идея как да турим субтитрите във филма.  ??? :-[

*

Kaya

• 2893
« Отговор #1965 -: Юни 20, 2009, 11:25:58 pm »
 не зная дали е етично да сложа линк, който видях в друг форум за 2 дневен курс  на Румен Колев в София :
http://forum.all.bg/showflat.php/Cat/0/Number/2399903/an/0/page/0#Post2399903

ако има проблем админа да го изтрие
Надявам се вселената да помага и на моите другарчета. Ще ги чакам.

« Отговор #1966 -: Юни 20, 2009, 11:29:14 pm »
Голема си скица  ;D

1) Трябва да ги сложиш в папката на филма.
2) да ги разархивираш /ако са архивирани/
3) да провериш за кой рилийз са субтитрите /напр. DEViSE/.
4) да провериш дали абсолютно всички символи, точки и запетайки са идентични на avi файла и субфайла.

Обръщай внимание колко за диска са.

« Отговор #1967 -: Юни 20, 2009, 11:33:24 pm »
Ма, тва на курса Румен Колев всичкото ли ще го изговори? Докато дойде до астрологията ще ми мине младостта  ;D  ;D  ;D

*

kaily

• 5145
    • http://www.kaily.dir.bg
« Отговор #1968 -: Юни 20, 2009, 11:45:24 pm »
Не може да бъде, прекопирах името на филма върху субтитрите и май тръгнаха.
Бре че чудо, мерси много и отпрашвам да зяпам филм.
 ;D :-*

*

Nebesna

« Отговор #1969 -: Юни 21, 2009, 08:14:37 am »
Марая ходи при Кирил Стойчев и сподели, че погледнал първо позицията на Хирон за деня, в който му се била обадила. А също така и предложил курс по индивидуална програма.

Аз лично не съм ходила на нито един курс. Мисля, че никой не е открил топлата вода, а понастоящем има страшно много литература на пазара и в нета. Всеки астролог си има пристрастия към определена школа и начинаещият рискува да забие в една-единствена посока. Верно, че от някъде трябва да се започне, но лично аз не обичам да ми налагат една или друга школа. Водещи при мен са методите, а не школите (още повече, че някои школи спорят помежду си). Едва след като се запознаеш с приложението на различни методи, можеш да направиш своя избор, кои от тях да ползваш. Това е мое мнение и никого не ангажирам с него.

При по-опитен астролог мога да отида само, ако зная, че е много добър в дадена област, а искам да се усъвършенствам в даден метод. Разбира се, трябва да ми допадне неговата философия.

За мен са много по-ценни личния опит и наблюденията, които споделяме с колегите тук във форума. Примерите, които даваме, ни обогатяват допълнително, защото са извлечени от реалния живот.
« Последна редакция: Юни 21, 2009, 08:21:52 am от Небесна »

*

missKapriz

« Отговор #1970 -: Юни 21, 2009, 08:26:41 am »
Ако попадна на подходяща литература ще е чудесно,но аз намеря нещо,чета,а половината неща не разбирам...Даже основни понятия не разбирам-като дефиниции-да,но нищо повече.Наистина незнам от къде да започна,затова се насочвам към преподавател-а на вас благодаря за отзивчивостта.

« Отговор #1971 -: Юни 21, 2009, 08:27:16 am »
А пък на мен и през ум не ми е минавало, че астрологията мога да я уча в курс ;D  Сега има и книги, и компютърни програми, а и подобни форуми, където се дискутират казуси. Съжалявам, че толкова късно /преди 3 години/ си прокарах нет. Не мисля ,че е необходимо да се ходи на курс. Много хора приключват с интереса си към астрологията, когато разберат как точно се изчислява хороскопа. И после ги наляга мързел.

*

Nebesna

« Отговор #1972 -: Юни 21, 2009, 09:05:40 am »
Ако попадна на подходяща литература ще е чудесно,но аз намеря нещо,чета,а половината неща не разбирам...Даже основни понятия не разбирам-като дефиниции-да,но нищо повече.Наистина незнам от къде да започна,затова се насочвам към преподавател-а на вас благодаря за отзивчивостта.

Всички сме започнали отнякъде и сме били в позицията на наразбиращи. Просто трябва търпение. Минават години, преди да добиеш някакво самочувствие за боравене с определен метод. Аз започнах с натална астрология и синастрия. После се насочих към кармичната - лунни възли, Сатурн, Плутон. Едва 5 години след това се престраших да навляза в дебрите на предсказателната астрология. 

*

Mia21

• 2502
« Отговор #1973 -: Юни 21, 2009, 09:13:37 am »
Аз имам доста книги,чела съм ги,но все още ми е много трудно.Освен това забелязвам,че някои предавания,които съм гледала доста са ми поразмътили мозъка с неверни неща.Трудничко е,но да не забравяме,че астрологията е наука и изисква доста време и енергия за да я усвоиш.Благодаря на всички хора,които са тук,защото много ми помагат и ме карат да се чувствам по-уверена,все пак друго си е опита.

« Отговор #1974 -: Юни 21, 2009, 09:15:05 am »
А на мен ми трябваха 7 години, за да премина към предсказателната  :-X

*

Nebesna

« Отговор #1975 -: Юни 21, 2009, 09:33:08 am »
А на мен ми трябваха 7 години, за да премина към предсказателната  :-X

Знаеш ли, Аурора, аз имах вътрешна бариера. Първо с наталната имах чувството, че попивам аурата на човека, чиято карта беше пред мен. Трябва много да се пазиш да не прегориш, идентифицирайки се с живота на човека, а аз много "попивах". Затова напредвах и бавно, понеже се натоварвах неимоверно психически. Трябва да можем да се абстрахираме от чуждите животи и да гледаме безпристрастно на нещата. После с предсказателната, ми се струваше, че още не съм "узряла" да се занимавам с такова нещо, най-вече заради усещането да не подведа човека и да не предопределя по някакъв начин неговите бъдещи избори. Тук вече бариерите бяха от морален характер. Но, всяко нещо с времето си. Аз мисля, че достъп до определено познание ни се дават тогава, когато сме узрели за него.

*

Mia21

• 2502
« Отговор #1976 -: Юни 21, 2009, 09:39:02 am »
Небесна,наистина ли по картата може да се рабере всичко за живота на един човек и въобще какъв е като личност?Нали все пак го има правото на избор при човека.Доколкото зная един транзит може да бъде реализиран по различен начин-в предсказателната астрология...
Тези въпроси ме мъчат мен от доста време....

*

Nebesna

« Отговор #1977 -: Юни 21, 2009, 09:56:07 am »
Небесна,наистина ли по картата може да се рабере всичко за живота на един човек и въобще какъв е като личност?Нали все пак го има правото на избор при човека.Доколкото зная един транзит може да бъде реализиран по различен начин-в предсказателната астрология...
Тези въпроси ме мъчат мен от доста време....

Аз го "попивам" като личност и като темперамент. По картата на пръв поглед можеш да добиеш представа за качествата и за потенциала на родения. В предсказателната астрология могат да се предскажат с известна точност определени събития, но не и еволюцията на личността.

*

Nebesna

« Отговор #1978 -: Юни 21, 2009, 10:11:20 am »
Мия, когато един ден решиш да се насочиш към предсказателна астрология, преди всичко отдавай значение на йерархията във влиянието на транзитните планети. Но за да стане това, трябва да научиш техните цикли. Аз деля аспектите на краткосрочни и дългосрочни. Краткосрочните винаги действат на фона на дългосрочните. Един аспект на Плутон винаги има по-голяма тежест от аспекта на Сатурн, защото се случва веднъж в живота и никога няма да се повтори. Аспектите на близките планети се повтарят многократно и имат възможност да бъдат проследени, а също и проработени. Например аспектите на Юпитер имат 12-годишен цикъл. Като върнеш времето 12 години назад и проследиш събитията, можеш да си направиш заключението, че същите приоритети (по Юпитер и аспектираната планета) ще излязат отново на преден план. Например всеки път, когато Юпитер съвпадне с моите Слънце и Луна (господари на 8-ми дом) на преден план излиза решаването на въпроси, свързани с наследство. Така е сега, така беше и преди 12 години (независимо дали го искам или не), обстоятелствата го изискват.
« Последна редакция: Юни 21, 2009, 10:16:39 am от Небесна »

*

Lillie

• 30532
« Отговор #1979 -: Юни 21, 2009, 11:21:21 am »
Марая ходи при Кирил Стойчев и сподели, че погледнал първо позицията на Хирон за деня, в който му се била обадила.

Хахаха  ;D, обикновено се прави хорар, но виж, за Хирон не съм чувала, че трябва да се гледа.  :-\
Не спирай да ме срещаш
в миг безвремие.
Аз любя се със огъня.
Неспирно.
И разпилявам пепелта си
с ветровете.